Hirdetés

2024. március 5., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3) Tim82 válasza ddekany (#1) üzenetére


Tim82
nagyúr

A cikk tárgyában Intel GMA 4500MHD van, az biztosan támogat h264 kodeket. Valószínűleg az általad említett asztali gép esetén is segítség lehet a böngészőben a h264ify addon, ami (ha lehetséges az adott videó esetén) ezt a kodeket "erőlteti" YouTube videók esetében.

Szerk.: látszik, hogy sokáig írtam. :DDD

A cikkhez:
- a webkamera beszerzése és beszerelése egyszerű, mert a kijelzőkereten megvan a helye (csak egyszínű fekete matricával leragasztva, tehát kell más matrica is), valamint az LCD szalagkábelén is megvan a csatlakozó.
- a PC Card csatlakozó az inkább Express Card + smartcard vagy Express Card + CardBus lesz. Express Card-ba beszerezhető USB 3.0 portbővítő (nyilván nem lesz olyan jó, meg nem fog tudni annyi naftát leadni, mint egy natív USB 3.0 csatlakozó, de USB 2.0-nál így gyorsabb).
- T400-hoz van whitelist mentes BIOS, amivel akár AC-s wifikártyát is bele lehet tenni. (Kicsi kínaiak csináltak az Intel AX200-ból, AX210-ből is mini PCI-e csatlakozós változatot, elméletileg tehát AX-es kártya is lehetséges, AX200-ból vettem 3 példányt is, gond nélkül működnek, de eddig csak újabb gépekbe - Thinkpad X230i, T430, meg egy Acer Aspire E5-571 - tettem őket.)

Szubjektív meglátás, de én ilyen korú gépen szívesebben használok valamilyen "pehelysúlyúbb" DE-t (személy szerint Linux Mint XFCE).

Amúgy tök jó olvasni, amikor valaki (hozzám hasonlóan) egyáltalán nem tartja használhatatlannak a (retrónak még nem eléggé, napi használatra azért már kicsit) régi gépeket, sőt.

[ Szerkesztve ]

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.