Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ronaldo
őstag
Mihez képest: "okostelefonhoz" mérten. Tudom, nem az, de nagyon pörgős a proci, van memória, szinte minden adatátvitelt támogat, milliónyi progi van így a telefonáláson meg az sms-en kívül másra is használná az ember. Ehhez mérten mennyire elég. Bár ahogy nézegettem (megvan ugye a képernyő átló, de a szélesség meg magasság is) a vonalzón a méreteket, ha nem is nagynak, de elviselhetőnek tűnik. Bár egy 2,2 colos kijelző még belefért volna, no de ez legyen a legnagyobb hibája a készüléknek! Csak a szubjektív véleményedre voltam kíváncsi.
No igen, a szép kép szempontjából viszont adott felbontásnál a kisebb fizikai méret a nyerő
Te az N95-tel szemezel(tél), nekem meg az N82 tetszik. De itt is majdnem (sőt) áll a dupla ár és azon kívül, hogy nem adnék annyit egy telefonért, a racionalitás is ezt diktálja.
Annak tudtam volna egyedül örülni, ha a K750i-ből ismert optikához hasonló dolog köszönt volna vissza. Nem is kell több 2mpxnél, de azért az autófókusznak örültem volna. Ezen kívül viszont tényleg nem tudnék más hibát felsorolni.
-
ronaldo
őstag
Rosszul fogalmaztam talán, inkább ilyen "multimédiatelefon"-ra gondoltam, ami marketinggel is tele van.
Egyébként most már kiveséztük a kijelző témát azt hiszem. Már csak arra várok, hogy normális áron kapható legyen. Különböző variálásokkal már 65ért vihető, illetve nullperces használt van az xxl-ben is 65ért, de így nem kellene. Különben meg bruttó 80 Bár a nettó 66 jobban hangzik. Ebből látszik, hogy valójában nem horror árú telefon ez, csak...
-
ronaldo
őstag
Érdekes dolog az tény. Ha lenne, akkor szerintem ott venném, mivel mindenféle kedvezmény meg ajándék jár ott, 30-40k-nál nem lenne több szvsz.
Pompi: én az xxlgsm oldalán az újat 79200-ért látom. A másik rendben van.
Az első mondatom miatt viszont hezitálok. Ha tudni lehetne, hogy lesz-e a T-nél, akkor tervezhetnék előre (vagyis várnék). Így nem tudom.
Más: ma láttam egy 6300-t, elvileg annak is ugyanaz a kijelzője, mint az E51-é. Teljesen rendben volt, szvsz ennél szebb képet adó kijelző nem nagyon van (talán nincs is - oled). A mérete is remek volt.
[ Szerkesztve ]
-
ronaldo
őstag
igen
#622: Ja, akkor én értelmeztem félre valamit. Ezekszerint úgy lehet, hogy 24 hónapos hűségnyilatkozatnál igénybeveszem a -10 rugót? Most remélem jól értem. Úgyis van itthon még egy Ericsson T28-as őskövület (bár méretét tekintve nem az), még anno a Westelnél lett vásárolva, megkönnyezném ha nem térhetne vissza a gazdájához némi ellenérték fejében
"A használtkészülék-beszámítási akció 2007. április 1-jétől visszavonásig tart, és csak a T‑Mobile web'n'walk akciós készülékek árlistájában megjelölt típusokra és az ott feltüntetett, új előfizetéses értékesítési konstrukciókban, illetve az ezeknek megfelelő készülékváltási ajánlatok esetében, hűségnyilatkozattal érvényes."
Ez az amit nem értek...
[ Szerkesztve ]
-
ronaldo
őstag
válasz Xantomas #645 üzenetére
És ha holnap bemegyek - jelen esetben - a kaposvári t-mobilehoz hogy megérdeklődjem a készüléket és netán oda is vittek aznap, de nem forgalmazhatják, viszont péntekre egyet lelakatoltatok magamnak, akkor van esélyem szerintetek?
A színekről amúgy mi az info? Mindhárom szín elérhető lesz? Nekem elsősorban a bronz, másodsorban a fekete kellene, az ezüst nem igazán.
-
ronaldo
őstag
Kurva T-ben azt mondták, hogy január közepén lesz csak... fantasztikus. Aztán a csaj kezembe nyomott egy papírost az árlistával, rajt az E51, megcsillagozva.
* a készülék 2007. december 21.-től kapható.
Hm.
-
ronaldo
őstag
Úgylátszik nem egyformán bánnak az ügyfelekkel Azért örülök a sikerednek. Ma Nagyatádon is meglátogattam a T-t, ott január negyedikét mondtak, hogy akkor meg tudják rendelni és <7 napon belül megjön. Azt mondták, még csak senki nem is kereste ezt a telefont. Pedig megnéztem a képes meg a sima listás árlistát és gyakorlatilag normális telefon nem is kapható náluk, a 40% ultra low-end gagyi, a másik középkategóriás rész sincs eleresztve, a többi meg a V8, G800, E90 meg a HTC kütyük, amik aranyáron vannak. Ezért lep meg, hogy ezt a telefont még csak nem is keresték... Mindegy, ráér a dolog. Már Isten se ment meg tőle, hogy E51 tulaj legyek
-
ronaldo
őstag
Számlálók vannak valahol? Kimenő-bejövő hívásokat summázó ficsőrre gondolok.
-
ronaldo
őstag
válasz Joe bácsi #1615 üzenetére
Igen, közben megtaláltam. Meglátszik, baromi rég (3 éve?! ) volt kezemben symbian telefon.
Mégegy érdekes kérdés: a négy "egyérintéses" gombhoz való hozzárendelés remekül megy, mivel annak külön menüpontja van a beállítások között, node a két szélső kék gombot az ördögért nem tudom megváltoztatni. Nekem pedig nem a kamerára és a webnwalkra van szükségem indulásként.
-
ronaldo
őstag
Ti milyen progit használtok a wlan kapcsolat kezelésére? Azt hittem, hogy a devicescape nevű (ingyenes) programmal jól elleszek, de egyáltalán nem működik... Netes felületen is kell birizgálni, aztán valami pin kódot kér, amit elvileg ő meg is adott, de én sehol se találom.
Ugyanakkor idegesít, hogy állandóan, ha teszemazt kilépek a böngészőből, netrádióból vagy valami netet használó alkalmazásból akkor mindjárt bontja a kapcsolatot. Az egy barbár megoldás (de most ez van ), hogy leteszem háttérben futó programnak és úgy indítom el a másik netet használó programot.A MobiTubia programot próbáltátok e51-en? Elvileg youtube néző/lementő/újra lejátszó program, nagyon tetszik hogy fektetett módban megy, de nagyon akadozik (mondjuk használhatatlan). Elvileg N95 és N82-re lett készítve. Vajon azoknak a 3d chipjeire alapoz a program? Mert ugye e51-ben ilyen nincs.
-
ronaldo
őstag
válasz asadasad22 #1978 üzenetére
emTube is fent van, csak kipróbáltam ezt is.
-
ronaldo
őstag
Szia! A Devicescape egy wlan-kereső/csatlakozó program ami ingyen letölthető, tehát minden bizonnyal telepítetted. Ingyenesen regisztrálható és elvileg hulla jó, de nekem nem működött ezért azt csináltam, hogy a telepítések között uninstalláltam és utána ki tudtam szedni a hozzáférési pontok közül (akkor már engedte törölni).
-
ronaldo
őstag
Hogyan kell a telefont "offline" üzemmódba rakni? Van egy Peerbox nevű progi, ami első indításkor egy sms-t akar küldeni, de állítólag ha offline üzemmódban indítom az alkalmazást (ezáltal nem tud sms-t küldeni kuala lumpurba) akkor utána már nem fog ilyennel próbálkozni.
[ Szerkesztve ]
-
ronaldo
őstag
válasz Joe bácsi #2319 üzenetére
Utólag rájöttem, de szvsz egy "offline" opció mellé az "online" lenne a legkézenfekvőbb.
#2320: Használok egy programot amivel beállítottam, hogy melyik nap melyik részében milyen testreszabott profil legyen aktív. Namost ha úgy csinálom "online-nak" a telefont, hogy profilt választok akkor az kettétöri a programot. Mert így felülírom a dolgokat. Ekkor megint be kell lépni a progiba és mondani neki, hogy ő lépjen életbe.
Persze nem sokszor fogom használni az offline módot, de továbbra is úgy gondolom jobb lenne egy online gomb, ami azt jelentené hogy vissza a hálózatra, de minden maradjon úgy mint előtte
[ Szerkesztve ]
-
ronaldo
őstag
Olyan idegesítő problémával szembesülök már egy ideje, hogy ha előveszem a telefont akkor a bill. zár kioldása után mindig a WLAN kereső ablak van fent, vagyis kint az ablak és rajta a talált hotspotok. Ilyenkor mindig mégse-t kell nyomni és ezután használható a készülék. Csak azt nem értem miért csinálja ezt. Egy program nem fut a háttérben, a WLAN keresés is ki van kapcsolva. Ami tuti, mert az aktív készenléten kint a WLAN keresés. Mitől lehet ez?
-
ronaldo
őstag
A symtorrent nevű magyar (!!) fejlesztők által készített programot szeretném kiprószálni ->>
A probléma ott van, hogy a beépített böngészővel (ami web'n'walk néven fut, de ugyebár az a Nokia Minimap) hiába kattintok a torrent kiterjesztésű fájlra, elküld a program, hogy "nem támogatott". Csak olyat tölt le/nyit meg, amit támogat: sis, sisx, zip, képek, videók stb. De én igazából nem is megnyitni, csak letölteni akarom a torrent fájlt.Szóval egy megoldást keresek... hogyan tudok "mentés másként"? Van fent Opera Mini, de a letöltésnél az is a Minimapra akar vinni. Rendes Operát meg raktam fel régebben, de az jött be eddig a legkevésbé, mivel ott nem tudom az egérkurzort előhozni, anélkül meg nehéz a böngölődés.
Igazából egy letöltés managelő programot keresek, mint pc-n a flashget. Smartgetet találtam, de az pythont használna, azt meg most az én rendszerem nem igazán szereti. (nem indul). Alternatíva? Guglizok erősen, de hátha ti tudjátok a jót.
Leírom pár programom amit használok, hátha valamelyik hasznotokra válik (mert láttam, most megy a nagy programozgatás )
Nokia Internet Radio -> audio stream, wifin frankón megy, magyarok közül a slágert szoktam hallgatni, 96kbps-el jön. A Mellesleg Rock Alternative meg 196kbps-el.
Fring -> Skype kliensként használom, bár mostanság elég lomhán lép fel, pontosan azóta mióta feltettem az új verziót, amivel fájlt is lehet küldeni. Nem tudom a verzió hibája-e, de aki régebbit használ, ne cserélje le!
Windows Live Messenger -> nem ecsetelem, tetszik a windows - nokia együttműködés.
Profimail -> egy nagyon jó levelezőprogram, csak sajnos nem sikerül feltörnöm.
Opera Mini -> böngésző, előnye, hogy kevés helyet foglal
vTap Launcher -> metacafe, google video, youtube meg mindenféle videómegosztóról lehet videót letölteni vele
Gmail -> a Google hivatalos java alkalmazása a szerver használatára
SIC!FTP -> ahogy látom, ezt használjátok ti is
CellSpin -> érdekes program. Regisztrálni kell, ezután egy kezelőpanel négy képe közül a megfelelőre kattintva a telefonon vagy videót tölthetünk fel youtubera, stb. vagy képet pl. Picasa webalbumba (ami ugye Google), vagy doksit a megfelelő megosztó oldalra, vagy audióanyagot. A Cellspin honlapján hozzá kell rendelnünk az accountunk a megfelelő megosztóoldalhoz, ezután már hipp-hopp megy a megosztás. Szerintem jó cucc
Nokia Web Server -> ha futtatjuk a telefonon a programot, akkor user.mymobilesite.net címen elérhető a telefon és memóriakártya tartalma (képek, videók, cuccosok). Tehát BT és kábel nélkül böngölődhetünk a telefonban. Egyetlen hátránya, hogy kicsit lassú (vagy lehet nekem lassú az itthoni feltöltésem)
CorePlayer -> legjobbabb videólejátszó
PhoNetInfo -> alapvető infók kiolvasására alkalmas program (IMEI, IMSI, akksi töltöttség, OS verzió, SW verzió stb...)
SlovoEd -> magyar-angol, angol-magyar szótár
PanoMan -> panorámakép készítő program, szerintem egész jól használható
Factbook -> föld majdnem minden országa részletes adatokkal (elég megdöbenntő pl, hogy Tanzániában majd 40 millióan laknak és 17.9 év az átlag életkor...) és térképpel
Handy Profiles -> be lehet állítani, hogy a hét melyik napján melyik óráiban melyik profil legyen aktív, és a profil maga hogy nézzen ki (csengés, hangereje, rezgés, stb.) Például iskolába járóknak jó, nem kell a némítással foglalkozni, magától csinál mindent. Ja és teljesen automatikus, nem kell elindítani telefon újraindításkor.
Handy Taskman -> feladatkezelő, szerintem messze a legjobb. A Nokia E90-re alapból ez van telepítve.
Advanced Device Locks -> kiválasztott programokat 4 jegyű számkombinációval zárolhatunk. Pikánsabb képek kitudódásának ill. illetéktelen kezel által okozott súlyos gprs számlák megakadályozásának egyik alapja.
SkyCaller Pro -> hívóhoz, sms küldőhöz lehet teljesképernyős képet, videót, hangot meg minden mocskot rendelni. Ennek futnia kell a háttérben mindig. De nem eszik, csak pár száz kb memóriát
Booter -> ezzel lehet menedzselni, hogy induláskor melyik programokat lőjje be autómatikusan (nálam ugye a SkyCaller Pro van beállítva.)
Handy Calendar -> Jó kis naptárprogi, én a telefonon a házikó alatti dedikált gomb hosszú megnyomásához rendeltem hozzá (ez jó, mert rövidnyomás a beépített, hosszú a Handys, ami picit többet tud, ellenben idő kell, hogy elinduljon). Plusz jó a készenléti képernyője, amit a Témák menüpontban lehet kiválasztani.
Google Search -> nem kell részletezni gondolom...
X-plore -> ezt használom fájlkezelésre, remekül lehet a fájl ill. kiterjesztéseket társítani adott programokhoz. Gyors, bár nem túl szép program.
Handy Weather -> időjárásjelentő, szerintem messze a legjobb, egy hetes előrejelzéssel, éjjeli hőmérsékletekkel, műhöldképekkel. Szélirány, nyomás, stb. stb.
Resco Photo Viewer -> képnézegető, kicsit jobb, mint a beépített Galéria
Nokia Conversation -> a PH-n is volt hír anno, beépül a névjegyzékbe egy Conversation füllel és összegyűjti nevek szerint, hogy kivel mennyi sms-t váltottam, és melyikeket.
Google Maps -> a pc-s verzió teljes mása, GPS-szel használható, a "2"-s gomb megnyomásával 2d-s utcatérkép. Wifin keresztül tudja tölteni az anyagot. (ez fontos ). Még GSM cella alapú helymeghatározást is tud, de nekem egyelőre Angliába teszi a székhelyem, szóval kérdéses a pontossága
Restart -> nem kell magyarázni, gyorsabb mint a ki-bekapcs
Handy Clock -> világóra, stopper, ráfordítási idő mérő, nyilvántartó
SkyeSpy -> elindítjuk, majd ha hangot hall (mondjuk belemondjuk a mikrofonba, hogy béla) akkor különbözőképp viselkedhet: felhív egy adott telefonszámot, smst küld valahova, mms-t küld valahova, csatlakozik az internetre, vagy ilyesmi. Tehát afféle "babafigyelő"-nek is lehetne aposztrofálni. Nem a szövegre figyel (tehát nem hangtárcsázó) csak a hang erejére. Érzékenység beállítható.Ezen kívül felraktam még a Handy Zipet, mint rar és zip kezelőt, Flash Lite 3-at, az Adobe Reader 2.5-ös verziót és a Quickoffice programot. Ezek most állnak tesztelés alatt.
Remélem használni tudjátok valamelyiket
-
ronaldo
őstag
válasz danaudio #3214 üzenetére
Rar-t kezel az X-plore? A Flasht tényleg nem használom, de elfér a Multimédia mappában az eredeti mellett... A Pdf+ pedig épp tervben van, hogy kipróbálom.
Erről viszont, hogy a pythont és Smartgetet ugyan oda kell telepíteni, még nem hallottam. Lehet ezért nem mennek (többnyire) a pythonos jóságok? Hm. Megpróbálom akkor azt is.
Ha leírtad korábban, akkor egy-két kulcsszót tudsz adni hogy melyik szavakra keressek? Úgy egyszerűbb lenne.
pinkypinky: Reméltem is, hogy tudok jó tippeket adni. Persze ezen kívül még kismillió program létezik, azokat még majd elővezetem pár ráérősebb pillanatomban.
-
ronaldo
őstag
válasz pinkypinky #3231 üzenetére
Utaltam is rá a leírásánál.
Közben megtaláltam a Smartgetes leírást, most már működik. Okos fejjel a kártyára telepítettem a pythont, ezért nem szerette a jót... Na mindegy, most már megy. Csak az a bajom az Opera Minivel, hogy ha úgy hagyom egy pár percre (jó, 15-re) amikor visszamegyek és böngölődnék tovább, akkor csak azt írja, hogy "Kapcsolódás..." és setovább. Pedig a kapcsolat él
-
ronaldo
őstag
-
ronaldo
őstag
Ez az SIP hívás mit jelent? Illetve miről írtatok, hogy 1 perc ingyenes vagy több? Mert én használom a fringet, de a skype fiókommal, wlan használatával. De sejtésem szerint ti másról beszéltetek
-
ronaldo
őstag
válasz asadasad22 #3291 üzenetére
"nagyságrendekkel olcsóbban" - na ez világos! De ugye itt is kell pénzt fizetni (vagyis sipdiscountnál magyar drótos irányba nem) de a többinél ott van euróban a percdíj, például magyar mobil irányban 0.180 euró. Na ha én regisztrálok akkor ezt honnan veszik le, ha esetleg wlanon keresztül mobilost akarok hívni? Vagy itt is egyenlegre kell feltölteni majd az lefecsegni, mint a Skype-nál?
[ Szerkesztve ]
-
ronaldo
őstag
válasz asadasad22 #3639 üzenetére
Vagy egy szépvágású Cowon. Hangminőségben szvsz a Apple cuccok felett van. Árban meg kb. egy sáv, vagy kicsit alatta.
-
ronaldo
őstag
Sziasztok!
Akinek van symbiansigned hozzáférése, megtenné hogy az általam küldött .csr fájlt feltölti majd leszedi az ez után keletkezett .cer fájlt? itt a csr
Köszönöm!
-
ronaldo
őstag
válasz asadasad22 #5798 üzenetére
Pedig pont ebben a topicban ajánlotta fel egyszer valaki, hogy ha nem találom meg a jelszavam a szolgáltatós e-mail címemhez, akkor ő megcsinálja nekem. Ez nem gond a szignózással, csupán a normális eljárás. Csak gmail, vipmail, yahoo stb. publikus e-mail címeket nem fogad el a symbiansigned.com. A szolgáltatós jelszava meg megint nincs meg...
Amúgy ezt a szignós dolgot nem minden esetben tartom hülyeségnek...
-
ronaldo
őstag
Valakinek voltak már akksi gondjai? Január végén lesz 2 éves a telefon, és kb. két hónapja megfulladt az akkumulátora. Ha alig van használatban (pár perc beszélgetés) akkor 1,5 nap alatt csődöt mond, de ha kb. 1 órát beszélek vele, akkor rögtön vége. Baromi drágák ugye hozzá az akksik (5 körül az oem, 8-9 a dobozos), ezért ebayről vettem ilyen "háromdolláros" hongkongi maszatot, amiről kiderült hogy szar (jó, 800ft-t buktam, nem nagy ügy).
Annyiból viszont jó volt ez a kínai "akksi", hogy éreztem az eredetin, hogy fel van púposodva kicsit. Érezhetően... Pedig sosem volt mikróba dugva, annyi hőt kellett elviseljen, amennyi a wifi-nél előjön. (Jó, persze az nem kicsi, de ez nem az én bajom).
Erre is 2 év garancia van, vagy csak 6 hónap/1 év "korlátozott"(=semmiértnemcseréljükki)?
A segítséget köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs