- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sparks
senior tag
Hali!
Egy kis beszámoló:
május 27. kaptam a második Pfizer oltásom, a párom 2-3 héttel később, tehát elvileg elég szép védettségünk van.
Múlt szombaton volt egy családi vacsora - anyós szülinapja - minden résztvevő oltott, leszámítva a 17 éves leányzó unokát, aki nem is akar oltatni.
Páromnak (48-49 évesek vagyunk) hétfőn enyhe, kedden már erős torokfájás, mostanra már iszonyat mennyiségű takony, erős fejfájások, 37,8 hőemelkedés, kemény köhögés, tünetek jöttek elő. Nekem enyhébb tünetekkel: leginkább szárazköhögés, rossz közérzet és tegnap egy bazi kellemetlen élmény: folyamatos nyáltermelés. Pár másodpercenként nyelnem kellett (vagy köpni), mert olyan érzés volt, mint amikor citromot szagolsz és elindul a nyáltermelés. Nappal elvoltam, de tegnap éjjel totál para volt, nem tudtam elaludni miatta (meg az erősödő inger köhögéstől, de azt 2 libexin megoldotta). Éjjel 1-kor benyomtam egy altatót, amitől nehezen, de elaldutam, igaz az elején még arra riadtam fel, hogy éppen nyelek durván... Túléltem az éjszakát. Nekem csak enyhe hőemelkedés lett egyelőre.A családban a 36 éves unokahúgnak szintén hasonló tünetei vannak (ő is 2 Phizeres), a 36 éves párjának torokfájás (nála nem tudom mivel volt oltva), az 50 éves sógornőmnek torokfájás (oltva volt, de passz), viszont a 74 éves anyósomnak kutya baja (2 Sinopharm oltás után kb. 4 hete kapott Pfizert) a 69 éves sógoromnak szintén semmi, neki ha jól tudom ruszki oltása volt... Tesztelni még nem voltunk, unokahúg megy a napokban és majd meglátjuk mit mond. Én azt hiszem ez korona lesz, de lehet más is, igaz a tünetek a deltára igen jellemzőek. Tegnap reggel én is úgy ébredtem, hogy a fejem majd szét szakadt, amúgy nem vagyok fejfájós... Páromnak ma reggelre is iszonyat fejfájás jutott. Ha lesz teszt megírom majd, hogy mit mond. És ma már végre nem nyálzok, helyette a torkom faszányosan fáj
-
sparks
senior tag
válasz
Ringman #15816 üzenetére
Igen, itt kb. 15 percet ültették, utána ha nem volt gond, mehetett is. Nekem 4 hete a háziorvosnál 20 perc volt a várakozás. Tudom, hogy 30 kéne papíron, de sokszor ezzel nem annyira foglalkoznak. Lehet, hogy már tapasztalat, hogy az anafilaxiás reakció hamarabb előjön, passz.
-
sparks
senior tag
Ma tapasztalat:
Párom Pfizer oltásra be tudott tegnap regisztrálni, ma már 11:05-re mehetett is a Dél Pesti Centrumkórházba.
Minden folttul ment, 10 perccel korábban érkeztünk, parkolóba be lehetett hajtani, eligazítottak, hogy hová menjünk. A parkolás fél óráig ingyenes, utána 500 Ft/óra. Az oltásnál kb. 10 ember állhatott a párom előtt, de gyorsan bent is volt. Mindennel együtt 29 perc alatt végeztünk, kifelé nem kellett fizetni a parkolásért sem.
Elmondása szerint bent is jól szerzvezett volt minden, egy gyors kikérdezés és lázmérés után már oltották is.
Ha valaki Pfizer oltásra vár, akkor érdemes 1-2 óránként csekkolni a regizős weboldalt, mert azt tapasztaltuk, hogy délelőtt 0 hely volt Budapesten és Pest megyében is, délutánra megjelentek Pest megyei és még később budapesi oltási időpontok is. Tehát ütemezetten pakolták fel őket.
5 hét múlva mehet az újabb oltásra, remélem neki sem lesz komolyabb oltási reakciója (nekem egy kis karfájás volt 1-2 napig, de semmi extra). -
sparks
senior tag
Írtam nemrég, hogy anyumnak nincs kimutatható ellenanyag a vérében a második kínai után 6 héttel. Beszéltek is a háziorvossal és ma kimaradt egy Moderna oltásuk, így mehet rá azonnal. Remélem ezzel nem lesz gond, és így már bizonyosan kialakul a védettség.
-
sparks
senior tag
Szüleim ma kapták meg az immunanyag vizsgálat eredményét. 50 AU/ml referencia szint mellett:
apám: 74 éves, Pfizer oltással 464,70 AU/ml
anyám: 73 éves Sinopharm oltással 1,1 AU/ml
Tudom, sejtszintű immunitása akár még lehet is anyámnak, de akkor ez most ismét egy oroszrulett? Persze a tanács az, hogy védekezzen ugyanúgy, mint eddig, akkor nem lehet baj. Bakker, az oltást nem épp azért kapta, hogy az unokáját végre megölelhesse? -
sparks
senior tag
Közel 2 teljes nap telt el a Pfizer oltás óta. Az oltás helye tegnap érezhetőbb volt még, ma már csak alig. Tegnap kimentünk gyalog egy 10 perces sétára és az órám szerint 160 volt a pulzusom (én nem éreztem magamon), utána inkább csak pihentem tegnap. Az étvágyam viszont elszabadult, egész nap csak ettem volna. Ma már ez is normalizálódni érződik. Hőemelkedés és egyéb tünet nem volt, eddig ennyi az összes.
-
sparks
senior tag
Mai tapasztalat: háziorvosnál voltam Pfizer oltáson, nagyon flottul ment minden. A doki 10 perces sávokra 2-3 embert hívott, így kevesen ültünk a váróban. 10 perccel korábban odaértem, kb. 1 perccel korábban mentem be az időpontomhoz képest. 2 perc alatt beoltott, majd 20 percet kellett kint várni. Utána kaptam meg a következő körre az időpontot (5 hét múlvára), megkérdezte, hogy jól vagyok-e és utána mehettem is. Ennek 2 órája, jelenleg nem érzek semmi mellékhatást, talán kicsit több a nyáltermelésem, de lehet csak beképzelem. A karom sem nagyon fáj, nem bánom ha nem lesz több bajom
-
sparks
senior tag
Nekem ez új, de a háziorvosom ma hívott, hogy a héten mehetek hozzá Pfizer oltásra. Manapság már a háziorvosnál is adnak Pfizert? Régebben ez kizárólag oltópontos volt. Más is volt már így, hogy a HO adta a Pfizert?
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobilinternet
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Milyen okostelefont vegyek?
- PlayStation 5
- Milyen TV-t vegyek?
- Star Trek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Törékeny-e a Z Fold7? Ki van csukva!
- További aktív témák...
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic