Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- Testösszetétel nyomonkövetése Samsung Galaxy Watch6 okosórával
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- 🖥️⛅
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
-
LOGOUT.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz Ringman #27892 üzenetére
Nagyon be akartam adatni mi(n)nél hamarabb a 3.-at, de mivel még a különösen magas (vagy ilyesmi) feletti a szintem, halasztom. Nem hiszem, hogy elfogyna a pfiorizált, tavaly februárban is józanul végiggondolva az volt a véleményem, hogy májusban lehet válogatni az oltások között (nem józanul elrohantunk áprilisban és csúnyán beszputnyikolt a nejem... )
Október közepén tervezek újabb mérést.[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
-
Csatravi
senior tag
válasz Ringman #28313 üzenetére
Ó persze. Addig míg valakit nem érint közvetlenül addig kakilni rá a jelszó. Legalábbis a többségnél. Ezért olyan az EÜ állapotunk is amilyen. Persze van egy szint akinek lehet bármit mondani, az orra alá tolni az akkor sem ért belőle. Néha úgy érzem hogy nem Magyarország hanem Magyar akol.
-
Cs1csó
félisten
válasz Ringman #28339 üzenetére
Ez még ennél is zavarosabb, hiszen aki beoltott az is "elkaphatja" és akár terjesztheti is a betegséget, de:
- remélhetőleg hamarabb legyőzi a szervezete - hiszen már ismert a ellenanyag tehát csak azt kell elkezdenie termelnie - tehát rövidebb ideig fog fertőzni, és lehet gyengébben mert a vírus nem tud a szervezetébe úgy elszaporodni (pl. lehet nem fogja erősen köhögve nagy mennyiségben sokáig szórni a vírust)
- remélhetőleg nem fog belehalni, vagy nem lesz maradandó károsodása, és könnyebben átvészeli a fertőzéstIlyen téren igazán nincs is értelme a védettségi igazolványnak annak bevallottan egyetlen fontos szerepének kellene lennie: finoman az oltás beadására "motiválni" az embereket.
(most ne vegyük ide azokat akiket nem lehet oltani akármi miatt egészségi állapot életkor stb.)
Tehát ha nem oltatod magad akkor nem kapsz védettségit és akkor nem mehetsz: moziba, étterembe, kocsmába, edzőterembe, koncertre, külföldre csak jó drága PCR teszt után (ki és be kell tehát leaglább 2db),
Tehát az embereket rászorítani az oltásra.Mert végső soron a tét itt nem is az, hogy valaki meghal aki nem oltatta be magát - egyéni szoc probléma - hanem az ilyenek is ha már nagy a baj bemennek vagy beviszik a kórházba és persze akkor tovább terhelik az amúgy is rossz egészségügyi rendszert és akkor megint az lesz, hogy nem lesz elég ember egy sima akármilyen beavatkozás végrehajtására sem, és azok is szívni fognak akik amúgy beoltatták magukat de nem tudnak semmilyen egészségügyi ellátást igénybe venni, mert azt ne felejtsük, hogy az egyéb egészségügyi problémák továbbra is léteznek.
-
t72killer
titán
válasz Ringman #28392 üzenetére
Leggyakoribb a 12hét (utólag kiderült, hogy ez adja a legerősebb védelmet, plusz legalább a legelső oltottak se olyan régiek így). Május óta gyorsítottak, lehet 8, akár 6 hétre is kérni, de utóbbiba csak ritkán mennek bele az oltópontok.
#28393: a teszteket ingyenessé és tömegesen, kérdés-státusz-stb nélkül elérhetővé kell tenni, kicsinyes ez az oltott-oltatlan megkülönböztetés. A fertőzötteket max hatékonysággal ki kell szűrni mindenáron. Ja, és az oltottak közül is, szóval semmi értelme az oltottak tesztkötelezettségeinek bármilyen enyhítése.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
HÁZIGAZDA
válasz Ringman #28400 üzenetére
sikerült anyámat is rávenni, hogy nézzen egy antitestet és ha nincs, boostereljen
mi is eldöntöttük, hogy lesz harmadik szuri, az asszonynak eleve tizedannyi antiteste volt oltás után, mint nekem, ő lesz az első egy hónapon belül szerintem
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Z.É.T.
őstag
válasz Ringman #28400 üzenetére
Számomra egy percig sem volt kérdéses a harmadik (második) szükségessége, ahogy megtudtunk ezt-azt a deltáról. Max annyi, hogy elég lesz a v.1 vakcina, vagy mindenképpen kell a módosított. Szerencsére úgy néz ki, hogy nem kell a módosított. Egyelőre.
(a védettségit lassan visszavonnám a 3. shotig és 60< majd 40< és végül 40> korosztálynak priorizálnám;
ha pedig több infó jön az átesettek újrafertőződéséről, az adatok alapján nekik 1/2 shotig vonnám vissza, vagy a második átesésig, ha valakinek úgy jobban ízlik)[ Szerkesztve ]
https://www.flowsummithungary.com/optin/?rh=zYegzbWcaw
-
titán
válasz Ringman #28470 üzenetére
Ebben a viktoriánus korszakban, ahol az emberek jogérvényesítési eszközei gyakorlatilag megszűntek, a legtöbb ember félti a megélhetését, a karrierjét. Pillanatok alatt képesek embereket ellehetetleníteni. Azt is látjuk, hogy simán elengedtek közel ötezer embert az amúgy is szakemberhiánnyal küszködő egészségügyből. Simán hagynak megszűnni traumatológiai osztályokat, ahol mindenki felmond. Oké valahogy később találtak megoldást, de azok megint a betegek sérelmére történhettek csak, hiszen máshonnan vontak el az amúgy is szűkös forrásokból.
[ Szerkesztve ]
-
Darmol
senior tag
válasz Ringman #28464 üzenetére
Minek? A 2006. évi LIII. törvény ilyen esetekre készült. Az, hogy országunk bölcs és előrelátó vezetése lassan a párközpontjuk wc-inek felújítására is ráhúzza, az más kérdés.
Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.
-
HÁZIGAZDA
válasz Ringman #28520 üzenetére
írtam már, hogy a cégnél, ahol húgom dolgozik (nagy amerikai biotech multi), nem tették kötelezővé az oltást, csak de:
- aki nincs beoltva valami határidőig, azt fizetés nélküli szabira küldik, és hetente pingelik, hogy be van-e már oltva. amíg nincs, marad fizetés nélküli szabin. bármeddig.
- le is írták az alkalmazottaknak: gyerekek, mi egy kutató-fejlesztő cég vagyunk, részt vettünk a covid oltás fejlesztésben is, aki ennél a cégnél dolgozik és oltásellenes, az gondolja végig, hogy miért akar itt lenni..................dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Vesa
veterán
-
Ezekiell
veterán
válasz Ringman #28617 üzenetére
El tudom képzelni, hogy azokban az osztályokban, ahol a tanulók jelentős része kapott már oltást, ott azok a diákok is kedvet kapnak a védelem megszerzéséhez, akik korábban nem regisztráltak
tehát a peer pressureben bízunkhibátlan
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Ringman #28632 üzenetére
Azt nem tudom, én sosem néztem le azokat akik másképp gondolkoztak arról amit felfújt a média.
És ismét le szeretném írni, ha nem lennének ezek az irreális szabályzások én se gondolkoztam volna el a dolgon.De hogy ON is legyek, hány nap múlva várható a telefonhívás jelentkezés után? (ugye EESZT oldalán csak 3.-ra lehet most jelentkezni, vakcinainfo.gov.hu oldalon adtam el a fél vesémet)
⭐ Stella
-
senior tag
válasz Ringman #28681 üzenetére
Én nem érzem az ellentmondást. A szennyvíz nem egy túl megbízható minta, ezért húzzák meg relatíve magasan a szinteket. Azaz, ha egy konkrét helyen ötszörös az emelkedés/csökkenés, az még hibahatáron belül van, ezért nem merik kijelenteni, hogy emelkedik/csökken. De mondjuk egy kilencszeres növekedésnél már megkockáztatható, hogy emelkedésnek tűnik, ha a kerekítés miatt ez még stagnálásnak is számít hivatalosan.
Másrészt az eredeti állítás országos átlagra vonatkozott, és ilyenkor nem egy mérési pont van, hanem ha jól számoltam akkor 21, és ilyenkor egy ötszörös emelkedés már statisztikailag is szignifikáns lehet.
#28682 solfilo Passz. A grafikonjaik logaritmikusak, gondolom még egy nagyságrend (100-szoros). De nem láttam rá példát.
[ Szerkesztve ]
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
Kékes525
félisten
válasz Ringman #28818 üzenetére
Igen, különösen a levegőszűrés, mert az hidegben is alkalmazható. Itt lenne egy politikai megjegyzésem, hogy inkább mi helyett lehetne ezeknek a megvásárolása.
Ezt is az államtól várom és nem az egyéntől, mint ahogy egyesek ezt elvárnák, hisz ez is állami feladat. Nem neked írtam.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
t72killer
titán
válasz Ringman #28808 üzenetére
Enyhe konteós hajlamaim vannak, de komolyan "nem értem":
#1. Alaptétel: a vírus terjedését is fékezni kell, lévén a Föld lakosságának nagy többsége nincs beoltva, és nem azért mert mocsokállathülyekonteósantiwaxxer.
#2. Már idén JANUÁRBAN az alfa megmutatta, hogy a vakcinahatásfok határára kerültünk, 1 dózis keveset ért a korábbi tuti védelemmel ellentétben.
#3. A duplamutánsok vakcinakerülő tulajdonságai a D-Afrikai variánssal kapcsolatban már szintén az idei év legelején kiderültek. "Érdekes" persze hogy csak kisebb, noname laborocskák-kutatócsoportok igencsak korlátozott ktgvetésű tesztjeiből...
#4. A delta vakcinakerüléséről és az oltásra esélytelen 10év alatti populáció longcovidjáról májusban már voltak A NYUGATI VILÁGBÓL adatok, sőt, a többszervi gyulladás és egyéb gyerek-komplikációk már az alfa terjedése idején, idén JANUÁRBAN köztudottak voltak. Azaz kulcsfontosságú lett volna egy olyan oltóanyag, ami a TERJEDÉST is megfogja.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
mpo
veterán
válasz Ringman #28882 üzenetére
A year and a half after Sweden decided not to lock down, its COVID-19 death rate is up to 10 times higher than its neighbors
Plus, Sweden's economy still shrank 8.6% from April to June of last year - its largest quarterly fall in at least 40 years. By comparison, Denmark's economy shrank 7.4% during that time, Norway's 5.1%, and Finland's just 3.2%.
[link]Ha érted, akkor már elavult.
-
andor80
senior tag
válasz Ringman #28866 üzenetére
Teljesen jogos. Mivel kb 100 fertözőtt a napi átlag és nem nagyon van halál meg korház minek kellene?
Napi 1000 fertőzött és 50 halálnál már érdemes ismét kötelezővé tenni a beltéri maszkhordást de ffp 2est nem bohóc textileket...Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!
-
félisten
válasz Ringman #28972 üzenetére
Par aprosag:
- a Sinora nezve a lentebb linkelt tablazat aranytalanul hatranyos es pl. a Sputnikra aranytalanul elonyos, mert Sinoval tobb honappal korabban tomegesen kezdtek oltani. Ergo siman tobb ideje volt 1) elkapni az embereknek 2) csokkenni az antitestek szamanak
- 50 folottieknel halal ellen a Pfizer kb. 2.25x jobb
- a Pfizer kb. 2x jobb mint a Sino, ha az 50 ev alattiak fertozodeset nezzuk, ez kb. alatamasztja a kinai adatokat (90% vs 80% hatekonysag)
- ugyanezen metrika de korhazba kerules ellen: itt viszont sokkal (5x) jobb a PfizerSzamomra a tanulsag az, hogy ha lehet, beszerzek egy single-shotos Janssent szeptemberben
De ez egy nagyon informativ adatsor, koszi!
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Napelem
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Politika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Subaru topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- Tripltek 9 Pro masszív táblagép 1300 nit tartós fényerővel! / Drónos / Motoros táblagép /
- DJi Mini 3 Pro + Rc
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +DJI hátizsák +Lumenier antennák
- Újszerű Hubsan Zino Pro drón+AJÁNDÉK HORDTÁSKA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest