Hirdetés

2024. június 24., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#61) Akheron válasza philoxenia (#60) üzenetére


Akheron
senior tag

Igen, így van, bivalytejből készül. :) Mondjuk ahhoz már végképp lehetetlen hozzáférni. Itt találtam nagyon sok hasznos információt a különféle sajtok készítéséről:
FANKHAUSER'S CHEESE PAGE
©David B. Fankhauser, Ph.D., Professor of Biology and Chemistry

A mozzarella készítéséhez kétféle megoldást is leír. Igazából nekem az a gondom, hogy nincsen tejoltóm, tehát csak savasítással csapattam ki a kazeint - így viszont túlzottan savas lett ahhoz, hogy a forró vízfürdőben megolvadjon. Adtam hozzá egy kis szódabikarbónát, de attól meg teljesen krémszerűvé olvadt. Mondjuk a friss krémsajt is nagyon finom volt, a hátramaradt tejsavóból meg egy kevés ricottát is tudtam készíteni... :)

[ Szerkesztve ]

"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah

(#62) neduddki válasza Akheron (#61) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

A szarvasi tenylkeg egsz korrekt /hazai voszoylatban/, scramorzahoz mit szolsz? /es ujabban mar lehet is kapni sok hejjen!/

udv

neduddki

p.s. szip a kaja Drakula!!:- )

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#63) Patrick


Patrick
addikt

Tetszik az írás, a pizza meg csak hab a tortára, nyami. Nah jövő héten aszem itthon elkészítem :D

„Aki barátot talál, kincset talál."

(#64) littlemole


littlemole
őstag

Régebben én is csináltam pizzát,sajtot de ez manapság időhiány miatt ez ritkán fordul elő. :(

Ugyan itt friss pizzákról van szó, de meg kell említenem ezeket a fagyasztott pizzákat.[link]

Véleményem szerint ízben és a tészta állagában is a legtöbb friss pizzát is kenterbe verik.
( la bottega változat)
Mo-on nem tudom lehet e kapni ezeket. Mindenesetre ajánlom kipróbálásra.

Másik dolog amit csak nemrég fedeztem fel a sajtok világában az a ricotta sajt. Eszméletlen finom, még akár magában is, de egy kis édesítéssel nagyszerű desszert lesz belőle.

"We believe we have a moral responsibility to keep porn off the iPhone. Folks who want porn can buy an Android" From Steve Jobs to a Customer (Xiaomi Note 3 PRo)

(#65) keIdor


keIdor
titán

Nagyon jó írás, guszták a pizzáid, megéheztem! :B Lehet kipróbálom én is! :R

¡GLORIA A LAS PLAGAS!

(#66) dragonfx


dragonfx
veterán

:R
szép cikk jó cikk de olyna éhes lettem tőle.
Kedvenc kajáim között van a pizza meg alapból az olaszos kaják, nagyon guszta mindne műved.
Mondjuk így elég hosszas a készítés, de pizzalapot meg pizzaszószt véve pikk pakk meg lehet csinálni mikróba avgy sütőbe régebben én is cisnáltam,d e ellustultam hgy ilyennel bixbaxoljak,inkább rendelek, de a cikket olvasva valszeg meg fogom próbálni jövő héten.
A kedvencema tükörtojásos kukoricás hawaii pizza.

"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014

(#67) ipavlidu!


ipavlidu!
tag

Még nem olvastam el, de nagyon finomnak tűnik! Új lehetőségek a házipizzacsinálásban! Éjjen! Kösz. ;)

(#68) Degradator


Degradator
tag

nyam a pizza kib*szott gusztusos:) :R
:R

"makacs madar a sundiszno. csak akkor repul, ha belerugok..."

(#69) WonderCSabo


WonderCSabo
félisten

Nagyon jó a cikk. Mondd, nem gondolkoztál szakácskönyv írásáról? Vagy már írtál? Tetszett még benne a magyar termékek preferálása, ajánlása. :R Ja és persze küldhetnél pár szeletet a pizzából. :K

(#70) BaKeSZ87


BaKeSZ87
senior tag

Jó cikk, bár nekem a tészta biztos nem ízlene, túl lisztes lehet, mi krumplit is szoktunk rakni a tésztába, úgy nagyon király.

(#71) iguana válasza Armahun (#12) üzenetére


iguana
őstag

éló, éló!
ugynaígy csinálom a saját pizza tésztát, ahogy te írtad .
szó szerint, tényleg :)
sajnos csak ritkán az időhiány/lustaság miatt. általában akkor szoktam csinálni, ha vendégeim vannak. noha messze nem vagyok pizza guru (pl. szégyen, nem szégyen a mozerrella eredetéről itt tudtam meg a frankót), de eddig mindenki el volt ájulva. (mondjuk nem nehéz, amilyen pizzákat rendelnek)

14 pár márkás bokazokni. (fícsör:antistatic, 100% pamut, jól szellőző, húzva térdig ér)

(#72) sityak válasza BaKeSZ87 (#70) üzenetére


sityak
tag

én fél kg liszthez nyomok még egy egész tojást is a tésztába

http://legipanorama.hu

(#73) philoxenia válasza sityak (#72) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Élesztőt is ?

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#74) sityak válasza philoxenia (#73) üzenetére


sityak
tag

jaja
500-550gr liszt
1 tojás
1 élesztő kb 2.5-3dl melegvízben feloldva
3 kanál olivaolaj
só, oregáno azt csókolom

http://legipanorama.hu

(#75) asbi_


asbi_
tag

wow köszi szépen az irományt! :C
hétvégén szerintem be is próbálom :DDD

(#76) sityak


sityak
tag

amit még ajánlani tudok (nem pizza de hasonló)

500gr liszt
1 csomag élesztő (kb 3 dl melegvízben feloldva)
6 ev olivaolaj
1 kk só
füszerek (oregánó, vegeta, bármi ízlés szerint)
sonka, kolbász, császárszalonna apró kockára vágva, vagy darálva (bármelyik lehet)
olajbogyó darabolva
szotyi, tökmag

az egész összegyúr, keleszt 45 percig
majd kinyújt, megformáz (én olyan 10-12cm köröket szoktam csinálni kb 1cm vastagra)
aztán megint keleszt egy 20-25 percet, majd 190C-os sütöben 20-25 perc alatt megsüt

http://legipanorama.hu

(#77) bagyulajuve


bagyulajuve
addikt

holnap meg lesz az új tűzhelyem sztem pizzakéászítéssel fogom felavatni :K :C

Resistencia eterna

(#78) philoxenia válasza bagyulajuve (#77) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Inkább a sütőben próbáld . :DDD ;]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#79) VoDaFoNe


VoDaFoNe
aktív tag

nagyon széépek ááám :)) gratula neked!! mi is szoktunk pizzát sütni :D pénztárcakímélő az biztos!! :R :R

Némelyek szerint szörnyűséges ember lehetek, de ez nem igaz. Gyermeki szívem van - egy befőttesüvegben az íróasztalomon.

(#80) bagyulajuve válasza philoxenia (#78) üzenetére


bagyulajuve
addikt

a tűzhely sütőjében fogom megcsinálni, grrrrrrrr :((( :K :))
mivel nem beépíthető ezért az ilyeneket tűzhelynek nevezik és van sütő részük, amiben a tervem, hogy majd sokat és finomat sütök.
példa a tűzhelyre: kerámilapos villanytűzhely
viszont a főzőlapon főzni fogok ;)

[ Szerkesztve ]

Resistencia eterna

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.