Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• biga

őstag

válasz Diabolis #162 üzenetére

"A terv nagyjából a következő: Ha egy mobiltelefon sincs wifin lakás hőmérséklete legyen mondjuk 15 fok. De amikor valaki beüti a mobilján a hazautat a maps-ba vagy vazéba, akkor a kazán kezdje el felfűteni a lakást mondjuk 20 fokra. Nyissa ki a kazán szellőztetőit, fújja Úgy sejtem a vezérlés ezen részét a HA megoldja."

Az eleje siman megoldhato: felteszel valami vezérelhetö termosztatokat a radiatorokra, ha a telefon (fixalt) ip-cime nincs jelen a haolzaton, leveszed az összes termosztatot 15 fokra (gondolj némi ala-felé mérésre!). Egy egyszerü és/vagy logikaval megoldod, hogy ha minden radiator/szoba/zona a kivant hömérséklet felett van (a mért hömérséklet függvényében persze) leallitja a kazant (szivattyut stb) is. Ha legalabb egy alatta van=> kazan be. Ha megjelenik a halozaton egy telefon, az adott (vagy összes) termosztat hömérséklet igényét megemeled a kivant értékre -> ami a korabbi miatt egyböl kapcsolja a kazant is.
    Viszont ahhoz, hogy mar a cim beadasa esetén kapcsoljon, ahhoz ugye az kell(ene), hogy a telefonodon valami ezt kezelje és küldjön vmi kérést a rendszeredre (pl egy sima hhttp request). A problémat én nem a rendszeredben, hanem a telefon oldalon latom.
    A fatüzelésü kazan is felvet nekem sok kérdést, hiszen ez azt is jelentené, hogy pl egy megrakott kazan esetén, ha elmegy mindenki otthonrol, akkor ugye mindegyik radiator lezar (leall a höcsere), viszont ugye az égö fa nem fog csak ugy kialudni hirtelen, szoval lesz egy csomo höd, ami nem kering sehova. Személy szerint én ez esetben én bizony aggodnék...

Új hozzászólás Aktív témák