- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrmrg
tag
Sikerült mindent beállítani, műxik rendesen mostmár.
Köszi a segítséget Bubo -
Callmaster
tag
Sziasztok! WR542G routernél, miért van az, hogy a Wifi (usb) 2 nap után nem tud csatlakozni? DHCP-nél 2880-ra van állítva. Hálózat felépűl, viszont nincs net.
-
Certee
senior tag
Nekem egy WR340GD routerem van. Olyan problémám van, hogy nem megy az asztali gépen a net. A Wifin keresztül lehet netezni de a kábelen keresztül nem. Ha kiveszem a routert akkor minden megy rendesen. Az az érdekes, hogy a Skype megy de semmi más. Digi netem van és már frissítettem a Firmware-t. A beállításokat is végigcsináltam rendesen. Hol lehet a hiba? Mit csinljak?
-
dr.bubo
őstag
A pc-dnek, amina torrent fut ott állitsál be fix ip-t.
Helyi kapcsolat(tulajdonságok)-->TCP/IP protokoll(tulajdonságok)
köv. ip használata
pl.
ip cim: 192.168.1.60
alh.maszk:255.255.255.0
alapért.átjáró: 192.168.1.1
elsödleges dns:192.168.1.1A torrent beállitásánál a kapcsolatoknál a véletlenszerü port minden inditáskor elöl vedd ki a pipát.
router:
virtual server
ip cim: 192.168.1.60
port: ide beirod a torrent portját
protocol: all
status enabled
common sevice port: select one
Save
és áramtalanitsad a router pár másodpercig. -
mrmrg
tag
60k/20knál nem is megy többet utorrent, speedtest szerint pedig jó a sávszél.
szal a portbeállítással van vmi, de nemtom mi a gebasz mert engedélyeztem a routernek ezt a portot.
mi lehet?szerk. közben a letöltés normalizálódott, de továbbra is aztmondja hogy port para van,
és felfelé csak vánszorog. -
mrmrg
tag
válasz
dr.bubo #1338 üzenetére
Mától én is csatlakozom a tulajok klubjához
Sikerült belőni, megy a wifi is, az egyetlen gond,hogy hiába állítottam be a portforwardnál
a utorrent által használt portot, a torrent kliens továbbra is azt jelzi hogy a router korlátozza a forgalmat, és portot kell nyitnom.
Mi lehet a baj? -
dr.bubo
őstag
válasz
SeatZola #1337 üzenetére
Innen letöltöd a hardverednek megfelelőt: [link] (ne a német nyelvüt) zip fáj kicsomagolod.
A routerben: system tools--> firmware
A file-hoz betallozod a kicsomagolt bin-re végzödö fájl-t. Nyomsz egy Upgrade-t.
és imádkozol, hogy ne legyen áramszünet.
A gépen addig más progi ne fusson amig tart a frissités. Internet expolert használj.
A routerben a frissités után elvesznek az addig beállitott adatok, elötte jegyezd fel öket, hogy újra be tudd álllitani a routert.
-
SeatZola
őstag
A WR642G modellen hogyan kell fw-t frissíteni? Valaki elmondaná?
-
mrmrg
tag
Sziasztok!
20megás chellohoz tervezem egy WR542G vásárlását,
egy WN322G adapterrel. Jó választás? -
hcpeter
tag
Sziasztok!
A következő lenne a gondom: Digi netem van, a router egyik napról a másikra elkezdte elveszíteni a kapcsolatot. Most ott tartok, hogy kb 30 percet megy, utána szétkapcsol, de még a router konfig felületét se érem el. Ha többször áramtalanítom (elég sokáig) akkor egyszer csak visszajön. Mi lehet a baj? Legfrisebb firmware van rajta, semmilyen beállítást nem piszkáltam. Esetleg meghalt a routerem?
Köszi!Szerk: azt elfelejtettem, hogy simán kábellel + csatikonnal megy a net, semmi gond vele.
-
RockHaRD
addikt
ahogy elnézem megjavult nálam a dolog. Remélem ez nem cska ideiglenes :-/
-
RockHaRD
addikt
resettel betudtam jelentkezni... most megprobálok vmi fw frissítés félét eszközölni
-
dr.bubo
őstag
A 384 Kb/s szerintem ma már kevés 2 gépnek még web böngészésre is.
Alapra állithatod resettel vagy a routerben a factory default-al.G^zC^mpEr: esetleg fw frissités segit.
Arpeen2: resettel próbáld életre kelteni.
Mi volt ami miatt nem jött össze az fw frissités?J@P: reseteld a router, és a 192.168.1.1 ip-vel, usern: admin, pass: admin elérheted a routered menüjét.
-
J@P
csendes tag
hello tp link 340g routerem van elfelejtettem a jelszavamat meg passwortot ilyen kor mit kell tenni a belépéshez vagy venni kell ujjat ha be akarok lépni köszöünöm a választ elöre[
-
arpeen2
senior tag
Ha elrontottam a firmware frissítést, van esély visszahozni az élők sorába még a routert? (WR642G)
-
RockHaRD
addikt
Sziasztok, van egy ilyen wr642g routerem, és kb 2 napja, megeszi a sávszélt. Wirelesst kikapcsoltam, de ugrál a sávszél elvileg 30/20-as netem van, namost speedtest mindig is sokkal többet mért, de most egyszer mérek, 40mbit le, aztán rá fél percre már csak 0,5, szal ingadozik... online játék kb lehetetlen, mert laggol mint az állat. Kihuzom a routert, netkábel egyenest a gépbe, és minden faxa, tehát a routerrel van abaj, az tuti. Tipp esetleg?
-
Chaser
legenda
válasz
dr.bubo #1320 üzenetére
Kösz az infokat
Kicsi a sávszél, 384kb/s, de weblapokat nézegetni bőven elég. Nem is az a baj hogy lassú lenne a router, hanem 1xűen elkezdi az oldal betöltést és leáll sokszor, zavaró
mellette ha be is tölt valamit lassú is, nincs torrent sehol.
Ha visszaviszem állítsam vissza az eredeti user nevet és pass-t? Lehet inkább veszek mobilnetet a másik géphez. -
probizz
tag
Próbáltam frissíteni egy újabb firmware-re, de azóta folyamatosan világítanak a ledek és se kép se hang. Visszaviszem a boltba. Netgear routeremmel nincs ilyen probléma.
-
probizz
tag
Üdv!
A wlan szokott szakadozni.
Tp-link tl-wr542g
Firmware Version:
3.8.1 Build 080519 Rel.33560n
Hardware Version:
WR541G/542G v4 08118989ennél nem találtam frissebb firmware-t (ez volt rajta gyárilag)
Valakinek van ötlete?
Előre is köszönöm!
-
dr.bubo
őstag
Azért müködött elsőre minden beállitás nélkül, mert akkor router csak simán átengedte a netet, a csatlakozást az 1-s gép végezte. A router csak egy "sima" switch volt akkor.
Mennyi a sávszéled?
Ha az egyik gépen torrent fut, az elég szépen elveszi a sávszélt a másiktól, ha nem megfelelően van beállitva.
DHCP: a routerben be van kapcsolva, ez ossza a rácsatlakozó gépeknek az ip-t. (De a gépeknek te is beállithatsz fix ip-t, a lényeg, hogy ne abban a tatományban, mint a router oszt. pl.: router 100-tól felefele kezdi alap esetben osztani 192.168.1.101, neked fix ip nek 100 alattit kell beállitani pl.192.168.1.88. Azért kell igy, hogy ne legyen ip ütközés, fix ip beállitásakor, ha a te gépeiden kivül nem szoktak más gépek kapcsolodni a routerhez, akkor ki lehet a dhcp servert kapcsolni.
Dhcp ki-be kapcs ill. automatikus ip, fix ip a kapcsolat sebességére nincs hatással.
IP tartomány: amit a router kioszt a gépeknek ip-t, azok egy tartományban vannak.
Portfoward: Vannak programok, amiknek portot kell nyitni a routerben. Pl. Torrentnek, hogy aktiv legyél, netes játékoknak stb.
-
Chaser
legenda
válasz
dr.bubo #1318 üzenetére
A furcsa az egészben az, hogy először mindenféle beállítgatás nélkül működött, még a beállítós oldalára se mentem fel, csak összedugtam az eszközöket és mentek
most meg...router nélkül tökéletes a net. Tehát magyarul, kizárván hogy mégse elég a sávszél 2 gépnek, ha csak egy gép csatizik a routerra, és nem megfelelő a sebesség úgyse, akkor tuti a router a hunyó, ha jól értem. 7végén lesz egy kis időm, és próbálgatom. Egy jó arc mondott ilyen csúnya szavakt, hogy DHCP, saját IP tartomány, portforward
, vagy más
ezek mire jók és hol lehet állítani?
-
dr.bubo
őstag
Ha a net router nélkül rendesen megy, akkor a router nem müködik megfelelően. Ha ugy állitottad be, ahogy elözöleg belinkeltem, akkkor jónak kell lennie a beállitásoknak. Sebesség terén ebben a routerben mást nem lehet állitani.
Esetleg még a router tüzfalát kikapcsolhatod próbaképpen, ha az be volt kapcsolva.
-
Chaser
legenda
válasz
dr.bubo #1316 üzenetére
Akkor ezt félreértettem
A wifi biztos ki van kapcsolva, mikor először összeraktam és ment minden konfigurálás nélkül, az első belassulásnál ezt beállítottam, nem világít a routeren a wlan led, antenna sincs benne amúgy. Resetelést kipróbálom, fw-t megnézem melyik van fenn, biztos becserélnék, csak jó lenne biztosan tudni biztosra hogy hw hiba vagy beállítási. -
dr.bubo
őstag
A modemet csak a wan portba lehet kötni.
A gépet kösd másik lan portra.
Igen, ha csak web oldalakat nézel, akkor gyorsabnak kellene lennie. A wifi biztos, hogy ki van kapcsolva? mert gyorsan rátudnak kapcsolodni a nyitott hálozatra mások.
Esetleg reseteld (hátuján van a reset. kb félpercig kell nyomva tartani), és állitsad be újra. Vagy fw [link]
frissitést csinálj. Bár ha új a router esetleg vidd vissza, cseréltesd ki. -
Chaser
legenda
válasz
dr.bubo #1314 üzenetére
Több kábellel is néztem, ugyanaz. Addig még képben vagyok, hogy nem cross kábelt kell használni
Azt viszont nem tudtam, hogy LAN-ba is lehet kapcsolni a modemet. 1ébként a router a kijelző led szerint működik, csak a gyakorlatban nem az igazi, lassú netem van, 384kb/s, de úgy gondolom, hogy weblapok megnyitása nem kéne hogy megfektesse routeren keresztül.
szerk: ha csak 1 gép van rákötve akkor is csinálja a belassúlásokat
-
Chaser
legenda
Nem sok sikerrel jártam, kb ugyanaz a szitu mint először, 2 géppel vacakol a net
Kábelnet, a leírtak szerint jártam el.
-
-
Chaser
legenda
Van egy wr542g routerem, pár napja vettem. Első üzembe helyezéskor minden stimmelt, nem kellett konfigolni a routert, 2 gép van rákötve, működtek. Aztán a kettes gép már nem akarta az igazságot, az oldalakat el kezdte betölteni, aztán leállt. Kellett a net a 2-esre, ezért routert kivettem a körből, és csak a modem maradt. Ma megint beüzemeltem a routert, de egyik gépen sincs net rajta keresztül. Teljesen láma vagyok router témában, miket kell állítani? 1edül annyit csináltam első alkalommal, hogy a wifi részt letiltottam, azt egyelőre nem használom.
-
PCK
csendes tag
válasz
dr.bubo #1308 üzenetére
Köszi
Igen van másik router csak sajna a nyomtatómegosztás nem megy át, így úgymond ki kell iktatnom mint router és switch-ként használni.
Persze a wifi is kell majd de a másik router oszt majd azoknak is IP-t.
Tehát akkor a LAN portba dugjam és ne a WAN portba? Értem
THX -
dr.bubo
őstag
A routerben ki kell kapcsolni a dhcp servert, és a lan portjait használni ill. wifi része is müködhet.
Gondolom van másik routered, ami majd ossza az ip-ket a többi gépnek.
Akkor annak a router lan-ját az 542-s egyik lan portjával kell összekötni, igy 1 lan foglalt lesz, 3-ra tudsz gépet csatlakoztatni ill. a wifi-n is csatlakozhatnak még rá. -
PCK
csendes tag
Sziasztok
Router: TP Link TL-WR542G
Lenne egy kérdésem, de nem tudtam végigolvasni az egész fórumot.
A kérdés az ,hogy ezt a tipusú routert lehet e switch-ként használni?Köszi
-
dr.bubo
őstag
válasz
chriszo #1302 üzenetére
Pedig ott számoknak kell szerepelni ip, subnet mask, default gateway, dns server.
Ha ott csak nullák vannak, akkor nem kap ip-t a szolgáltatótól.
A modem és a router jól van összedugva? a kábel a router wan portjába van kötve? Annak a gépnek a mac-t clonoztad, amivel eddig müködött a net?
Próbáld meg a mac cimet újra klonozni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Subaru topik
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- LEGO klub
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Riasztó topik
- Elindult a Marathon zárt alfa tesztje
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf FX 505G Gamer laptop. I7 8750H / GTX 1050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest