- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
G.sebes
csendes tag
Hali ha még megvan engem érdekel
(de egy kérdés :ebbe tulajdonképpen rakhatsz sim kártyát vagy sem?) -
Skizz
addikt
Ez tetszik. Csak a külseje nem, nekem túl retros.
-
Findzs
addikt
akkor most ez mennyibe kerül ?
-
nejlon
csendes tag
Nem tudom, hogy hasonló teszt van-e a SONY UMPC-iről, mert most nagyon jó képet kaptam a OQO-ról. Érdekelne a SONY tesztje is.
Mennyire lehet zavaró az 5"?
-
Ez az ami semmire sem jó,ráadásul drága
-
juliabrilke
veterán
Az 1 Ghz-es transmeta inkább olyan 500-600Mhz-es celeron processzornak felel meg.
Mondjuk az alacsony fogyasztás miatt úgy gondoltam, hogy azért lényegesen többet bír használat közben az aksija. -
nightmare13
őstag
válasz
Napfénysüti #15 üzenetére
Azok a Wibrainek nagyon tuti gépek, aproneten hirdetnek egyet 32 gigás ssd-vel
78-ért.
Én meg is vettem volna, csak dokkolót nem találtam hozzá, ami számomra nagyon fontos lett volna, de másoknak tökéletesn megfelel egy ilyen masina -
brumesz
aktív tag
köszönöm a kommenteket
zolikaDB: a gép 2006os évjáratú legjobb tudomásom szerint, nálam még egy hete sincs. az ára...nos újonnan anno 2100 dodó volt, most pedig 65e-t jelöltem meg irányárnak, mivel hirdetem.
dying_star: köszi. a kérdésedre a válasz pedig 3 sorral feljebb
Napfénysüti: ár. feljebb
WD40: elvileg minden rámegy, kérdés hogy elindul-e. ugyebár a hardver nem egy csúcskategóriás gamer gép. igazából nekem egy winamp, gom player, google chrome, office és nod van rajta. illetve felraktam rá a "trabi racer" nevű játékot, de nem volt hajlandó elindulni
Fercsa: szép ez a vaio...de ez nemhiszem hogy befér a zsebedbe. ez az 5collos méret pedig még épphogy passzol egy átlag farmer zsebébe. igaz a 400gramm kicsit lehúzza a gatyát
-
-
WD40
aktív tag
A 01+ hátulján az akkumulátor található, amin van egy kis gomb, illetve pár rés. A résben ledek üldögélnek, amik felvillannak ha megnyomjuk a gombot, attól függően hogy mennyire van feltöltve a kütyü.
Pont mint a jobb Metabo fúrógépek aksijánÉrdekes állatfajta, erre minden rámegy, ami az "asztali" XP-re?
-
Napfénysüti
nagyúr
Tényleg nem rossz kis masina. Múltkor egy kollégám mutatott valami hasonló UMPC-t. Nem semmi jószágok bár nekem mondjuk felesleges lenne. Az ár engem is érdekel.
-
-
zolikaDB
veterán
Nagyon király kis gép, mindig is vágytam egy ilyenre, egyszer majdnem elcseréltem egy Samsung Q1-re az akkori laptopomat, majdnem ugyanolyan felépítésű a két gép!
Annyiban másabb, mint egy PDA, h ezen "igazi" windows fut, s szerintem ha a mérettel kompromisszumot kötsz, akkor teljesen jó. Igazából szerintem azoknak alkalmas, akik sokat utaznak, s közben tudnak dolgozni és szórakozni is. Mert vonaton többre mégy egy ilyennel, mint egy PDA-val.
Szabad tudni, h mikori a gép és mennyibe fájt? -
waverider
senior tag
köszönjük az irást!
gondolkodom valami ehhez hasonlóban - mint pl. vaio p sorozat - ami az utazásaim során hasznomra válna, de ez egy picit kevés tudásban, a fentebb említett pedig sokkal több és az ára is enyhénszólva csillagos ég.
viszont alternativaként megfontolom ezt a gépecskét is.
a WiFi-je milyen, tudja az N-t? -
sto1911
veterán
Irtam en is, hogy szovegszerkesztesre biztos, hogy jo, nem is vitatom.
Az Apple cuccokat a cikk iroja hozta fel: "használtan már kb egy 16gigás iPod Touch áráért hozzájutunk egy ilyen UMPC-hez...persze nem egy kategória, de érdemes megfontolni melyikre van az embernek szüksége."
Es odairtam, hogy szvsz, ami azt jelenti, hogy ha NEKEM kellene e gep es mondjuk egy Iphone/Ipod kozt kellene (lehetne
) valasztanom, akkor EN nem ezt valasztanam, mert NEKEM jobb lenne egy kisebb gep, amivel *szukseg eseten* uugy tudok emailt irni, meg netezni.
-
Sifre
senior tag
Jó cuccok ezek az UMPC-k, de azt vettem észre hogy elakadt a fejlesztésük és az újabban itthon nem beszerezhetők sajnos. Én egy Asus R2H-t szoktam használni, mondhatjuk hogy napi szinten, netezésre, email-olvasásra teljesen jól használható. Még a Vistát is elbírja úgy-ahogy a 900 MHz-es Celeronnal
.
Méretileg az mondjuk ennél a gépnél jóval nagyobb, 7" kijelzővel. De sokkal több port van rajta. Gondoltam rá hogy írok róla egy tesztet, ha érdekel valakit.
-
BiP
nagyúr
A teszt/vélemény maga jó, de ezzel az UMPC-vel pont az a baj, hogy PDA-nak nagy darab, notinak meg kényelmetlenül kicsi.
A mostani durvább telók/PDA-k lassan hozzák ezt a képernyőméretet (pixelben), de kompaktabb méretben, a 10"-os netbookok bár nagyobbak, használatban kényelmesebb, meg akksiban tovább bírják.
Régen nagy jövőt jósoltak ennek a kategóriának, mára már sajnos kipukkant ez a lufi szerintem. -
.mf
veterán
"egy I*-al van egy arban, akkor inkabb az Apple cucc szvsz."
Kár, hogy nincs facepalm-vigyori, helyette érd be ezekkel:
Ez nem PMP, hanem UMPC, zsebszámítógép, teljes értékű XP-vel. Elsősorban nem arra való, hogy zenét hallgass vagy videót nézz, hanem hogy útközben emailt, dokumentumokat tudjon az ember írni-olvasni. Hogy hogy tudjátok mindenhova az apple-t behozni---
Érdekes darab, de lehet, hogy jobban jártak volna, ha nem windows XP-t telepítenek rá. Ha x86 helyett ARM proci van benne, kevésbé melegedne (akár aktív hűtés nélkül is meglenne) és tovább bírná akkuról. Továbbá a képernyő felbontása és az akku sem valami túl nagy, a Fujitsu U820 ilyen szempontokból szerintem messze jobb, igaz újabb és valószínűleg drágább is.
-
sto1911
veterán
Alkalmi netezesre es szovegszerkesztesre biztos, hogy nagyon jo ez a gep is, de ha mar egy I*-al van egy arban, akkor inkabb az Apple cucc szvsz. Az legalabb befer a zsebbe, legalabbis a kepek alapjan ez a PMP joval nagyobb.
Akkuidovel hogy all? Egy filmet megnezel, es vege is (~2 ora)?
Ami fontos: hasznald egeszseggel!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Komplett számítógép a zsebedben? Naná!
- Könyvajánló
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Autós topik
- PayPal
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Futás, futópályák
- Bittorrent topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest