Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:44:49

LOGOUT.hu

Xiaomi Mi A1
utolsó módosítás: 2019.11.07

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3701) #53667584 válasza rolandrepasi (#3697) üzenetére


#53667584
törölt tag

(#3702) Matyi222 válasza Spityek (#3700) üzenetére


Matyi222
aktív tag

Jött jó áron egy LG G6 és jobban tetszik, csak ennyi, nem volt bajom a MI A1-el sem. Az árához képest teljesen jó telefon, nyilván a G6 jobb, de nem szabad hasonlítani, mert az áruk sem egy.

Az internet használatához is agy kell: képesnek kell lennünk megkülönböztetni a jó, a fura és a rossz információt. Az internet világában ez a különbség könnyen eltűnik.

(#3703) rolandrepasi válasza #53667584 (#3701) üzenetére


rolandrepasi
tag

Jo kis video. Sejtettem hogy valahogy igy kell elohozni,de amig a fejlesztoi beallitas aktiv volt nem engedte. Azert koszonom!

(#3704) Fall-N


Fall-N
veterán

Nos a tokkal kapcsolatban:

Sosem ejtettem le telefont, tegnap sem az volt a gond hanem a csúszós hátlap. Kimentem fél percre és letettem az asztalra a telefont. Természetesen lecsúszott és le is esett. Nagy baja nem lett, de picit behorpadt a hátlap az ujjlenyomat-olvasó mellett kb. 1 centire.

Eddig nem terveztem, hogy veszek rá, de sajnos kell, már csak, hogy letakarjam a híradástechnikai, meg hogy ne ismétlődjön meg a baleset. Ha lesz gyári hátlap majd rendeltek rá, de tok mindenféleképpen lesz rajta.

Ha már veszek kérnék egy kis segítséget.
Ezeket néztem ki:
Transform tok
OTT! Max Defender tok

Van valamelyikőtöknek személyes tapasztalata vele? Elsősorban az a kérdés, hogy ha rálóg a Vol +/- és a Power gombra, akkor nem változik meg a nyomáspontjuk? Utálom, hogyha erősebben kell miatta nyomni. Arról nem is beszélve, hogy a szilikon nagyon vonzza a port.

Néztem még amiket ti használok, de nem szeretem a túl műanyag tapintású tokokat. Bár azt szerintem nem úszom meg.

[ Szerkesztve ]

(#3705) Aurig@


Aurig@
őstag

Üdv.!

Ki lehet valahol kapcsolni a frissítéseket? Vagy frissítések értesítéseit?

<<- OnePlus 7 „8/256” Android 12 ->>

(#3706) Fall-N válasza Aurig@ (#3705) üzenetére


Fall-N
veterán

Nem hiszem, de miért kellene? Pont az a lényege, hogy gyakran jöjjenek rá.

(#3707) judas13 válasza F.B.I. (#3672) üzenetére


judas13
addikt

:DD :DD

----------

gusthy

Minimális használatban simán bírja ahogy írod.

[ Szerkesztve ]

"Aki nem hoz döntést, az hatalmas döntést hoz."

(#3708) Fall-N válasza judas13 (#3707) üzenetére


Fall-N
veterán

Szerintem jól bírja erős nyúzalással is. Sokat játszok rajta és úgy is bírja. Főleg nem kíméli a GTA VC.

(#3709) Jeami


Jeami
tag

Volt valakinek olyan tapasztalata hogy túl homályos a kamera képe? Egyszerűen amiket ma fotóztam egyszerűen borzasztóak...normál fénynél lámpánál sikerült pár normálisat csinálni de nagyon nehéz...elsőre egyszerűen rossznak tűnik, hibásnak a kamera... :F

Kipróbáltam a háttér elmosást az normálisan működik..állítgattam az élességet ilyesmi most jobb..de még mindig elég gáz szerintem...volt a kezembe NOTE 5A az sokkal jobb képeket csínált...vagy én bénázok el valamit? :O

Zene: Xiaomi Hybrid dual drives fülhallgatóval próbáltam, tök jó de ha rádugom akkor feljön pár másodpercre némi alapzaj halkan és kis sercegés ami elhall aztán, ha elindul a zene talán megint van csak akkor már nem hallom... :D Mintha erről is írtak volna itt már...ez normális?

Kipróbáltam Type-C fülhallgatóval is, annál is van ez az alapzaj, amúgy nagyon jól szól mind a kettő bár nem vagyok benne biztos hogy ezt az utóbbit meghajtja rendesen...mármint a benne lévő DAC-ot...a hangerő háromnegyedéig elég halk, utána hirtelen nő meg a hangerő az utolsó negyedben...furcsa.

" Középmagas, középbarna, balkont hordó férfi..."

(#3710) Oetker válasza Pocokk (#3668) üzenetére


Oetker
csendes tag

Én ma rendeltem meg a készüléket az edigitálon ahogy olvastam tőled, hogy valamennyivel olcsóbb lett, délután 4 környékén már jött az email hogy átadták a kézbesítőnek. Szóval helyzetfüggő ezek szerint.

(#3711) tboy93 válasza Jeami (#3709) üzenetére


tboy93
nagyúr

Nagyon stabilan kell fogni a keszuleket fenykepezes kozben, ha picit is belemozdulsz homalyos lesz, mivel se EIS, se OIS nincs az A1-ben.

(#3712) ebegab92 válasza Plebi (#3671) üzenetére


ebegab92
senior tag

Az LG G4 Nougatos kálváriája után a Mi A1-re kicsit később megjelenő Oreo már semmi ahhoz képest. 2017Q3-ra lett beígérve, mai napig semmi sem lett. Többször be lett ígérve, aztán visszavonva, végül felhasználói nyomásra elkezdték a 7.0-t. Egy nem hivatalos lengyel ROM-ig jutottak :DDD Szégyen, amit azzal a zászlóshajóval tettek... Ezért is örülök annak, hogy van most már Android One és a Mi A1 része a programnak :K

ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL

(#3713) zolikaDB


zolikaDB
veterán

Koszi sracok!
Valakinek van itt rose gold szinu peldanya?

(#3714) Sordoran válasza ebegab92 (#3712) üzenetére


Sordoran
addikt

Bocs, de nem vigasztal. ;] Amúgy tényleg elég gáz, hogy egymás hegyén hátán jönnek a hírek, hogy ez meg az a telefon kapta meg az Oreo-t, már a 8.1-nek is elindult a tesztje Pixeleken, itt meg semmi. Majd jön, talán december. Na nem mintha annyira nagy változást várnék tőle, és mennyivel jobb lesz. De ha már Android One, illene kiadná rá ennél hamarabb.

[ Szerkesztve ]

Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?

(#3715) eclipse19


eclipse19
senior tag

Sziasztok!

A készenléti fogyasztás, illetve "meddig bírja ha hozzá sem nyúlok?" témához:

Ez idő alatt tényleg hozzá sem nyúltam és repülős módban is volt.

[ Szerkesztve ]

Hogy a telefonom működése attól függjön, hogy valaki más fizeti-e a számláját??? Viccnek is rossz....

(#3716) mekker válasza zolikaDB (#3679) üzenetére


mekker
őstag

Ha kiadják Xiaomiék a szükséges forráskódokat, akkor várhatóan végtelen rom lesz rá. Sztem ez csak idő kérdése. Meg ez is érdekes: Project Treble, bár ebből mi nem feltétlen részesedünk, mivel elvileg a Gugel csak "natívan" Oreós készülékekre tesz kötelezettséget a Project Treble támogatására.

Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.

(#3717) HoaryFox


HoaryFox
őstag

Én feladtam a tempered glass projektemet. Az első, amit vettem, az nem takarta be rendesen a képernyőt. No, sebaj, vettem festettet, hátha több szerencsém lesz. De nem. Ez meg szivárványos középen, bárhogy is teszem fel.

Szóval inkább vigyázok a telefonomra. :)

Jelenleg jobban élek, mint... 1 év múlva. // Eladó Warwick BC10 basszusgitár kombó -> https://hardverapro.hu/apro/warwick_bc_10_basszusgitar_kombo/friss.html

(#3718) Dhampir válasza Ereshkigal (#3682) üzenetére


Dhampir
félisten

De akkor meg minek okostelefon.

Nem nekem szólt a válasz, de:

Wifi, fotó, videó, kis játék, gps, jó appok stb.
Ha csupán rövid ideig is futtatjuk valamelyiket, de egy nem okos mobil ilyeneket összességében nem tud, legfeljebb egyet-kettőt. Még mobilinternet nélkül is ki lehet használni egy smartphone néhány képességét.

(#3719) Aurig@ válasza Jeami (#3709) üzenetére


Aurig@
őstag

Én egy JBL E50BT-t használok a telefonnal. Egy pillanatra sincs semmilyen alapzaj, se kicsi, se nagyobb hangerőn.

<<- OnePlus 7 „8/256” Android 12 ->>

(#3720) ebegab92 válasza HoaryFox (#3717) üzenetére


ebegab92
senior tag

Jaja, nekem is olyan lett, de montha hőmérséklettől függően változna. Ha kimegyek, majd előveszem, akkor a leglátványosabb. Másik furcsaság, hogy a kijelző érzékenysége főleg a szélek felé mintha csökkent volna.

ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL

(#3721) B@ldrick


B@ldrick
aktív tag

Kaptam spemall-tól trackinget a 12-i rendelésemre, leírt csomó követő oldalt de dpd-t nem. Rákeresve 24-ével van "megrendelési adatok továbbitva a DPD felé." Accountnál még semmi változás.

▌iPhone 12 • Huawei P20 Pro • OnePlus 3 • HTC One ▌Ubuntu • OpenMediaVault • XPEnology ▌

(#3722) bepken válasza Sordoran (#3714) üzenetére


bepken
veterán

még ha korlátozna valamiben az, hogy nincs Oreo a készülékemen, akkor megérteném. mint anno, amikor ICS-en szenvedtem másfél évig, ami ráadásul az android történelmének szégyene volt, egy bughalmaz. itt meg szerintem, ha csak a security patch jön szépen, akkor is ellenék, mi a telefon bírja szuflával. nem ugyan az az érzés ;)

(#3720) ebegab92! ez ilyen sajnos. minden telefonon ráadásul. a TG hátránya. én most ezért rendeltem helyette sima fóliát. majd valamikor januárban meg is jön.... :DDD

[ Szerkesztve ]

╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝

(#3723) ebegab92 válasza bepken (#3722) üzenetére


ebegab92
senior tag

Ez telefonfüggő is, mert G4-en semmi ilyen nem volt. Valószínűleg némileg érzékenyebb volt a digitizere a magasabb feszültség vagy áramerősség miatt. Még várok vele egy ideig, aztán ha nagyon nem fekszik a dolog, cserélem én is fóliára :DDD

ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL

(#3724) Ricardo válasza bepken (#3722) üzenetére


Ricardo
félisten

Nem létkérdés az Oreo, hiszen most is teljesen jó a telefon. Nekem semmi gondom vele. Az új droid érkezése azért lenne időszerű,mert ez a készülék az Android One tagja. Ráadásul ez elég nagy hangsúlyt kap mindenhol, ahol csak említésre kerül. Emiatt illene korán megkapnia, hiszen ez pont erről kellene szólnia.

(#3725) F.B.I. válasza Ricardo (#3724) üzenetére


F.B.I.
veterán

Inkább kapjam meg később, mint bárki (akár 1 hónappal, fél évvel) de stabil és bugmentes legyen. A lényeg, hogy ezen a kiváló működési élményen ne rontson, bármilyen késést megbocsátok ha így lesz.
Belegondolva ha semmit nem kap már, akkor is hibátlan készülék, elfigyelve azt, hogy most viszem másodszor a Vernee Mars telefont szervizbe, ami picit többe került és semmilyen frissítést nem kapott....

Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!

(#3726) Scale válasza B@ldrick (#3721) üzenetére


Scale
őstag

Itt is szintúgy.. kíváncsi leszek, hogy péntekig megjön-e tényleg.
"24.11.2017 02:35 DPD adatközpont
A megrendelési adatok továbbitva a DPD felé."

[ Szerkesztve ]

(#3727) mikeleroi válasza Scale (#3726) üzenetére


mikeleroi
csendes tag

Szintén SPEmall:

Thank you very much for your purchase.

Your order 171114747141 was sent.

14.-i vásárlás.

(#3728) Scale válasza mikeleroi (#3727) üzenetére


Scale
őstag

Akinek már megjött régebben spemalltól a telefon, az ezután az emailt uán mennyivel kapott DPD-től valami értesítést, vagy mikor kapta meg a telefont?
(Ezt azért kérdezem, mert a DPD oldalán már 5 napja megvan ez a tracking number és azóta semmi változás.)

(#3729) Viktor0610 válasza Scale (#3728) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Én kínai szállítású telefonnál kb. 10-12 munkanapot vártam a kézbesítésre.
A DPD-től nem mindig jött üzenet, mert néha a Spemall nem adta meg nekik a számom.

Samsung Galaxy A54

(#3730) Scale válasza Viktor0610 (#3729) üzenetére


Scale
őstag

Köszi, akkor bőszen frissítgetem a DPD oldalát :DDD

(#3731) Draun01 válasza mikeleroi (#3727) üzenetére


Draun01
tag

nekem is írt a spemall, nekem azt is beleírták a tracking number mellé hogy pénteken várjam a szállítást (nov. 11-i vásárlás)

Pixel 6a

(#3732) csipesz2020 válasza Scale (#3726) üzenetére


csipesz2020
tag

Itt is ugyan ez jött. Kíváncsian várom :D

I am a ninja...shhh!>:O now i have to kill you.

(#3733) Mulholland válasza Scale (#3728) üzenetére


Mulholland
tag

Ha valóban van a magyar raktárban, akkor 2 napon belül megkapod. De ha nincs, akkor itt már írták, hogy bizonytalan most a kínai szállítás. Ezért csúszások lehetnek. A lényeg, hogy a DPD időben jelez neked, ha valóban megkapta a terméket és csak a kiszállításra vár.

ARCAM AVR20, LG C8 oled TV, Monitor Audio GS 10+polk LSIM703 szett, Monolith 12THX sub

(#3734) raczger


raczger
őstag

Annak ellenére, hogy olvastam itt a késésekről hétfőn berendeltem a spemallon a telefont. Email nem jött tracking numberről, viszont az oldalon a order statusnál már shippedet ír.
Az oldalukon azt írták, hogy van magyar raktáron és 1-3 munkanap a szállítás, szóval reménykedek, hogy a héten kihozzák.

www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4

(#3735) Baloo27 válasza Scale (#3728) üzenetére


Baloo27
aktív tag

Magyar raktáras rendelés esetén másnap, mert ez csak annyit tesz, hogy megrendelték a futárt.

(#3736) Scale válasza raczger (#3734) üzenetére


Scale
őstag

A státuszt amikor mi rendeltük a késés előtt is egyből Shipped-be billentették, szóval az nem annyira mérvadó szerintem.

(#3737) chemand


chemand
tag

FB-t nézze meg aki A1-et vár a spemalltól.

Scale: köszi.

[ Szerkesztve ]

(#3738) Scale válasza chemand (#3737) üzenetére


Scale
őstag

Direkt link hogy ne kelljen sokat keresni: [link]

(#3739) Sordoran válasza Ricardo (#3724) üzenetére


Sordoran
addikt

Pontosan erről van szó. Nem létkérdés, nem várunk tőle világmegváltást. DE ez egy Android One készülék, ezzel reklámozzák, és azt mondták hamar, és hosszan kapunk frissítést. Utóbbi majd elválik (láttunk már korán "elhagyott" készülékeket), de előbbi nem teljesült eddig. Hetek óta kapják megfele más gyártók (nem android one és pixel meg társai) az Oreo-t, nálunk pedig semmi eddig. És mint stock droid, azt se mondható, hogy a gyártó saját felületét, applikcióit kell implementálnia. 2 app: egy kamera és egy távirányító ami más, minden más stock droid. Google hibája, vagy Xiaomi-é? Lényegtelen, de remélem ez csak egyszeri eset. Igen, inkább jöjjön később, de bug mentesen, viszont ennek fényében, hogy mások már megoldották az Oreo frissítést úgy, hogy ott saját kezelőfelületüket és applikációikat is optimalizálták rá, nem vet jó fényt az Android One programra. Szerintem.

Spemall-os vásárlók, drukkolok nektek, legyünk minél többen. ;] :C

[ Szerkesztve ]

Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?

(#3740) DarkChild válasza Sordoran (#3739) üzenetére


DarkChild
senior tag

Egyetértek. Ahhoz képest, hogy mindössze 2-3 custom alkalmazás kapott helyett a telón, minden más "nyers" Android rajta, eléggé lassan érkezik az Oreo update... :U

(#3741) Bloksma válasza Jeami (#3709) üzenetére


Bloksma
aktív tag

Tiszta a kamera? :U

(#3742) csipesz2020 válasza Scale (#3738) üzenetére


csipesz2020
tag

Szépmunka! Már csak az kell hogy beleessen a rendelésem abba a pár darabba. :C

I am a ninja...shhh!>:O now i have to kill you.

(#3743) kontrobi válasza Sordoran (#3739) üzenetére


kontrobi
aktív tag

Pontosan ezt akartam én is írni. Lassan boldog, boldogtalan Oreot kap mi meg csak nézünk a lukon kifele. :D

(#3744) explo1 válasza kontrobi (#3743) üzenetére


explo1
csendes tag

Ezt az infót honnan veszitek, hogy boldog-boldogtalan megkapta már az Oreot? Egy hete még azt írták, hogy a készülékek 1% sem kapta még meg.

(#3745) #53667584


#53667584
törölt tag

Mi az az Oreo feature ami miatt mindenki az oreot várja?

(#3746) Viktor0610 válasza #53667584 (#3745) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Frissítés-fetisizmus. :DDD

Mondjuk, ha megkapnánk a duplakoppot, mint mondják, azt lájkolnám. :D

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy A54

(#3747) Sordoran válasza explo1 (#3744) üzenetére


Sordoran
addikt

Csak nézd meg mobilaréna híreket, minden nap jön egy új készülékre Oreo vagy Oreo béta. Jó persze, ezek többnyire a gyártók csúcskészülékei, de akkor is. Az meg hogy hány %-on áll lényegtelen, mert sok készülékre még nem jött, sok készülékre nem is fog, és sokan bár már feltehetnék, nem tették mert: nem érdekli őket, vagy nincs rá idejük. Statisztikákba meg benne van minden készülék gondolom ami használatban van, akár több éves készülékek is.

nxferenc: Nincs semmi Oreo funkció vagy egyéb, simán szeretnénk megkapni az Android One nyújtotta előnyöket, aminek része a friss operációs rendszer is.

[ Szerkesztve ]

Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?

(#3748) Anonymus23


Anonymus23
veterán

Sziasztok,

Újra érdeklődnék, öcsémnek van egy ilyenje, és korábban volt olyan gond, hogy nem reagált se a bekapcsoló gombra, se az ujjlenyomatos felélesztésre.
Akkor javasoltátok ezt: "Beállítások > Kijelző > Környezeti kijelző kikapcs"
Ami úgy tűnt, hogy működik is, de következő nap már megint nem lehet feléleszteni.
Ha felhívom ilyenkor, akkor előjön a képernyő és utána már jó megint, de csak egy ideig, viszont random jön elő, és nem is lehet reprodukálni direkt a hibát, így nem nagyon tudunk kísérletezni sem vele.

Más járt már így a környezeti kijelző kikapcsolása után?
Mit lehet vele tenni? Esetleg egy ROM reinstall, vagy egy full reset segíthet?
Próbáltam keresni a fórumban, de csak a fenti megoldást javasoltátok mindenhol, de ez úgy tűnik, hogy nem hozott maradandó megoldást.

Nekem egy RN3 Pro van, ott a közelségérzékelő szenzor hülyül meg néha, és nem jön vissza a kép hívás után, de egy kalibrálás és újraindítás segíteni szokott, és megint 1-2 hónapig nem jön elő a hiba, de ott ugye hetenként jönnek a kisebb nagyobb frissítések, és ki tudja éppen melyikkel tolják el megint.

Ha valaki tudna segíteni: :R

;) - The Power of the Light Side

(#3749) Roxbury válasza Viktor0610 (#3746) üzenetére


Roxbury
őstag

En is a dupla kopp miatt varom. 😊

| Galaxy S23 | Watch5 Pro |

(#3750) DarkChild válasza Viktor0610 (#3746) üzenetére


DarkChild
senior tag

Én meg azt, ha a videófelvételek hangját megcsinálnák végre :U Nem hiszem el, hogy szándékosan benne hagynak egy ekkora bakit, ami ráadásul a build.prop-ban egy érték átírásával helyrehozható...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.