- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Aktív témák
-
rise01
csendes tag
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni, egy számomra elég érdekes és kicsit kétségbeejtő témában. A tápom (Thermaltake evo blue 750w, 2008-2009 körül vásároltam) elkezdett nagyon fura és bosszantó hibát produkálni, mégpedig hogy nem kapcsol ki a gép.
A windows sikeres leállítása után, a gép nem kapcsol ki. Nem fut semmi a monitoron sem jelenik meg semmi csak a szokásos felirat mint amikor tényleg offon van a gép. Próbálkoztam több dologgal is (google okosságok stb..) de nem jött be. Végül kihúztam a tápból minden csatlakozót (moduláris a táp) az alaplapról pedig a főcsatit is. Majd áram alá helyeztem az On/Off gombbal a tápot és bekapcsolt az nélkül hogy powergombot nyomtam volna amivel alapból a gépet bekapcsolom illetve semmivel nem volt összekötve.
(Ha a jelenség alatt hosszan nyomom a bekapcsológombot nem kapcsol ki gép, helyette felpörgeti a ventilátort általában a processzorét esetleg az alaplapét) Úgy tudom, hogy ez alapból egy nem normális viselkedés. A másik fura, hogy egy ismerősöm tanácsára lefuttattam egy CPU stressz tesztet az AIDA64-ben. 100%is terhelés mellett egy i7 4790 csupán 50 és 60 közötti W értéket produkált. Ha jól olvastam és ha jól sejtem ezen a terhelésen ez a cpu W érték nagyon kevés közel fele a megfelelő 100 körüli értéknek.
Lehet, hogy valóban minden gond okozója a táp? A leállításnak amit csak a tápkábel kihúzásával lehet elérni illetve a gyenge cpu teljesítménynek?
Remélem jó helyre írtam, és tudtok tanácsot adni, előre is köszönöm a segítő kommenteket!
Bocsánat a kissé zagyva regényért
UI. Annyi tartozik még a történethez, hogy kihúztam a konnektorból a gép tápkábelét 5 napig nem akartam áram alatt hagyni amíg nem voltam itthon. Előtte semmi baj nem volt (legalábbis látszólag), jól működött majd hirtelen jött ez a le nem állásos wtf dolog.

Aktív témák
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mesterséges intelligencia topik
- Google Pixel topik
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Dobná a fizikai kezelőszerveket a Sony gamepad koncepciója
- 3DMark 11 eredmények
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Nem tudom a dal címét, előadóját
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- Gamer PC: Ryzen 5 5600 I B550 WiFi6 I 16GB DDR4 I RX 590 8GB I 1TB NVMe I 1000W I HAF XB EVO
- Samsung 850 EVO 1TB Sata3 SSD / Beszámítás OK!
- Intel I7-7700K / Beszámítás OK!
- Új állapotban! Lenovo ThinkPad T14 Gen 3 i5-1245/16gb ram/256 ssd FHD+ garancia
- !AKCIÓ! GAMER PC Intel Core i9-10900X/ASUS ROG Strix X299-E Gaming/NVIDIA GeForce RTX 3080/32 GB RAM
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Akko 3098 /DE/PBT/RGB/Wireless/Hot swap/Yellow switch/
- SteelSeries Apex Gaming billentyűzet, német, RGB
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen 1 munkaállomás - i7 10875H 32GB DDR4 512GB SSD Quadro T2000 W11
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest