- Geller72: Az MS Seed szervert üzemeltet a gépeden és lehet hogy nem is tudsz róla?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Szekszárdi pumpa pálya
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hintalow
senior tag
-
MichaelSD
őstag
Véleményem szerint nagyon mereven (és egy minimális alázat) nélkül közelíted meg a szerepjáték fogalomkörét. De kinek a pap, kinek a papné. Nekem a papné lánya.

Most nem mondom el, hogy én mit gondolok a te véleményedről, de mivel szerencsére nincs kérdésed, nincs is miről tovább beszélni.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
MichaelSD
őstag
Fölösleges elolvasnom ilyen könyveket, mert 10 meglehetősen aktív év tapasztalata (egy meglehetősen kompetens közegben) többet ér bármilyen esszénél.
Arról a tényről nem is beszélve, hogy ha valaki jól ismer egy elméletet, esetleg könyvet is ír róla, a gyakorlatban még nem feltétlenül remekel - ez nem csak a szerepjátékra igaz, hanem bármi másra is az életben.Ha ennyire tudod akkor mi a kérdés?
-
doc
nagyúr
-
MichaelSD
őstag
Amúgy még órákig vitatkozhatunk, de olvass el pár szerepjáték tervezésről szóló cikket / könyvet. Nem engem kell meggyőznöd. Ezen a szerepjáták készítők már egy 10 éve túl vannak.
----
Az hogy bohóckodtok 2 órát főzés alatt nem a szabály határozza meg. Még jó hogy nincs szabály 2 óra bohóckodásos főzésre.
Jellem, aha, it már nincs a szabály kőbe vésve? Akkor minek van?
Kikérem magamnak, Először is több nemzet polgára vagyok, kaptam diplomácia képzést, pár fegyverrel középszinten bánok, de pénzváltó is vagyok. stb.
A kaszok teljesen feleslegesen behatárolnak ne akarj meggyőzni hogy nem. Nincs az a kaszt kombináció ami lefed vagy mást lefedne. Egy teljesen felesleges konstrukció, ami versengésre alkalmas de másra nem.Személyiség a fontos? Akkor mondj EGY szabályt a felsorolt játékokból (nem CoC) ami a személyiségre vonatkozik. Ha nincs, a szabályok nem a személyiségről szólnak. Persze, személyiséget mindig ki lehet játszani, de egy szöget is belehet verni kalapáccsal és a fejeddel is.
A felsoroltak közül a CoC az egyetlen, melynek egy két szabálya a játékról szól, pl. madness meter.----
Amit leírtál nagyon szép és megható, de ez a csapatról szólt nem a szabályrendszerről. Nektek amire kellett elég jó volt. Ez semmit nem mond a rendszerről. Pl.:"A szabályok alkalmazása, legyen szó bármelyik rendszerről is, soha nem vaskalaposan, hanem rugalmasan, adott szituációnak megfelelően volt kezelve. "
Akkor vagy felesleges vagy nem felel meg a célnak a szabály. Ha jó lett volna akkor nem kell "rugalmasan" értelmezni. Ez mellébeszélés.Ha "12 JK-val folyt ugyanazon kaland" egyszerre? Egy ember se ismerek aki leül szerepjátszani 10en Xdiknek."hazai M.A.G.U.S. versenyen többször voltunk elsők és másodikak"
Ez nálam negatívum. Az RPG verseny, olyan mint a bor ívás verseny. Én inni szeretem a pohár borom és élvezni, nem berúgni. RPG verseny értelmetlen ahogy van.
"szerepjátékot" vagy "ötleteket" hogy pontozol? Ez ízlés.----
A hogy téged nem zavar a rendszer (akármilyen okból) ez szerencsés, de ettől még az a rendszer valamire íródott. Ez a valami, amit jutalmaz a rendszer. A D&D szörny ölést és kincs találást, stb. Mindent megerőszakolhatsz, rugalmasan kezelhetsz, de ettől nem lesz jó másra, mint amire írták.
Az hogy Te megszoktad és azt játszod nem rossz, ez a te kerativitásodat dicséri, nem a szabály megfelelőségét. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
MichaelSD
őstag
Olvass kis Ron Edwards játékelméletet

'Az, hogy a játékülés mennyire sztori-orientált, csakis a KM-től és a játékosoktól függ. A rendszer csak egy nagyon fontos eszköz, egy keret."
A rendszernek egy dolga van, kiszolgálni a játék jellegét, célját. Egy D&D soha nem lesz hatékony, jó történet orientált dolgokra. Nincs szabálya ami ezt támogatná.Nincsenek komplex szituációk a játékos / mesélő csak azt hiszi. Ez egyszerűen igény kérdése.
Az hogy Ti 2 órán át főztetek független a rendszertől, mert nem 2 órán át kockát dobtatok a főzés szabályok szerint.
Biztos számít az ismeret, meg gyakorlat, ezt senki nem vitatja. De ha már sok ismeret és gyarkorlat kell, akkor már rég rossz nekem a rendszer.
oWoD: egy olyan rendszer, ahol maga a dice pool és a célszám változik, minden csak nem gördülékeny
Shadowrun: teljesen felesleges a sok kocka
D&D/Másgus, stb.: hit pointok miatt elhúzódik a harc, jellem ami butaság ahogy van, kasztok, én milyen kaszt vagyok? stb.
CoC szerintem még a leghasználhatóbb a felsoroltak közül számomra.
MERP táblázat orgia, ott a világ jó. -
doc
nagyúr
Az "5 perc" nyilvan nem stopperrel merve ertendo, pusztan arra utaltam hogy egy-egy muvelethez eleg sokat kell szamolgatni, es a rendszer bonyolultsagatol fuggoen az eredmeny kiszamitasa utan meg tovabbi szamolgatasokkal jar a kovetkezmeny.
Nem azt mondtuk hogy meghaladna az ertelmi kepessegeinket vagy hogy ne lehetne megtanulni, hanem hogy ugyanazt a jatekelmenyt sokkal egyszerubb szabalyrendszer is biztositja.
Gyanitom hogy soha nem foglalkoztal valoban egyszeru szabalyrendszerekkel, ezert nem erted hogy miert komplikalt (azokhoz kepest) barmelyik altalad felsorolt, "hagyomanyos" szabalyrendszer.
Es meg mielott felreertened, leirom meg egyszer: az hogy egy rendszer mennyire komlikalt/bonyolult/egyszeru/stb, NEM azt jelenti hogy az jo vagy rossz lenne. En jobban szeretem az egyszeru, a sztorira koncentralo rendszereket, Te pedig ugy tunik a bonyolultabb szabalyokat kedveled. Nincs ezzel baj, van annyi rendszer hogy mindenki talal boven az igenyeinek megfelelot

-
MichaelSD
őstag
-
MichaelSD
őstag
-
MichaelSD
őstag
-
MichaelSD
őstag
-
MichaelSD
őstag
-
MichaelSD
őstag
-
MichaelSD
őstag
-
MichaelSD
őstag
-
MichaelSD
őstag
-
MichaelSD
őstag
-
MichaelSD
őstag
-
MichaelSD
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- ASUS ROG Ally
- Samsung Galaxy A37 – régi ismerős új formában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EU: senki ne használjon Huawei és ZTE hálózati berendezéseket!
- Mikrotik routerek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Többet gyárthat a jövőben a drágább GeForce-okból az ASUS
- Információáradat a Pixel 11-es szériáról
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16G 256GB 1 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600XT / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
- szinteÚJ Dell Pro 14 Ultra 7 255U 16GB DDR5 1TB AI PC FHD+ 1 év garancia
- darkFlash GR12 Darkstorm Blue/Green
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest