Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bambano

titán

válasz pilóta #29 üzenetére

elég baj az, hogy még az időkép se tudja, hogy mit írt le a közleményében.
    lehet, hogy az volt a szándékuk, hogy nem értenek egyet, én ezen nem akarok vitatkozni, én az eredményt tudom értelmezni, amiben egyetértettek.

• bambano

titán

válasz pilóta #25 üzenetére

ha elolvastad a kormánytól származó magyarázatot meg az omsz véleményét a témában, akkor kiderül, hogy nekik az fáj, hogy a kormány milliárdokkal támogatja az omsz-t azért, hogy az omsz be tudjon lépni olyan szervezetekbe, ahonnan megkaphatják a hiányzó alapadatokat. tipikusan a műholdképet hozták fel példának, hogy egymilliárd forintba kerül az a tagság, ahonnan beszerzik a műholdképeket.

ezeket nyúlják le a privát szolgáltatók és csinálnak belőle hasznot. ez fáj a kormánynak és az omsz-nek, hogy olyan szellemi jogvédett anyagokat lopnak el, amiért az omsz kőkeményen fizet, és a privátok pénzt csinálnak belőle, az omsz-t meg gátolják abban, hogy kitermelje a költségeit.

Erre válaszul felsorolja az idokep, hogy vannak szervereik meg észlelő állomásaik. Ez eddig sem volt kérdés, viszont a felsorolásban nincs benne, hogy saját műholdja is van, meg saját műholdvevő rendszere, tagsági szerződése, befizette az árát. Tehát az az állítás, hogy a privátoknak nincs meg a műszaki infrastruktúrája ahhoz, amit csinálnak, lényegében IGAZ, mégha nem is 100%-ban, merthogy a legfontosabb cucc nincs meg nekik se.

Ha rohadtul nem értenének egyet, nem ez lenne a véleményük végén: "privát cégek értéknövelt tartalmakat állítanak elő állami közadatokból és azt értékesítik, akkor az újrahasznosításból eredő esetleges nyereség után arányos díjazással járuljon hozzá az adatkezelő működéséhez."

És igen, támogatom, hogy ne tömjék adóforintokkal privát befektetők zsebét. Eddig az objektív tények és véleményem. Innen a szubjektív: az időkép előrejelzéseit folyamatosan figyelve az a vélemény alakult ki bennem, hogy húzzák ki a dugót és menjenek kapálni, merthogy évek óta soha nem találják el az időjárást. Ha én egy rulettasztalon golyókat dobálnék és azt adnám meg napi hőmérsékleti maximumnak, az nem lenne rosszabb előrejelzés, mit amit az időképen olvasni szoktam.

Azt már csak csendben kérdezem: vajon az időkép ebben a vitában melyik oldalon áll? A privátok oldalán, aki lopja az omsz adatait és abból profitál, vagy az omsz oldalán, mivelhogy tőle is lophatják a 8 radarjának az adatait és lenyúlhatják előle a profitot? EBBE belegondoltatok már, engem szövegértelmezési problémával vádolók?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés