Új hozzászólás Aktív témák

• M@trixfan

addikt

Sajnos amíg WRGB panelt használnak addig nem lesz normálisan kalibrálható OLED. Egyrészt a CMS majdnem mindegyik LG szettben pocsék, kivéve a legújabbakat, de még azok sem tökéletesek. Másrészt a WRGB fizikailag csalás, sajnos emiatt lehet sosem lesz rendesen kalibrálható.

Mindegyik modell összecsuk fekete fölött és az azonnal zavaró, itt már messze nem kizárólag a feketeszint mélysége számít. A másik jó buli a vinyettálódás 10% szürke alatt. Az input lag egekben van, játékra az én szememben alkalmatlan ilyen értékekkel mint 50ms. Persze ez is csak a legújabb modelleken van így.

Én amúgy a LED spektrumáról általánosan nem vagyok teljesen meggyőződve, eddig mindegyik OLED-nek "szúrós" képe volt, de mentségükre legyen szólva a bolti üzemmód. Ugyanaz a szemégető LED bámulós érzetem volt mint LCD tévéknél, LED-es monitoron, vagy iPAD-en.

A mozgásmegjelenítés ahogy látom pár embernek nem érthető. Ott van a rengeteg kis ufós teszt amivel a monitorokat vizsgálják, vagy az ingás teszt a tévéknél. Egyébként semmi mást nem kell csinálni csak kicsit meghúzni egy böngésző görgetősávját. Az LCD azonnal keni a képet már lassú mozgásnál is, a plazma pedig nem. Drasztikus különbség van, még egy nem neoPDP paneles 4 éves belépő Pana U20-on is. El sem tudom képzelni milyen lenne a játék VT60on ha gyárilag engedélyezve lenne a 120Hz üzemmód ;] Teljesen valós dolog a mozgásfelbontás, az LCD egyszerűen képtelen kenés nélkül visszaadni a mozgást, a sample and hold vezérlés csak hab a tortán.

Az impulzus üzemet tévedés vibrálásnak hívni, a foszfor integráló tényezőként simítja és egy 3Khz-ces field drive kicsit más tészta. Egy értelmesen beállított VT60 képe olyan selymes, hogy már-már a vetített kép nyugalmával rendelkezik. Kivétel persze az egy chipes DLP :) Persze a jó képet tanulni kell annak akinek ez belülről nem jön, nem szégyen. Kb. tökéletes analógia egy autóhifis és egy akusztikus tervező hangmérnök véleménye a jó hangról. A valóság az, hogy egy értelmesen beállított plazma képe pihentetőbb a szemnek mint bármilyen LED-es LCD. Nekem az utóbbi 30 perc társasági fényképnézéstől is kiégeti a szemem, persze ehhez nagyban társul az, hogy eddig ahol voltam minden LCD parádésan pocsékul volt beállítva :DDD Plazmán öröm volt videót vágni, végre normálisan lehetett scrub-olni, az 50-60000:1 színhelyes kontraszt miatt látni is lehetett mi van a felvételen. Azért képernyővédőztem mint állat :) Még közelről is lehet játszani egy 65"-os panelen, csak le kell venni a fényerejét (kontraszt) a panelnek. Sokkal kevésbé fáraszt mint egy monitor. Ezt nem tudom máshogy fogalmazni, szerintem ízlésdeficit van azoknál akik keveslik a plazma fényerejét, nappali fényben a 40-es kontraszt már bántó kezd lenni. Én jó indulatú vagyok és gondolom mindenkinek a régi KURO-kkal volt tapasztalata ahol tényleg 50-60 cd/m2 körül tudott a panel ;]

Új hozzászólás Aktív témák