Hirdetés

2020. február 23., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) weiss


weiss
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem ez mindenhol hasonló. Azt gondolnád, hogy felnőtt, inteligens emberek tudnak rendet tartani, de pl. nálunk /nagy telkó SW fejlesztő cég sok okos emberrel/, ha üres is a mosogatógép, akkor is vannak fogyatékosok, akik a mosogatóba kúrják a tányért, vagy a szemetüket a pulton hagyják.

I did nothing, the pavement was his enemy! - Eladó HP és Lenovo laptoptápok

(#2) Fehér Farkas


Fehér Farkas
(aktív tag)

Oda kell menni a főnökhöz, megbeszélni, elvállalni, hogy én mosogatok minden nap és vállalom minden felelősségét is, kérem érte a plusz pénzt. A többiek meg kapjanak be egy jó nagy faszt.
Ha a főnök nem megy bele, akkor az is kapja be. Akkor nézegesse mindenki a mocskot továbbra is.

[ Szerkesztve ]

(#3) Stanlee válasza Fehér Farkas (#2) üzenetére


Stanlee
(senior tag)
LOGOUT blog

Par evvel ezelott fonkom agya is bedurrant, mert nem vette senki a faradtsagot a mosogatogep hasznalatara (vagyis inkabb nagyon kevesen) es kuldott egy mailt az egesz cegnek, hogy az aktualis bonusz nem kerul kifizetesre, ha tovabbra is fennal a mosogatogep iszony. Egybol rend es csillogas volt a konyhaban, de miutan kifizette a bonuszt, lassan minden visszatert a regi kerekvagasba.

Szerintem egyszeruen igenytelenek az emberek, ha van vki, aki feltakarit utanuk, akkor nem erdekli oket a rendetlenseg, a munkahelyen meg plane nem.

Amikor mar az is megerolteto, hogy a tejet visszarakja a hutobe, akkor mirol beszelunk?

newsroll.net

(#4) Zsolt_72 válasza Stanlee (#3) üzenetére


Zsolt_72
(MODERÁTOR)

Az emberek egy része bizonyára igénytelen, valóban. Nekem eddig mindkét munkahelyemen olyan kollégáim voltak, akikre a rend volt jellemző (irodában, közös helységekben, konyhán, étkezőben stb). Járni én is jártam olyan helyen, ahol elképesztő állapotok voltak (s nem egy szerelőműhelyre gondolok, amúgy ott is lehet rend), dolgoznom viszont nem kellett igénytelenek közt. Részben magunktól oldottuk meg, de volt vezetői ráhatás is benne.

(#2) Fehér Farkas - értem a bosszúságodat, de kérlek, fogalmazz finomabban, mert ez kicsit sok, a második mondatodban.

[ Szerkesztve ]

(#5) Narxis


Narxis
(nagyúr)

Elkorcsosult, énközpontú világban élünk ahol az értékrendek felcserélődtek, a pillanatnyi "kivagyiság" a lényeg. Egyedül a pénz nyelvén értenek az emberek, nem véletlen a pénz istenének oltárán áldoznak minden nap. A lefelé taposó, felfelé nyaló elkorcsosult emberiség egymást emészti fel a szürke hétköznapok taposó malmai között.

(#6) Stanlee válasza Zsolt_72 (#4) üzenetére


Stanlee
(senior tag)
LOGOUT blog

Szerintem ez meretfuggo is. Az egyik leanyvallalatunk irodajaban 3-an vannak, ott mindenki odafigyel, hogy rend legyen.

A kollegaim a mi irodankban allandoan papolnak arrol, hogy rendetlenseg van, meg nem takaritanak el az emberek a konyhaban maguk utan. Tobb szinten vagyunk, de nalunk a legnagyobb a konyha meg az etkezo, igy ide jon le a tobbseg. Ha foznek, akkor sokszor fozes utan minden ugyanugy ottmarad, mert majd eltakaritja valaki. Nagyjabol olyan, mint a kollegiumban volt 20 evvel ezelott, ott is minden reggel a takaritoneninek volt a dolga a romok eltakaritasa, aki fozott es rendetlenseget csinalt, az ment, mint aki jol vegezte dolgat - ez egy egyetemi kolesz volt.

newsroll.net

(#7) Somatom


Somatom
(senior tag)
LOGOUT blog (1)

Nem értem, hogy miért ilyen bonyolult a megoldás. Nálunk a havi fizuból 100 Euró bónusz. Pikk-pakk röpködnek a 10, 30, 50 Eurós levonások. Ilyenkor azt mondaná a főnök, hogy ha nincs rend a konyhában, akkor az egész társaságtól levon fejenként 30 Eurót, amiből 10 -et megkap a takarítónő, a többit meg benyeli a cég.

Samsung Note 9 (8/512)

(#8) Fehér Farkas válasza Zsolt_72 (#4) üzenetére


Fehér Farkas
(aktív tag)

Nem terveztem bele, hogy moderátor is jönni fog egy random miniatűr logout személyes cikkhez. Ezek szerint vigyáznom kell. :K

[ Szerkesztve ]

(#9) Somatom válasza Fehér Farkas (#8) üzenetére


Somatom
(senior tag)
LOGOUT blog (1)

Fogd vissza magad, különben egy hétig te mosogatsz. Kézzel! ;]

Samsung Note 9 (8/512)

(#10) Fehér Farkas válasza Stanlee (#3) üzenetére


Fehér Farkas
(aktív tag)

A főnök szerepe is elég jelentős ebből a szempontból. Többféleképpen is el lehet intézni, vagy kinevez egy valakit aki megcsinálja mindig és kap érte pluszt, persze ezt nem kell világgá kürtölni. De működik a bónuszlevonás módszer is. Nálad az a baj, hogy a főnök nem tartotta fent ezt az állapotot, hanem egyszer odacsapott, azóta meg tesz rá mi van. Nem jó ha ilyen egy főnök, mert szélsőségesen szétesik a brigád miatta, kiröhögik lényegében.

Másik megoldás, akinek nem tetszik a kosz az eltakarít minden nap, önszántából. A fizetsége pedig az, hogy minden nap a tiszta munkahelyére léphet be.
Nálunk a céges autók vannak így elhanyagolva, ha én saját pénzemen nem cserélnék olajat évente, meg nem vinném el gumishoz a defektet megcsináltatni, akkor sose lenne. Márpedig ha nem akarok vele random helyen lerobbanni, akkor a saját érdekemben a saját fizetésemből megcsinálom ezeket. 1-2 alkalom volt, hogy kifizette a főnök, de amúgy önpénzből. Nyilván egy turbót nem cserélek ki, meg egy kuplungot, se gumit nem veszek rá, de egy 3000Ft-os lyukat betömetek (8-10ezer az olajcsere) különben hónapokig minden reggel felfújják kompival majd úgy van használva és másnap megint fújnak bele a többiek és ezzel meg van oldva egy defekt. :U Természetesen én mosom le, meg én is takarítom ki. De ez van, cserébe üzemképes autóba tudok beülni.

Egyszer rakattam fel gumikat, az enyém kapott újakat és az én 4 éves gumijaimat (mivel pont azonos volt a méret) felrakattam az egyik céges kocsira, azok jobban le voltak már kopva 6 évesen. És akkor win-win. Persze a gumicsere díját én fizettem. :D

[ Szerkesztve ]

(#11) Zsolt_72 válasza Fehér Farkas (#8) üzenetére


Zsolt_72
(MODERÁTOR)

Ez már csak csak ilyen... nem "nagybetűsként" jöttem ide, hanem mezei user-ként, aki böngészi a PH-t és elolvassa a neki érdekes című írásokat. :D

(#12) dugo_ válasza Fehér Farkas (#10) üzenetére


dugo_
(veterán)

ha én saját pénzemen...

Itt van az a pont, amikor érdemes elkezdeni új állást nézni...

(#13) Fehér Farkas válasza dugo_ (#12) üzenetére


Fehér Farkas
(aktív tag)

Pontosan így tettem, de a környékbeli helyeknél még így is magasabb fizetést kapok, hogy kiadásom van olykor. És az itt felépített ranglétrán fellépkedést sem dobom el egy másik hely miatt, ahol eleinte semmivel, később is csak alig kapnék többet. Összességében nézve jobb ahol vagyok, rugalmas tud lenni a munkaidő, túlórázni sose kellett, szombaton sose kellett bemenni, a pozitívumai nekem kellenek. Tökéletes és kompromisszummentes munkahely amúgy sincs. Kivéve, ha én vagyok a főnök. :D

[ Szerkesztve ]

(#14) Snowy_owl


Snowy_owl
(senior tag)
LOGOUT blog

Most fogsz majd elterülni a földön, úgyhogy kapaszkodj.... mi kézzel mosogatunk, és rend van.

(#15) bambano


bambano
(titán)
LOGOUT blog

először keressetek rá a panoptikon hatásra.
utána pedig kamerázzátok be a konyhát.
ennyi.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#16) Stanlee válasza Fehér Farkas (#10) üzenetére


Stanlee
(senior tag)
LOGOUT blog

Nekem nem tetszik es eltakaritok. Ahogy kavet sem szeret fozni a tobbseg, inkabb nem isznak, ill. varnak amig valaki foz. Az emeleten en es egy masik kollega szokott kavet fozni, de inni persze mindenki szeret.

newsroll.net

(#17) petipetya válasza Fehér Farkas (#8) üzenetére


petipetya
(nagyúr)

A poén az lenne, ha éppen a főnököd a kérdéses moderátor inkognitóban 😊

"nincs rá lezsóidő"

(#18) Sethdobaloah


Sethdobaloah
(senior tag)

ki kell dobni az összes evőeszközt, bögrét tányért stb. Ha majd mindenki csak a saját feliratosát tudja használni, mindenki el is fogja mosogatni maga után.

...csak én vagyok helikopter?

(#19) Silεncε


Silεncε
(őstag)

Nálunk is probléma volt sokáig a mosogatógép, a végén az lett a megoldás, hogy vettek fel külön egy embert, aki az ilyen mindennapi dolgokat elvégzi (nem takarítónő, ők külön vannak). Sajnos nem sikerült rászoktatni az embereket.

Egyébként gyakornokként én sem örülnék, ha más velem pakoltatná el a szutykát, de lehet én vagyok rosszul bekötve...

[ Szerkesztve ]

(#20) jerry311


jerry311
(veterán)

Szvsz, olcsóbb erre embert felvenni, mint mérnöki, manageri, stb. órabérrel mosogattatni az embereket, kivéve ha mindenki minimálbéren van.

Nálunk egyébként az van ráírva, hogy ne nyúlj hozzá, mert drága a javítás, Cserébe van külön személyzet, akiknek a konyhák (15) és tárgyalók (35) rendben tartása a feladata. Mosogatás (géppel), konyhai eszközök tisztán tartása, kávégép körüli feladatok, konyhai kukák ürítése. Illetve péntek esténként megszabadítják a hűtőt az ott felejtett ételektől.

https://www.facebook.com/RailwayRelay/ - League of Legends: spambox

(#21) mephi666 válasza Snowy_owl (#14) üzenetére


mephi666
(veterán)

mi is, viszont főnökkel együtt vagyunk 7en az irodában: ha evőeszközt/tányért használok, utána fél perc elmosogatni és a szárítóra tenni... ha kávés poharat, azt nap közben csak ellöttyintem és egy adott helyre teszem, hogy használni fogom még... (néha összejön egy nagyobb adag a mosogatóban és azt olyankor valaki mindig elmosogatja kézzel... nincs beosztás, de 13 év alatt még vita sem volt, hogy mikor/kinek kell mosogatni... egyszerűen jól működik a munkamegosztás)

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#22) szaszyka


szaszyka
(aktív tag)

Konyha bezár egy hónapra, probléma megoldva.

Lenovo Thinkpad X220 :D

(#23) prolad


prolad
(őstag)

Nálunk is van mosogatógép, de eléggé felesleges dolognak tartom, ha egyszer kézzel fél perc sincs elmosogatni (mondom ezt úgy,hogy nem szeretek mosogatni és otthonra tervezek egy gépet venni). Ennyi embernél a rakjuk bele a gépbe aztán valaki majd elindítja és még ki is pakolja koncepció már nem működik. Arról nem is beszélve, hogy a gépbe se tehetsz bele akármit akármilyen piszkosan (főleg ha még fél napot áll is benne mielőtt indításra kerülne, mert a gép nem tud vele mit kezdeni, de erre sokan már nem jönnek rá. Ahogy pl. arra sem hogy mielőtt beledobálom a cuccokat a gépbe, belenézzek, hogy tényleg piszkosak-e benne a cuccok, vagy már lejárt aprogram és csak ki kellene pakolni.

(#24) ktr_lala


ktr_lala
(csendes újonc)
LOGOUT blog

Mi a főnökkel együtt 9-en vagyunk. Nincs mosogatógép, mégis mindig minden tiszta és el van mosogatva. Kávézás után mindenki elmossa a poharat amiből ivott, kb 15 sec. El sem tudom képzelni hogy valahol képesek az emberek ezt az időt sajnálni arra, hogy rend legyen. Az ilyeneknél mi lehet otthon?

[ Szerkesztve ]

(#25) D1Rect válasza Sethdobaloah (#18) üzenetére


D1Rect
(félisten)

Ennyi.

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#26) Lauda


Lauda
(félisten)
LOGOUT blog

Én az ilyen szemétdombokon úgy szoktam megoldani a kérdést, hogy van saját poharam és eszközeim, azokat hozom-viszem és magam mosom el. A többiek meg azt csinálnak amit akarnak. Én nem hagyok magam után piszkot, mosogatnivalót , de nem is fogom más szarát takarítani. Mindenki mossa el szépen a sajátját.

(#27) Vesporigo válasza Lauda (#26) üzenetére


Vesporigo
(aktív tag)

Szintén így csinálom: saját bögre és evőeszközök, amiket minden használat után elmosok, majd viszem a szekrényembe.
Nálunk nincs mosogatógép, többször ment körbe mail, meg a konyhában is ki van ragasztva, hogy mindenki mosogasson el maga után, de nem sok haszna. Az meg nálunk nem működne, hogy kidobni a közös tányérokat, evőszeközöket, és mindenki használja a sajátját, mert eddig is sokszor előfordult, hogy valaki felcímkézett evőeszközét más használta, aztán csak bedobta a mosogatóba mosatlanul.
Ez sajnos csak úgy működne nálunk, hogy mindenki sajátot használ, amit használat után elmos, és elzár. Elég szomorú, hogy egyes emberek nem képesek elmosogatni maguk után.

(#28) Agostino


Agostino
(őstag)

ti kaptok mosogatószert? nálunk a szivacs szerintem két-három hónapos. hazahordok mindent, mosogatógép otthon elmossa, hozom vissza másnap.

                                                       if only you knew how bad things really are

(#29) Alg


Alg
(addikt)

Egyszerű és drasztikus megoldások működnek csak:

- Ki kell adni a takinéninek hogy a konyhában széthagyott edény/ételhordó/stb. szemétnek számít, így kidobandó (ez pl. ételhordóval működött az előző melóhelyen). Ha a céges közös tányérokat hagyják úgy, akkor ezentúl nem lesznek céges közös tányérok.

Az emberek csak abból tanulnak, ha valami már fáj.

"I love not man the less, but Nature more"

(#30) UnA


UnA
(Korrektor)

Az igénytelenség alapján ez nekem angol irodának tűnik :D

(#31) Snowy_owl válasza mephi666 (#21) üzenetére


Snowy_owl
(senior tag)
LOGOUT blog

Mi 8-an a fôlőnökökkel együtt. Ebből 5-en mosogatunk, mivel a főnökök inkább hazaviszik a mocskos edényeket... Egy héten 5 nap van, ebből a pénteket szoktam bevállalni, a többi napon a többiek. Egy mosogatógép esetén nem is tudom miért gond a mocskos dolgok eltüntetése. Kinyitod, behajigálod, beteszel egy tablettát, elíndítod, rácsuk. Ha valaki ennek ellentmond az hazudik, használtam hosszabb távon ilyen gépet. Ez egyszerűbb, mint percekig a mosogató felett görnyedni és vakargatni a tányérokat, evőeszközöket. Na de ahány munkahely, ahány régió, ahány ház, annyi szokás.

Ui.: Ja, igen, bocsánat, ha lejárt a program ki kell szedni.

[ Szerkesztve ]

(#32) mephi666 válasza Snowy_owl (#31) üzenetére


mephi666
(veterán)

itthon van gép: szeretem is, mert azóta nem az van, hogy gyűlik napokig a csetres a 2 mosogatótálcában... folyamatosan pakolunk a gépbe, ha tele, elindítjuk és 2óra múlva tiszta minden... rühellek egyébként mosogatni (pedig csináltam évekig, míg egyedül laktam... mondjuk ha pár napig pl szendvicseken éltem, akkor 1 tányért használtam: morzsát mindig kisöpörtem belőle :D )

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#33) bambano


bambano
(titán)
LOGOUT blog

[link]

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#34) Chaser válasza Silεncε (#19) üzenetére


Chaser
(titán)

nálam az lett volna a megoldás hogy szépen közlöm mindenkivel két hét próba időszak után kamera kerül az étkezőbe - már amennyiben nincs jogi akadálya, sztem nincs -, osztán' amelyik annyira puruttya igénytelen állat h a saját mocsát nem tudja eltakarítani kereshet másik munkahelyet, ilyen hozzáállású egyénekre nekem nincs szükségem
sztem működne

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#35) D1Rect válasza bambano (#33) üzenetére


D1Rect
(félisten)

Lol, aztán szerencsétlenek meg nem tudják, hogy miért vannak egyedül a macskával 40 évesen.

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#36) n4n3x


n4n3x
(csendes tag)

régi munkahelyemen a kávéfőző géppel voltak így.
általában én tartottam karban [pucolás, vízkőtlenítés, stb.] de egyébként kávét sose ittam belőle.. :B
ha valaki számon kérte rajtam, akkor fejéhez vágtam hogy akkor csinálja helyettem.. :)
sose mertek rámszólni.. :DD
Persze ha elmentem 2 hétre szabadságra, akkor jellemzően arra mentem vissza hogy tönkrement a kávéfőző, mert nem foglalkozott vele senki.. :(

[ Szerkesztve ]

(#37) Narxis válasza D1Rect (#35) üzenetére


Narxis
(nagyúr)

D. Tóth Krisztán kívül mindegyiküknek van férje.

(#38) D1Rect válasza Narxis (#37) üzenetére


D1Rect
(félisten)

Fogalmam sincs kik ezek, pár percet láttam belőle a linkelt timestamptől.
A bal szélső nem beszél marhaságot.

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#39) Narxis válasza D1Rect (#38) üzenetére


Narxis
(nagyúr)

dr. Almási Kitti klinikai szakpszichológus a bal szélső.

(#40) UnA válasza Narxis (#37) üzenetére


UnA
(Korrektor)

D. Tóth Krisztának is van. Legalábbis amikor utoljára láttam vele interjút, akkor volt :)

(#41) Narxis válasza UnA (#40) üzenetére


Narxis
(nagyúr)

Ó, akkor a Google kereső/wikipedia vagy nem tudom ki frissítse ezt a fontos információt mert ott ez áll: Házastárs: Hesz Máté (házas. 2003.–2005.) :D Sajnos egyedül Kormosról rémlett, hogy házas, többiekre rá kellett keresnem.

(#42) D1Rect válasza UnA (#40) üzenetére


D1Rect
(félisten)

De a közönségnek, meg 170e szerencsétlennek akik ezt elhiszik, nem fog jót tenni.
Katasztrófa mi van a 20-25 éves csajok fejében és pont az ilyenekhez fordulnak tanácsért.

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#43) weiss válasza D1Rect (#42) üzenetére


weiss
(őstag)
LOGOUT blog

Mit kell nézni, mert a belinkelt időponttól néztem kb. egy percet, de abban semmi eget rengető nem volt.

I did nothing, the pavement was his enemy! - Eladó HP és Lenovo laptoptápok

(#44) UnA válasza Narxis (#41) üzenetére


UnA
(Korrektor)

A kedvedért megnéztem a Wikipédián, és ott is van erről információ. ;)

(#45) zsolt_64 válasza n4n3x (#36) üzenetére


zsolt_64
(tag)

Régebbi munkahelyemen volt így. Kávéfőző elvízkövesedett, és mivel nekem is ua. volt otthon (Szarvasi) hát bevittem 1L 20% ecetet és nekiláttam....
Ugye az ecetnek azért van egy kis szúrós szaga,
bejön a "kolllegina" FÚJJJJ MIEZ ezt nem lehet kibírni ... AKKÓ MENNYÉ KI!!!!
Persze én voltam a bunkó , az hogy rendbehoztam 2 kv főzőt az nem számított :W

[ Szerkesztve ]

(#46) UnA válasza zsolt_64 (#45) üzenetére


UnA
(Korrektor)

Ecettel még otthon sem szoktunk zárt térben tisztítani. ;)

(#47) D1Rect válasza weiss (#43) üzenetére


D1Rect
(félisten)

Az élj úgy mintha egyedül élnél és én meg besegítek a legalapabb női értékeket öli ki egy kapcsolatból.
Aztán meg azt ecseteli, hogy csicskította be a férjét.

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#48) zsolt_64 válasza UnA (#46) üzenetére


zsolt_64
(tag)

Nem volt az olyan veszélyes, meg az ablak is nyitva volt, a lényeg a történetben az hogy a nagyságos kisasszony éppen akkor akart ebédelni, vagy mi és zavartam.
Az hogy a másik önkéntes munkát végez a közösség érdekében, és emiatt egy minimális kényelmetlenséget kell elszenvedni, na az már nem fért bele a világképébe.
Ja de ha nem jött le a kv-ja , mert fullba el volt vízkövesedve a kv főző akkor őnagysága háborgott a legjobban...
De én voltam a hülye , miért nem jöttem be hétvégén kv főző gép karbantartásra... :N

[ Szerkesztve ]

(#49) Chaser válasza zsolt_64 (#45) üzenetére


Chaser
(titán)

de bunkó vagy ;]

D1Rect
belenéztem, nem a legjobban fogalmazott, de a gondolat jó, viszont ezek olyan dolgok, ha erről beszélgetni kell a másikkal már régen rossz szerintem

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#50) Narxis válasza UnA (#44) üzenetére


Narxis
(nagyúr)

Keress rá Google-al D. Tóth Kriszta nevére, wikipédiát csak azért említettem mert nem tudom honnan veszi az adatokat a Google amit keresés során közismert személyeknél a kép jobb oldalán megjelenít. ;)

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.