Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Nokia Lumia 520 - gyakran feltett kérdések, hasznos tudnivalók
Új hozzászólás Aktív témák
-
tothjozsi96
addikt
karak_22
Felraktam tegnap a Pfd-t és befrissítettem a telefonom persze és annyira behullott a telefonom hogy ma Recovery Tool lett a vége.
[ Szerkesztve ]
-
zuioch
aktív tag
Tegnap csináltam egy "telefon alaphelyzetbe állítást". Azóta a Here Drive+ ban nincsen navigációs hangvezérlés. 😒 Figyelmeztető hangok vannak, tehát ha átlépem a megengedett sebességet, akkor csipog, de beszélni nem beszél. Magyar férfi - női hang is letöltve, pár perce újratelepítve az egész, de még mindig nem jó. Valaki járt már így? Ötlet?
-
zuioch
aktív tag
válasz tothjozsi96 #29054 üzenetére
Hjááájj.. Pont ettől akartam megkímélni magam 😏. Najó... Köszönöm!
Telefonszámok, smsek, naptárbejegyzések megmaradnak ugye?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz tothjozsi96 #29052 üzenetére
Ez mit jelent? Belassult?
Telepítés után nekem is alig hozta be a csempéket, meg mindenen gondolkozott másodpercekig, aztán fél óra után teljesen megjavult, azóta semmi baja. A feladatváltásnál sem látom annyit a betöltőképet, valamit javítottak a háttérben. -
-
flegga92
senior tag
Sziasztok!
Szemezgetek ezzel a telefonnal, második cégesnek kellene. Eddig egy 4 éves SE x8 at használtam, de kezdi magát megadni, a cég pedig ilyen féltégla méretű CAT telefont adna helyette. Igazából kizárólag telefonálásra lenne használva napi 20-25 perc mobilnet nem lenne rajta, wifin naponta párszor exchange e-mail illetve névjegyzék frissítés kellene. Szerintem másra nem is lenne használva, mert van fő telefon ami egy S4. Ilyen használat mellett 3 napot kibír? Az x8 a gyári akkuval elment 5 napig, az utángyártottal csak 3 ha nem nagyon telefonálok.
-
törölt tag
válasz flegga92 #29060 üzenetére
Hát, nehéz így megmondani, hogy bírná-e a 3 napot, valószínűleg nem (sőt). Főleg, ha mobilnet is lenne használva, az nagyon meríti. A telefonálás még nem lenne gond, de én olyan 1,5-2 napra tippelnék legfeljebb.
szerk.: tothjozsi96: Bocs, mobilnet nincs, de akkor sem bírná 3 napig. Itt olyanok írnak (pár ember) 2-3 napot, akik kb. készenlétben hagyják a telefont, repülő móddal együtt. Az 520-nak gyenge az aksija, az átlag 22-24 óra.
[ Szerkesztve ]
-
tothjozsi96
addikt
válasz flegga92 #29060 üzenetére
Szia!
Igen, kibír 3 napot szerintem simán.
Kérdés hogy egész nap wifire lenne-e csatlakoztatva, vagy pedig csak alkalmanként.
De amúgy kibírná szerintem ezt a 3 napot.(#29061) karak_22
Olvasd már el még egyszer.
Azt írta hogy mobil internet nem lenne rajta.[ Szerkesztve ]
-
flegga92
senior tag
válasz #58000384 #29061 üzenetére
Az elég durva pedig nagyobb akksi van benne mint az x8-ba, ugye mivel nem nagyon lenne nyomogatva ezért nagyobb kijelző sem mérvadó. Akkor lehet maradok valami gagyi droidnál, de közbe izgatja a fantáziám WP. Eddig tiltakoztam ellene, de vettem egy hibrid gépet 8.1-el, és nagyon megtetszett.
-
törölt tag
válasz flegga92 #29067 üzenetére
A WP amúgy nagyon jó kis rendszer, az aksi terén viszont pár Lumia nem túl erős. Még a 920-ról olvasgattam sokat, és annál is panaszkodtak, hogy hamar merül. De az általad leírt használat mellett szerintem 2 napig menni fog, aztán töltesz rajta.
tothjozsi96: Többünknek meg nem megy 3 napot. Lehet, hogy Neked igen, de ez nagyon messze van az átlagtól.
[ Szerkesztve ]
-
flegga92
senior tag
válasz tothjozsi96 #29068 üzenetére
Szerintem bepróbálkozok vele. Újonnan most a fekete az edigitalban 30e, lehet jobban megérné mint 20-25 körül használtat. Ráadásul a legtöbb szolgáltatós.
-
törölt tag
válasz Pikkolo^^ #29071 üzenetére
Irigykedek Amúgy nagyon furcsa ez, vagy 3 napig megy, vagy 1 napig (nem csak ebben a topikban írják így). Nekem GPS nélkül 22 órát ír, de ma pl. 15 óra után kellett töltenem, mert 4%-ra ment le. Fél óra videónézés volt kb, meg minimális netezés. 1 éves a telefon, az aksi nem mehetett tönkre ennyi idő alatt. Fura.
-
törölt tag
válasz tothjozsi96 #29073 üzenetére
Abból hogy jön ki a 3 nap?
Éppen töltöm, levettem fél pillanatra 88%-on. Nem futhat semmi a háttérben, kivéve a FB messenger (mióta az app nem fogad üzenetet...). 2 napja telepítettem a PfD-s 8.1.1-et.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz tothjozsi96 #29077 üzenetére
Azt tudom, hogy úgy számolja, napok óta tesztelem. Egyre kevesebb dolgot csinálok vele, de csak romlik az üzemidő Lehet, hogy visszarakom a 8.1-et a Nokiás progival, aztán kiderül.
Itt más is panaszkodott rá, szóval ezért gondolom, hogy nem az aksi szar. -
flegga92
senior tag
Ezért furcsállom, hogy egyeseknek ennyire merült. Volt, hogy szabin voltam és 1,5 hét után raktam fel az x8 at tölteni, úgy hogy 2g-n ment. Persze végig a fiókba volt. Az pedig nem zavar, ha kicsit intenzívebben használom és nap végére megadja magát, csak a készenlétet bírja. Esetleg WP-n nincs olyan menüpont/app ami megmondja mennyi a kijelzőidő mint droidon?Ilyen szempontból az S4 sem jó, mert repülő módba is képes óránként 1% ot merülni.
-
kutga
nagyúr
válasz flegga92 #29079 üzenetére
Az pedig nem zavar, ha kicsit intenzívebben használom és nap végére megadja magát, csak a készenlétet bírja.
Engem ez spec rettentően zavar. Igaz a piacon alig van olyan normális méretű telefon ami két napig bírja és méretben is normális, nem egy tepsi. Az 520 valamivel az átlag alatt van sajnos.
Let the Zone take me if I am.
-
kutga
nagyúr
válasz flegga92 #29081 üzenetére
Én max 4,3"-ig nézegetek, azt a méretet még kényelmesen átérem hüvelykujjal.
Sajnálom hogy a hardver és a funkciók fejlődése mellett az akkuteljesítmény szinte alig növekedett. A Samu dual simes butatelefonom amit most nyúzok akár egy hétig is elmegy, igaz funkcióiban sehol nincs egy okostelóhoz képest, de őszintén szólva sok felesleges probléma eltűnt az életemből.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz flegga92 #29079 üzenetére
Nekem előzőleg egy LG P500-am volt, az 2 nap alatt lemerült teljesen. Elkezdtem használni az 520-at, az LG teljesen háttérbe szorult, így csak wifivel készenlétben a 8. napon kellett töltenem. Nem vicc, meglepődtem én is. Persze ezt nem nevezném használatnak, mivel hívás sem volt vele, de kíváncsi voltam rá, és azért nem rossz aksi az.
A kijelzőidőt semmi sem méri, csak az appok hatását az akkuidőre.
[ Szerkesztve ]
-
peter87
csendes tag
Sziasztok!
Valaki kipróbálná, ha megkérem, hogy a "Mikor jön?" app-ot megnézné:
- áruházban hogy engedi-e letölteni, látja ha rákeresik áruházban?
- illetve hogy aki használja, telepítette annak minden rendben van vele, mutatja rendesen a járatok érkezési-indulási idejét, stb.?
Számítógépen rákeresve is azt írja nekem, hogy "nem árusítják" az áruházas honlapon. A telefonomon csak ha külön rágooglezik és a linkre kattintok jutok el hozzá az áruházban, áruházi keresésnél ki se dobja. Eddig fent volt a telefonom, de pár napja mindenre azt írta "ma nem közlekedik", gondoltam egy reinstall megjavítja... De nem is tudtam újrarakni. Viszont egy-két vélemény született az áruházban, azután hogy nálam meghalt, szóval most már kezdek gyanakodni, hogy egyedi problémáról van szó.
Egy másik kérdés, amire nem találtam még megoldást, hogy 8.1-ben az indavideos teljes képernyős nézést el lehet valahogy érni, mint a 8-ban volt ? Valamelyik böngészővel vagy van erre megoldás?
Lumia 520
-
zzola
titán
válasz kalozhun100 #29030 üzenetére
Értem. Talán a Teszkóban kapsz 10k-ért valami nyomógombosat...
-
Fefe52
tag
A véletlen hozta, hogy nem vettem észre: az akku teljesen lemerül.
Amikor töltőre raktam, megjelenik a "piros csíkos" elemikon, majd megjelenik a viilásdugó és annyi. Nem töltődik, csak úgy elvan.
Találkozott már valaki ilyen esettel? Mi a teendő? :-() -
kutga
nagyúr
válasz peter87 #29084 üzenetére
Szvsz megszűnt az app.
Az indavideós dologra a kétkoppintást ajánlották de nálam nem működik 8.1 alatt az is csoda volt ha elindította a videókat az IE.
MOD
Fefe52
Vedd ki az akksit és tedd be újra, úgy próbáld bekapcsolni hogy kb 15 mp-ig nyomod a bekapcsológombot amíg nem rezzen egyet, hátha.[ Szerkesztve ]
-
old rocker
veterán
válasz Fefe52 #29087 üzenetére
Persze. Ilyenkor teljesen lemerül, amikor elérte a bekapcsolási szintet, akkor fog bekapcsolni, SIM kódot kérni és indul a hagyományos töltés. Az általad leírt kijelzőnél is tölt, de nem érte még el a "nívót"...
Nem kell kivenni az akksit, nem kell nyomkodni, nem fog rezzenni, mert nincs benne annyi nafta. Nyugi.
Hagyd békén a töltőn, amíg be nem kapcsol és nem kéri a pin kódot[ Szerkesztve ]
A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek
-
trémobil
tag
Sziasztok!
Ismerősömnek van egy 520-a, ami sokszor rossz helyre küldi az üziket, ráadásul sokszor értelmetlen üzeneteket, dobálja a térerőt, blutyukon nehezen kapcsolódik, és előferdül, h beszélgetés közben mintha húzná a szalagot. Kilépeget az appokból és szoftverhibára panaszkodik...
Találkozott már valaki ilyennel?1 sör 1 szög a koporsóba, engem sündisznónak fognak nézni... :-D
-
törölt tag
válasz trémobil #29090 üzenetére
Jól hangzik! De ilyen hibája nem volt soha az enyémnek, főleg egyszerre ennyi
Első körben nyomjon egy HR-t a telefonon, ha nem oldja meg, akkor a Nokia Software Recovery Tool segítségével rakja újra a rendszert. Ha továbbra is ezt produkálja, akkor szerviz, mert hardverhibás. Az előbbi kettő lehetőséget azért mondom, mert szerviz nélkül is meg lehet próbálni. -
-
törölt tag
válasz trémobil #29093 üzenetére
Minden módszer töröl mindent a telefonról, szóval első körben le kell menteni a dolgokat.
HR: Beállítások > Névjegy > telefon alaphelyzetbe állítása
Ha ez nem hoz eredményt, akkor az NSRT letöltése után rádugod a telefont a gépre, majd követed amit kiír a program. Ez újratelepíti a rendszert.
Ha ez sem segít, akkor marad a szerviz.
Véletlenül nem egy sufni GSM-es, külföldről behozott türkmenisztáni 520-ról van szó? Mert az egzotikus helyekről behozott telefonok tudnak furcsákat produkálni (valamiféle hálózati inkompatibilitás miatt, pl. Samsungok csináltak ilyesmit, egy cikkben olvastam). Ha nem, akkor hardverhiba lesz, amennyiben a fenti módszerek nem segítenek.
[ Szerkesztve ]
-
StarKiller89
senior tag
A
| Samsung Galaxy S23 |
-
ghost364
senior tag
válasz StarKiller89 #29097 üzenetére
B
-