Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drizzt
nagyúr
Ez a 105000 most félévenként, vagy évente értendő?
-
Drizzt
nagyúr
Na, én is azt mondom, hogy a legvégső verzió érdekelne. Gondolom lesz valami olyan minimális életszínvonal meghúzva, ami alatt teljesen ingyenes marad, s félévente ellenőrzik, hogy fennál-e még, csak ezzel az a bajos, hogy az ellenőrzése nehéz lehet a dolognak hiteles módon. A 15%-ba meg igen nehéz lesz bekerülni. Meg azért szerintem egy idő után a gazdag apuka\anyuka is elgondolkodik azon, hogyha a gyerekének fizeti a dolgot, s az sz*rik az egészre, akkor egy időre megvonja tőle a pénzt, hogy megtanulja értékelni. Én nem vizionálok most semmit előre, s nem is állok ki se mellette, se ellene, majd kiváncsi leszek, mi lesz a hatása, nehéz megítélni, de gondolom azért nem a semmiből húznak elő ilyen ötleteket, hanem alapos hatástanulmányozás után. Bár könnyen lehet hogy naivitás ezt gondolnom.
-
Drizzt
nagyúr
Kreditrendszerben is van olyan, hogy fizetned kell egy bizonyos teljesítmény alatt. Nálunk 15 kredit/félévet ha nem éred el az aktuális félévben, akkor asszem a felvett, de nem teljesített kreditenként kell ~3000 forintot fizetni, de a pontos értékkel nem vagyok tisztában. Az is lehet, hogy csak 1000/kredit, eddig sikerült mindig elkerülni szerencsére.
-
Drizzt
nagyúr
Mint látod azoknak nem is kell mostani állás szerint fizetnie. Csak ha utána meghaladja a bérük a minimálbér 3,33-szorosát. Ha nincs valakinek munkája, akkor az valószínüleg nem is fogja ezt a kritériumot teljesíteni.
ui.: egyébként az is valószínű, hogy eleve kevesebb embert fognak felvenni ilyen állami finanszírozású képzésre, ráadásul más lesz a leosztás is a szakokra. Tudtommal jövőre 62->56 ezer államilag finanszírozott hely lesz csak. -
Drizzt
nagyúr
Most őszintén...
Ha UTÓLAG, amikor már megvan az állásod, s meg is haladja a minimálbért legalább 3,33*, s csak akkor kell befizetned havi 6K-t, akkor ez miben befolyásolja ezt a dolgot, amit leírtál:
''Abszolút egyetértek veled! Én tavaly végeztem, közlekedésmérnök szakon és bevallom, nagyon örülök, hogy nem volt fizetős a felsőoktatás. Ha teszem azt fizetős lett volna, nem lett volna meg az esélyem anyagi okok miatt. Szóval tényleg alkotmányos jog, hogy mindenkinek lehetősége legyen tanulni (akár felsőoktatási képzésben részt venni), mert egy szegényebb rétegből jövő emberkének, ha adok megfelelő lehetőséget+támogatást, könnyen lehet, hogy a jövőben komoly sikereket ér el az adott szakmában. Tehát tényleg ne az legyen, hogy a ''paraszt'' gyereke csak kapálni tudjon + termelni, hogy eltartsa a diplomás értelmiséget.''
Mert szerintem semmiben. Kezdéskor nincsen semmi extra költséged a mostanihoz képest.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Okos Otthon / Smart Home
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- TCL LCD és LED TV-k
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Projektor topic
- League of Legends
- További aktív témák...
- Gigabyte RTX 4080 XTreme WaterForce 16GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- XBOX Series Shock Blue kontroller - Gar.: 2026.04 hó
- Mini PC - HP EliteDesk 800 G3 DM / i5-6500T / DDR4 / NVME M.2 / USB Type-C / több db / 27% számla
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 1TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- NEUTRINO MINI HYPEX NC252MP 2x250W 4Ohm (2x150W 8Ohm) sztereó erősítő
- GYÖNYÖRŰ iPhone Xs Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3537, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3347, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3661, 100% Akkum
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600 32GB DDR4 500GB SSD RTX 5060 Ti 12GB Rampage SHIVA Gigabyte 650W
- Apple iPhone X Space Gray Ikonikus dizájn, Face ID, OLED kijelző 64 GB Használt, megkímélt ,100%
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő