Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
-
-
LouiS22
veterán
Most őszintén, 2 gigánál nem mindegy? Egyébként meg egyáltalán nem lesz instabil. Néha kicsit az az érzésem, hogy évekkel ezelőtt használtál valami CM-et és prekoncepcióid vannak tőle. Tudom, hogy nem így van, de muszáj volt leírnom.
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
LouiS22
veterán
Egyetértek, csak tényleg az a gyanúm - amit a "láttam LTE-re is" hozzászólásod csak erősít - hogy pályaszélről úgy minősíted a CM-et, hogy valójában nem használod. Nem fogom védeni én sem, mert vannak hibái, ahogy az AOSP-nek is vannak hibái. De a backport és bughalmaz azért erőteljes túlzás. Részemről a téma lezárva, tényleg mindenki döntse el, hogy vár a Samsungra, hogy netán csinál egy frissítést, vagy átnyergel AOSP-re, CM-re, AOKP-re, PA-ra, bármire és élvezi a legfrissebb verzió újdonságait, cserébe lemond a csillivilli és tetűlassú TouchWizről.
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
x1port
addikt
válasz LouiS22 #6760 üzenetére
Valóban màr nem hasznàlom.
Hidd el hasznàltam eleget.
A kezdetektől..
Tök ugyanott tart mint a legelső blade-em óta.
Ez nem megy az nem megy.
És ez ilyen is marad!!
Erre akàr mérget is vehetsz.
Nekem utoljàra S2- N volt fent de csapnivaló volt.
Munkatàrsam cm fan neki fent van az S3 àn.
Borzalom.
Tudja ő is csak màr annyit ajnàrozta hogy nincs képe beismerni.
Youtube pixeles.. Az lg tévémről nem képes a streamelt adàst lejàtszani...fc zik stb stb.
Szóval kössz de meghagyom a mazohistáknak.
Én inkàbb hasznàlom a telefont.
Felnőtt fejjel màr nem a verziószàm hajkuràszàsra hajtok.De tényleg zàrjuk is le ezt a történetet.
Hasznàl mindenki amit akar.A baj ott kezdődik amikor be van magyaràzva hogy ilyen jó olyan jó és te hülye vagy mert csak a pàlya széléről kiabàlsz...
-
LouiS22
veterán
Na jó, nem bírom megállni... Mi köze a Youtube pixelességének a CM-hez? Baromira semmi, hiszen egy app fut a telefonodon, ami nem csinál mást, mint streamel a Youtube-ról. Ha ott a forrás 360p, vagy 240p, az sehogy nem lesz jobb. De ha esetleg egy 720p, netán 1080p videót indítasz el, akkor az garantáltan nem lesz, nem lehet pixeles.
Még egyszer, újra, utoljára. A CM pontosan ugyanabból az AOSB kódból táplálkozik, mint amit a Samsung is, meg a többi gyártó is megkap.
Első Blade... Hol jár most a Blade? III v. IV? Ha jól emlékszem, az első Blade talán 3 évvel ezelőtti termék. A CM akkor valahol a 9-es verziószámnál járt. Az S2 sem mai csirke... Szóval megint csak az jön le, hogy fogalmad sincs arról, hogy hol tart éppen a fejlesztés, te a régi sérelmeidet próbálod rávetíteni egy olyan mostani állapotra, ami egyáltalán nem igaz.
[ Szerkesztve ]
-
x1port
addikt
-
LouiS22
veterán
Szerintem googlizz kicsit, mielőtt hülyeséget írsz és égeted magad.
Meg végülis csak olyan arcokat ugatsz le, mint Steve Kondik, Koushik Dutta. Részemről tényleg befejeztem.
És ha már googlizol, akkor keress rá a fenti két névre is, utána meg gondolkodj el azon, amit az imént írtál.
Ha pedig tudsz jobbat csinálni, akkor nosza, hajrá! Elvégre ők téged idézve "komolytalan banda".
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Ronyn
senior tag
válasz Plazmacucci #6771 üzenetére
Nekem is rootoláskor szállt el az imei korábban
Most megy rendesen, visszatettem a korábbi nandroid mentést[ Szerkesztve ]
Ego sum... Ronyn 🧔
-
freeknight
őstag
válasz LouiS22 #6768 üzenetére
Hurrá, itt is előjött a CM vs. stock vita!
CM-nek igenis vannak bajai. x1port-nak igaza van, a CM-ben nem a gyári gpu driver van, hanem a CM által portolt. Valóban pixeles a youtube, bár nem csak az, sok videó is (kódolása válogatja), de ezt egy hardveresről szofteres dekóderre való váltás orvosolja. Most nem használok CM-et (nem is használhatok, 4.3 lévén), de a 4.1-es szoftverre felraktam. Sírva menekültem vissza stockra. Egyrészt a gyári youtube alkalmazás miatt, másrészt egy csomó kényelmi ficsőr nincs meg a CM-ben (driver híján...), amit gyárin megszoktam és szeretek. Példának okáért ott van az archozemelő tácsázás, kétkoppintásos lista tetejére ugrás,képernyő letakarásával némítás és lehetne folytatni a sort. Másrészt a gyári android kinézet egy hulladék, és a CM még annál is egy picit sivárabb.Mondjuk én téged is megértelek, LouiS22, HTC Desire-n, és Moto Defy-n én is mindig CM-eztem, ismerem a varázsát annak, mikor egy haverod elkéri a csúcsmobilod, kipróbálná a fényképezőt, látja, hogy nem működik, te pedig szemlesütve motyogod, hogy "a legújabb CM még nem támogatja a kamerát".
Viccen kívül, tényleg gyorsabb a CM, pont azért, mert a sokak által "bloatware-nek" titulált Samsung appok nincsenek benne. Csakhogy nekem pont ezek a plusszolgáltatások kellenek, és ezek is számítnak.
Végülis, ha odaadod egy átlagembernek a telefonod, nem azt fogja megjegyezni, hogy "nahát, neked már 4.4 van 4.3 helyett, ez igen!", hanem hogy milyen kényelmes, hogy ha jön egy SMS, csak a fülemhez emelem a telót, és már tárcsáz is, nem kell még 4 mp-et böngészni a tárcsázóban.Mondom, én értem mindkét oldalt, de ha egyszer mókolás nélkül is működik a teló - végüis, még egyszer sem fagyott le, és egyszer sem lassult be, nekem még a zene se scratch-el, és le is megy normálisan deep sleepbe - akkor minek szórakozzak vele? Azért nem fogok egy délutánt rászánni, meg lemondani a kedvenc ficsőrjeimről (és persze a gariról ), hogy a beállítások 1,4 mp helyett 0,9 mp alatt nyíljon meg.
Csak azért bátorkodtam megírni ezt a regényt, mert bár nem vagyok egy aktív tag, de a topik napi termését mindig elolvasom, és már kicsit szúrta a szemem, hogy úgy beszélsz azokról, akik stock romon vannak, mintha debilek lennének .
Egyébként mik azok a plusz dolgok a 4.4-ben, amit te annyira élvezel? Nem trollkodás, csak szimplán kíváncsi vagyok, mert tényleg nem tudom, mik azok a pluszfunkciók 4.3-hoz képest. Persze egy alapos garanciáztatás után én is fel fogom tolni az 5.0-t, mert kíváncsi vagyok az Android L GUI-ra, de tudtommal a 4.4 nem tartalmaz ilyen forradalmi újításokat
Bocs ha hosszúra sikerült, nem akartam szemetelni a topikot és písz!
-
-
LouiS22
veterán
válasz freeknight #6775 üzenetére
Biztos én vagyok vak, de nem pixeles egy YT video sem, a telefon fordításra némul (ha ez egyenértékű a letakarással), a kamera tökéletesen működik (a tisztesség kedvéért: feldobtam a Google Camerát a Playből, az igényeimet teljességel kielégíti).
Nem szóltam le a stock romosokat, ha visszaolvasol, láthatod, hogy kolléga pont arról váltott át. Mindenkinek szíve joga azt használni, én is egy évet húztam vele, különösebb bajom nem volt vele, csak azt untam meg, hogy a TouchWiz tetűlassű, pedig a kiváló AMCHA ROMot használtam. Ennyi volt a váltás oka, és most élvezem, hogy a gördülékeny és akksibarátabb is a rendszer.
Továbbá szerintem egyféle Youtube app van, az, amit a Playből töltesz le. Ha nem így lenne, akkor nem is tudna frissülni, márpedig az elmúlt hónapokban volt pár frissítés hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
szabakaa
aktív tag
Annyira örülök, hogy végre pörög a topik.
[ Szerkesztve ]
Intel Core i5-13400F; Sapphire PULSE AMD Radeon™ RX 7700 XT 12GB; 24GB-DDR5-5600; Asus Prime B760M-K; Kingston NV2 1TB M.2 PCIe NVMe
-
x1port
addikt
válasz LouiS22 #6777 üzenetére
A fejjel lefelé fordítás rohadtul nem ugyanaz mint ha ráteszem a tenyerem a kijelzőre és némul is.
Ezen kívül tényleg a felsorolt Samu extrák hibátlanok.
YT pedig pixeles az említett portolt driver miatt.
Ha átváltasz szoftveres kódolásra akkor talán normalizálódik valamennyire.
Természetesen 1 gyári YT app van ami pixeles.
Mint minden videó.Régebben rengeteg próbálkozásunk volt cm-el.
Belenyúltunk itt belenyúltunk ott.
Ide portoltunk oda portoltunk...zéró eredménnyel.Sajnos ez a mai napig így van.
És állítom így lesz a következő években is.Nem támogatják őket és nem ismerik el a munkájukat. (miért is tennék )
Forráskódokat nem kapnak.
Amit ők visszafordítanak a saját drivereikkel az pedig pocsék.Pont annyi az eredményük mint a Tesco-s cola a Coca-hoz képest.
Recept nélkül csak egy rossz utánzat. -
LouiS22
veterán
Bocs, de Samsung S3 LTE-n futott a CM? Nem kukacoskodás, hidd el. De kiesik a szemem, direkt néztem HD és 240p-s videót az imént. És hát... baromira nem pixeles, kockás, nevezzük bárhogy. Szívesen megmutatom élőben is.
Egyébként saját fordítás, és gyári Samsung driverek is vannak benne - már amennyiben a proprietary Samsung drivers az (és szerintem az...).-
-
Janesz1981
tag
youtube nálam sem pixeles gyönyörű a képe 720p-ben. Nem is értem ezt a gpu driver hiány témát. Hardveres dekódolás megy ha videókat nézek, játékokat viszi, benchmark progikban hozza ugyanúgy pontokat akkor miben merül ki a hiány?
-
szabakaa
aktív tag
Na kicsit babráltam a Resurrectionnel, megtaláltam a tökéletes beállításokat, olyan gyors mint az álom.
Intel Core i5-13400F; Sapphire PULSE AMD Radeon™ RX 7700 XT 12GB; 24GB-DDR5-5600; Asus Prime B760M-K; Kingston NV2 1TB M.2 PCIe NVMe
-
Ronyn
senior tag
Tulajdonképpen nem tünt el az imei csak a cm 11 nem látta, ráhúztam a cm10-et , és az látta....
Meg a cm egy 0 nevű mappába dolgozott a telefon memóriájában(belső sd), nem pedig rendesen a belső sd gyökerétől....???
Visszateszem a nandroidot, akkor jó minden, csak nagyon merül...[ Szerkesztve ]
Ego sum... Ronyn 🧔
-
-
törölt tag
Még egy kérdés akksimerüléssel kapcsolatban
Éjszaka 50%-ot merült a teló, megnéztem wakelock detectorral, a facebook, a messenger és a samsung push service rengetegszer frissít, amit nem értek, hogy miért. FB be van állítva szinkronizációra óránként, de 2 óra alatt 35x frissített be. Messenger szintén sokszor. A samsung push servicet meg nem tudom micsoda, eddig nem okozott problémát, ha letiltom, automatikusan újrafrissül.
Hogy lehet ezeket beállítani, hogy normálisan működjenek és ne szívják az akksit?
[ Szerkesztve ]
-
freeknight
őstag
válasz #54715584 #6795 üzenetére
Nálam 2-5% között van az awake time, de nálam is a samsung push service a legnagyobb ébresztgető, amit nem tudok mire vélni... Tartósan ez ellen nem lehet tenni, ha a facebooktól meg is szabadulsz, akkor is ott lesz a push service. Valakinek előjön ez a hiba, valakinek nem (például nekem), de többen is említették már, hogy a hong kongi rom egy továbbfejlesztett kernelt tartalmaz, és ott se zenescratchelés, se deep sleep bug nincsen, talán érdemes lenne odinnal felrakni, és kipróbálni!
-
törölt tag
válasz freeknight #6796 üzenetére
Nálam ez most jelenleg 23%
-
LouiS22
veterán
válasz freeknight #6796 üzenetére
A Samsung Push Service elméletileg (és gyakorlatilag is) a Samsung szolgáltatások és appok (aka bloatware) frissítését hivatott figyelni.
-
freeknight
őstag
válasz #54715584 #6797 üzenetére
Egyébként nem olyan sok az a 23%... Nekem csak azért 5 most, mert három hónapja van egy Nexus 7-em, azóta a telefont telefonáláson kívül nem sok mindenre használom . Nekem asszem kétszer fordult elő eddig ilyen rohamos merülés, egyszer 70%, másszor 90% (!) volt az awake time. 30% pedig sima, napi használatban volt. Kis netezéssel, meg zenehallgatással. Szóval egyáltalán nem olyan kiugró a mostani mérésed, egy romcserén kívül lehet, hogy az akksi háza táján is kéne nézelődni.
-
LouiS22
veterán
Nagyon erősen offtopic, de ha valaki bringázik, akkor a [link] apphoz továbbra is működik a pro-ra aktiváló kód, ami az alábbi: appoftheday. A settingsen belül legalul az enter promotional code menüpontnál kell megadni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest