Hirdetés
-
LOGOUT.hu
SONY sport és akció kamerák
Új hozzászólás Aktív témák
-
zozohoho45
tag
Sziasztok Kedves Fórumtársak!
Nem tudtam ellenállni és én is vettem ilyen kamerát ezen a gazdaságos áron.
Hétfőn fogom majd élesben is tesztelgetni. Addig olvasom a hozzászólásokat és gyűjtöm a hasznos információkat.
Az eddig olvasottak alapján egy kicsit elszomorodtam annak tudatában, hogy ezt a kamerát csak a hozzáadott vízhatlan burkolatban tudom használni, vagy veszek közel 8 ezer forintos áron egy Skeleton tokot.Remélem hamarosan kiderül, hogy az SJ3000-es keret kompatibilis hozzá. Van már valakinek ezzel kapcsolatosan tapasztalata?
Szép napot!
[ Szerkesztve ]
-
zozohoho45
tag
Sziasztok!
Mekkora az a maximális távolság, ameddig látják egymást a wifin csatlakoztatott telefonnal?
Az SJ3000-es keret kompatibilis tesztjét már nagyon várom.
Szép napot!
-
zozohoho45
tag
Sziasztok!
Most töltöm az aksit számítógépről. Itt máris adódig egy kérdés: Milyen töltőt lehet használni? Nem a gyári, nagyon drágára gondolok elsősorban. Szerintetek a Nokia 5v-750mAh töltője megfelelő?
Szép napot!
-
zozohoho45
tag
Sziasztok!
Rákerestem itt a fórumon, de nem adott találatot.
Ezért kérdezem, hogyan tudom törölni a felvételeket?Szép napot!
-
zozohoho45
tag
Halihó!
Remek az idő kipróbálni a kamerát. Itt főleg a vaslovasokra gondolok elsősorban. Szinte el sem hiszem, hogy február 11 van. Legyetek óvatosak, mert az aszfalt hideg és csúszós!
Tapasztalataim az első használat után:
- A vízálló tokban készült felvételek hangja egyértelműen használhatatlan. Nálam a sisak tetején van rögzítve és sivít, mint kismalac. Már 30 km felett elkezd élvezhetetlenné válni.
- A felvételek egy kicsit mosottak. Lehetnének élesebbek és színesebbek.A széles látószög remek dolog. Egy vitás szituációnál nem marad le a jobbról, illetve balról érkező fél, aki nem vette észre a motorost.
Szép napot!
[ Szerkesztve ]
-
zozohoho45
tag
Halihó!
Szerintem itt az lenne a kérdés, hogy tud e hurokban felvenni a kamera. Amikor megtelik a kártya, akkor törli a legrégebbi felvételt és így folyamatos marad a felvétel. Ezt tudja szinte az összes menetrögzítő kamera.
Erre a lehetőségre, még nem találtam utalást a leírásban. Talán nem is képes rá a szerkezet.
Szép napot!
[ Szerkesztve ]
-
zozohoho45
tag
Halihó!
Próbáltátok már a kamera tv kapcsolatot hdmi kábellel?
Igen csak nagy meglepetésben lesz részetek!
A lényeg, hogy miután összepárosodtak és elindítottam a felvételeket kénytelen voltam némítani a tv hangját, a már fentebb említett sivítás okán.
Meglepetésemre a visítás továbbra is hallható maradt a kamerábólEzt magyarázzák meg nekem a japán mérnökök, hogy minek ad ki hangot, ha képet meg nem!
A megoldást is elárulja a használati utasítás, de mi értelme a hangnak a lejátszás alatt
Szép napot!
[ Szerkesztve ]
-
zozohoho45
tag
Halihó!
Nem vagyok tisztában ezekkel az fsp értékekkel. Ezért kérdezem, hogy 60 fsp beállítással kell felvenni a felvételt, ha ebből szeretnék egy részletet belassítani egy megfelelő videószerkesztő programmal. Rosszul gondolom, hogy a belassított felvételek ebben az esetben 30 frame/sec lesznek és ezáltal még folyamatos marad a mozgás?
Szép napot!
-
zozohoho45
tag
Halihó!
Nagy átlagban nem lassított felvételeket fogok készíteni. Viszont egy szerkesztett videóban nagyon jól mutat majd egy lassítás a kanyarvadászatról.
Mondjuk Kakucsringen meg igen jó videókat lehetne készíteni a pálya széléről a négyszeres lassítással ahogyan szikrázik a lábtartó koptatója.És néhány ötlet, hogyan lehet "hozott" anyagból megoldani a rögzítést:
Természetesen mindenki csak saját felelősségére próbálkozzék
A szivacs sokat javított a hangon, de még mindig van mit korrigálni.
Szép napot!
-
zozohoho45
tag
Halihó!
Köszönöm, de biztosan vannak sokkal ügyesebbek. Ezt viszonylag gyorsan kellett megoldanom.
A fő szempont az volt, hogy ne kelljen mindkét talprögzítést végleg kihasználjam az által, hogy felragasztom a saját öntapadójával.
Ezért lett a tépőzár. Egyszer vettem fél métert egy Rövidáru szaküzletben pár száz forint körüli áron. Ennek az apa részét ragasztottam fel az egyenes sony talpazatra. /A hajlított már a bukón van rögzítve/
A fentebb csatolt képen a kétfajta kétoldalas öntapadós ragasztó közül az olcsóbbikat használtam a tépőzár anyájának rögzítéséhez + a saját öntapadóját, mivel ez egy sisak headset maradéka.Szerintem megtartaná az egész dobozt. Talán meg is próbálom, hogy valóban olyan erős, mint ahogy gondolom.
Más. A sisak tetején elhelyezett kamera be- és kikapcsolásának nagyon gyenge a visszajelzése. Ma is több olyan felvételt készítettem, ami fordítva sikerült
Menet közben nem lehet hallani semmit sem a visszajelzésekből. A burkolat sokat tompít a hangerőn.
Valamelyik kínai SJ utánzathoz láttam wifis távvezérlőt. Szerintetek összehangolható a sonyval?
Jó lenne egy olcsó, kormányról vezérelhető megoldás. Legalább azért, hogy biztos lehessen a felhasználó, hogy valóban rögzít a kamera és nem csak készenlétben vár.Bocsi a hosszúra sikeredett bejegyzésért
Szép napot!
-
-
zozohoho45
tag
Halihó!
Köszönöm
Találtam egy tartót a telefonhoz, amit motoron és kerékpáron is lehet használni.
Ha már valaki ajánlotta, akkor elnézést az ismétlésért.
[link]Szép napot!
-
zozohoho45
tag
Halihó!
Elvesztettem a fonalat . Most akkor mennyi az annyi?
Valóban 4 ezer forintért lehet megvenni cakli-pakli a fényképen látható dobozt szőröstől-bőröstől?
Vagy csak a kiegészítők kerülnek ennyibe? Még a kiegészítők is bőven megérnek ennyit.
Hol? Hogyan? Mikor lehet hozzájutni ?
És egy kis videó, amin szintén nagyon visít a hang és vagy a tokban rázkódó kamera hangját lehet hallani, vagy csak a felgyűrődött aszfalton átugró keréknek.
[link]Szép napot!
-
zozohoho45
tag
válasz t72killer #885 üzenetére
Halihó!
Szépek a színei de ennél bővebb véleményt nem tudok mondani, mert a felhasználás módjáról elég kevés az infó.
Sokszor kérdezték tőlem, hogy mi értelme van egy ilyen kamerának. A válaszom az volt, hogy nagyon jó újra átélni azt az érzést, amit a felvétel idején él át a felhasználó:
[link]Szép napot!
[ Szerkesztve ]
-
zozohoho45
tag
válasz Tomika86 #887 üzenetére
Halihó!
Köszi!
A sisak tetején van rögzítve. Részemről ezt tartom a legjobb megoldásnak. A sisakra oldalt rögzítésekor van " sötét oldal" , maga a sisak árnyékol a rögzítés ellentétes oldalára.
A mellkas pánt is lehet jó megoldás, de az biztos, hogy a legjobban a fejre rögzített kamera /fejkamera/ által készített felvételeknél tapasztalható a legkevesebb remegés.Szép napot!
[ Szerkesztve ]
-
zozohoho45
tag
Szia!
Utána kell nézzek, mert a Dolomitokban sok hasonló szakasz van.
Ezért lenne jó, ha az AS-30 kamerát akciózná a Tesó Abban van GPS és azonnal tudnám mondani Neked a koordinátákat.
Szép napot!
-
zozohoho45
tag
Halihó!
Ma elég mérges voltam a kamerára, mert pont akkor merült le az akkumulátor, amikor a legnagyobb szükség lett volna rá
Összesítem majd a felvételek hosszát és meglátjuk, hogy mennyi is az annyi.
Ezért voltam nagyon bosszús:
[link]Szép napot!
-
zozohoho45
tag
Halihó!
Összeadogattam a perceket, na meg a másodperceket és nem alaptalan a mérgem.
Valamivel több, mint 25 perc a felvételek összes ideje. Itt valami nagyon nem jó! Ez közelébe sincs a két órának, de még az egytől is messze van.
Mondjuk az elején nagyon melegedett a készülék. Wifivel volt összepárosítva a windows okosmobillal. Talán ez szívhatta meg az aksit ennyire
Nem kérdeztem rá az engedélyre, de többen is használtunk kamerát és nem szóltak semmit. A leggyorsabb versenyzőnk 28 másodperc felett volt egy kicsivel. Nekem ez 30:036 alatt sikerült. Majd jövőre javítok
Sisakra a homorú talpat használtam. Ez van felragasztva a bukó tetejére és ebbe van belecsúsztatva a kamera.
Csak ennyi, semmi más.Szép napot!
[ Szerkesztve ]
-
zozohoho45
tag
Halihó!
Valami nagyon bekavarhatott! Most már több mint félórája megy windows távfelügyelettel és még teljes töltöttséget jelez a pici ikon a kamerán .
Váltogatom a felbontást és a módozatokat is szaporán.
A windows okosokra való ap. nem hivatalos? Ezért nincs fent a sony.hu oldalán?
A droidos változatban van lehetőség letölteni wifin a képeket és a videókat. A windows-on viszont ezt az opciót nem találom. Cserébe az androidos gyakran veszti el a kapcsolatot. Az akkumulátor kijelzés, na az nincs. Az androidos változatban sem találkoztam vele, bár van egy valamiféle jelzés a képernyő jobb szélén, a közepétől egy kicsit feljebb. De szerintem ez nem az.Azért ez nagyon gáz, hogy lemaradt. Bezzeg a nemmondjuk ki a nevét /Voldemort / kis occó kinainál ezt nem spórólták el. Több rizst kaptak a szoftverfejlesztők
Szép napot!
[ Szerkesztve ]
-
zozohoho45
tag
Halihó!
Lefuttatnám a timelapse tesztet. Milyen beállításokkal jött ki a 2 óra 40 perc?
A mai teszt full hd felbontásban és 60 frame/sec mellett 65 perc üzemidő volt.
Ez sokkal jobban hangzik, mint a 25 perc.
Szép napot!
[ Szerkesztve ]
-
zozohoho45
tag
Halihó!
Van még az a megoldás is, hogy berakod a kártyát egy okosmobilba és onnan tudod törölgetni a felesleges dolgokat. Ez elég gyors és nem kell hozzá nagy és lapos tv , meg mindenféle kábel. Ráadásként egy ilyen mobillal még vezérelni is tudod a kamerát. / Mivel nincs olyan képernyője, amin megnézheted a felvételeket, nincs más megoldás /
Szép napot!
-
zozohoho45
tag
Gratulálok!
Te voltál az, aki elkövette az 1000. hozzászólást.
Haladjunk is tovább , de közben szeretném, ha segítenénk személyes tapasztalataink összefoglalásával azon fórumtársunknak, aki a topiknyitót készítette. Ezen vélemények alapján könnyebben lehetne frissíteni, kiegészíteni az ott leírtakat.
Az én véleményem az eddigi használat során:
Pro:
- verhetetlen ár, hazai szervízzel és garanciával
- kielégítő képminőség,
- négyszeres lassítással készíthető felvétel
- full hd felbontás lassítható / 60 frame/sec / lehetőséggel
- áramvonalas forma
- cserélhető akkumulátor, viszonylag hosszú üzemidővel
- okosmobilokról / windows, ios, android / vezérelhető wifin keresztül
- az olcsóbb akciókamerákhoz adott kiegészítőkkel is használhatóKontra:
- "nagyobb" sebességnél jelentkező szélzaj, ami használhatatlanná teszi a felvételek hangját
- a vízhatlan tokban mozog, ütődik a kamera, aminek felvételkor hallani a hangját
- hdmi kábellel csatlakoztatva a felvételek lejátszásakor a kamera kiadja a hangot
- drágák a gyári kiegészítők
- nincs loop funkció, ezért menetrögzítő kameraként nem alkalmazható
- a wifi kapcsolatot vezérlő szoftver elég kezdetleges, /hiányzik a töltöttség kijelzése a vezérlőn /
- eléggé melegszik felvétel készítésekor
- párásodó vízmentes tokÍgy, első nekifutásra ennyi jutott az eszembe.
Kérem a fórumtársakat, hogy tapasztalataikat osszák meg, egészítsék ki a fentieket, segítve ezzel a topiknyitó összefoglaló frissítését.
Remélve, hogy a cikk irója majd felhasználja a véleményeket.
Szép napot!
[ Szerkesztve ]
-
zozohoho45
tag
Halihó!
Belefutottam egy problémába a felhasználói tesztelgetés során.
Főleg motorozás során használom, használnám a kamerát. Azért fontos ezt közölni, mert kesztyűben kezelni a sisak tetjén rögzített eszközt elég bizonytalan. Hiányzik a határozott visszajelzés a be- ill. kikapcsolásról.No probelm, hiszen azért van wifi távvezérlés lehetősége az okosmobilokra letölthető ap. segítségével.
És itt van az én gondom! A telefonom nem hajlandó érzékelni a tapizást, ha kesztyűben próbálom
Az érintőképernyő kikapcsol a beállított idő szerint. Visszakapcsolni nem tudom, mivel tokban van, így az oldalról, felülről történő élesztés kizárt.
Létezik olyan beállítás, ami duppla koppintásra ébreszti a telót és talán a kesztyűvel való pettinget is támogatja, de sajnos az én ostoba mobilom nem ilyen.
Tudtok olyan készüléket ajánlani, ami legalább a felébe kerül, mint a sony gyári remote control megoldása és a fenti problémáktól mentes?
Szép napot!
[ Szerkesztve ]
-
zozohoho45
tag
Halihó!
Keresgélem a megoldást motoros felhasználók számára a használhatóság szempontjából.
Kesztyűben kezelhetőség vs wifi okosmobil. Nem igazán tudom megemészteni, hogy csak egy 150 dolláros kiegészítővel tudom vezérelni a 22 ezres kamerátEz egy ígéretes megoldásnak tűnik:
[link]Szép napot!
[ Szerkesztve ]
-
zozohoho45
tag
Igen! Látom a lakatot, de hogyan tudom kinyitni? Nem találok opciót.
[ Szerkesztve ]
-
zozohoho45
tag
válasz zozohoho45 #1103 üzenetére
Halihó!
Nézhető!
-
zozohoho45
tag
válasz Tomika86 #1108 üzenetére
Halihó!
Néztem az OLX oldalán és ez még drágább megoldás lenne, mint a gyári wifis távvezérlő.
(OFF)Amit a videón próbálok, azt 8-10 ezer forint körül már megvehető.(/OFF)
Ezen is lehet magas érzékenységet választani /motoros kesztyűben is reagál az érintésre/ beállítható a dupplakoppos ébresztés /ez sajnos a tanktáskába elhelyezve nem működik/
Majdnem tökéletes is lehetne, de nem az
Az állandó wifi felügyelet mellett az üzemidő drasztikusan csökkent. Sikerül újra elérni a közel 30 percet.
Valamilyen olcsó androidos megoldást kell keressek, mert a Nokia lumia 520-as, illetve a windows alatt futtatott program miatt merül ilyen gyorsan a kamera. Arra is kíváncsi vagyok, hogy a gyári távkapoccsal mennyi ideig használható.
Tesztelné valaki androidos telefonnal, motorozás közben használva? Üzemidő? Stabil kapcsolat?
Ja igen, még véletlenül se használjon ceruzát menet közben
Szép napot!
-
zozohoho45
tag
Halihó!
A ceruza működik kesztyűben használva. Tesztelve álló gépjárművel
Viszont a kapacitív kesztyű gondolatot tovább pörgetve azt fogom kipróbálni, hogy a motoros kesztyű mutató újjára ráhúzom a kapacitív levágott darabját.
Vajon a kínai supermarket forgalmaz ilyen kapacitív kesztyűt?
Szép napot!
[ Szerkesztve ]
-
zozohoho45
tag
Halihó!
Nekem is hozott egy csomagot a postás még tegnap. Nagyon egyszerű, nagyon olcsó és nagyon .., de egy csupasz AS20-t simán megtart. Harapja erősen
Az SJ3000-es skeleton tokra egy csoportos megrendelés indítása
Nagyon jó hír, hogy simán használható a sony kamerához. Csodálkoznak majd made in chaina kereskedők, hogy mennyire népszerű az SJ3000 Magyarban.
Szép napot!
[ Szerkesztve ]
-
zozohoho45
tag
Halihó!
Elnézésed kérem, de ezt csak egy tréfás utalásnak szántam egy kommenthez.
Ennél az összegnél nem érdemes a csoportos rendelést választani, mert az itthoni elosztás sokkal költségesebb lenne, mint a direkt megrendelés házhozszállítással.
Nem hiszem, hogy 10-20 darab megrendelése esetén nagyobb lenne a kezvedményt, mint 100-200 forint.
Szép napot!
[ Szerkesztve ]
-
zozohoho45
tag
-
zozohoho45
tag
Halihó!
Közben megelőztek, ezért Büszke kommentjéhez:
A csavarmenet az biztosan stimmel. Mi a helyzet a kis műanyag pöcökkel, ami a stabilitást vagy valami hasonlót hivatott biztosítani. Ennek a bütyöknek is passzol a helye a tokban?
Szép napot!
[ Szerkesztve ]
-
zozohoho45
tag
Halihó!
A kesztyűs projekt egy kis időre befulladt . Még a párszázas kapacitív levágott újja sem segített.
Majd kipróbálom a droidos távszabályzást kocsiban. Talán nem meríti az aksit úgy, mint a winfos.
Az élesség állítás javítása a fentebb említett módszerrel megoldható úgy, hogy nem jár a garancia elvesztésével az ügymenet?
Szép napot!
[ Szerkesztve ]
-
zozohoho45
tag
válasz DigitXT #1221 üzenetére
Halihó!
Ez egy ma esti felvétel. Ezen lenne mit tekergetni, akár ide, akár oda
Azért nem olyan borzalmas a fényviszonytalanságot is felszámítva
Az esőcseppek a szélvédőn szépen visszaadják a stedyshot munkáját. A harapós csipeszes autóstartó beremeg rendesen
Szép napot!
-
zozohoho45
tag
Halihó!
Ma ismét becsöngetett a postás
A kínából érkezett csomag tartalmát mohón felnyitva egy skeleton tokra hasonlító keretszerű képződmény kacsintott rám. Nem tartott sokáig a kellemes hangulat, mert kiderült, hogy közel egy centivel tágabb, mint a befogadni kívánt tárgy mérete.
Ne rendeljetek ilyen keretet, mert használhatatlan az AS-20 kamerához:
tágtok
]Szép napot!
-
zozohoho45
tag
válasz Drótszamár #1243 üzenetére
Halihó!
Nálam is az ár és a használhatóság döntött a rendelés mellett. Egy belinkelt videón láttam, amin nagyon szépen megtartotta a kamerát. Most vagy az van, hogy több méretben is létezik, vagy az, hogy egy nagyobb kamerával próbálták
Ami bosszant, hogy vagy átvágattam magam vagy figyelmetlen voltam a rendelésnél.
Szép napot!
[ Szerkesztve ]
-
zozohoho45
tag
Halihó!
Ebben az esetben biztosan állítható, hogy több méretben is kapható, hiszen a fentebb linkben szereplő tok 53 mm-ről indul a végtelenség felé.
Ennyi, figyelmetlen voltamAki még várnak a megrendelt termékre, azok nézzék meg a termékleírásban, hogy milyen méretű dolgot fogad magába a keret.
Szép napot!
[ Szerkesztve ]
-
zozohoho45
tag
Halihó!
A kamera behelyezhető fordítva a tokba? Arra gondolok, hogy felül, a nyitott résznél legyen a kamera usb és egyéb csatlakozása. Remélem érthető, amit kérdezek.
Szép napot!
-
zozohoho45
tag
Halihó!
Az tényleg örvendetes hír, hogy az SJ 3000-es nyitott tokban fordítva is behelyezhető a sony. Pont azért voltam erre kíváncsi, hogy hozzáférhetővé válik az usb, hdm és a mikrofon aljzat. Így nem kell furkálni a vízálló tokot, hogy külső mikrofont tudjunk csatlakoztatni. Bár nem tudom, hogy a csatlakoztatáskor a beépített mikrofon autómatikusan lekapcsol, vagy a kettő együtt veszi fel a hangot.
Ezek után még egy tesztre kérném meg azon kedves fórumtársat, aki rendelkezik már ilyen tokkal. Jelesül arra, hogy mennyire használható, kapcsolható kesztyűben? Természetesen a ki- és bekapcsolás visszajelzése lenne a fontos. A vízálló tokból kifelé álló kapcsolóval használva elég bizonytalan. Tartok tőle, hogy a készülék saját besüllyesztett powergombja és hozzá a skeleton tok vastagsága még csökkenti a kesztyűs használat hatákonyságát.
Nagy érdeklődéssel várom a teszt eredményét.Szép napot!
[ Szerkesztve ]
-
zozohoho45
tag
Halihó!
Milyen telefon? Milyen operációs rendszer? Mennyit bír ki így egy feltöltéssel?
Szép napot!
-
zozohoho45
tag
válasz -Mosquito- #1298 üzenetére
Halihó!
Bocsi nem fogalmaztam világosan. Az érdekelne, hogy a telefon kamera kapcsolat meddig tart. Nálam a windows vs sony kb fél óra. Ez nagyon kevés, ezért jó lenne tudni, hogy android vs sony mennyi ideig bírja.
A telefonos vezérelhetőség meg a motoros kesztyűben való "kezelhetőség" miatt fontosSzép napot!
[ Szerkesztve ]
-
zozohoho45
tag
válasz kistrojak #1343 üzenetére
Halihó!
Még az elején én is bizakodtam, de nagyon úgy néz ki, hogy androidos telefonról nem lehet megbízhatóan vezérelni. Két készülékkel is próbáltam / mondjuk mindkettő alsó kategóriás /. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a drágább telefonok mennyivel jobbak ezen a téren? Skeleton tok és motoros kesztyűben való vezérlése a sisak tetején elhelyezve, meg teljesen bizonytalan, ezért lenne jó egy működőképes wifi-s változat.
A windows-os kapcsolatról már írtam. Ez stabil, de energiafaló.
Szép napot!
-
zozohoho45
tag
Halihó!
Köszönöm a válaszokat, amik a telefon és a kamera kapcsolatra érkeztek. Ezek szerint nem mindegy, hogy milyen okosmobilon fut az alkalmazás. Még arra gondolok, hogy a wifi szabvány / b, g , n vagy micsoda /
lehet a szakadozós kapcsolat mögött. Mint említettem, csak az olcsóbb kategóriás telókat tudtam tesztelgetni.
Jó lenne tudni, hogy van e köze a szabványnak a jó kapcsolathoz, mert akkor ezen tulajdonság alapján lehetne beszerezni egy olcsóbb megoldást. A nokia 520-s nagyon stabilan tette a dolgát. Lehet, hogy két tartalák akkuval felvértezve ez lesz a nyerő és még kesztyűben is lehet tapogatni.Szép napot!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LEGO klub
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Politika
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- PlayStation 5
- World of Tanks - MMO