Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nxn908xxx
őstag
Sziasztok!
Rendeltem egy Fiber Power 120-as netet, jövő hét vége felé ígérték. Kicserélik a vevőt, meg wifi antenna/router, nem tudom pontosan minek hívják, ami sugározza a wifi jelet. Na olyat is fognak beüzemelni.
Az lenne a kérdésem hogy mennyire erős ez a cucc amit szoktak adni UPC-nél? Most egy tp-link wr941nd wifiről megy a net, ez tökéletesen elég, csak az egy másik netre van kötve, ez egy új lesz.
Szóval mennyire gyenge ez az upc-s megoldás? Valakinek van tapasztalata vele? -
Nxn908xxx
őstag
Köszönöm! Emeletes kertes házban lakom, a lényeg nekem hogy emeleten is legyen megfelelő jelerősség. 20 métert jelent, máshol nincs rá szükség. Csak azért kérdeztem rá, mert olvastam valahol, hogy semmit sem érnek ezek a routerek, de majd kiderül.
-
Nxn908xxx
őstag
Sziasztok!
Ma hoztak nekem is egy TC7200 routert, a wifije viszont édeskevés az emeletre.
Hogy tudnám összekötni a tp-link wr941nd wifimmel úgy hogy onnan menjen a jel, és ne a TC-ből?
Előre is köszönöm! -
Nxn908xxx
őstag
válasz TeeJay #15038 üzenetére
Én melléraktam a laptopot, de azon is csak 35Mbit-et produkált, kábelen meg 70-et. Ez a minimum, mert 120-as netet rendeltem, de 2 hónapig 240 aminek a minimumja 60Mbit.
Érdekes hogy a feltöltésre többet kapok wifin mint a letöltésre. Lehet csak el van állítva valami?
És nagyon ingadozik a jel. Egyszer mérek 2Mb-t utána meg 18-at.[ Szerkesztve ]
-
Nxn908xxx
őstag
Az mi az istentől van, hogy egyszer 20Mbit/s, utána mérek egy újat rögtön, és 2Mbit/s?
TC7200 wifije ennyire gané? Miért nem bírja tartani a sebességet? -
Nxn908xxx
őstag
Ugye kikapcsoltam a WMM energiatakarékos módot. Így elég jó a jele a 7200 wifijének, de valamiért egy idő után szépen lecsökken a sebesség. Ilyenkor ha bekapcsolom a WMM-et, majd ki, akkor megint jó az adatátvitel. Ez mitől lehet? Találkozott már valaki ilyennel?
-
Nxn908xxx
őstag
Valaki segítene nekem abban hogy hogyan kell egy TP-Link wifire rákötni a TC7200 routert?
Addig megvagyok hogy a switch opciót bridge üzemmódra állítottam és kikapcsoltam a wifit a TC-n. Rádugtam a tp-linkre de nem akart jelet adni. A wifi adón is kell állítani valamit?
Előre is köszönöm! -
Nxn908xxx
őstag
válasz kabelmania27 #15135 üzenetére
Oda kötöttem de nem akar. 2 netem van, a régebbi van most a tp-linkre dugva, azzal működik. Kihúztam, beledugtam a TC-t de jelet nem ad.
-
Nxn908xxx
őstag
A ping értéke mitől függ? Nekem most 240-es csomagom van, 100-220Mbit körül ugrál a letöltés, a ping meg 16-20. Normális ez az érték? Másnál látom 8-10 körül van. Vagy ez településtől is függ?
-
Nxn908xxx
őstag
válasz kabelmania27 #15473 üzenetére
-
Nxn908xxx
őstag
válasz kabelmania27 #15475 üzenetére
Csillapító szerintem nincs, a kábelen nem tudom mit nézzek? Bocs hülye vagyok hozzá.
Egyébként ez gond hogy magas?
Illetve torrenteztem az értékek fényképezése közben, változtat ez valamit?[ Szerkesztve ]
-
Nxn908xxx
őstag
válasz kabelmania27 #15475 üzenetére
-
Nxn908xxx
őstag
válasz kabelmania27 #15478 üzenetére
Családi ház. Itt egy kép ahogy kijön a falból, utána nincs semmi csak rá van dugva a routerra.
-
Nxn908xxx
őstag
válasz kabelmania27 #15481 üzenetére
Van, de ugyan így néz ki a TV-nél is.
Ez az elosztó csökkentené az értékeket? Egyébként még sose volt gond a kapcsolattal, mindig van net. -
Nxn908xxx
őstag
válasz kabelmania27 #15483 üzenetére
-
Nxn908xxx
őstag
válasz kabelmania27 #15485 üzenetére
Fel van szerelve egy kettes osztó oda mellé, a képen csak a sarka látszik. Ha gond van oda átdugom és megoldódik?
Egyébként ez a jelszint a pinget nem befolyásolja igaz? Másnál 5 körül van, azért kérdeztem rá a legelején. -
Nxn908xxx
őstag
válasz kabelmania27 #15488 üzenetére
Nemnem. A kettes osztó csak fel van csavarozva, semmi nincs rádugva. Csak azért írtam, hogy ha szükség lenne rá akkor ott van kéznél. De most nincs rádugva semmi. A négyesre van minden ami a képen van.
Tehát ha gond van, akkor a főkábelt átdugom a kettesre, onnan az egyik lesz a net, a másik pedig megy a négyes elosztóba a TV-khez?
[ Szerkesztve ]
-
Nxn908xxx
őstag
válasz kabelmania27 #15490 üzenetére
-
Nxn908xxx
őstag
válasz kabelmania27 #15492 üzenetére
Persze, de csak akkor fogom megcsinálni hogyha szakadozni fog a kapcsolat. Ameddig nincs gond addig nem nyúlok hozzá. A ping nem függ ettől a jelerősségtől ugye?
Fú, TV-n hogyan is kell megnézni? Gőzöm nincs...[ Szerkesztve ]
-
Nxn908xxx
őstag
válasz kabelmania27 #15497 üzenetére
-
Nxn908xxx
őstag
Sziasztok!
Az a problémám hogy nekem is eltűnt a mode switch opció a routerből. TC7200, régebben még lehetett állítani, de most néztem és egyszerűen eltűnt a system menüpontból. Hogy tudnám átállítani bridge módra? -
Nxn908xxx
őstag
válasz kabelmania27 #41886 üzenetére
Köszi!
Ez amúgy sebességvesztést okoz? Most épp nem tudok hozzákötni egy gépet se, wifin használom egy ideig, az meg ugye nem viszi át a 120-at, nem tudom hogy csökkent-e a sebesség. -
Nxn908xxx
őstag
válasz kabelmania27 #41888 üzenetére
Egy hülye kérdés. Akkor gyakorlatilag át kell csavarozni egy 2-es és egy 3-as elosztóba? A 2-esből megy ki egy, + egy a 3-asba? Vagy nem ilyen egyszerű a dolog?
-
Nxn908xxx
őstag
válasz kabelmania27 #41894 üzenetére
Na nem nyúltam inkább hozzá, felhívtam az UPC-t. Ki is jöttek, és kiderült hogy nem a 4-es splitter miatt volt magas az adási, hanem az egész utcában a központi elosztó volt rossz. Most azt megcsinálta, az itthoni elosztóhoz nem nyúltunk, ilyenek az értékek.
Úgyhogy jól jártam mert ha nem hívom őket hanem kicserélem akkor is ugyan olyan szar lett volna, mert a szervizes a splitterbe bemenőt is lemérte és ott rossz értékek voltak.[ Szerkesztve ]
-
Nxn908xxx
őstag
Üdv.
Az miért van hogy játékokban időnként instabil a ping? Fél-egy percig nem mozgul, aztán pár másodpercig felugrik 200-ra. De van olyan napszak mikor semmi baja. Ezzel lehet valamit kezdeni? -
Nxn908xxx
őstag
válasz Gubek-Einste #42648 üzenetére
Szolgáltatói eszközről és powerlineal van összekötve a géppel. Terhelés max úgy van hogy böngésznek a netről mások, de azért nem értem mert ha töltök 3mb/s-el akkor is stabil ha olyanja van, tehát ez nem befolyásolja. És úgy vettem észre hogy napközben csinálja inkább, éjszaka úgy tűnik rendben van. Mostanában kezdte el ezt csinálni, régebben teljesen rendben volt.
-
Nxn908xxx
őstag
válasz Gubek-Einste #42650 üzenetére
Azt nem tudom, nem játszik más erről a netről. Csak azért nem értem mert eddig semmi gons nem volt és nem változott semmi. A router a szokásos TC7200.
-
Nxn908xxx
őstag
Sziasztok! Nem teljesen ehhez a témához kapcsolódik de máshol nem tudom megkérdezni.
Tehát az lenne a kérdésem, hogy ugyan azon a helyen más szolgáltatóval/csomaggal eltérő lehet a ping? Tehát ha például van most egy upc 60-as netem, és váltanék egy 240-re, vagy digire például akkor lehetne egy adott szerveren alacsonyabb a ping? -
Nxn908xxx
őstag
Hali!
Egy mercury routerhez szeretnék egy tplink routert kapcsolni. Át is raktam a cuccot modem üzemmódba, de most így valamiért nincs internet kábellel. A halvány sárga led most zölden világít. Ilyenkor mi a teendő? Hogy lehet innen elérni a beállításokat? Mert ugye most nincs net úgy se ha gépre dugom, se ha a tplinkbe. Valaki segítene? -
Nxn908xxx
őstag
válasz kabelmania27 #45700 üzenetére
Csak az a bajom hogy radugom a gepre a mercuryt es nincs internetkapcsolat egyaltalan, ezt a cimet se hozza be. Hatul villog a csatlakozok mellett, de a gepen sarga haromszog.
-
Nxn908xxx
őstag
válasz kabelmania27 #45703 üzenetére
Nem, zölden világít a led és nincs net ha gépbe dugom.
-
Nxn908xxx
őstag
válasz kabelmania27 #45705 üzenetére
Igen.
-
Nxn908xxx
őstag
válasz kabelmania27 #45705 üzenetére
Nem azonosított halózat. Esetleg van valami módszer hogy a gyári beállításokra visszarakja a routert, mert így jelenleg semmit nem tudok vele kezdeni. Annyit csináltam vele hogy átraktam modem üzemmódba és leokéztam...
Manualisan 1000mbps-re, ezt hogy tudom megtenni?
Ez normális egyáltalán hogy zölden és nem sárgán világít?[ Szerkesztve ]
-
Nxn908xxx
őstag
válasz kabelmania27 #45709 üzenetére
Laptopon es gepen is neztem, egyiken 100 masikon 1000 a max de azonositatlan internet kapcsolat mindketton.
-
Nxn908xxx
őstag
válasz kabelmania27 #45709 üzenetére
Mikor ujrainditom akkor elkezd feheren villogni ahogy szokott, majd megall es felul kezd el 2 nyil zolden villogni, majd megall a villogas, a feher led is atvalt zöldre, majd egy telefon szimbolum is feltunik. Egy ido utan a nyilak es a telefon eltunik, a fő led pedig zölden vilagit tovabb es nincs net... Kezdek ideges lenni.
-
Nxn908xxx
őstag
válasz kabelmania27 #45712 üzenetére
Azóta egy factory resettel visszaállítottam alapra a routert, aztán megint megpróbáltam modem üzemmódba rakni, de ugyan ez lett az eredménye. Nem tudom mi baja van, lehet szoftverhiba. Addig használom így amíg nem derül ki mi baja.
-
Nxn908xxx
őstag
válasz kabelmania27 #45715 üzenetére
Ezt meg tudom nézni hogy milyen módban van? És csak a UPC tudja átállítani?
-
Nxn908xxx
őstag
Sziasztok!
Negyed órája nem tölt be minden weboldal, csak néhány, pl facebook, google. Ezt is mobilnettel írom mert a ph! sem akar betolteni. Tobb gepen is probaltam tobb bongeszovel. -
Nxn908xxx
őstag
Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni, hogy hogyan tudnám megváltoztatni az ip-met? Router ki-be nem működik. Elvileg nem statikus az ip-m.
Előre is köszönöm. -
Nxn908xxx
őstag
válasz Intruder2k5 #70655 üzenetére
Köszi a választ! Nincs külön routerem, ezt a fehér boxot használom amit az upc adott. Ezzel is kivitelezhető?
[ Szerkesztve ]
-
Nxn908xxx
őstag
válasz Intruder2k5 #70657 üzenetére
Ah, az kár. Akkor majd szerzek egyet. Köszi a segítséget!
-
Nxn908xxx
őstag
válasz kabelmania27 #88058 üzenetére
Rendben, köszi a választ, meg fogom csinálni a napokban.
Most sikerült kideríteni hogy a 4-es osztóból az egyik kimenet még bemegy egy 2-es osztóba és a 2-es osztó egyik kimenete megy a modembe. Viszont ezt a 2-es osztót nem tudom kiiktatni, vagy csak nehezen. Úgy meg tudom csinálni könnyedén, hogy a 4-es osztó helyett, mivel nincs is minden kimenete bekötve és nem is szükséges az összes, berakom a szabadon levő 2-es osztót és ebből a 2-esből menne a már meglévő 2-esbe. Csináltam egy rajzot hogy egyértelmű legyen:
Javulna ezzel a megoldással is valamit az adási szerinted? -
Nxn908xxx
őstag
válasz kabelmania27 #88066 üzenetére
Na megcsináltam, most ilyenek a jelszintek. Szerintem így már tűrhető. Köszi
Annyi hogy most azt írja itt a Connect box főoldalán hogy "Internet (Partial Service (US only))". Ettől függetlenül megy a net teljesen.[ Szerkesztve ]
-
Nxn908xxx
őstag
válasz kabelmania27 #88106 üzenetére
Újraindítottam a modemet és most már megvan mind a 6 csatorna, illetve az US only felirat is eltűnt. 49 az adási az egyiken de még mindig jobb mint az 52 ami volt. A vételi jeleknél jobb lett a teljesítmény(-9 volt a legkisebb) és a jel-zaj viszony (38 volt a legjobb) az előzőhöz képest.
Ezek így rendben vannak?
-
Nxn908xxx
őstag
válasz kabelmania27 #88110 üzenetére
Ugyan olyan mint a most bekötött fő 2-es osztó, amiről raktam fel képet az elején itt.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest