- Geller72: Az MS Seed szervert üzemeltet a gépeden és lehet hogy nem is tudsz róla?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Szekszárdi pumpa pálya
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
e_koko
csendes tag
-
Chaser
legenda
-
Tonsilla
csendes tag
Mivel abban az időben szabadságon voltam 3-naponta mentem abba az áruházba,úgy hogy kijelenhettem kb 1-hétig biztos elérhető volt.Utána valóban a piaci árán adták, majd megint elérhető volt az alacsonyabb áron ezt onnan tudom hogy csak akkor tudtam én is megvenni mivel előtte vettem egy laptopot amit most árulok.Tegye fel mindenki magának a kérdést ha a Dell 15 5000 és e közöl kellett volna ott az áruházban választania akkor melyiket választotta volna!
-
Chaser
legenda
-
QwErTy42
addikt
-
Tonsilla
csendes tag
A billentyűzete jó, ha ennek nyomkodtad volna akkor tudnád. a gépet feltudom úgy nyitni hogy az alja nem emelkedik fel!1HETE VETTEM! bárki megvehette aki bement az üzletbe és végignézte a laptopokat.Úgy hogy a példa jó, mert mindenki számára elérhető volt ezen az áron.és valóban oda is adták ennyi ért.Bezzeg a vizeseknél nem így van ott is durván elszokták nézni az árakat, de csak egy emailt kapsz hogy sajnáljuk a terméket nem tudtuk beszerezni önnek stb.
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
Ma megnyomkodtam pár gépet, hát siralmas enyhe jelző. Még egy dellnek volt a legtűrhetőbb a billzete meg zsanérjai. Ezek a kis apróságok amik uo. fontosak mint a hw. Azt a gépet meg raktárkisöprében vehetted, vagy a szokásos analfabéta benézte az árazást. Ha még értelmes alternatíva lenne is, az hogy te annyiért vetted sajnos senkit nem érdekel piaci szempontból. Kár hasonlítgatni, beszélni is kár róla. Pont ua. hogy két hónapja volt egy gép jó áron mindenhol, de már nincs.
-
duke640
csendes tag
-
Tonsilla
csendes tag
-
QwErTy42
addikt
-
Tonsilla
csendes tag
Melyik részét nem érted annak, hogy a laptop nem csak proci, videokártya, ram...? A ház, a zsanérok, a billentyűzet, kijelző... pont ugyanolyan fontos. az általad leirtak is mind rendben vannak vegyél egyet és megtudod.de van teszt is fent erről a tipusról az interneten.Egyszerü földi halandó vagyok én is. akcios mirellittért tejért meg kenyérért stb mentem a bóltba.
-
QwErTy42
addikt
Vagy áfacsaltak és majd szépen eltűnnek pár hónapon belül és újra alakulnak.
Teljesen lényegtelen, hogy annyiért vetted a gépet vagy sem. Nem releváns, ugyanis a piaci ára, értsd, amennyiért egy földi meg tudja venni kb bárhol, az 120-130 ezer forint.Melyik részét nem érted annak, hogy a laptop nem csak proci, videokártya, ram...? A ház, a zsanérok, a billentyűzet, kijelző... pont ugyanolyan fontos.
Itt a két gép között most persze nincsen akkora hatalmas különbség minőség terén de a példád akkor is rossz.
-
Tonsilla
csendes tag
De hívatalos a garancia. Az áruház ahol vettem egy pár napig elnézhette az árakat mert más márkáju laptopokat is alul áraztak.
-
Tonsilla
csendes tag
Teljessen hívatalos az áruház ahol vettem.a forglmazó pedig Ramiris Europe kft.Semmi csalás nincs benne.Acer sem rosszab minőségü mint a többi márka. 3db van a családban az egyik már öt éves és nincs baja. de vegyétek a dellt méreg drágán gigabites lan nélkül gyengéb processzorral videókártyával stb.
-
szabonagyur
félisten
-
Tonsilla
csendes tag
-
Twinsen2
tag
Ennek az ára mindenhol 120-140 között van, 90 nem lehetett, max vám+áfacsalva. Ettöl még olcsobb mint egy dell valóban. Akinek nem számít a normális minőség és garancia, az vegyen csak acert. (Aztán egészen addig lesz ez a véleménye amíg nem lesz egyszer komolyabb garanciális problémája)
-
Chaser
legenda
-
Tonsilla
csendes tag
Én konkrétan azért árulom a laptopom amit nem rég vettem,mert ezt a konfigurációjú laptopot láttam meg egy áruházban.Originál csomagolásban hozták ki a raktárból, két év garancia.ACER Aspire E5-571G-31j4. Processzor család: Intel® Core™ i3 sorozat
Processzor típus: 4030U
Processzor órajel: 1.9 GHz
Képernyő : 15.6"
1366 x 768 (WXGA)
HD LED Glare
Memória : 4 GB
DDR3
1600 MHz
Merevlemez : 500 GB
S-ATA
5400 rpm
Grafikus vezérlő : NVIDIA® GeForce®
GeForce 840M
2 GB
Operációs rendszer: Linux
Bluetooth: 4.0
WLAN: 802.11 b/g/n
Optikai meghajtó: DVD-RW Super Multi
Kártyaolvasó: SD
Web kamera: HD CrystalEye
LAN: Gigabit LAN (10/100/1000)
Akkumulátor : 6 cellás
Magaság : 30.3 mm
Szélesség : 381.6 mm
Mélység : 256 mm
Tömeg: 2.5 kg
USB csatlakozó: 2db USB 2.0 + 1db USB 3.0
VGA csatlakozó: DSUB
HDMI csatlakozó: Van
90000ft volt.Tehát a Dell 125-ezer forintért nem éri meg. -
törölt tag
sajnos nem tudok felemás női korláton ezüstérmesekkel álinformatikai fingbefogásban versenyezni, ezért részemről ennyire fussa.
a célközönségnek nem oszt, nem szoroz a gigabit lan (annál inkább a wifi), vagy hogy csak 1 egész darab usb3 van rajta. az hogy valaki húz egy sorszámot és minden egyes laptoptesztben bemöhőzi, az részemről max a kifigurázás tárgya. pluszpontok járnak még azért, ha valaki a képkeretet is elvéti nagy igyekezetében.
érteni ugyan sokat nem ért a diskurzusból (laikusban meg legfeljebb lecsapódik, van-e szüksége gigabit lanra, sok db usb3-ra), én meg elszórakoztatom magam -
Pocok256
veterán
Nem akarunk csak legyen már egy minimum. Szerintem a 10/100 ugyanolyan gáz mint a teloknál pl a 512 MB ram -os android telo 2015 -ben.
-
szabonagyur
félisten
-
sb
veterán
Amúgy azt is írtam, hogy ennyi pénzért az i3-as még így is jó vétel.
Ugyanis az árszint is meghatározó amikor filléres dolgokról beszélünk. Arányaiban is és nyilván az elvárások is mások normál esetben mondjuk 1.5-2x ár esetén.
Vagy ezt is rosszul látom? -
sb
veterán
Ha ráfér és filléres felőlem lehet rajta az is. Kár, hogy nagyon sok hely nincs azért egy laposon csatiknak.
Meg azért eldönthető szerintem, hogy melyiknek van több haszna... egy vga kimenetnek egy kijelzőt tartalmazó laptopon vagy valaminek amivel a laptop tartalmát (legyen 500GB, nézzük a legkisebb HDD-vel amivel adják) 6 órán belül át lehet másolni.
De tényleg nincs értelme vitázni.
- Ti azt írtátok felesleges rá. Én hoztam érvet, hogy miért nem. Mert néha jó, gyorsabb, stb. Erre nem láttam értelmes ellenérvet azon kívül, hogy vegyélkisebbnetet, használjNASt, várdkib+haannyitakarszmásolni, nenézzFHD-t. Ezek nevetségesek szvsz. Nem érvek mert a problémára nem adnak megoldást.
Kb. annyira jó tanácsok mint az, hogy ha nincs pénzed kajára akkor legyél fényevő.
- A ti érvetek pedig az, hogy a többségnek nincs rá szüksége. Én ezzel nem vitatkoztam.Épp így a vevő se fog.
Józsika megveszi mert jó neki. Egy másik meg nem mert kell neki a gigabites LAN.
A DELL se fog jönni azzal, hogy deazjóneked, nemásoljannyit. Az egyetlen avman lesz aki véresszájjal jön.
-
sb
veterán
Tartalmas hozzászólás és megint csupa cáfolhatatlan érv. Személyeskedésnek pedig nyoma sincs.

Egyetlen érdemi rész van benne, a "költségelemzésed". Azzal meg az a gond, hogy kevered az ok-okozatot. Az, hogy egy multi vagy bárki a rotringbetéten akar költséget fogni nem új. De ettől még hülye hozzáállás is lehet. A megfelelő helyen való költségcsökkentés - mily meglepő gondolkodni tudó körökben - általában jóval hasznosabb. De mondok még durvábbat: olyan is van ahol a költségcsökkentés nincs arányban a bevételkieséssel a másik oldalon és ami olcsóbbnak tűnik az drágább lesz a végén. De ez már magas lenne neked...
Ettől függetlenül létezik ilyen, persze. Én is találkoztam a "bányában" ilyen kis garázscéggel, akik ráadásul semmit nem értenek a gazdasági oldalhoz. Úgy híjják' őket, hogy Magyarország legnagyobb pénzintézetei.
De meghajolok tudásod előtt és visszahúzok a bányába. A kicsi, nem multi, naaaagyon sötét bányába.

Jöhetnek a 100-as lanos gépek, elhajló, de occsó zsanérok és a besárguló LCD panel ragasztók, visszahívott autók. Mind egytől-egyig megérik a való világban létező valós cégeknek pár centért. Olyan még sose vót', hogy multinak nincs igaza és rossz döntést hoz.
-
szabonagyur
félisten
-
Gusztáv
addikt
-
sb
veterán
Nekem nem kell több. Írtam a legelső kommenkeim egyikében.
De az, hogy egynek elég jó haszna van néha azt próbáltam kiemelni.Gigabitnél meg tényleg filléres tételről van szó. Ott is lehet néha haszna a költségével szembeállítva.
Ennyi a sztori. Nem több.Felesleges rajta sokat vitatkozni, van akinek szüksége van rá, van akinek nincs. Ill. általában ritkán van rájuk szükség, nem 7/27-ben tol át gigabiten adatot meg usb3-as másolást az ember, de ezek meg hadd ne legyenek már érvek. Taxisok se sokan vagyunk mégis van autónk.
Ahogy az se legyen érv, hogy akkor amikor szükség van rá félévente akkor meg várjuk ki az 1-2 óra helyett a 3-8 órát. Minek ha +5ft-ért megoldható?
Én tényleg mindenre szeretem az optimumot belőni és nem a maximumra hajtani de ezeken spórolni felesleges.
szerk: Ja és még egy fontos dolog. Azt sem vitattam, hogy sokaknak nincs szükségük rá, ill. nem is tudnak róla, hogy létezik gigabites lan. Ezek teljesen korrekt állítások, de a két állítás egymás mellett is megél szvsz.
Tehát attól, hogy igaz: a többségnek nincs szüksége rá, még az is igaz, hogy filléres tétel és lehetne benne gigabit. -
szabonagyur
félisten
-
törölt tag
De itt centes költségről beszélünk és ha csak 5%-nál igény akkor is simán megéri beletenni. És amivel nem érdemes spórolni azzal mérnök sem spórol.
te gondolom még nem láttál belülről multit, vagy bármilyen nem kis összegekkel dobálozó szervezetet, ahol a rotringbetét rendelésén is problémáznak.
a mérnök meg a lőtéri kutyát nem érdekli.
a működését meg max a sarki abc-nek ismered, azt is csak azért, mert ott veszed meg a kiflihez a reggeli kakaót. de sebaj. ezek ilyenek, fogadd el. esetleg kivonulhatsz molinókkal tiltakozni eléjük és éhségsztrájkba kezdhetsz. majd viszek neked kockás plédet meg egy kis habos kakaót.
Egyrészt kevered az usb3-at a gigabites lannal ami kurvára két külön dolog, külön esetekre jók. Én ezeket leírtam, te csak összemosol és szófosol eddig a témában.
esetleg, ha el tudnál különíteni több témát egymástól, az szerencsés lenne. a szövegértésre gyúrj, elsőnek.
"Másrészt a többi érvvel csak vagdalkoztál, hogy akifilmetnéz az divx, hamegnedivx akkor NAS...

Biztos van erre valahol egy avman-törvény vagy legalább egy sok adattal alátámasztott statisztikai képlet gondolom..
"
valószínűleg ez onnan fakad, hogy a nem kockaröfik világát első kézből, a kockaröfikét meg innen, url ismerem.
bocsi, én nem tehetek róla, hogy a látóköröd kb. egy bányalóéval vetekszik. első körben javaslom a szemellenző levételét, második körben a hozzászokást a napfényhez. harmadik körben meg talán majd egyszer kijöhetsz a csille mellől. a messzi jövőben, egy távoli galaxisban majd felnősz és lehetsz bányamérnökön kívül is más. vagy legalább a való világban elhagyhatod a mérnöki szemellenzőt. -
sb
veterán
Igen, hdd-re pont jó. És gyors.
Esata-t gondolom nem használtál még, mert nem vagy tisztában a problémáival, mondjuk hot plug nem mindig van, honnan veszel tápot, honnan veszel spec csatis házat ha tápot is a csatiról kapsz esetleg. Mennyire elterjedt, biztos, mint az usb így rá tudod dugni bármilyen gépre...Az USB3 sebessége tökéletes HDD-hez. USB2-höz képest meg 3-4x gyorsabb.
Az, hogy hány eszközöd nem USB3-as irreleváns, mert nem egérre meg billre akarok archiválni. Épp HDD-re akarok, épp a HDD-knél hasznos az USB3 és épp itt várom el, hogy ne órákig tartson. A fura együttállásnak az az oka, hogy erre hasznos ér értelmes az USB3 és az USB3-as külső HDD.
-
sb
veterán
De, tökéletesen értem.
Más topicokban általában én osztom az észt, hogy nincs szükség pl. 144Hz monitorra mindenkinek, mert egyszerűen nem tömegigény. (Ráadásul még mérnök is vagyok úgyhogy tudom: ha 3 csavar is elég akkor mérnök nem tervez bele negyediket.)De itt centes költségről beszélünk és ha csak 5%-nál igény akkor is simán megéri beletenni. És amivel nem érdemes spórolni azzal mérnök sem spórol.
Te vagy kisza25, számoljátok már ki léccilécci, hogy mondjuk +1% eladásban az mennyit jelent egy ilyen laptopnál és milyen arányban van a pár centes költséggel. De lehet dolláros is.
Az érvekbe és magyarázatokra meg vicces a válaszod mert én értelmes dolgokat írtam, te hadováltál az elejétől. Egyrészt kevered az usb3-at a gigabites lannal ami kurvára két külön dolog, külön esetekre jók. Én ezeket leírtam, te csak összemosol és szófosol eddig a témában.
Másrészt a többi érvvel csak vagdalkoztál, hogy akifilmetnéz az divx, hamegnedivx akkor NAS...

Biztos van erre valahol egy avman-törvény vagy legalább egy sok adattal alátámasztott statisztikai képlet gondolom..
@Gusztáv:
"És persze ez lehet, hogy gépenként csak 15$"
Ha 15 dodó akkor igazad van. De ez annyi? -
szabonagyur
félisten
-
sagit
veterán
-
Steve1207
veterán
Korrekt masina ez. Manapság minden vezeték nélkül megy és egy átlagfelhasználó (sajnos) azt se fogja megmondani minek az a csatlakozó rajta. Ahogy írtátok persze igaz, ami giga meg hasonló az az űber, jó hasonlat volt
Plusz 10-ből 9-ember egyből a wifi jelszót kéri, nemhogy kábelt keresgéljen bárhol is van.
De amikor jönnek a vezeték nélküli töltők, itt a Chromecast, MS Wireless adaptere, szerintem a cégek se ebben látják a jövőt, hogy nekik pont gigabit kellene már. Persze elfért volna, annyira alapvető, de nem mondanám feltűnőnek vagy nagy bajnak.
USB is bőven elég, ez egy asztali laptop, sokaknak nagyobbak az igényei egyből egy átlagáras gépnél. Akinek annyi USB3 kell az egyáltalán nem ilyen gépet nézeget (se árban, se méretben, se kategóriában, mert tudja az elvárásait).
A geforce viszont tényleg vétek (ahogy korábban említettétek), annyit fejlődött az intel kis igp-je, hogy se füle, se farka, hogy beletették, nincs meg a kontraszt, hogy értelme legyen.
Összességében nekem szimpatikus gép lett a leírtak szerint, ár jó, minőség jónak tűnik, a garanciaszolgáltatás miatt viszont nálam az elsők között van, ha voksolni kell.
A bemutatót köszönjük, szokásos igényes iromány! -
Pocok256
veterán
Konkértan rá van kötve egy usb s rack rá van kötve a telom aminek kell a sebesség fájlmozgatásnál rá van kötve az egér bill usb s füles hűtőpad. és néha van rajta egy normál sebességű pendrive aminek kell az usb 3 as foglalat.
-
szabonagyur
félisten
-
törölt tag
meg egyáltalán, hogy hány darab usb3-as eszközt kell egyszerre rákötni egy laptopra... meg miért...
-
VIC20
őstag
Egy ilyen ,,tesztpadon" én is szívesen elhelyezkednék...

-
szabonagyur
félisten
-
Gusztáv
addikt
Kíváncsi vagyok, hogy vajon a csúcsmodell is megkapta-e három kilóért a 10/100-at.
Próbálom utolérni a dolgokat a DELL honlapján, de kb. hányinger ez a hülye design..Mivel a csúcsmodellben is pont ugyanaz az alaplap + I/O modul van, így abban sincs Gigabit lan, vagy több USB. Egy típuson belül ami változhat, az a CPU, RAM, HDD, kijelző, VGA, Wifi/3G kártya, a többi fix.
-
Chaser
legenda
Lehet, nem láttam még. Mindenesetre aki értelmes kijelzőt akar nézni nem sok alternatívája van 200k-ig, eddig egy toshibát láttam.
klambi Dellt is csinált ocsmány tré gépeket. Árverseny van, a profit számít. Mind1 dell, hp, lenovo, asus stb, mindnél van jó gép és rossz. Talán a fujitsu a kivétel, kevés modell de az legalább mind tűrhető.
-
klambi
addikt
-
törölt tag
-
Chaser
legenda
Egy laikus bekapcsolja és használja kb. Legtöbb laikus még torrentezni se tud. Nevetni fogsz, van ismerősi körben csajszi aki laptop&mobil boltban dolgozik, lövése nincs ilyenekről
És akik oda betévednek azoknak sem. Az aki már torrentezget az advanced laikus
sok emberke ott tart, hogy neki be kell "programozni" a chromeot, értsd könyvjelzőt sem tud beállítani, stb. Ennek a gépnek a 200k-s modellig van értelme, aki drágább modellt vesz ilyen vga-val meg is érdemli. Azt nem mondtam nekem kellene vagy sem, de ennyiért korrekt. Használt gépeket meg kár új árához hasonlítani. Kijönne ennyiből bőven egy 6520/6530-as dell is, házilag ips-re upgradelve, dokkoló is beleférne, még pár év garancia is talán. De az nem új. Akinek új kell nem alternatíva. És nem mo. a célország, másutt az ilyeneket 1-2 évente divatból is cserélik. -
törölt tag
Neeem. A laikus pontosan olyan, mint aki elcsodálkozik azon, hogy nincs benne Gigabit lan, mert úgy hallotta, hogy az a jobb, pláne, ha kiagyalja otthon, hogy már vannak 120 Megabites csomagok is. Meg ugye a Giga nagy úr. Már így leírva is.
Vagy ha végignézi a szomszéd kínálatát, felmerül benne, hogy ebben miért nem.A laikus lehetne pl. keresztapám, vagy anyám élletársa. Nonstop keverik a fogalmakat, de annyit pontosan tudnak, hogy mostanában a GIGA jól hangzik, a MEGA meg kevésbé jól. A mega az régi, a giga az már rakéta.

Az ilyenekre nem figyel a Dell. Apróért be lehetne őket húzni. Persze a laikusnak is vannak fokozatai.
A kőbuta embernek kb. mindegy, kb. instant is vehetné a boltban, mert "de szép piros" 
Éppen kétszázezer forint alatt kapható Core i5-tel, 8 GB memóriával, 1 TB-os merevlemezzel, Full HD kijelzővel és GeForce 920M-mel, a csúcs Core i7-es, 16 GB memóriás, 2 TB-os merevlemezes változat ára pedig Windows 8.1-egyel közelíti a háromszázezer forintot.
Kíváncsi vagyok, hogy vajon a csúcsmodell is megkapta-e három kilóért a 10/100-at.
Próbálom utolérni a dolgokat a DELL honlapján, de kb. hányinger ez a hülye design..Na, nem fikázni jöttem amúgy, de tényleg szar az oldaluk. Hugom ellenne egy ilyennel. Ha buta lennék. Istenem, de jó, hogy 2x ennyit tudóval játszik most féláron..
Lehet, meglepem egy dokkolóval is a régi nagy moncsijához meg a megmaradt perifériáihoz. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Na, üssetek, de nekem ez a műanyag
szarkupaclegó nem kéne.
-
Chaser
legenda
A laikus életében nem hallott Gb Lanról
Az inspiron nekik készül. Ők nagy eséllyel kábelen nem is használják, ha mégis akkor is túlélik. Ez dellnél belépő széria, már az is csoda hogy jutott bele fhd ips. Értelmesebb $-ral akár 170k körül meg lehetne kapni, de 200-ért is jelenleg korrekt. -
törölt tag
Ez itt elvi dolog inkább, filléres tétel a Giga is és a 10/100 is, akár chipset tartalmazza, akár külső megoldás a Realtek-től. 2015 van. Mondjuk a HDD-ket sem értem, de hát be kell bújni mindig a gyártóknak valami lélektani X dolcsis határ alá. Olcsó hús, na, és híg a leve. A bibi az, hogy hiába nem használja ki a csivavás csücsörítős szájú juppicsaj a Gigabitet, még reklám értéke is nagyobb, mint a "romboló" hatása a 10/100-nak, lásd előttem szóló hsz (akár laikus, akár nem, mert ezt a 10/100-at a laikus ugyanúgy megmosolyogja, mint a hozzáértő). De hát ... a DELL dolga.
-
Chaser
legenda
-
klambi
addikt
Háát.. nem csináltam össze magam. max100as kártya, 1 usb3? Y????

-
davidsone
addikt
szép kb ennyi
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Tim82
félisten
Nah a használt üzletisek ismét körbenyalogatják egymást, vállveregetés, összeröhögés mindenkin aki nem olyat vett....
Esőnapokon pedig pikkelyes mancsukkal a világ leigázására törekednek.
"Gee, Brain, what do you want to do tonight? - The same thing we do every night, Pinky - try to take over the world!"
-
Chaser
legenda
Végre 200k alatt dell gép fhd ips-sel, megértük ezt is
A mostani "szép" usd-eur árfolyamból ítélve lehet ez még sokkal jobb is. Gb Lan meg olyan, nagyobb fillérb@szást is láttunk már. Annyi eszük lehetne azért, 200k feletti gépekbe már erősebb vga-t raknak, de gyanítom a hűtés lesz a háttérben, hogy mért nem. -
Gusztáv
addikt
Most komolyan, szerinted a felhasználók hány százaléka vállalna be egy billentyűzet cserét (nem hogy egy alaplapot, amihez tuti, az egész gépet szét kell borítani)? Nagyon sok ember nem ért hozzá, ahogy az autót is a többség szervizbe viszi. Ha egy használt üzleti géppel valami baj van, akkor vagy elviszed egy hivatalos szervizbe, ahol bemondják a gyártói alkatrész árat (amitől leesik a hajad, pl Dell E6220 alaplap nettó 185e), vagy valahonnan szerzel egy megbízható szerelőt aki, aki bontott alkatrészből megoldja, vagy keresel a neten alkatrészt, megrendeled, beszereled, és közben imádkozol, hogy működjön utána. Na a két utolsó opció nem pálya az emberek többségének.
A harmadik opciót választók meg általában boldogan használják az olcsón szerzett üzleti gépeket
. Nekem így lett egy E6220-am 2év garival, mert az elázott alaplapot nem érte meg kicseréltetni, én meg találtam Ebay-en Angliában 50e-ért egy i7-est. -
Pano
veterán
Értem is ezt a gigabit témát, de túl van lovagolva.
Egyetértek azokkal, akik azt állítják, hogy a célközönség akiknek szánják úgy sincs szüksége többre. Filléres cucc ide vagy oda.Nekem is 70 mbites netem van diginél, több mint 8 mb/sec töltök és totál feleslegesnek érzek ennél többet.
-
szabonagyur
félisten
-
nemlehet
őstag
Persze, meg egy meteor is fejbe találhatja, meg tudom, hogy a használt sem használt, kipróbált és tesztelt.... Miért az innen onnan összekukázott ki tudja hogyan karbantartott üzletikkel csak patyolat expapok üzletelnek? Peeersze meg ahogy móricka elképzeli....
-
hallador
addikt
Nekem az a véleményem, hogy a 10/100 -as net pontosan elegendő az átlag usernek. Elég sok ismerősömnek telepítettem fel a gépét, És a legtöbbnél vagy a szolgáltató által adott szolgáltatói WiFi, vagy valamilyen alap router dolgozik otthon.
Gyakorlatilag WiFi-n élnek, hálózati kábelt akkor "használnak" , amikor megyek és felkonfigurálom a routert. Szóval ezek a hálózati kártyák pont erre jól.
Ha pedig valakinek kell a 1000 Mbit, akkor az már célzott vásárló szokott lenni, vagy valamilyen alap Business gépet fog venni. (Akár a Dell Vostro, vagy HP ProBook 4xx-et), mert azok sem sokkal magasabb árnál indulnak.
A processzorhasználat szempontjából, az a helyzet, hogy a legtöbb átlag felhasználónak az i3 pont sok is. Ha valaki i5-öt vesz, akkor urizál... Mert nem hogy nem tudja mi az az i3, vagy az i5, hanem azt sem tudja mi az, hogy processzor.
( Átlag userekről beszélek most nem a magasan képzett , mindennapi életét az informatikában élő, fórum közösségről )
Szóval, Szerintem ez pontosan jó lesz annak akinek csak egy gép kell. Internetre, filmet nézni, és word-re.
Ugyanez érvényes a hdd-re, meg az optikai meghajtóra is.
--------------
Alaphelyzetben a 1000 Mbit-re racionálisan, csak a Professonal-oknak van szükségük, nem csak azért mert a jobb masinákban vagy valamilyen Intel gigabit lan van, vagy valamilyen mobile broadcom nextreme kártya van, ami nem olcsó. És szerintem jobb is legyen inkább jobb minőségű, mint valamilyen hitvány, atheros, ralink, vagy más, a realteket nem sorolnám a nagyon gagyi kategóriában, mert a Realtek ugyan nem egy Intel, vagy Broadcom NeXtreme, de legalább nem hulladék.
A másik, hogy a legtöbb mai gépben a WiFi kártyák képesek hozni a 10/100-as net sebességét, stabilitást nem, mert a vezeték az azért vezeték.--------------
A gépről magáról nincs véleményem, a Dell az Inspiron 1525 után elrúgta a pöttyös labdát, és hiába készít 7000-es szériát, a már közel nem lesz olyan minőségű, mint amik megalapozták az Inspiron nevet.
Hozzáteszem szerintem az össze márkára igaz, csak hát inkább itt az a helyzet, hogy a Dell a consumer kategóriában magasabbra tette a mércét, sajnos inkább leromlott a konkurencia minőségéhez, a garancia eladhatja, de ennyi.
-
szabonagyur
félisten
-
szabonagyur
félisten
Azért eléggé érdekes amiket írsz....
Most azzal jössz, hogy az otthoni Wifi hálózatok nem stabilak nem jók, stb? DE korábban meg te magad írtad:
- Azzal is lehet érvelni, hogy otthon nincs megfelelő hálózat, de miért ne lenne? Akinek kell az bármikor ki tudja építeni. Nincs csillagászati ára sem a gigabites kábelnek sem a routernek.Tehát gigabites hálózat van, vagy könnyen lehet de a Wifi hálózat meg nem jó, elég érdekes hely lehet.
Amúgy meg jössz azzal, hogy máshol gyorsabb a net. Mégis hol? Erre nagyon kíváncsi lennék, mivel mindenki jön ezzel a gyorsabb net dologgal, de külföldön is ritka nagyon a 100Mbit feletti otthoni internet, kb digi jellegű szolgáltató ad max.
-
nemlehet
őstag
Nah a használt üzletisek ismét körbenyalogatják egymást, vállveregetés, összeröhögés mindenkin aki nem olyat vett.....
Amúgy a használt dolog rizikós. Még ha nem, akkor is. Jó karma kell hozzá. Van aki életében nem vesz semmiből újat és a legdzsunkább ismeretlen 0 értékeléses eladótól olyan dolgokat tud venni anélkül, hogy különösebben aggódna rajta, hogy csak nézek és irigykedek, más meg megbízható, ajánlott eladótól papírokkal és nagy körültekintéssel sem tud olyat venni ami ne döglene be. Aztán meg rohangálhat és többnyire visszakapja a pénzét de végül nem éri meg. De ez nem csak IT cikkekel van így, használt kocsi is tipikusan ilyen, van aki rendszerese belenyúl a jóba más meg a tuti vétellel is megszívja hiába körültekintő.
-
törölt tag
ahha. azért maradjunk annyiba, vettem már úgy régen tp-t, hogy a képen nem látszott a repedés a zsanérnál, régi tag volt, meg ajánlott. kb. egy visszaböffet nem volt hajlandó.
nem mindenki olyan, hogy apróhirdetésre vadászik, a ki tudja milyen eladótól olyan gépre, amit még csak az ajtóból sem látott. próbáltam én már sokakat rábeszélni erre, de az emberek többsége nem vevő féláron a használtra, a szerinte ki tudja milyen háttérrel. nem hülyék, csak ismeretlen terület neki, nem vág bele, fogalma sincs milyen különbség van laptop és laptop között, meg egyébként is általában a lakáson belül mozgatja, becsukni meg havonta egyszer szokta.
tökéletesen elvan egy ilyen laptopnak álcázott műanyagdarabbal, gigabit lan nélkül.
-
rudi
nagyúr
-
törölt tag
Ez így van, pláne ha nyomtatott papíron vállalja a gart + nyugtát is ad róla, továbbmegyek, gyerekkori jó cimborám (mint kiderült) és kb. kilószámra hozzák be őket kintről. Meg én nem szoktam megijedni ám egy alaplapcserétől, eBay-en annyi van mint a nyű, most pl. a saját ex-céges Fujitsu Siemens-emben cserélek billentyűzetet, .. bár ezek az üzleti hp-k nem azok a kifingós fajták. Legalábbis ez a széria nem.
Lényeg a lényeg, pofánb*ott az építési minősége a laposnak és még én is megirigyeltem hugomtól.. ő kiköltözött külföldre, az asztaliját eladtam neki 85-ért, 75-ért pedig kapott egy ilyet, beépített webcam is van, Skype-ra, Facebook-ra, netezni über, SSD, 4G RAM, Win7 és kapott ajándékba egy 3 méteres DisplayPort - HDMI kábelt is, legyen mit kitenni tv-re. Eddig csodásan szuperál. A beszer forrás hálistennek ismeri a céget, akitől veszik, személyesen is. Egy manager hölgyé volt, aki alig használta, mivel asztalin dolgozott a cégben. Persze ez lehet így is kamu a rosszmájúak szemében, de én bízom a srácban, na meg a laptop állapota ,... mintha most emeltem le volna a polcról.. zéró karc, gyönyörű fullfémtömb hatás, nulla reccs-ropp, ez egy tank

Szóval jól körbenézve járhatóbb út egy ilyen gép sztem, mint bármilyen új. Azóta ugyanerre a típusra hajtok jómagam is
(Kicsit kimaxoltabb modellt, i7, dedikált VGA, max RAM és akkor a Photoshop is eldöcög vele, hozzá egy nagykijelző DP-n kötve és csókolom).Amúgy 8460p, bocs.
-
Pocok256
veterán
-
törölt tag
és ha nincs rajta már a gari, vagy csak csak mondvacsinált, aztán elszáll alaplaphibával, az eladó meg fel sem veszi a telót, pedig ígért rá 3 hónapot, akkor kiszállsz a biznicből egy 50k-s buktával, mert kb. 25-öt ha ki tudsz árulni belőle. ebben a pakliban meg ez van benne.
én egyébként bc katos delleket vettem így 60-70 környékén anno (kell a pöcökegérhez a 3 gomb, na, ellenben a tp-k sosem jöttek be), 3-at. egy sem szállt el véglegesen, egy monitorpanel csere volt, meg 2 potyogós billentyűzetből kellett összeröffenteni végül 1-et. -
Sanyi.mTs
addikt
ha erre gondolsz, akkor tedd hozzá, h az egy üzleti szériás TP noti

-
törölt tag
-
törölt tag
Kissé féloff, de amikor hugomnak a napokban veszek használtan egy übermaku állapotú HP EliteBook 8440p-t, benne minden földi jóval, 75-ért, atom karcmentesen, gyönyörű szálcsiszolt alu, USB3, DisplayPort, Corei5, stb, akkor ezek a mai új laptopok eléggé hogyismondjam.. fákoff hólisit kategóriák a 10/100-as netükkel.

Értem én, hogy spór kör meg minden, garancia, szoftver, support, bla bla, de akkoris..

-
törölt tag
látszik, nem érted. nem szempont ma már egy laptopon. konzumer piacon nem adja el a terméket, igazából nem is pozicionálja sehova. az árcsökkentésen kívül max arra jó, hogy minden ilyen esetben ideposztolja pár kockaröfi, és ezért legyen min élcelődnöm.
amikor meg megkérdezem, mire a gigabiten a honnan hovát, akkor annyi hogy a telefonton a fullhádétot a' usb3-on. hátizé. -
rootmin
tag
-
Gusztáv
addikt
Manapság már senki nem gyárt raktárra, ezek az alkatrészek azért kerülnek bele az ilyen gépekbe, mert olcsóbbak. Minden egyes plusz csatlakozó, jobb képességű komponens hozzátesz valamennyit a gyártási költséghez. És persze ez lehet, hogy gépenként csak 15$, de ha mondjuk 1 millió eladott géppel számolsz, akkor már nem olyan kis összeg. Nem véletlen, hogy ilyen dollárárfolyam és Áfa mellett is 125e Ft a kezdőára.
-
cucka
addikt
-
kisza25
félisten
1999-től
sb: A raktárak biztos rogyásig vannak virsligumikkal na én meg ennél nem hallottam még hülyébb hasonlatot,
, mert ennek semmi köze nincs ahhoz, amit én írtam, ezek a gyártok milliós darabszámokat adnak el és ez miatt nagy mennyiségben vásárolnak, mert úgy olcsóbb és amíg van 10/100 csatijuk addig biztos belerakják az olcsóbb cuccaikba, mert ez már adott, te kidobnál mindent ami elavult, de az emberek 95% azt sem tudja mi a különbség a 10/100 vs 1000 között, meg laptopon az emberek 95%-a Wifiről használja a netet, emiatt az 5% miatt kellene beletenni? belerakják azt amit az emberek fontosnak tartanak és spórolnak ott amiről fingja sincs az embereknek, lehet egy darab sincs nekik raktáron, de spórolni fognak mindenen amin lehet -
sb
veterán
A raktárak biztos rogyásig vannak virsligumikkal is mégse kell senkinek. Ennél hülyébb érvet nem sokat hallottam.
A minek kérdést fordítsátok már meg: semmibe nem kerül akkor minek hagyják le róla? Minek 3db usb rá? Vga-n is kimegy a kép, az is minek, meg amúgy is van kijelzője a laptopnak. Stb...
Munkára pl nem árt a lan, wifiről írták, hogy nem mindenhol adott. Aztán mégis kell vinni a gépet, ATX-et nehéz lenne. Meg akár tetszik akár nem, a wifi nem olyan stabil, kapcsolatra se biztos és válaszidőre se. Otthoni routerek se feltétlen... irodaiak meg akár jók is lehetnének, de azok meg a sok usertől szoktak elvérezni.
@avman:
Ugyanazt tudom mondani. Sorolhatod mikor nincs rá szükség, ha 3 évben egyszer van akkor nem lenne rossz. És semmibe nem kerül. Többe került amíg ezt a felsorolós hsz-t leírtad.
De nézzük amit írtál: avi, divx. Sztereotípiák. Nézd meg mekkora egy pár perces FHD video amit bárki lő a pár 10k-s telefonjával. Lehet, hogy nem több órás nagyságrend, de mondjuk ha sűrűn másolsz 5-10 perc vs 4x annyi is számít. FHD filmet meg ne másoljon az ember, mer' felhő meg szélessáv. Írták itt páran a netjüket, nálunk a XIV. kerben - ami igencsak nem peremvidék - 2 éve azt mondta T, hogy IPTV van, de ha az van akkor van mellé 10-es net és csókolom. Meg ha szerinted "átlaguser" ilyenről nem is hallott akkor NAS-a biztos van otthon. Ja, nem.
Ha mondjuk évente 1x akar egy backupot nyomni hálón vagy usb(3)-as hdd-re a kis szar 500-as hdd-jéről már akkor megette a fene az egészet és jól jönne az a 2 centes gigabit.De tényleg hagyjuk az igényeket... elférne rajt és semmibe nem kerülne. Ez a lényeg. Meg a termékszegmentálás. Ennyi. A többin felesleges agyalni.
szerk: Egyébként a 3 év (jó) garral az i3-as ennyiért még így is megéri. i5-i7-nél már lehet igény a körítésre is és ott ahhoz képest már vastagon fogott a cerka szvsz.
-
QwErTy42
addikt
-
SkiDev
őstag
Mai napig 9k-t fizetünk standard vezetékesért + 10/1-es netért, amely már két modemen átesett, mégis csak 700 KB/sec a max letöltés
Váltani persze nem lehet, mert a "hálózat nincs kiépítve"
Hamarosan adják át az optikait, viszont jó mélyen tehetem bárhova, mert egyetem...
Ilyen az élet....Témához kapcsolódva viszont elég fusztráló ez a "dVGA''-nak nevezett valami. Az embernek ha már van egy kis ideje véletlen játszadozni régebbi címekkel alacsony grafon, akkor lassan nem lesz 300k alatt alternatíva...
Pedig már kezdtem reménykedni, kereshetek tovább.... 
-
Gusztáv
addikt
-
sagit
veterán
Ha 920m helyett 940m-et kap akkor valószínűleg ezt vesszük a lenovo Z50-70 helyett.
Ha viszont nem kell az embernek dgpu akkor 125k-ért jó vétel szerintem -
kisza25
félisten
+1 nem is tudom mikor volt utoljára UTP kábelre kötött gépem

kell egy normális router, azt csók a családnak
úgy is felfoghatjuk,hogy a laptopot ugye normál hordozza az ember (ha nem akkor minek laptop) és semmi vezetéket nem aggat rá cak a töltőt (engem sokszor még az is zavar) namost választani kellett 1000Gb csati, vagy AC wifi, egy mobil eszköznél szerintem logikus döntés, a másik, hogay a raktárak még mindig rogyásig vannak 10/100 csatikkal -
misx
senior tag
"Én 9k-t fizetek a 25/6-os ADSL-ért és ennél jobb NINCS. Pedig nem is Bivalybasznádon lakok hanem Szentendrén a belvárosban."
Csak a netért? Az jó nagy szívás. Én most köttettem be a T-s kábelnetet FALUN, 30 MBit-es, 6.900.- HUF 2 év hűséggel. A szerelő mondta, hogy 120M száguldozik a vonalon, szóval 9.900-ért még azt is megkaphatnám. TV-vel meg telefonnal gondolom együtt olcsóbb, de IPTV nem kell, a vezetékes teló meg nem annyira fontos.
-
rudi
nagyúr
Igen, csak abban az időben volt a Dellnél az Inspiron, Inspiron R, Vostro, Latitude és XPS aztán kész. Most van három Inspiron, három-négy Latitude, XPS, a Vostro asszem továbbra sem halt ki, illetve 2in1-t kapsz a Venue Pro családban is, ezért kell még jobban szétszegmentálni mindent.
-
Twinsen2
tag
Azért van csak benne 10/100 lan, meg nem túl erős VGA/kevés USB3, mert ha beleépítenek ebbe mindent akkor ki fogja megvenni a drágább szériát. Persze nem idehaza, mert a magyar akkor inkább acert vesz ugyanannyiért.
-
SkyLine3000
addikt
-
fordfairlane
veterán
-
Kotomicuki
senior tag
De ezzel meg tényleg csak azt érik el, hogy még ritkábban veszek újat, mert alig érné meg, hiszen nincs változás az előzőhöz képest - a tervezett elavulást meg másként kerülöm meg...
Tehát, 160k környékén tudnának normális lapost adni és nem kéne még 12, fölösleges kategóriát kitalálniuk, mert a 2 bőven elég volna és akkor sem fizetek 200k-val többet azért, hogy "normális", "160k"-s laposom legyen!...
A nyíl-gombokat megint használhatatlanra nyomorították össze...

-
berVi
senior tag
Rejtely, miert tabu ujabban kb. minden laptopon a gigabit ethernet. Mert meg a 100 ezres gepen megertem, de a felmillas geprol miert kell lesporolni? Elmentek ti a picsaba...
-
Stauffenberg
nagyúr
Nekem nem kell magyarázni, értem én jól, hogy mi a mozgatórugója ennek. Csak aztán ne nyígjon egyik gyártó sem, hogy szarul megy a bolt, meg lankad a PC ipar az okoskütyük miatt.
Én sem vennék netezésre, multimédiára egy 150 ezres laptopot hányinger kijelzővel, ha közben ott van az iPad vagy tetszőleges egyéb sláger tablet, esetleg a nagyobb okostelefonok.
Már én is így vagyok vele, van asztali PC, meg tablet. Ezeket a konzumer laptopokat meg aztán felőlem kilőhetik a Holdra.
-
Redneck
nagyúr
-
rudi
nagyúr
Meg kell csinálni midig ezeket a fékező faktorokat, nehogy valamelyik kategórián belüli gép túl erős legyen és ellehetetlenítse a többieket, meg veszélyeztesse a nagyobbakat. Ez az új 15 5000-es ha lenne tisztességes, 2 GHz-es i3-mal (nem csak a legkisebb 1,7-essel), lehetne mellé Full HD-s kijelzőt rendelni és könnyen belemenne az SSD, meg akkor egye fene, gigabites LAN-ja lenne, akkor 150-160k forint környékén olyan erős csomag lenne mint a fene. Csak akkor ki venné a 200k-n indító 7000-et, meg a 250k-n indító Latitude 5000-et?
-
törölt tag
most konkrétan mire kell egy konzumer laposba egyáltalán lan egy háztartásba ma már? miről akarsz a mire másolni mit a sokat?
ha annyira sok a giga, hogy ez nem is győzi a 100-as kábelt, az ma a net+hdfilm jobbára, erre azért már ott figyel egy nas + multimédiás (vagy a kettő egyben) lejáccó.
esetleg rádugja ezt a tv-re. de olyan rohadt sokat nem néz az ember így semmit, rohadt bonyás, meg kényelmetlen.
a másik opció az előző generáció. hogy van egy laptop, meg egy divx-es régi usb-s cucc a tv-re kötve, arra áthúzza a pár gigát usb-n, oszt annyi.
az azt megelőző, hogy az avi-t áttunkolja dvd-re, és az megy be a tv alá a dobozba.
a házi videót 4k-ban értelemszerűen nem ezen vágja össze kovácsjózsef, ha már...
mondjon már valaki egy konzumer felhasználást, ahol van szerepe a gigás lannak egy laptopon.
mert nekem van itt 2 rúter, egy gigás szvics, htpc, microserver, egy rakat laptop (100-as lannal meg gigással), tablet, okostelefonok, de valahogy az n-es wifit érzem gyenge keresztmetszetnek. -
Redneck
nagyúr
Szerintem nem rossz, az árazás is szimpatikus. A Dell márkát amúgy is szeretem, ha valaki notit keres a 100-200 közötti szegmensben szólok neki hogy nézegessen rá.
-
Stauffenberg
nagyúr
Nincs mit szépíteni ezen. Pont olyan prosztó dolog a 10/100, mintha az ODD csak egy 10+ éves single layer DVD író lenne ami még a dupla réteggel sem bánik el, vagy ha a HDD csak egy 120 GB-os 5200 fordulatos vacak lenne.
Lehet érvelni mellette, hogy "minek ennél több, sokan még ezt se használják ki", de az ilyet ma már múzeumban kellene mutogatni.
-
sb
veterán
Usb3 speciel engem nem zavar, ha 1db van legalább.
Persze lehet, hogy neked egy se kell. Másik topicban már egyszer kifejtette valaki, hogy minekazidefalura mikó' nincs is hozzá eszköz. Meg csilliópénz osztán semmiértelmesenekije.Ja, 20k egy külső HDD és mondjuk 4x gyorsabb a másolgatás. Aminek semmi értelme, mert 10 percenként fel lehet másolni 10-15GB-ot ami egy kis szar 500-as HDD-nek ugye a 2-3%-a.

szerk: Ja, segítek. 100-as lan meg az USB2 fele.

szerk2: N-es wifi meg jó esetben hasonló nagyságrend ugye. -
pengwin
addikt
Inspiron 7000-et fogtok tesztelni, mert kíváncsi lennék a véleményetekre.
Nekem épp egy kifutó 7347-et(i5 4210U, 13,3" FHD IPS, 8GB RAM) hozott karácsonyra a jesszuska, annak teljesen ugyanilyen a touchpadja és a billentyűzete (minusz numpad), szerintem a műanyag borítás is hasonló lehet (enyém kicsit gumis tapintású), a broadwelles utódból viszont már van fém borítású is. -
sb
veterán
Az a gond, hogy ott ugyanez megy.
Kb. 3 éve néztem először - amikor vmelyik Lenovoban már megjelent - hogy mikor lesz már msata.
Azóta se került bele amennyire tudom.Gigabites lan persze van Latitude-ban... meg FHD-t is kérhetsz, csak akkor már erősen tart 400e-be az ár ami megint vicc, tekintve, hogy minden sz*rfos tabletbe FHD IPS figyel lassan.
Szerintem céges vonalon el vannak kényelmesedve mert ott úgyis megvesznek bármit, amire szükség van. Ill. más döntő tényezők is vannak, pl. a support, ami jó. Consumer vonalon meg nekem úgy tűnik, hogy telített minden sáv ezért próbálnak (nem csak ők) azzal szegmentálni, hogy rátesznek egy 100-as lant.
Nyilván nem azonos a sebesség, de ha netezős átlaguser vagy akkor a Bay Trail-i3 hasonló szint. De egy U-s i5 se sokkal gyorsabb átlagfelhasználásban. Aztán vehetsz még jó esetben i5 alá throttlingoló szintén 2 magos i7-et és bezárult a kör. Akinek nincs extra igénye kb. akármelyik géppel elvan. Ezért kell valami ami megkülönbözteti őket. A piros fedlap meg a 100-as lan.

-
h-yle
addikt
-
törölt tag
látom, megint kibukott a konzervdobozban felejtett kockaröfi a mazzag karcsikból a lan csatlakozó miatt. nem is tudom, mikor dugtam a laposra köldökzsinórt. az is véletlen vót. 3 éve? fura perverzió.
fogadjunk, az nem bökné a csőrüket, ha a wifi csak szimplán n-es lenne, nem ac-s. pedig ez azért 500 megabitet simán kitol magából, lehet többet.
ja, meg itt vannak a sünik, a sok usb 3-assal. anyu, a sünike ezentúl velünk fog lakni!
-
nemlehet
őstag
Szerintem semmi baj nincs azzal, hogy 10/100-as lan van rajta. A gép ára tükrözi kompromisszumokat. Ráadásul sokak mindenféle cégektől leselejtezett C2D-ket meg ősöreg XP-s cerkákat használnak ahol szintén csak 100-as lan van. Az otthoni hálózatok nagy része is csak 100-as mert hát a gigabites switch/router az legalább 1500-3000 Ft-al drágább. De sok helyen láttam 54 mbites USB-s wifi antennával használják a gépet és tökre nem érdekli őket, mert az 5 mbit-es ADSL-hez az is jó.
Amúgy a 4k a 120-as net dologhoz annyit, hogy ez kb egyes paneltelepeken igaz, a lakosság legnagyobb részének a 20-25 mbit ami elérhető. NEM megfizethető, hanem ELÉRHETŐ.. Én 9k-t fizetek a 25/6-os ADSL-ért és ennél jobb NINCS. Pedig nem is Bivalybasznádon lakok hanem Szentendrén a belvárosban.
-
Pocok256
veterán
-
h-yle
addikt
Nyilván ezt ilyen kis mindenesnek szánja a dell ezért nem maradhatott ki a LAN, de érted... Ha tisztán konzumer lenne elbírná a gép azt is. így meg van egy LAN port rajta ami ugyan van, de legalább lassú.
Amúgy nálunk van céges WiFi (multi, központi és helyi IT-val), meg 1Gbit/s LAN, de minek, ha a server felé tyúkbélen mennek az adatok...

-
fordfairlane
veterán
Mi ez a 10/100-as Ethernet divat mostanság? Nem mintha eddig komolyan érdekelt volna az Inspiron sorozat, de azt hiszem, ezután sem fogom a Latitude-nál alább adni.
-
Pocok256
veterán
Azt hiszem beadná Lan nélkül
Ilyen kis alap laptopokat sokszor vállalati szférában is használják, márpedig ott a wifi használata kb tilos max Guest wifi van , de vállalati adat nem mehet wifin keresztül, mert veszélyes és nem eléggé védett. Ott aztán örülnének egy ilyen nincs LAN megoldásnak
Mondjuk a 100 as netnek is tuti örülnek mikor távoli meghajtókon vannak a nagyobb adatok. -
h-yle
addikt
Vagy ne tegye bele.
Az is korrekt, mert a legtöbb ember nem használ vezetékes netet, ha nagyon kell neki (nem kell) vesz egy USB (3.0-Gigabit kb. 5000 HUF) átalakítót. De ha beleteszi tegyen már bele Gbiteset, ami a kor alapelvárásainak megfelel.@Stauffenberg: Pontosan. Egy közepes C2D noti 2-4G rammal bármire (net, 720p film, office) elég ma is. Lehetne azt is árulni nyugodtan. Sőt, nem is kell venni semmiből újat, ilyen gépeket utánaddobnak 30k-ért, veszel akksit 15-ért és minden szupiszuper.
-
Stauffenberg
nagyúr
Általában ott szoktam megunni az ilyen vitákat, amikor valaki előáll azzal, hogy valamiből elavultat beépíteni tulajdonképpen nem is baj. Persze, hogy nem baj.
Tudod mi nem baj még?
1.) Undorító foshányinger 1366×768 pixeles, színtelen, fakó TN paneleket beépíteni. Elvégre nem grafikai munkára készült a laptop.
2.) Éppen csak zajkeltésre alkalmas, förtelem hangú cincogókat beépíteni hangszórónak csúfolva. Elvégre nem koncertet hangosítunk vele.
3.) Kihagyni az SSD bővítési lehetőséget valami másnak a feláldozása nélkül. Elvégre...
Remélem érted, hogy mindenkinek mások az igényei. A gyártó meg teljesen értelmetlen okból kifolyólag csak egy 10/100-as Ethernet csatit lesz bele, pedig 2 centtel többért ott lenne a normális is. Ennek a húzásnak általában az égvilágon semmi értelme, de amikor meg éppen valami miatt jól jönne, akkor szívás van vele. Arról nem beszélve, hogy egy laptopot sokan 5-6 évre vásárolnak. Hol tartott 5-6 éve a hálózati infrasrtuktúra és mire mész egy olyan laptoppal manapság, ami már a maga idejében is elavult csatlakozással bírt?
-
sb
veterán
Lehet érvelni ellene és mellette is bár igencsak furcsa érvek hangzottak el.
- Nyilván itthon nagyon sok helyen álom a 100mbit feletti net, de ne felejtsük el, hogy ez nem Magyarországra készült laptop.
- Azzal is lehet érvelni, hogy otthon nincs megfelelő hálózat, de miért ne lenne? Akinek kell az bármikor ki tudja építeni. Nincs csillagászati ára sem a gigabites kábelnek sem a routernek.
- És persze az is jó érv elméletben, hogy nem másolunk/töltünk le éjjel-nappal 100mbit felett. csak mondjuk ritkán.De fordítsuk meg: Filléres tételről van szó a noti árában. Ha benne lenne akkor lehetne használni szükség esetén. Akár 3 havonta egyszer is, amikor nagyobb adatra van szükség. Akár gyorsabb net mellett is, ha nem a magyar valóságból indulunk ki... stb.
Lehetőség... ami kb. semmibe nem kerülne. Tudom, hogy a mérnöki tervezés miről szól, ez is költség De szvsz sokkal több lenne a marketingértéke mint az a kis költségtétel. Még akkor is ha csak a spec listában találkozik vele a user. -
Pocok256
veterán
-
szabonagyur
félisten
Pontosan, otthoni felhasználásra van kitalálva. Legtöbb otthoni hálózat annyira régi vagy nem kiépített, hogy a 100-as hálót is éppen ki tudnák használni, de sokszor azt sem.
-
Stauffenberg
nagyúr
"akinek ennyire hiányzik a giga ethernet, az milyen gyakran netezik kábellal a laptopján?"
Néha megesik, hogy a munka laptopot madzagra kötöm az irodában, hogy 1-2 TB méretű munkafájlokat mozgassak meg. Persze ez nem munkára, hanem otthonra készült laptop, de attól még itt egy filléres alkatrészről beszélünk, ez így ebben a formában a teljesen értelmetlen pozicionálás. Látszik, hogy a laptopokat nem mérnökök, hanem marketingesek rakják össze és csak az számít mit mutat egy adatlap a webshopban.
-
Sanyi.mTs
addikt
"10/100-as Ethernet"
engem is zavar, de utoljára akkor volt vezetékes net bedugva a laptopomba, mikor 2 éve újrahúztam a rendszert és leszedtem a win frissítéseket, azóta csak wifi.
akinek ennyire hiányzik a giga ethernet, az milyen gyakran netezik kábellal a laptopján?

-
szabonagyur
félisten
Lenne a gépben mondjuk egy 940/950M vga, és 200-ig egész jó ajánlat lenne e FHD IPS képpel.
-
Paul119
addikt
Nekem is ezen akadt meg a szemem hogy miért nem lehet egy 840m et legalabb es akkor legyen 150-155k
-
sb
veterán
-
hemaka
nagyúr
10/100 Mbps-os Ethernet vezérlő Így 2015 közepén, nice.
-
Gusztáv
addikt
Értem én, hogy lefelé kell nyitni, de ez a gép a 5548-hoz képest nagyon szánalmas lett. Persze egy szavam sem lesz, ha a 7 szériát meg lehozzák a mostani 5548 szintjére a mostani 300e körüli árról. A lan-t én nem nagyon sajnálom, szerintem egy átlag felhasználó kb soha nem használja (én az ismeretségi körömben még nem láttam ilyet, azt sem tudják, mi a lan kábel). Az usb 2.0 portokat nem értem, ha már van benne 3.0 vezérlő, akkor mi a fenéért spórolnak a csatlakozón?
-
ronroli
tag
-
Pocok256
veterán
Én inkább egy fuji a514 et mondanék neki. Strapabíróbb és még hibás példányról sem hallottam eddig. Egyetlen hátránya a dellhez képest, hogy 2 év gari van hozzá nem 3. Cserébe kapsz 3db usb 3.0 át és gigabites normális netet na meg matt kijelzőt. Az alapára pedig 120k körül van
5k ért meg kb kapsz hozzá +1 évet 
-
Stauffenberg
nagyúr
Rühellem ezt az új módit, hogy a notebookok olyan GPU-kat kapnak, amik teljesen értelmetlenek a mai IGP-k mellett. Akinek nincs igénye GPU-ra, az vegyen anélkül szerelt konfigurációt, de aki meg igényli, annak miért kell kiszúrni a szemét egy ilyen sz*rral?
A páromnak vettünk 2,5 éve egy 5521-est, abból még volt olyan GPU-s konfig, ami a kategóriájában tisztességesnek számított.
Azóta meg ebben a kategóriában divatosak a 720M, 820M és 920M jelölésűek, amik éppen csak fűtésre valók, de látványos előnyük egy IGP-hez képest elég csekély.
-
ronroli
tag
Magadból indulsz ki. Nem szánalmas a gép, neked nem elég. 10 emberből mennyi tudja magának telepíteni az oprendszert? Nem a kockafejű haverokra gondotam, az átlag userre, aki vesz pár évre valamit és használni akarja, nem berhelni. Nem akar a géphez érteni, csak felmegy a netre meg lejátsza a gyereket (home videora gondolok), amikor a játszótéren homokozik és elrakja neki, hogy meglegyen a gyerekkora.
Az átlag ember van akkora hozzá nem értő, hogy 2 éves hűségnyilatkozatot aláír a netes cégekkel, kb. fogalma sincs, hogy mire. A 120-as net meg mindig jön... Ha jönne, akkor se használnák ki. A vértorrentezők meg ne ezt a gépet vegyék, ennyi.200-ért én se venném meg, de ha valaki megkérdez, hogy milyen gépet vegyen, ezt fogom neki mondani.
Hogy miért:
- teljesen jó minőségű a burkolat, semmi keleti csicsa, azt sugallja, amit sok éve vártam a DELL-től
- core i3 (tudom, celeron is midenre jó, nekem is van tartalék gépnek, de azért be kell látni, az i3 az alap)
- DVD van archiválásra
- olyan a hűtése, mint ma semelyik másiknak (!!!)
- 3 év garancia hús-vér emberekkel a pult mögött
- 2 db slot a memóriáknak
- az alapára (125) nagyon jó -
Pocok256
veterán
-
ronroli
tag
-
ronroli
tag
Szerintem jó dolog, hogy a DELL magához tért és a minőséget húzza fel a (hanyatló nyugaton) low-budget (itthon meg egyhavi fizetés kategória) gépek között. Fogtam kézbe ilyet, az áráért nagyon korrekt. 3 év használható garancia (fikázzátok nyugodtan és vegyetek lenovót) ennyi pénzért szintén korrekt dolog.
Ja, csak 1 db USB 3.0 van gépen, hát ilyen szart én se vennék, Ja, hogy egy átlag "keményen dolgozó kisember" legfeljebb havonta dug 2 vagy több usb3-as cuccot a gépre... akkor is kell a 4 db dugasz, jó ha van!
Ja, meg ennyi pénzért csak 10/100? Én is üvegszálas főgerincre csatlakozok Frankfurtba közvetlenül, nekem se elég. -
Pocok256
veterán
-
ronroli
tag
"az új modellnek viszont van optikai meghajtója, ami mostanában már nem is az optikai korongok olvasása miatt érdekes, hanem azért, mert helyére a megfelelő átalakítóval esetleg SSD-t vagy második merevlemezt lehet tenni."
Végre! Tudom, hogy elavult a DVD, de otthonra nagyon jó archiválási lehetőség.
Miért is mondom? Nemrég járt nálam egy gép kryptoakármi vírussal fertőzve, minden személyes adat (pl. 10-20 éve készült nyaralós fotók, mintegy 20 gigában) titkosítva. Az a titkosító vírus a DVD-vel valahogy nem boldogul... Természetesen jó minőségű lemeznek van értelme.
-
Chrys_
addikt
Szégyen, hogy 2015-ben csak 1 darab USB3.0 van rajta, a többi meg 2.0. Persze nem minden eszköznek kell a nagyobb sebesség, de nem mindig csak ugyanazon eszközök csatlakoznak a laptophoz.
Na meg ez már szintén nem az első gép, amin csak 10/100Mbps az ethernet...#1:
Én is itt hagytam abba. -
Pocok256
veterán
Hát ezt a tesztet eddig olvastam, " Ethernet port pedig csak 10/100 Mbps-os". 2015 második felében
Nevetséges és szánalmas. 
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Milyen monitort vegyek?
- Yettel topik
- ASUS ROG Ally
- Samsung Galaxy A37 – régi ismerős új formában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EU: senki ne használjon Huawei és ZTE hálózati berendezéseket!
- Mikrotik routerek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Többet gyárthat a jövőben a drágább GeForce-okból az ASUS
- További aktív témák...
- 4 FAJTA (Május) DELL Latitude Laptop Tartós-Golyóálló-AKÁR SULIBA 7320 7430 7440 5320 5420 5430
- NEW! Bontatlan Lenovo Thinkpad T14 G6 Tartós Üzleti Laptop 14" -40% Ultra 7 255U 16/512 FHD+ Magyar!
- Bontatlan Zacsis Új Lenovo Thinkpad T14 G5 Laptop 14" -50% Ultra 7 155U 16/512 FHD+ Magyar!
- Asus TUF Gaming A15 (FA506IU) Ryzen 7 4800H / 16GB / 512GB / GTX 1660 Ti / 144Hz Felújítva!
- ThinkPad E14 Gen6 14" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Honor Magic6 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HP Zbook 17 G6,17.3",FHD,i7-9850H,16GB DDR4,512GB SSD,T1000 4GB VGA,WIN11
- 27% - Samsung S27D360GAU VA Monitor! 100Hz / 1920x1080 / 4ms
- 0perces. Kolink Inspire K2 Plus ARGB TG
- Honor Magic 8 Pro 512GB Black - Karcmentes állapot - 2029.02.26 garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

az hogy neked epp adott volt a lehetoseg kulon tortenet.

Próbálom utolérni a dolgokat a DELL honlapján, de kb. hányinger ez a hülye design..

Vagy akármilyen is..