Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kuyarashi

őstag

válasz Lassú Víz #3762 üzenetére

Lassú Víz és *Ropi*:
    Várjunk, ehhez ismerni kell a modellt. Ez az LG egy RGB LED (nem W-LED, GB-r, stb.) háttérvilágítású, széles színskálás monitor, amiből nagyon kevés készült (a magas előállítási költségek miatt) és aminek alapvetően brutálisan nagy a színtere, épp a 3 különböző lednek köszönhetően. A nagy hátránya is épp ebből fakad; a 3 különböző alapanyag -aminek a gerjesztésével létrejön a monitor fénye-, nem egyforma ütemben bomlik, így idővel túlsúlyba kerül a 'kilehettalálnimelyik' szín.
    Szóval itt a háttérvilágítás viszi el a színeket, ezért sosem lesz már profi ez a monitor (ahogy ezt a 25.000 kelvines-es plafonérték és a ~8.000-es kalibrált érték is mutatja), kivéve, ha tényleg megoldom (álmomban) a diódák fényintenzitásának külön-külön való szabályozását.

A kalibrálást megelőző factory reset a monitor beállításait a gyári alapértékekre csavarta, aminek következtében 100% brightness-t és 70% contrast-et kaptam. A specifikáció szerint 250 cd/m² a monitor maxa, de öregsége miatt már csak 85-öt ad (lsd. 1-es és 2-es ábra). Miután a menübe lépve levettem a kék csúszka gyári, 50-es értékét 0-ra, a pirosét 4-re -ezzel nagy mértékben elfordítva a kristályokat-, a fényáteresztés nagyban lecsökkent, így kaptam azt az 58-as értéket (vagy nem?). Magyarul a háttérvilágítás hibáját a folyadékkristályok megregulázásával akartam kijavítani, ami rohadtul nem ideális. A monitor kukába dobáson kívül viszont csak ez az egyetlen lehetőségem maradt. Így megint "Hello Kitty" feeling van. (Ahol a Hello = "viszlát soha többé!".) :D
    (Egyébként szemre nem tűnik annyira kevésnek az az 58 cd/m², mint amennyire az ember számítana. Igazából a 80 cd/m²-es Dellemhez képest majdnem fel sem tűnne, ha nem látnám a számokat.)

Új hozzászólás Aktív témák