- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attesz
aktív tag
Sziasztok!
Biztos az Én bénaságom, de ott akadtam el, hogy Win7-nél a megosztási nevet nem tudom erre változtatni: WIA_WDS_SHARE
A mappa megosztása megy, de annak, csak simán ez e neve: WIA_WDSMit nem csinálok jól?
Köszönöm
Attesz
-
Visormail
addikt
válasz
#58219008 #97 üzenetére
Nyilván nem fog menni, legalább a cikket olvasd el. "Ebbe a frissen létrehozott mappába, másoljuk bele a telepítő cd/dvd/iso tartalmát."
Módosított lemezkép hálózati telepítéséhez már Windows Deployment Services kell ami Windows Server-ekben van, de az se ismeri a macrium mentését.
-
törölt tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni abban hogy hogyan lehetne egy sysprep-elt Win7-et hálózaton rátenni netbookokra.
Az ilyet én primitívebb módon szoktam megoldani, kiveszem a célgép vinyóját és egy másik gápben húzom rá a lemezképet. Viszont ezt most netbookokra kellene és elég macerás lenne kivenni belőlük+átalakítóm sincs.
Az image-t Macriummal csinálom, egy *.mrimg fájlt csinál, ha ennek az elérési útvonalát adom meg a Serva-nak menni fog a másolás?
Vagy ez alapból hülyeség és csak a telepítő indul el, a lemezkép nem? -
Visormail
addikt
Hello Windows 7 telepítésére használom sikerült is már. Most viszont egy újabb laptop van itt aminek az atheros hálókártyáját nem ismeri fel alapból.
"válasszuk ki az indítani kívánt telepítőt, ezután még felkérhet minket a gép, hogy adjuk meg a hálózati megosztás eléréséhez szükséges felhasználónevünket és jelszavunkat, tegyük ezt meg, majd kattintsunk a Connect gombra"
Na itt megáll és azt mondja hogy nincs hálózati driver úgyhogy a nevet/jelszót már nem is engedi beírni és inaktív a connect gomb, szóval még a win telepítő elindulása előtt elhal. -
BStorm
csendes tag
Az csak teszt céllal volt ott, ha ki van kapcsolva ugyanazt produkálja. A DHCP fül is ugyanígy néz ki. Ha DHCP szervert állítok be (a router mellé, tehát 2 dhcp szerver van a hálózaton) akkor minden második próbálkozásra bejön a Serva menüje az elérhető oprendszerekkel, de ha kiválasztom, hogy mit szeretnék, akkor a menü eltűnik, de a háttér ott marad és nem történik semmi... Van valami egyéb ötleted esetleg? Annak utána olvastam, hogy a PXE bios bugos és azért nem kezeli le rendesen a proxyDHCP-t, de ha úgy működne, hogy 2 DHCP szerver van a hálózaton a telepítés idejéig az még elfogadható, de ha teljesen működőképesre tudom hozni a dolgot akkor a routerbe ki is kapcsolom.
-
Rapture
csendes tag
Megoldódott. A probléma az volt, hogy a partíció neve amire felraktam a telepítőt "névtelen" volt. Gondolom az ékezet nem tetszett neki.
-
BStorm
csendes tag
Sziasztok!
Én is próbálkozom ezzel, sajnos nem túl sok sikerrel, mindig erre a hibára futok. A kliens gép (jelen esetben virtualbox) a tftp servert mindenáron a 192.168.1.1-en keresi, ami egy router, de maga a serva a 192.168.1.2-ről fut, így nyilván nem találja meg a kívánt fájlt... Van valakinek valami ötlete mit ronthattam el? Proxydhcp és binl van beállítva.
Köszi! -
Rapture
csendes tag
Üdv!
Problémába ütköztem.
A Serva logjában ez van:
[12/18 11:54:16.174] TFTP Inf: Read file <vesamenu.c32>. Mode octet
[12/18 11:54:16.447] TFTP Inf: <vesamenu.c32>: sent blks=116 blkSz=1408, Total 162508 bytes in 0s, err recovery=0A kliens pedig azt írja, hogy Initial menu has no label entries
Mit csinálok rosszul?
-
Dell XPS
veterán
Sziasztok!
Under Administrative Tools, select Services. Then Right-click the "Server" service and select Restart to restart the service.
- Volt aki megtalálta ezt a funkciót? Én se XP, se Win7 alatt nem látom..
-
Gonosz15
aktív tag
válasz
Tomcsi1987 #84 üzenetére
Ugyan ez a hiba nálam is!
-
Tomcsi1987
csendes tag
Üdv mindenkinek
DHCP módban próbálok xpt telepíteni servával virtualboxos gépre...
szépen bevan konfigurálva minden eljutok a rendszerválasztóig...
Onnan:
[05/07 22:30:31.153] TFTP Inf: Read file <WIA_RIS\XP_32\_SERVA_\ntldr>. Mode octet
[22:30:55] Tomcsi1987: [05/07 22:30:31.603] TFTP Inf: <WIA_RIS\XP_32\_SERVA_\ntldr>: sent blks=169 blkSz=1432, Total 241664 bytes in 0s, err recovery=0
[22:30:58] Tomcsi1987: [05/07 22:30:31.723] TFTP Inf: Read file <BOOTFONT.BIN>. Mode octet
[22:31:01] Tomcsi1987: [05/07 22:30:31.728] TFTP Err: File <BOOTFONT.BIN> : error 2 in CreateFile; A rendszer nem találja a megadott fájlt.
[22:31:05] Tomcsi1987: [05/07 22:30:31.733] TFTP Inf: Read file <ntdetect.com>. Mode octet
[22:31:08] Tomcsi1987: [05/07 22:30:31.739] TFTP Err: File <ntdetect.com> : error 2 in CreateFile; A rendszer nem találja a megadott fájlt.Nullshare volt a leírás szerint registry és helyi házirend módosítás is, meg is van osztva a WIA_RIS mindenki kap olvasást rá...
egész googlet átnéztem már és nem tudom mit tegyek........
Összes doksi szerint megcsináltam mindent és semmi -
thunder505
csendes tag
Halo.
Szeretnék kérdezni tőletek valamit, remélem tudtok benne segíteni, van egy Win7-em és az a gond hogy telepíteném csak 0x8007000B ír ki és abbahagyja a telepítést, sokat olvastam utána és eddig az jött ki hogy Win Xp n nem telepíthető ugynais a Win7 32bit 86x es, lehet hogy ez a gond?
KÖSZI A VÁLASZOKAT, HA MÉG NEGATÍV AKKOR IS.
-
Junonuj
újonc
Szevasztok!
Adott egy gép, amire a cikkben leírtak szerint szeretnék telepíteni egy XP-t. Működik is ahogy kell egészen addig, amíg ez a kép nem fogad. A program oldalán található dokumentáció szerint beállítottam a Null Session Sharet, ám a probléma továbbra is fenn áll. Ez már csak azért is meglepő, mert ugyanezzel a módszerrel már telepítettem XP-t. Elég sokmindent kipróbáltam már, de lövésem sincs, hogy mivel oldhatnám meg a problémát.
Tudnátok adni néhány ötletet, ami esetleg segíthet, vagy esetleg konkrét megoldást?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Hogyan oldható meg gyakorlatilag bármilyen (modern) Windows telepítése hálózaton keresztül.
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 4690K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest