- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sztif
aktív tag
Az SE txt és a C3 szinte ugyanazokat tudja, de a 302 drágább ezeknél. OK, de viszont kapsz 3G/HSPA modult és már b/g/n-es Wifit is
-
mark77
tag
C-3 00 enyhe utánérzés. És elsőre drága. De ez még változik lefelé.
Az okostelefon drága. Mert a nyújtott extra szolgáltatásokat ki kell fizetni. Aki nagyon on line lenni az nyúljon a zsebébe. Ez a helyzet.A bevezetőt máshogy gondolom. Nem mindenki akar 100 k felett egy olyan eszközt venni,ami egy másfél év múlva elavul.
-
törölt tag
válasz
littlelion21 #92 üzenetére
Pedig ezeknél az újabb S40-es Nokiáknál általános probléma. Akármilyen formátumban írod be, akárhol tárolod el, néhány számhoz egyszerűen nem rendeli hozzá a nevet. Többek közt ezért adtam el a 300-amat.
-
tixem
addikt
válasz
mobilpeti89 #91 üzenetére
Igen, jó alternatíva lehet azoknak akiknek nincs szüksége az Android szolgáltatásaira. Azoknak tökéletes, nekem is hosszú idő után ez az első alsó kategóriás Nokia ami bejön, annak ellenére, hogy igencsak Android párti vagyok. De sajnos az ára miatt tényleg csak a tetszett kategóriát kaphatta. Most nézd meg, t-mobilnál a SE lww dominoban 36 ezer, és az hatszor ilyen telefon mint ez akárhonnan is nézzük.
-
mobilpeti89
csendes tag
Hát én ledöbbenten olvastam ezt a tesztet. Nekem E72 van, de ez a készülék nekem nagyon bejön. Mondjuk ebben a színben eléggé nőies, de biztos van feketében is.
Az E72-ben 600mhz-es proci van, ebben meg 1ghz...basszus, milyen iszonyat jól mehet az s40-el. Az E72 is pokoli gyors.
Na most az ára: 40k körül szerintem ez nem rossz kezdés, mert tudjuk hogy ez úgyis 32k-ra zuhan heteken belül, ráadásul akkor már újabb szoftverrel. Ha most állnék mobilvétel előtt, hát...lehet hogy bizony ezt venném meg. A qwerty a mániám, az android-ot nem kedvelem, és hát teljesen korrekt kis készülék, igaz a gps-ről nincs szó a tesztben, ami az E72-ben alap ugye. Szép volt Nokia.
Minimum az AJÁNLOTT kategóriába kéne tartoznia...minimum.
A cikkíró kicsit elfogult az androiddal...jó, én meg mondjuk a symbiannal és az s40-el :-) -
xlife11
senior tag
válasz
Callmaster #87 üzenetére
De csak ArmV6-os, ami eleg regi cucc.Nekem Asha 300am van, imadom.iOS mellett/utan is jp hasznalni
-
törölt tag
Ez már kiírja a hívó nevét? A 300 még nem tudta.
-
Misály
addikt
válasz
Brutális eb #49 üzenetére
Es az meg veletlenul se gaz, hogy veszel egy TELEFONT es kulon le kell tolteni hozza telefonkonyv alkalmazast, hogy normalisan mukodjon
-
Callmaster
tag
Többször át kellett olvasnom azt a részt amiben a proc. sebessége szerepel.....1GHZ!!!!!
Emlékszem az S40-s szériára mindig az volt a jellemző( érthetően az oprendszer miatt is), hogy alig fele volt a sebessége az S60-nak. Effektíve elég is volt neki az a teljesítmény.
Úgy látszik már az 1 GHZ se nagy szám, ha "ilyen" kategóriába is belepakolják. -
aram01
nagyúr
ma "láttam" az egyik szolgáltató kínálatában a telt,de kép nem volt hozzá
-
visszamennyé
csendes tag
válasz
#13260800 #15 üzenetére
Jó néhányan leszólták Dyra-t, de valamilyen szinten egyet kell értenem vele. Majdnem minden tesztet elolvasok itt az arénán, Bog örök kedvenc a stílusa miatt, de most nem értek egyet a jelenlévők nagy részével.
Ha kijön egy teló akkor "mindenki" a lehetett volna nagyobb a kijelző, lehetett volna több mag, lehetett volna magasabb órajel, lehetett volna több megapixel és persze olcsóbb is lehetett volna... és ez a vegyél telót félévente mert utána már egy butafon
Le merném fogadni, hogy a világ okostelefon vásárlóinak legalább fele semmilyen alkalmazást nem tölt le, kb semmit nem állít át mert nem ért hozzá, nincs rá igénye és csak azért vett okostelefont mert ez a társadalom elvárása. Manapság egyre több helyen kérik el az E52m, hogy mutasd már milyen telefonod van? nem érintős? de fura....
A biztosítékot amúgy egy sony ericsson tesztje vágta ki, talán az active remek túratelefon és nem bír ki egy napot, és plecsnit kapott ha jól emlékszem.
Tényleg nagyon innovatív konnektorok közti túrákhoz.
A motorola most villantott egy 3000mA-es akksit hol a többi gyártó? Nem csak az az innováció, hogy 2, 3 után 4 aztán 5 aztán 23 colos kijelzőt / magos procit / giga ramot / megapixeles kamerát pakolunk a telókba..
szerintem..
és próbáltam gyártó független lenni, hogy senkinek ne tapossak túl mélyen a lelki világába -
törölt tag
válasz
Brutális eb #76 üzenetére
Arra szoktam reagálni amikor megjelennek az első droidhuszárok. Nem kell etetni a laikus olvasókat, hogy így a droid meg úgy a droid. Olvassanak egy kis ellenvéleményt is. Ennyi.
Nagyon én se akarok veled vitatkozni mert köztudomású, hogy droidhuszár vagy. Adios.
-
Brutális eb
addikt
válasz
#13260800 #51 üzenetére
Szia ha nincs benned dűh akkor miért kezded szídni minden fiss telefontesztnél a droidot?...
""Addig pedig amíg megérkezett a marketből 2 kattintással telepíthettél alternatív telefonkönyv appot kb két tucat változat közűl...."
Ami a változatosság kedvéért szintén fagyott és lehalt."
Na persze...Ha ekkora gáz lett volna akkor világbotrány a minimum.
A topikjában meg ezzel kapcsolatban alig pár arcnak volt gond és azok is megoldották már réges régen.....Na de tovább veled nem vitázom ignorállak ezentúl úgyis látja mindenki a droid ellenes butu kirohanásaid.
Bocs a topiktól a sok offért léptem. -
Sztif
aktív tag
Azt is vedd figyelembe hogy az utóbbi félévben kb. hány dollár/euromilliókat költöttek reklámra. Nem semmi promóciókat vittek véghez és persze hogy csak a Lumia sorozat részesült benne, hisz ez a húzóerő Európában és Amerikában is.
Számoltak a veszteséggel, jócskán. De a Lumiák eladása azért nem bukta a Nokiának. Szerintem jópár milliót értékesítettek már... -
ak76
senior tag
Az nagyjából lényegtelen hogy a "N" fanok unják már hogy a csapból is droid folyik,(no meg iOs)meg kell nézni a negyedéves gyorsjelentéseket,hol tart ma a Nokia:
[link]
Lefelé,masszívan lefelé,és a WP7 amire állítólag mindent feltettek,az sem menti őket.
Igazság van a cikkben,kb 2-3 éve annak hogy a Nokia elfelejtett telefonokat gyártani,copy/paste-al ontották az újabbnál újabb szarokat,ugyanazt az utat bejárva mint a S.E,vagy előtte a Motorola a penge szériával,néha egy két villanás(6700 classic),de az innováció,a forradalmi újítások,ne adj isten az "eye candy",kitörlődött a finnek direktívái közül,ami jó lehetett volna az is szemét lett (lásd még touch screen-re optimalizál S60),mára pedig a teljes széthullás küszöbén toporognak,nemsoká itt lesz a low end mobil üzletág kiszervezése,majd az okostelefon részleg következik,pláne ha a WP7 ilyen siralmas eredményeket produkál.
A piac beárazta a Nokiát,nem a "mesterségesen generált közutálat",nem a kutykurutty mobiloldalak trolljainak savazása,hanem az ÉRTÉKESÍTÉSI ADATOK teszik tönkre a nagy N-t,mégpedig JOGOSAN. -
blackydan
senior tag
Szép lett, egy kicsit olcsóbb árcédulát elbírhatna... de alakulni fog ez még szerintem.
-
Sztif
aktív tag
Összehasonlítva az Asha 303-mal, inkább a 302!
Picivel szélesebb a készülék - nagyobb gombok
Nem érintős - aki ettől retteg annak már jó
Gyorsabb HSPA adatátvitel -
V.T.CS.
senior tag
valamelyik nap a kezembe vettem a media markt-ban.
hát ilyen csúnya telefont már rég láttam. a c3 ehhez képest egy jelenés, pedig szerintem az is csúnya. ez nem nokia fikázás (én szerettem a nokiákat, bár sanszos hogy több nem lesz.)
de nagyon mellényúltak a dizájnal. mondjuk a célközönség szerintem a 12-16 éves tinisunák.nekik meg jó. de ennyiért már lehet kapni értelmesebb, szebb, netalántán izléses küllemű telefont. -
manoarc
senior tag
Szerintem meg akkor olcsó ha csukott szemmel kiválasztok 10 barátomat és minimum 6 azt mondja, hogy ez nagyon olcsó 35ért és azonnal ki tudom tenni érte és nem fog fájni a pénztárcámnak. Attól nem olcsó mert lehet kapni 150e ft-ért is telefont. Házat is lehet kapni 50 millióért ami tényleg olcsó egy 200 millióshoz képest, de attól a legtöbben még az 50 milliósat se tudják megvenni
-
szaszimi
tag
Sziasztok!
nekem kb 3 hete van egy ilyen teló. elvileg ebben már van push... beállítottam a gmail fiókot, de full rendszertelenül tölti a leveleket. van, hogy azonnal megérkezik, van, hogy egész nap egy levelet se tölt le magától, de amikor manuálisan frissítem a mail alkalmazásból, akkor meg egyszerre 15-20 emailt is letölt...
a legfrissebb software van rajta. gyárilag független a teló, és budapesten használom, full 3g / hsdpa lefedettség mellett... tud valaki erre magyarázatot??? valami tipp? -
gybazsi
senior tag
Nekem is szimpatikusabb ez a telefon, mint az alsó kategóriás androidos cuccok.
-
Sidney
csendes tag
Sokan már megint a droidhoz hasonlítgatják. Tényleg vannak olyan emberek, akik nem szeretnének sem droidot, sem érintőképernyős telefont, csak az alapfunkciók kellenek, nekik ez jó lesz, főleg ha az anyaghasználat is okés. 35 pedig a kezdőár, ami majd lesz kevesebb is.
-
cellpeti
nagyúr
35000 és a vékonyabb pénztárcájúaknak van ajánlva. Hol éltek ti?
-
Sztif
aktív tag
A megjelenésétől kezdve vártam a tesztet, most még jobban tetszik. Kéne 2. telefonnak!
Inkább egy ilyen, mint egy belépő android telefon!
Az ár meg kezdőár, fog ez lejjebb menni... -
tixem
addikt
válasz
Liudvikas #38 üzenetére
Nos ezek mind olcsóbbak/ugyanannyiba kerülnek, és akármilyen kakinak vannak titulálva, Android fut rajtuk (kivéve a Nokiák), és azért azok jobban használhatóak. Unokaöcsémnek Telenor One Touch van, és hát igaz kicsit pixeles a kijelző, de nem azt kell vadászni... bőven használható kategória. A sebessége is tűrhető hétköznapi használatra.
Ja és nem beszélve erről
Dominoban 36 ezer, listaárom meg 40 ezer. Jelenleg ebben a kategóriában az SE LWW a best buy, és engem hiába győzködtök, megvan már fél éve, egyszer fagyott le az is azért mert kezdőként elbaszarintottam rajta valamit.
Ha valaki az fogja most állítani, hogy bizony ez az Asha jobb mint az lww, ott valami nagyon nincs rendben
Valamint a tegnap bemutatott LG l3 is jobb alternatívának tűnik így első blikkre 35 ropiért, engem a tegnapi MA tv meggyőzött, hogy egy korrekt kis cucc. Ja és nehogy Android fanboynak legyek titulálva. Ennyi pénzért ott az 500, bár az se egy fényes mutatvány ettől jobb. Ez a telefon max a galaxy mini típusúak ellen indulhat, 25 ezernél többet nem ér!
-
xlife11
senior tag
Jézusom, ti Brokencyde-ot hallgattok?
-
wolfnet
tag
Az a kérdésem hogy a Nokia miért másolja a feketeszedert?
szerk@ természetesen külsőre gondolok
-
Palibá
tag
Furcsa hogy 26-ért egy hónapja Bog a 200-ast húrrogta le, és a kamerára panaszkodott, holott szebb képeket csinál mint némely sz*rrámosott androidos vacak. igaz hogy nincs benne wifi, de azért mégsem olyan nagy hiány az egy belépőszintű okosított telefonnál. netezzen 2-3-4"-on az akinek 2 nőnemű szülője van, a levelek szinkronjához meg a gprs, edge is elég. mivel 2 kártyás, szerintem tökre megéri a 26ot, az olyanoknak akik nem egyszerre beszélnek mindkét fülükön a telefonokkal. Az egyikben lehet egy családi csomagos kártyás szám, a másikban meg egy kedvező percdíjú előfizus. Hangpostát meg lekell mondani. Úgyis jön sms arról a hívásról ami akkor jött, amég nem volt elérhető a szám. Teljesen megfelelő.
A 302-es rondább fotót készít,
"Ennek ellenére a fényképek minősége nem vészes, csupán a közeli képeken vannak az élek elmosódva."
Ja, a 7-8 méterre álló transit rendszámát verőfényes napsütésben is alig lehet már kiolvasni, a mögötte lévő autóét meg már nem is lehet. És annak ellenére hogy sok minden nincs közel a képen, egy éles részlet sincs sehol.
wifi ugyan van benne, de már nem 2sim kártyás!
Mindezt közel 35%-al drágábban (200-ashoz képest). És erre ad a lelkes újonc Pítvájt tetszett plecsnit? Ez a teszt nem jött össze, de remélem majd belejössz, és képes leszel elfogultság nélküli objektív ítéletre. -
Magnum_
nagyúr
ez most érintő kijelzős?
egyébként nagyon szép, elfogadnám csajomnak :-)
-
Liudvikas
tag
válasz
#13260800 #43 üzenetére
"dejó, hogy teljesen más árszegmensről beszélsz. de hát nyilván az olcsó Nokia-kat is az iPhone-hoz kell mérni"
az emlékek megszépítették az árat?
az az 550 euró biza' nem volt olcsó. de mint utaltak rá, elkülönítettem a felső- és középkategóriás telefonokat a felsorolásban.
na nem folytatom tovább, így is szétspammeltük a topikot, elnézést
-
törölt tag
válasz
"Köszönjük a valami elfojtott düh miatti félinformációt(finom voltam)"
Bennem már nincsen düh. Már rég nincs.
"Pár esetben nem működött(jött rá szoftver update)bizonyos funkciója nem mindenkinél."
Igazad van! Csak annak aki feltette a frissítést és magyarul akarta használni.
Pár funkciója pedig úgy nézett ki, hogy ömlesztve betolta neked az egész telefonkönyvet. 150 - 200 telefonkönyvbejegyzésnél már kisebb mutatvány volt megtalálni kit akarok hívni.
"Addig pedig amíg megérkezett a marketből 2 kattintással telepíthettél alternatív telefonkönyv appot kb két tucat változat közűl...."
Ami a változatosság kedvéért szintén fagyott és lehalt.
Nekem még mindig megvan az X10 mini pro telefonom. Alternatív rommal használható na de itt ugye nem is az a lényeg. Hanem, hogy innovációról beszélünk akkor is ha nincs is mert igazából csak mókusvakítás van.
Szép napot!
-
scyllarus
veterán
válasz
A 15k azért kicsit irreális. A Nokia 100 13k dominósan
Ugyanakkor a C5-00 vagy a C5-03 van ennyiért vagy olcsóbban, mint ez. A reális szerintem olyan 25k lenne kártyásan.
-
Brutális eb
addikt
válasz
#13260800 #15 üzenetére
"z X10 mini pro olyan apró hibák voltak, hogy telefonkönyv nem működött és hasonlók."
Köszönjük a valami elfojtott düh miatti félinformációt(finom voltam)
1 Pár esetben nem működött(jött rá szoftver update)bizonyos funkciója nem mindenkinél.
2.Addig pedig amíg megérkezett a marketből 2 kattintással telepíthettél alternatív telefonkönyv appot kb két tucat változat közűl....A 302 meg jó cucc bár az ára egy vicc.
kb 15 ért kártyásan lenne értelme. -
phonefan
tag
GRAT az első cikkedhez MA!-n
-
scyllarus
veterán
válasz
#13260800 #43 üzenetére
Ha egy olyan gyártótól veszel telefont, amelyik az adott platformot még csak most kóstolgatja, akkor számítani lehet erre... nem csak a SE-nál, nem csak androidnál.
AZ N97, N97 mini jogosan mérhető az iPhonehoz, a többire a fórumtárs is megjegyezte, hogy olcsóbbak.
Jelenleg kíváncsiságból épp egy béta romot használok, de az is jóval kevésbé bugos, mint anno a gyári 6300-asom volt, hogy a 6303-ról ne is beszéljünk, a cég által vett 15-ből 10 szervízben kötött ki, némelyik többször is, fődarab csere után is használhatatlan maradt -ez használható?Ez a telefon egyébként kifejezetten tetszik, melós telefonnak elgondolkodom rajta. Azért a Nokia nem felejtett el telefont gyártani, csak titkolja
-
szaszimi
tag
Sziasztok!
nekem kb 3 hete van egy ilyen teló. elvileg ebben már van push... beállítottam a gmail fiókot, de full rendszertelenül tölti a leveleket. van, hogy azonnal megérkezik, van, hogy egész nap egy levelet se tölt le magától, de amikor manuálisan frissítem a mail alkalmazásból, akkor meg egyszerre 15-20 emailt is letölt...
a legfrissebb software van rajta. gyárilag független a teló, és budapesten használom, full 3g / hsdpa lefedettség mellett... tud valaki erre magyarázatot??? valami tipp? -
hdtomi
senior tag
válasz
Liudvikas #38 üzenetére
Oké van több is, hasonló árban, és van pár qwertys, de a többit nem nézem, aki fizikai qwertyt akar olyat vesz. Aki hagyományos telót akar és semmi mást annak hiába listáz ki az ember érintős telefonokat. Ezért sem írtam az 500at ide.
Így van alternatíva és olcsóbban is. Én saját véleményem, hogy a felsorolt 7 készülékből ha muszáj lenne talán kettőt vennék meg. Inkább nem mondom melyikek azok, de úgyis kitalálod
(többi márkában csalódtam már)
-
törölt tag
válasz
Liudvikas #29 üzenetére
"már akkor is alsókategóriás droidnak számított az X10, (mellesleg az volt a SE második (harmadik?) androidos telefonja), ezek után érthető, hogy nem jött be a dolog"
Akkor vegyék vissza. 35 000-be vettem 2 év hűséggel. Nekem senki nem mondta a vásárláskor, hogy ez a telefon csak teszt telefon. Persze ilyen úgyse lesz.
"eközben a Nokia 2 évvel az iPhone megjelenése után is ontotta a kezelhetetlen rezisztív, recsegő-ropogó felsőkategóriás(? ) telefonjait --> (ld. : 5800, N97, N97 mini). aztán próbáltak az alsó kategóriában is mozgolódni (5530, 5230, C6-00, később a C5-03)"
dejó, hogy teljesen más árszegmensről beszélsz. de hát nyilván az olcsó Nokia-kat is az iPhone-hoz kell mérni
"rohadtul le voltak(vannak?) maradva kezelhetőség, és a "felhasználói élmény" (ezt csak a WP7 óta merném egy lapon emlegetni a Nokiával ) szempontjából. ezt az emberek többsége beismeri."
Megint mit hasonlítasz mihez? Mert ugyan ki ne találd már, hogy egy fagyogatós, hibák és bugok százaitól nyüzsgő olcsó Androidos telefonnál egyáltalán van olyan, hogy felhasználói élmény. Na ezekhez képest az olcsó Nokiak használhatók. Erről ennyit.
-
roypapa
tag
Előlről tényleg szép. A hátlap is szép csak leérhetne az aljáig.
Másodtelefonként elviselném.első számú telónak inkább X8-at vennék 33ért de én Droidfan vagyok
-
Egész jól kinéz a telcsi!
Pofás!
És nem tudom figyeltétek-e: TETSZETT pecsét van rajta!
-
MadcapLaughs
csendes tag
válasz
Liudvikas #29 üzenetére
Itt a Finntroll
(Sorry az offért, de ezt nem lehetett kihagyni)
Témához: Végre egy viszonylag normális üzemidejű mobiltelefon, remélhetőleg az XDA-k nem pusztítják ki az ilyeneket. Amúgy ezek mellett még igazán megújulhatna az "okos" billentyűs részleg is.
-
Liudvikas
tag
na jól van.
qwerty feature telóból..
ennyiért kapsz(vagy olcsóbban): Nokia X2-01, Nokia C3, Samsung Chat 335, Sony Ericsson txt, LG C300, LG GW300, LG Optimus Pro C660ha nem fontos a qwerty, kb ilyen áron mozog a: Samsung Galaxy Mini, Nokia 500, Samsung Galaxy Y, Samsung Galaxy Gio, Nokia X3-02.
a qwertysek közül ugyan csak 1-2, de ennyiért bőven kapsz simán jobb okostelefont.
de ha megint a "deaznemNokia" szöveg jön, a Nokia 500 35-7ezerért már beszerezhető. S^3al, GPS-szel, jobb hardverrel.akárhogy is számoljuk, az elmúlt 1 éves intervallumban a Nokia 6! körülbelül ugyanolyan tudású s40 telefont dobott piacra.(ha a hányadék X5-01et nem számoljuk) értem én, hogy mindegyiket más régióba, de ezek...
-
gzbotii
nagyúr
Nem lenne rossz, arra amire kell, de igy a fehert nagyon elszurtak aval a hatlappal..
-
csab2
veterán
Wifi hotspot nincs benne gondolom. Jól gondolom?
-
manoarc
senior tag
Sonyericcson TXT fehérben 23k a sony shop-ba. Az pénztárcakímélő.
-
Velocity
aktív tag
érdekes dolog ez az okostelefon dömping. Biztos van piaca, és biztosan mindenkinek feltétlenül ilyenre van szüksége, de én nagyon hiányolom azokat a készülékeket, amik pár éve még sikertörténetek voltak.
Most vehetsz okostelefont, querty-s telot meg belépő telefont. Hiányolom az olyan candybar telokat, amik rendes gombsorral, igényes kialakítással rendelkeznek. Mint pl az imádott E51-esem... vagy a sokak által imádott 6300, 6700... vagy ide sorolhatnám telefonom közvetlen rokonait is, az E50-et és E52-t is.
Ilyen telok gyakorlatilag kihaltak. Amik most kaphatóak, pár éve belépő kategóriába illő designt kapnak...
-
hdtomi
senior tag
Ezeket nem ismerem, de a márkanévből ítélve azért a Nokia név jobban hangzik... Pl.: minőségre gondolok. LG-nek 150megás a memóriája (50el több?, de amúgy annak a Samsungnak is annyi kb. HTCnek volt 100körül), 3MP fixfókuszos kamera LG, ennek a Nokiának 3,2, most a Huawei-nek nem járok utána. Ja és az említett Samsungot decemberben vették az egyik szolgáltatónál, nem ezer éve.
Így a mai mezőnyhöz hasonlítva is korrekt ez a 302-es, bár tuti találni olyat amivel lehet példálózni, de nem ezekkel szerintem.
Bocs ám, csak már unom, hogy állandóan szidják a Nokiát és a csapból is az android folyik.
-
sz.gabor11
tag
szerintem egész pofásan néz ki, mutatós kis telefon.
-
hdtomi
senior tag
válasz
Liudvikas #29 üzenetére
"várom a finntrollokat"
megjöttem
Oda kellett ám dobni, hogy ennyiért androidos "okostelefont" is lehet kapni...
Wildfire S-em volt, 3 nap után majdnem kivágtam az ablakon, pedig 2.3.5 futott rajta és elég korrekt cucc volt, ja persze ennél drágább... 100megás memória ami állandóan betelt aztán a rootolás meg a sok trükközéssel lehetett volna megoldani. (el is adtam) Akkor az egy dolog hogy sok mindent el lehet menteni a névjegyzékben, de maga a kezelés, számot másolni a SIMre meg ilyenek, a 3100 Nokiám okosabb, még azt is felajánlja, hogy eredetit törölje vagy nem.
Aztán a Samsung, valami olcsót próbáltam, 2.2 androiddal, az meg még rosszabb, nagyon durván pixeles kijelző, rengeteg ikon zsúfoltan, alattuk apró betűk, hát alig tudtam kezelni aztán mikor pár dolgot meg akartam nézni, mondta a tulaj nem lehet, mert hát csak 2.2 van rajta ja és állandóan tele a memória, aztán az illető kb azt se tudja mi az a facebook...
Ennyit az olcsó androidról, igen jó ez a telefon főleg ennyiért!
-
Liudvikas
tag
válasz
#13260800 #15 üzenetére
már akkor is alsókategóriás droidnak számított az X10, (mellesleg az volt a SE második (harmadik?) androidos telefonja), ezek után érthető, hogy nem jött be a dolog
eközben a Nokia 2 évvel az iPhone megjelenése után is ontotta a kezelhetetlen rezisztív, recsegő-ropogó felsőkategóriás(?
) telefonjait --> (ld. : 5800, N97, N97 mini). aztán próbáltak az alsó kategóriában is mozgolódni (5530, 5230, C6-00, később a C5-03)
rohadtul le voltak(vannak?) maradva kezelhetőség, és a "felhasználói élmény" (ezt csak a WP7 óta merném egy lapon emlegetni a Nokiával
) szempontjából. ezt az emberek többsége beismeri.
az általad említett stabilitásról csak annyit mondanék, hogy a barátném 500-asa (eredeti Belle frissítéssel) heti szinten képes eldobni a hívásokat, vagy f@szán kikapcsol böngészés közben.
majdnem biztosra veszem,hogy az 5530 volt az utolsó Nokiám, elég jól megvagyok a wp7-tel
várom a finntrollokat
ON: egész jó kis teló lett, bejövős a hátlap, meg az üzemidő
-
rvbobbi0
csendes tag
válasz
#13260800 #15 üzenetére
Csatlakoznék a véleményedhez némileg. Unokahúgom pl. mini x10-es telefonnal rendelkezik és nagyon elriasztott a vételtől amikor a kezembe kaptam és kipróbáltam. Látszatra tök jó, meg külsőre is nagyon pofás, de nem kéne.
MÁS: "Az S40 rendszer egy szépen kiépített és alaposan kipróbált szoftver. Az elrendezés és a felépítés alapelve semmit sem változott a régebbi S40 rendszerű mobiltelefonokéhoz képest. Kézzel fogható a logika, a rendszerezettség, pont ahogyan a Nokia felhasználók szeretik. Nem is érdemes átszervezni a menüstruktúrát, hiába unalmas, pont ezért szeretik a vásárlók a Nokiákat."
Az elmúlt egynéhány év alatt a hagyományos sonyericsson telók a sablonos, önismétlő és egyéb jelzőket kapták sorra az ilyen tulajdonságaik miatt. Nem azt mondom, hogy nem volt benne igazság, de ez azért érdekes látásmód.
Egyébként tetszett ez a nokia. -
knyitogato
őstag
Láttam pár hete a Saturnban, gyönyörű, igényes készülék.
-
vince
őstag
jól emlékszel, a 6260 Slide ilyen telefon
-
Sidney
csendes tag
Nagyszerű, erre a készülékre vártam! Igaz, nem magamnak, egyik rokonom szeretne telefont, ami a következőknek megfelel: jó hangminőség, hosszú üzemidő, qwerty, szép külső, egyszerű menü, wifi, e-mail, böngészés, telenornál kártyásan max. 35 ezer. Egyedül a led hiányzik, de a többit hozza. Még megvárok néhány véleményt, és ha nincs nagy hibája (pl. C3-nál a wifi gondok), megvesszük.
-
PeetWhite
csendes tag
válasz
#13260800 #15 üzenetére
Természetesen az egyéni tapasztalatokat nehéz felülbírálni egy másik ember saját véleményével, de lassan 2 éve használok Android rendszerű telefont (először SonyEricssony Xperia X10, majd HTC) és SOHA nem volt vele problémám.
Lehet én fogtam ki túl tökéletes példányt, vagy éppen te fogtál ki hibás darabot, de a rendszert fejlesztik, új droidos telefonok jönnek ki naponta, így nem tartom valószínűnek, hogy a te véleményed tükrözné a közvéleményt.
Persze én se szeretem, ha valami megbízhatatlan és cserben is hagy olykor-olykor, de érdemes máshonnan is tapasztalatot szerezni. Szerintem túl hamar mondtál imát az Android felett, de az is lehet, hogy nem neked találták ki. Ez esetben ez az Asha tökéletes lenne neked
-
PeetWhite
csendes tag
Megannyi alternatíva létezett már korábban is, olcsóbb árkategóriában, a Nokia helyett. Az LG készülékei és a Samsung mobiltelefonjai is versenyképesek voltak, nem csak árban, de minőségben és formatervben is. Az egyetlen dolog, ami visszatartott sok embert, az a Nokián megtalálható szoftver (S40, Symbian), hiszen tulajdonképpen azon nőtt fel mindenki.
Nézzünk vissza Samsung Soul cikkeket. Detto Nokia 6500. És mégis melyik fogyott jobban? A Nokia. Pedig a Samsung árban nem állt távol a Nokiától, csak a Samsung márkanévben kevésbbé bízott a vásárlóerő. Ezt hívják egyfajta márkafanatizmusnak.
-
Maxentius
addikt
Inkább úgy mondanám, hogy lassan Badát faragnak belőle, ami hosszú távon nem hátrány. Főleg, ha úgy sikerül fejleszteni és pozicionálni a rendszert, hogy az alsókategóriás Androidosokat is verje minőségben/stabilitásban.
Ha már ideírtam: valami hasonló cuccot qwerty nélkül szívesen látnék (pölö Asha 300-at, vagy hasonlót, csak WiFi-vel), de ez is kellemesnek tűnik.
-
törölt tag
"Nokiát nagyon ritkán volt szerencsém megnyomkodni, akkor is olyan telefonok jutottak hozzám, amiket már láttam előtte hónapokkal vagy évekkel, csak éppen más néven, más dizájnnal. Bátran ki mertem jelenteni, hogy aki Nokiát vett kettő-három éve, az vagy márkafanatikus volt, vagy nem volt vevő az innovációra."
Ez nettó fas.....
Én vevő voltam az "innovációra" többek közt a Mobilaránás tesztnek köszönhetően megvettem életem első és valószínűleg utolsó rohadtul "innovatív" Androidos okostelefonját (X10 mini pro).
Ezek után visszatértem Nokia bácsihoz és egy időre fel is függesztettem kalandozásaimat az "innovatív" készülékek felé.
Nem is olvastam tovább a cikket.
Sajnos teljesen elvesztettétek az objektivitásotokat.
Még hogy innováció? Ne vicceljünk már. Bár ha nálatok az innováció egyenlő fogyogatós, nem működő, frissítést hírből ismerő telefonokkal akkor teljes mértékben igazatok van. Az X10 mini pro olyan apró hibák voltak, hogy telefonkönyv nem működött és hasonlók. Még, hogy innovatív.
-
K0vasz
aktív tag
"Bátran ki mertem jelenteni, hogy aki Nokiát vett kettő-három éve, az vagy márkafanatikus volt, vagy nem volt vevő az innovációra." Mivan?? 2-3 éve még csak iPhone volt, meg 100+ ezer forintos androidok, amik egyrészt még eléggé gyerekcipőben jártak (talán még az 1.xx verziónál jártak), másrészt messze nem volt olyan túlkínálat belőle, mint most (hogy mást ne mondjak, az általam preferált SonyEricsonnak pl. egyáltalán nem volt még nemhogy androidos, de más naprakész érintőképernyős okostelója sem, ill. talán akkortájt jött ki az első, ami viszont nagy volt, lassú, és bugos). Ezzel szemben ott volt az 5800, ami árban is korrekt volt, és tudott mindent, amit egy okostelónak tudnia kellett (érintőképernyő, wifi, gps, rendes böngészés stb.). Úgyhogy én pl. azért vettem akkor Nokiát, mert a középárkategóriában egyszerűen nem volt más alternatíva, és azért ne mondjuk már, hogy 2-3 éve a nokiának nem voltak rendes telói... (mondom ezt úgy, hogy előtte jóformán egyáltalán nem volt nokiám, mert egyrészt a tudásához képes drágának találtam, másrészt rosszul voltam a gagyi recsegős-ropogós készülékeiktől)
-
helixP
nagyúr
Egész jó pszeudo-okokstelefon
Lassan addig gyúrják az S40-et, míg összeér a Symbiannal.
Meglepő, hogy például a böngetés mennyire elfogadható. Ez jó lett, határozottan! -
Telomanikus
senior tag
"a vékonyabb pénztárcával rendelkezőkre." Vagy csak szimplán nem akarnak sokat költeni egy telefonra / nincs rá szükségük.
-
T0rnad0
addikt
Na ez szebbre sikerült, mint a 201-es
-
amanoba
őstag
nagyon tetszik ez a telefon, elölről kifejezetten pofás lett.
az árát igazán szolgáltatói kínálatban lehet majd megítélni, de így sem vészes, ha nem nézzük az adatkábel-memóriakártya spórolást.... -
meroly
veterán
Jó kis teló lett
-
scyllarus
veterán
2. telefonnak tökéletes lenne. Bár én nagyon megszoktam az érintőset, de ha jól emlékszem, az Asha 303 az
-
carotis85
csendes tag
Sziasztok. Én Androidról váltottam erre a telóra és nagyon szeretem. Viszont a hátlap rögzítésének módja katasztrófa. Lötyög, nyekereg, és nem is tartja teljesen biztosan az a 3 kis pöcök... Ez egyedi hiba lehet? Tapasztalt valaki hasonlót?
-
JanFe
aktív tag
Egesz jol sikerult keszulek
-
Mindy-Lee
tag
És kezeli az Exchange-t is, szuperjó!
-
turbuczn
tag
GPS nincs benne?!
-
Dogmatix
tag
Inkább ezt venném, mint egy alap droidot, ami hetente 3szor összeomlik (like Gio)
-
Kisokostelefon , szerintem, ha már az alap dolgokat tudja
sőt annál is többet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az S40 platformra építkező Asha sorozat legújabb tagjával a Nokia ugyanazokra lő, akikre eddig is: a vékonyabb pénztárcával rendelkezőkre.
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ZOTAC TRINITY OC RTX 3090 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest