- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- borg25: Kórházi beszámoló
- weiss: Pant* rant
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Banyasz papa: segitség kérés
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- droidic: A Coffee Lake titkos nyolcmagos processzora – CC150
Új hozzászólás Aktív témák
-
dark bit
tag
válasz
dokesz007 #199 üzenetére
350-400W-os noname táp az kb 70% de a legjobb minőségűek akár 75-78%-os effektivitással dolgoznak.
Ebből adódik a hőtermelés:
350 - 22%-a = 77W
400 - 30%-a = 120W
Szélsőséges esetek, de kb így. Ha jobb a hatásfok, kevesebbet disszipál, ha nagy a teljesítmény több van amiből disszipálhat.
De nem a ventikkel vezeted el a hőt hanem bordákkal, sima tápokban is van, ha más nem fém lap. A borda által felmelegített hőt fújod el. -
dokesz007
aktív tag
válasz
#18379748 #192 üzenetére
Zalman TNN500A add-on CPU Heatpipe L-set €49.00 (12250 ha €1=250) ezt sikerült kiböngésznem egy holland lapon a ház ott €823 (205750) már csak itt kéne beszerezni valahol!!!Sajnos a VGA-t sehol nem találtam, hamarosan körbeudvarlom a forgalmazókat...Ki tudja h egy 350-400W-os átlagos tápból mennyi hőt kell elvezetnie a venti/knek???
-
Veriakilis
senior tag
UP
-
perempe
veterán
Viszonylag csendes P4 gépem van, de még azért lehetne jobb is. Jelenleg 3 hangkeltő van a gépemben: GlacialTech Igloo 4360 (eredetileg 2500rpm, de csak 60%-on üzemel, ha 44°C alatt van a processzor hőmérséklete), 5V-ról üzemelő elfüstölt Codegen táp ventije, valamint egy 360W-os, duplaventis Chieftec táp.
Melyik ezek közül a leghangosabb? -
törölt tag
En nem de igy venni is eleg draga.
Ha veszel egy Zalman heatpipes hdd hutot (olyan 7e brutto), akkor abban van 11db kb. 15cm hosszu 4mm atmeroju heatpipe. Sajnos a hutotombok ra vannak utve de azert ki lehet operalni. De gondolom sok hajlitgatast sem bir utolag. -
Veriakilis
senior tag
Van valaki, aki (Ordasin kívül) Magyarországon készített heatpipeot?
-
Veriakilis
senior tag
Ha valakit érdekel, - heatpipe árak a HASCO-nál:
Ezt az árlistát kaptam a lenti email címről Nagy Miklóstól:
Kézzel gépeltem, mert az ablaxom kapott egy trójait, - ez most új ablax.
A HASCO hővezető patronok (heatpipeok) árai:
Z 975/2*50 57,70EU
Z 975/2*125 61,80EU
Z 975/3*50 57,70EU
Z 975/3*160 63,90EU
Z 975/4*50 57,70EU
Z 975/4*200 67,50EU
Z 975/5*50 57,70EU
Z 975/5*200 67,50EU
Hővezető csap spec. rézötvözetből:
Z492/4*160 6000Ft
Z492/4*250 7254Ft
Z492/6*160 6418Ft
Z492/6*250 8091Ft
Info-email:info.hu@hasco.com -
Veriakilis
senior tag
Létezik olyan szelep, ami a 100 C fokon forró gőzt (az adott nyomáson) kiengedi egy rézcsőből?
Visszafele, pedig (a kihúűlés során vákuum keletkezik) nem enged?
Víz-gáz boltban? -
Veriakilis
senior tag
UP
-
Veriakilis
senior tag
100 C fokon forró vizet.
-
Veriakilis
senior tag
Létezik olyan szelep, ami a 100 C fokon forró gőzt (az adott nyomáson) kiengedi egy rézcsőből?
Visszafele, pedig (a kihúűlés során vákuum keletkezik) nem enged?
Víz-gáz boltban? -
Veriakilis
senior tag
UP
-
LukE
veterán
nalam elhivatottabbak mar megtettek, de nekem nincs kedvem ezzel garanciamentesiteni a lapomat. Bővebben: link, Bővebben: link (overclockersen is volt errol cikk, de most hagy ne keressem meg.) Ez igy pontos. Az alaplapok mondanak valamit, azt osszehasonlito tesztekhez lehet hasznalni. Amit #176-ban amit csinaltak az kb lo*asz, koze nincs a valodi cpu mag homerseklethez.
Egyebkent boldog uj evet mindenkinek, asszem ez az uccso posztom iden. -
LukE
veterán
Mindossze annyi, hogy igy a borda homersekletet merik. Zalman eseten nagyon durvan latszik. A szenzor a lamellak koze benyomva, a magtol kilometerekre van! Ha szarul rakjak fel a bordat, vagy gyenge a leszorito, a cpu mar fustol, de a borda meg mindig hideg.
Ennek igy koze nincs a cpu homerseklethez. Vagy hegesszenek egy dioda olvasot a cpu-ra (mar ahol kozvetlenul hozza lehet ferni a cpu-ban levo diodahoz), vagy irjak azt, amit az alaplap mond. -
LukE
veterán
eh, tud valaki spanyolul?
Bővebben: link A kepek alapjan azt gondolnam, hogy ezek hulyek, es ezt a babelhal csak alatamasztani latszik: Bővebben: link nem valami jo a forditas, de nagyon ugy nez ki, hogy szerintuk az uber pontos cpu homerseklet meresi modszer az, ha a borda talpara ragasztanak egy Aerogate-bol kilogo szenzort?
(tudom, semmi koze ehez, de ez volt a legfolso leghutos totyik...) -
tts
addikt
Már írtam - bocs - tényleg írtam és tényleg bocs!
Szó sincs itt bizniszről - sem a te hűtőd, sem az enyém nem tömegcikk - inkább csak egzotikum - és mi vagyunk a csodabogarak, akik ilyesmit tesznek a gépükbe a prockóikra - így van?
Ja és nálam négy gyerek van - abból még 3 elég kicsi - szóval lehet ezért nyom nálam az ilyesmi súlyosabban a latba.
[Szerkesztve] -
süti5
őstag
Komolyan mondom én nem szeretek kötekedni, de mostmár megnézem majd, ha ennyire zavar, hogy le van véve a ház oldala. Ha nincsen gyerek, állat, szerintem nyugodtan le lehet venni a ház oldalát, de lehet, hogy te másként gondolod. Attól még nem kell ilyeneket beírni, hogy ''nem korrekt'' ami azt sugallja, mintha kamu adatokat írnék be a passzív hűtésemről, holott leírhattad volna elsőre is, hogy szted nem OK, ha vki leveszi a ház oldalát...
Perzse a világért sem akarom rontani a bizniszedet, tényleg jók az ilyen olyan passzív több tízezres cumók, csak jeleztem a kollégáknak, hogy enélkül is gazdaságosan ki lehet jönni.
[Szerkesztve] -
tts
addikt
vazze nem akarod abba hagyni - akkor olvass ''ha letöltök, venti kikapcs, és így a 2Ghz-es P4-et 40 fok alatt tartja, tehát passzívan'' - hát ez
azért a téma, hogy mi mit visz el passzívban komolyabb attól, hogy hőmérsékleti adatokat nyomatunk a köztudatba - szétszedett házakból
szerintem legalábbis - de nem kívánok veled tovább offolni - még egyszer BUÉK -
süti5
őstag
Mi nem volt ezen korrekt, hallgatom. Nem szeretem az ilyen okoskodókat. Indokold meg, miben nem mondtam igazat.
Szerinted nem lehetséges az, hogy passzívan 40 fok alatt tartja a proccot a TT hűtés, meg a ti4200-est a zalman? Hangsúlyoztam, hogy ezt éjszakára csinálom, letöltésre. Semmit de semmit nem ferdítettem, minden infot korrektül adtam meg, és elismertem, hogy erősebb használatnál KELL a venti. Ezek után jössz ezzel a szobaventiddel, ami lehet hogy nálad müxik, de én nem üzemelem be ha lehet. Bocs ha kicsit hosszú voltam de utálom ha nem korrektséggel meg ilyesmivel vádolnak. -
CyB
csendes tag
ja és a tényleg topichoz tartozó megnyilvánulsáom...
a zalman nem régiben nyomta piacra a kellemes házikóját 300e huf-ért ami tartalmaz passziv CPU, VGA, HDD hűtést, 300W-os passziv tápot mindezt kombinálta a Zalman minőséggel... akinek ennyit megér... maradok a 20db-es ventimnél, a hdd igy is zajong... azzal meg nem sokat lehet csinálni
[Szerkesztve] -
CyB
csendes tag
ÁÁ nee kövezzetek meeg...
Egyébként kb 3 hete vált úgymond divattá, hogy vegyük le a proci frekit amikor nem kell, eddig miért csak pár embernek jutott eszébe? Olvastam a Tom's hardware-en az ''anti tuningot'', és ott 3200+ os barton 300mhz-en 32-36 (?) fokos volt, cnps 7000b-cu-val (gondolom low noise módban)...igy is ad le hőt, ergo fogyaszt is.
Még mindig nem érzem, hogy érne annyit az egész... bár nekem mindig 100%on megy a gép (letöltés, SETI, VirtualDub), igy kell is a speed
Mod: játszani meg nem szoktam...
[Szerkesztve] -
CyB
csendes tag
válasz
Veriakilis #118 üzenetére
Az északi melegszik csak, vagy az egész alaplap északi része?
-
süti5
őstag
Abszolút nem értek egyet veled, nálam pl. nem hóbortból menne a dolog, a többcélú felhasználás a lényeg. Mikor játszom, feltekerem jól a procit, megy a venti, mert melegszik, a hang annyira nem zavar. Éjjel letöltésre ugyan miért menjen egy gép 3 Ghz-en? Többet fogyaszt, jobban melegszik, hűteni kell, ami zajos, ergó ha le tudja venni valaki a frekit, akkor tök jó.
-
CyB
csendes tag
Imádom, a hardvereseket... ezelőtt ~5-6 évvel jött divatba a proci huzás, és extrém dolgokat műveltek vele, manapság 5G-s procit elő tudtak állitani (Tom's hardware).
Mivel mára már elérték a max-ot, igy elindult a még nagyobb hülyeség... a ''lassitsuk a procit'' láz. Mostmár az a menő aki a 3200+ os bartonját 300mhz-en tudja nyomatni...
Kérdés mi a frásznak nagy procit venni? Vegyünk a P1 133at, passziv hütés, nincs hangja, nem melegszik... és nem jó semmire... félelmetes, hogy egyes emberek mit ki nem találnak.
(Bocs az OFF-ért... kikivánkozott belőlem) -
süti5
őstag
Nekem levéve a ház mindkét oldala
-
Loretto
veterán
Mekkora ventit lehet rápakolni?
-
süti5
őstag
Bővebben: link
Ilyenem van, 6 rugóért vettem itt a PH-n, sztem nagyon klassz kis szerkentyű. -
süti5
őstag
Loretto, miért lenne fontos a passzív hűtés? Ha a hang miatt, én úgy oldom meg, hogy ha játszom, 2,4-en megy a gép, akkor kap ventit a Thermaltake heatpipe hűtés, éjszaka, ha letöltök, venti kikapcs, és így a 2Ghz-es P4-et 40 fok alatt tartja, tehát passzívan, egy db venti megy ekkor a gépben, egy 12db-es papst a tápban
-
Loretto
veterán
Lenne egy kérdésem, ami eldöntendő:
10k-ból meg tudom oldani passzívan a cpu-m hűtését? 2.8c ''EE''@3360
tudom karcsú az összeg, de max 5-en rávágják h nem
[Szerkesztve] -
KraX
őstag
az nagyon tetszik benne, hogy a huto fejet el lehet forgatni! igy talan meg az en alaplapomra is fel lehet fogatni.
-
Veriakilis
senior tag
Ha el tudom adni a Zalman CNPS7000CU.t, akkor lehet, hogy veszak egy ilyen bordát.
Az aggaszt egy kicsit, hogy ha nem megy a Zalman ventillátora, akkor az északi híd (gyárilag) passzív bordája nagyon melegszik.
A spedfannal próbáltam szakaszos üzemmódban, és az északi híd sokkal jobban melegedett... -
tts
addikt
válasz
dark bit #112 üzenetére
úgy van NCU 1000 és 2000
ami tőled maradt ki - az 1000-t a gyártó még jól szellőző házba ajánlotta a 2000-t már szellőzés nélküli házba is ajánlja
hát hogy fölösleges-e fáradnom azt majd én eldönteném engedelmeddel - az enyém egyenlőre totál simán megy egy 2800+ AMD 64-en - amint már írtam normál használat közben 42-46 fokos 1 db tápventi és slussz
egy teszt: Bővebben: link
ennek már nem sok köze van a te tavalyi gépedhez
azért ha szabad és lesz hozzá kedvem majd írok árakat is - ami lehet nem is lesz olyan ijesztő -
netchan
tag
P3 1000EB-hez milyen halk hutest ajanlotok? Nemi kis underclock belefer.
netchan -
dark bit
tag
válasz
parandroid #114 üzenetére
Már most is léteznek teljesen passzív gépek, kvázi csak a vinyónak van hangja.
Sőt már mobil procokkal működő alaplapok is vannak, csak még messziről kéne rendelni, de azok meg röhögve elmennek max terhelésen is passzívan mert okosítva van az architektúrájuk, van bennük letaktoló automatizmus, 2MB cache és így még alacsonyabb órajelre is vannak rakva, mert tudják hozni ugyanazt a teljesítményt mint kisebb caches társaik.
Szóval 5 évig tuti nem kell kitartani (remélem). Az én véleményem, hogy 1 éven belül már elérhetőek lesznek ezek az alkatrészek kis hazánkban is még árban is. -
dark bit
tag
válasz
parandroid #111 üzenetére
Bocs kimaradt egy fontos lényeg:
Anno az 1K-s típust 20k-ért árulták, és amikor bevezették a piacra a 2K-s új típust azt is ennyiért kezdték el árulni, és így a régit gyorsan kivonták.
Viszont Japánban, ahonnan ez jött nagy tanakodás volt, mert ott vették az első típust mint a cukrot, és így európában először volt a kettes szériából a boltokban mint a sárgáknál. Lehet az amcsiknál is később vonták ki, maradt még raktáron, és ezt nem tudják már elsózni annyiért amennyit korábban kóstált.
Szóval reális, hogy 5 rugó a régi típus. -
dark bit
tag
válasz
parandroid #111 üzenetére
Létezik egy NCU1000 és egy új NCU2000
Különbség: A 2K-s az újabb típus, régi alu helyett pléh anyagból készült (kivéve talp mert az réz még mindig) és kb 1.5x-el nagyobb, nincs feketére eloxálva/festve és magasabb órajelig van engedélyezve az elméleti passzív meghajtás.
TTS-nek fölösleges fáradozni a teljesen passzív gépen, kb már egy éve is lehet, hogy hajtottam így a gépet egy NCU1000-el, és nulla ventivel.
Igazából ment, de nagyon nyögve nyelve. proc (akkor egy 2.0-ás, most egy NW 2.4 C) terheletlenül úgy 39-42 között, és terhelve meg 59-68 ill volt, hogy fölötte és úgy gondoltam, ez hosszú távon azért nem lenne egészséges.
Teljes passzív hűtés sokba kerül, de még annak az árát is meg kell sajnos fizetni, hogy kompromisszumot kell kötnöd a teljesítménnyel. A terhelésre kényes.
Szóval nagyon várom most azokat az alaplapokat amik nemsokára piacra kerülnek és Pentium vagy esetleg AMD mobil processzorokat használnak. -
parandroid
félisten
válasz
Polacheck #101 üzenetére
nézd csak, találtam neked angol nyelvű boltban is ilyet.
Bővebben: link
és az a nem mindegy, hogy mire átviszik a cuccot az óceánon, 5ödébe kerül.
azért 20 dolcsi az nem 80 euró!
ha ez ugyanaz a német cuccos, amit ti is belinkeltetek tts-sel. ha nem, akkor bocsi.
Boldog Karácsonyt!
p
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS ROG STRIX 850W GOLD Fehér / White Moduláris Tápegység
- BESZÁMÍTÁS! 850W ASUS ROG STRIX 80 PLUS Gold White Edition (90YE00A4-B0NA00) 3 év garancia 27% áfa
- EK-Classic CPU Water Block 115x/20xx DRGB CN D-RGB Eladó
- BESZÁMÍTÁS! NZXT Kraken Elite 360 RGB vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Lian Li O11D MINI-X gépház
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Vivo V40 SE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest