- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Tutti Georg: A Microsoft 2025. augusztusi biztonsági frissítései hibásak
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- DraXoN: Utolsó 2011-3
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- eBay-es kütyük kis pénzért
- LOGOUT - ezmiez?
Új hozzászólás Aktív témák
-
herdsman12
őstag
válasz
-HajTömeg- #3778 üzenetére
Ha extra kamerázni akarsz, akkor a ragasztós, gányolás helyett valami hasonlót keressél.
-
herdsman12
őstag
válasz
Dominó85 #3787 üzenetére
Dominó85!
Látom Neked még a v5 van.
Megnéznéd ezt?
Első két mondat a lényeg, a többi nem érdekes. -
herdsman12
őstag
Mi lehet az oka a név megváltoztatásának? Eredetileg Red Rice, külföldre Hongmi néven futott ez a telefon, most meg már a gyári honlapon is Redmi néven fut.
Elmentettem az eredeti honlapot (14.01.14.), azon még büszkén említik, hogy:
Tajvani AU Optronics (Apple szállító) 4,7 inches IPS Retina kijelző,
Samsung / OV hátsó megvilágítású 8 megapixeles kamera.
Egyedül a Dirac hangrendszer kiemelése maradt.
A januári 20 millió MIUI felhasználó 35 millióra nőtt.
Lecserélték ezeket, vagy csak ciki volt emlegetni a "gagyi" szállítókat? -
herdsman12
őstag
válasz
-HajTömeg- #3731 üzenetére
Gyári adatlap szerint van piros hátlap.
Itt is árulják. -
herdsman12
őstag
Nem találom az önkioldót a kamerában. Az előző verzióban (v5) se volt?
Ez android vagy Xiaomi feature?
Esetleg ötlet a megoldásra? -
herdsman12
őstag
Azzal nem tudok vitázni, hogy mennyire extra, csak a "melyik telefonba" megjegyzésedre mutattam, hogy a MI azt írja, hogy a Hongmi akusztikai rendszeréhez van valami köze a Svéd Dirac cégnek, akik a BMW, Bentley,
Rolls-Royce akusztikai rendszerét is alakítgatták.
Hogy ez mennyire prémium minőség, azt nem tudom megítélni, de jó nevek vannak a Dirac referencia oldalán. -
herdsman12
őstag
DIRAC kapcsolat.
Google fordító: Akusztikai rendszer svéd profi Dirac -
herdsman12
őstag
válasz
>Deego.. #3647 üzenetére
Csináltam egy gyors próbát. Csatlakozáskor a TV (LG) kiírta, hogy "USB eszköz nem támogatott", telefonon USB tárhely megnyitás, Ok, TV-n megjelent a Saját média ablak. Fénykép, zenei aláfestéssel, videó lejátszás működik. Gondolom az lehet a probléma, hogy a telefont át kell kapcsolni USB tárhely módba, utána már ok.
-
herdsman12
őstag
válasz
>Deego.. #3631 üzenetére
Nem vágom a kérdést, valami hasonlóval próbálkozol?
-
herdsman12
őstag
Nálam se v5-ben, se v13-ban semmi.
-
herdsman12
őstag
válasz
Viktor0610 #3636 üzenetére
Bejegyzések vannak ott, vagy mi? Mi a baj május 4-én?
-
herdsman12
őstag
-
-
herdsman12
őstag
"Alkalmazások engedélyeinek kezelése - Naplók"
Gyűlnek itt a bejegyzések folyamatosan, az biztos, hogy a "Cleaner" ezeket nem távolítja el, viszont van "Naplók törlése".
Nekem 03.25-e óta van naplózás, ekkor tettem fel utoljára a v13-at.
Hol van(nak) ez(ek) a napló(k), lesz ez az állomány valaha zavaró méretű, kell esetleg törölni? -
herdsman12
őstag
-
herdsman12
őstag
válasz
batai15 #3552 üzenetére
Itt nézted már?
Esetleg a téma letöltéseknél lehet csak a képernyőzárat variálni (pontosabban ott minden részletet lehet). -
herdsman12
őstag
válasz
rosszkutya #3516 üzenetére
A használhatóságban nincs egetverő különbség.
Root mindkettőn megoldható.
Ha a Névjegyzékben használsz csoportokat, akkor azon rontottak, de működik.
A Biztonsági központot átalakították.
Az USB kapcsolatot elrontották, de egy fentebb linkelt megoldással javítható.
A téma, stb letöltéseknél több a kínai írás, mint a v5-ben, de: "Ha a program adatait törlöd a beállításokban egy időre magyar lesz." (by rajen).
Videónak volt alap zaja (különösen a fejlesztői verziókban), talán a v13-ban ez csökkent, hogy a v5-ben milyen, azt kipróbálhatod.
Itt olvashatsz a stabil ROM-ok javításairól.
OTA frissítést nem vágom, fentebb olvastam, hogy valami törlések után működik. Egyszerű módszer, amivel a v5-öt is feltettük, "vagyula" megoldása itt olvasható.
Ha csak simán használni szeretnéd, akkor akár maradhat is a v5, ismerkedés, gyakorlás miatt én a v13-at használom. -
herdsman12
őstag
válasz
m4csk4fogo #3490 üzenetére
A gyári v5 után jött a v13, működik rendesen.
Eddig annyi hibát találtam, hogy sok kínai szöveg maradt a téma, stb. letöltéseknél. -
herdsman12
őstag
Elég gyengusz az a cikk, amelyik elintézte az "olcsó" jelzővel a Xiaomi fellendülését, szót se említett a minőségi alkatrészekről, a szakszerű tervezésről, összeállításról és a jól optimalizált rendszerről.
Mellesleg: billentyű-szótár ügyben ötlet, tapasztalat? -
herdsman12
őstag
válasz
batai15 #3444 üzenetére
Pár hete már írtam róla, most annyival kiegészíteném, hogy a Gmail fiókban írás a Maxthon böngészővel se egyszerű, de a gyári böngészővel eddig ok.
Más: érdekelne, hogy a google billentyűzettel működik valami szótár? Nem találtam semmi használhatót, max a Névjegyeket használja szó kiegészítésre, azt meg pont nem kéne.
-
herdsman12
őstag
(#3161) Viktor0610
(#3162) doongooKöszi, akkor ezt elrontották.
-
herdsman12
őstag
A v13 Névjegyzékem megváltozott.
A v5 verzióban még ilyen volt:A v13-ban a Csoportok bekerült a névjegyek közé:
És, ha a "Vezetéknév elől" a beállítás, akkor a "Csoportok" átváltozik "(nincs név)"-re.
Próbáltam újra telepíteni, mindent töröltem, de semmi változás.
Mindenkinél ez a helyzet, esetleg nem multilang verziónál is ilyen? -
-
herdsman12
őstag
A frissítés után eltünt az asztal tetejéről a szolgáltató kijelzés. A záró és értesítési képernyőn rendben. Ötlet?
-
herdsman12
őstag
válasz
Viktor0610 #3061 üzenetére
Eddig úgy gondoltam, hogy a gyári (kínai-angol) és a multilang között, csak a több nyelvű megjelenítés a különbség, vagy van más is?
-
herdsman12
őstag
válasz
Viktor0610 #3042 üzenetére
Szerintem multilang az a verzió a "Stabil többnyelvű ROM" fülön.
A régi adatforgalom jobb volt, mert az ikonon láttam a forgalmat. -
herdsman12
őstag
A KingsoftOffice mappából gondolom ez az office programunk. Van ennél jobban használható, Quickoffice, OfficeSuite stb?
-
herdsman12
őstag
válasz
batai15 #2748 üzenetére
Legtöbbször a gyári böngészőt használom, nem találtam még hibáját.
Néha meg kell néznem a vonatokat (vonatinfo.mav-start.hu), és a hülye MÁV miatt kell az user agent, ezt is megoldja, igaz ez 7 tap. (tudom, hogy van valami gagyi alkalmazás erre, de töröltem, amikor az én gps poziciómat kezdte keresni, minek?)
Hogy a frászba lehet a mobil világban ilyen barom tanácsot adni, hogy "használjon notebookot vagy asztali számítógépet".
Hogy ezt a 7 tap-ot megússzam, kipróbáltam még pár böngészőt.
Chrome, na ezt gyorsan leszedtem, nem találtam user agent funkciót.
Next Browser, nem volt rossz, de Gmail fiókban lépve szenvedés volt egy emailt megírni, mert elugrált a kép.
Maxthon browser egész jó, user agent, privát mód fixen beállítható, így 1 tap és látom a vonatokat. -
herdsman12
őstag
válasz
Viktor0610 #2600 üzenetére
Szerintem igen, de doongoo tudná megerősíteni, Ő írta.
-
herdsman12
őstag
Használsz valami túra térképet?
Memória nálam 300-400M szabad általában, de néha lenullázom, akkor akár 500 is lehet. Az "Alkalmazások"-nál látod, hogy mennyi a futó és a gyorsítótárazott app. Mostantól pár napig nem nyomok rá, megnézem mi lesz.
Led szín állítható, alapból 3 eseményre, 7 féle szín. Hívásra kipróbáltam, mind a hét működik. A napokban említette "doongoo" a light manager appot, gondolom azzal lehet még bonyolítani a helyzetet.
Nyomtatóm meg Brother van. -
herdsman12
őstag
válasz
villles #2582 üzenetére
Amennyire kiismertem úgy látom, hogy alapból 3 képernyőt (asztal) használ a Hongmi, amiből a középső a Home. Ettől jobbra, balra lehet további lapokkal bővíteni, 12-ig kipróbáltam. A meglévő lapok között az ikonok bármerre mozgathatók, bármelyik, akár a Home képernyő kiüríthető. A képernyő alján max. 4 ikon lehet, ezek fixen, minden képernyőn elérhetők, akár törölhetők (áthelyezhetők) is. Akár az is megoldható, hogy 8 üres képernyő után, a kilencediken elhelyezett mappákba helyezed az alkalmazások ikonjait, de itt már számolni kell, mert egy mappába 9 fér el. Az alkalmazások ikonjainak valamelyik lapon ott kell lenni, mert, ha törlöd, akkor az alkalmazást törlöd.
Szerintem bármelyik launcher tárolja valahol az alkalmazások ikonjait, legfeljebb az elrendezés lehet más.
Ez volt a kérdés? -
herdsman12
őstag
válasz
janakbacsi #2517 üzenetére
"küldtek egy emailt, hogy adjam meg nekik az email címemet"
-
herdsman12
őstag
Kicserélném a 8GB-os microSD-t egy nagyobbra.
Mi a szabályos eljárás?
Telefon kikapcs, sd ki, régi sd-ről minden átmásolás az új sd-re, sd be, telefon bekapcs? -
herdsman12
őstag
válasz
vegyszer #2499 üzenetére
Most nem tudom tesztelni, de a magyarított változatban így vannak a beállítások:
Névjegyek - Beállítások - Telefon - További beállítások - Válasz - Bejövő hívás állapotának beállítása (szenzorok és egyéb beállítások)
Na itt van a lefordítás, mozgásérzékelés, közelség érzékelő, ismeretlen első hívás állítási lehetőség. -
herdsman12
őstag
Eddig a Nokia PC Suite által rendszerezett névjegyeim között most nagy a káosz. Látszólag rendszertelenül különböző fiókokhoz tartoznak.
Megjavítanám, de mivel? Jó lenne PC-s megoldás, mert a monitor, billentyű, egér kényelmesebb, mint a telefon. Xiaomi, Google fiók esetleg valami másik alkalmazás?
Nincs humorom mindet kipróbálni.
Aki ismeri ezeket, adhatna tanácsot, hogy melyiket, miért célszerű használni. -
herdsman12
őstag
válasz
Viktor0610 #2292 üzenetére
Itt sokan ezzel a megoldással tettük fel a v5 magyarított verziót.
-
herdsman12
őstag
válasz
Laza... #2234 üzenetére
Az "Asztal szerkesztése" állapotban az óra-dátum widget felett (ha nincs, akkor alulról felhúzod az "Óra 2x4"-et) megjelenik egy cerka ikon, arra kattintva lehet letölteni különböző típusú órákat. Itt a "Helyi" fülre kattintva látható, hogy a telepített témákból, milyen órák választhatók. A "Simple Clock (big)", amelyiken jó a dátum kijelzése, az rosszul, eggyel előrébb írja a napot (pld. vasárnap hétfőt).
-
herdsman12
őstag
Szivesen megnézném bárkinek, a "vagyula" módszerrel telepített v5 multilang verzió Home képernyő mentését.
Mivel itt nem reagált senki erre a bejegyzésemre, ezért priviben is kértem segítséget, de ott is minden OK választ kaptam, ezért ma újra telepítettem mindent, de a helyzet változatlan.
A Home képernyőn látható óra-dátum widget a dátumot fordítva jeleníti meg.
Ez most valóban csak nálam van így? -
herdsman12
őstag
-
herdsman12
őstag
AirDroid-ot használja valaki?
A régi telefonszámokat nem hajlandó szerkeszteni. -
herdsman12
őstag
válasz
herdsman12 #1948 üzenetére
Véletlenül teljesen rossz megoldást találtam az idő, dátum kijelzésére.
A Simple Clock (big) szerint ma nem csütörtök, hanem péntek van.A fordított dátumos óra legalább jól ismeri a naptárt.
Valakinél létezik jó megoldás, vagy csak ez van?
-
herdsman12
őstag
válasz
herdsman12 #1927 üzenetére
Véletlenül megtaláltam a megoldást a helyes "idő, dátum" widgetre.
Asztal szerkesztés - tap az óra mellett megjelenő cerkára és "Helyi" tárolóból "Simple Clock (ig) kiválasztása. -
herdsman12
őstag
Helyesbítem a fenti hsz-t, a dátum van rossz formátumban.
-
herdsman12
őstag
Nálam a Home képernyőn lévő óra rossz formátumban mutatja az időt (19.02.2014), miközben külföldi oldalakon a helyes formátumot látom.
Dátumformátum kiválasztása, rendben.
Állapotsoron jó a megjelenítés.
Ilyenkor mi van, hogy lehetne javítani, cserélni? -
herdsman12
őstag
Az újabban nem működő "CWM" miatt jókor jött "vagyula" barátunk leírása a TWRP és a MIUIV5 hu verzió telepítéséről.
Közben ott járt az agyamban "cappa72" barátunk intelme: MENTÉS!
És akkor itt a kérdésem, kell valami mentés a telefonról, vagy a TWRP bármire megoldás lesz a jövőben?
A TWRP fejlesztők oldalát megtaláltam, jó magyar leírást viszont nem.
Egyáltalán mit is kellene menteni?
Napok óta olvasgatok, de csak hasonló, megválaszolatlan kérdést találtam.
Eltünt IMEI, elrontott nvram és hasonlók riogatnak.Nézem a telefon "Mentés és visszaállítás - Gyári adatok visszaállítása" lehetőségét és bekattan (bemásolom) "cappa72" egy régebbi bejegyzése:
"Ha módosított recovery-d (TWRP, CWM, stb.) van, akkor jó eséllyel bootloop-ba küldöd az andoridban található "gyári adatok visszaállítását" elindítva. Nem egy telefonnál volt ez.
Gyári recovery esetén jobbak az esélyek a túlélésre ()
szerk.: Módosított recovery esetén inkább a recovery-ből csinált a /data formázását és a /cache formázását, mivel az gyakorlatilag egyenértékű a "factory reset" / "gyári adatok visszaállítását" elnevezésekkel.
Ha már van rajta magyar nyelv, akkor az nem fog eltűnni, de nem magyarul fog bejelentkezni (valószínűleg kínaiul)
A google alkalmazásoknak sem szabadna meghalniuk (törlődniük), ha rendesen rakták fel őket, mert akkor rendszeralkalmazásként van a /system partíción.
A factory reset ugyanis a /data partícióról törli a felhasználói adatokat."Egyszer már megpróbáltam a TWRP Backup-ot.
Alapból beikszelve Boot, Data, System, Ok.
Egy pillanat alatt "Failed", és ott a tájékoztató, hogy nincs elég hely.
És akkor még van ott Cache, Recovery, Nvram, ezekkel mi van?
Itt gyorsan kiléptem.Elolvasok, megköszönök minden hasznos infót, linket.
-
herdsman12
őstag
válasz
Laza... #1779 üzenetére
Átmásoltam, telepítettem és töröltem, így már ok.
Volt még egy szívbaj gyanús helyzet a 10. pontnál (Back > vissza gomb).
Köszi vagyula az útmutatót.
Gyors vásárlás www.xiaomishop.hu -
herdsman12
őstag
Jól gondolom, hogy a JHBCNAL5.0 angol-kínai verzióra is működik ez a "vagyula" féle megoldás?
Kártyán van a ..root.zip és a TWRP.zip, az Explorer látja is, de Recovery módba lépve nem látható.
Mit nézek félre?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 8/128GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Akku: 100%, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest