Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Toma
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
calocsay
tag
1. Igen
2. Igen
4. Hibátlan.Én most jutottam egy ilyenhez a Telenornál ingyen, mivel használtam egy Motorola CD930.at, ami 1998-as volt és az új frekikkel már nem működne. Szóval jó "áron" jutottam hozzá. Első benyomásom:
- Nagyon jó kézbe venni, minőségi összeszerelése van, nincs ok szégyenkezni vele sehol
- HD hang minősége van a leírás szerint és érezhetően sokkal jobb a hangja mint a korábbi telefonjaimnak. (Nem csak a mocira értem)
- A gombok nagyon jók, a csengőhangok kiválóan szólnak
- Whatsapp, Line gyorsan betölt és jól használható a PTT szolgáltatás is
- Levelezés gyors és jól használható
- Fotó és videó átlagos minőségű jól megbirkózik az AVI videókkal is.
-Ami negatívum kicsit:
- 1 nap alatt 1-es fokozatra merült az akku, igaz, csapattam mindent rajta, egész nap online rajta a whatsapp, facebook és line
- A böngésző elég harmatos, igaz, nem is nagyon használom
- Hiányolom az elemlámpát és a VoIP-otÖsszegzésem:
A netes vonalat én se erőltetném, már csak a kijelző méretei miatt se. Mondjuk ezen az alapon a HD videó lejátszásnak se sok értelme van 3,5-4,5"-on, mert élvezhetetlen, mégis van sok okostelefonba.
A témánál maradva, mindennapi használatra, gyors kapcsolattartásra van/lett tervezve a termék. Használata nagyon egyszerű még az idősebbeknek is, és ha a netes alkalmazások nincsenek használva több napot is kibír. Szívem szerint szívesebben használnám ha 4-5 napig menne az akkuja, de sajnos a netes dolgok miatt erre nincs esély. Ezért egyet kell értsek a cikk íróval, hogy ezeket ki kellett volna szedni belőle, csak hát az egész világ a netre költözött. Nekem kifejezetten tetszik a készülék, összességében jó érzéseim vannak, mikor kézbe veszem. Egy túlspirázott alap mobilt látok benne, ami jóra sikeredett külsőleg és igyekszik a kor elvárásainak legalább kis mértékben, de megfelelni. Ezt többé-kevésbé hozza is, bár nem tudom, illetve nem vagyok biztos benne, hogy ez a jó irány. Mondjuk úgy, hogy ezzel a termékkel egy szűk réteget el lehet érni és sokáig szerethető lesz ez a készülék még a használója által. Ha megörökölte volna a 6303i vagy jobb esetben a 6700 slide kameráját a villanóval, top kis telefon lenne. Így se rossz, ha fontos a forma, a tartósság és a megszokott gyors kezelhetőség. -
-
-
hevizms
addikt
Üdv mindenkinek.Van egy ilyen telefonom és nem kapcsol be.Töltést veszi,mert az akku kissé melegedik ahogy a töltőn van.Viszont hiába nyomom a bekapcs gombot nem történik semmi.PC-n keresztül lehet ezekre új firmwaret tenni?
-
St3ven
addikt
-
meroly
veterán
Az e-mailhez az Értesítések menüben nincs beállítás? Vagy az csak közösségi hálózatokra vonatkozik?
Ez a kijelző vibrálás elég érdekes, a miénk egy sim-es és abban nincs vibráció. Lehet összefüggés a SIM-ek számával?!- ha az egyik SIM-en adatforgalmazás történik, a másik SIM-et ledobja a hálózatról (!)
Nagy dilemma volt, most már ezt is tudjuk.Akku jobb lesz szerintem, bár elég hardcore user vagy, lehet nálad nem, de itt 2-3 napot vígan elcsiripel.
-
St3ven
addikt
Tegnap kaptam kézhez a telefont, íme az első benyomások.
Pozitívumok:
+ masszív ház, rendkívül jó összeszerelési minőség
+ van külön adatkapcsolat ki/be kapcsoló
+ külön állítható a csengőhang az egyes SIM kártyákhoz
+ megy rajta a WhatsAppNegatívumok:
- az email alkalmazás nem küld push értesítést a beérkezett üzenetekről
- nem lehet az egyes SIM kártyákat egymástól függetlenül, külön-külön repülő üzemmódba tenni
- ha az egyik SIM-en adatforgalmazás történik, a másik SIM-et ledobja a hálózatról (!)
- a felhasználói felület eléggé összecsapott a felugró értesítések (üzenet, bejövő hívás, kiválasztva/OK visszajelzés) kimondottan gagyi hatásúak (a 6300-ban és az X3-02-ben ezek jóval igényesebb voltak, pedig azóta már eltelt sok-sok év)
- a kijelző vibrál (lásd korábbi hsz-em)
- a zenelejátszó nem képes mappa szerinti lejátszásra, ráadásul csak egy külön menüpontot kiválasztva lehet a háttérbe rakni, különben leáll a lejátszás (X3-02-nél például bármit nyomtál - pl. hívásmegszakító gombot -, tudta, hogy a háttérbe kell vonulnia, folytatva a lejátszást)
- az akku eddig nem sokat bír, két csíkon kaptam meg, két és fél óra alatt sikerült lemeríteni, majd fullra töltve három óra nyomkodással egy csíkkal csökkent a töltöttség (ez mondjuk még javulhat) -
St3ven
addikt
A hétvégén megnyomogattam a kis 301-est a MM-ban, nagyon egyben van a készülék, ám eléggé elszomorított a kijelzője.
Konkrétan vibrált a fekete téma sötét mintázata, de ugyanúgy a cián téma kékje is.
Nem tudom, ez minek tudható be - remélem egyedi eset, vagy csak a töltés miatt volt valami "interferencia" -, de még sosem láttam ilyet telefonon. Nem is kellett közelről vizslatnom a képet, már messziről feltűnt ez a zavaró jelenség.
Nektek látszik valamilyen vibráló mintázat a nagyobb egybefüggő, homogén színű területeken?
Külön fájt, hogy az elvileg teljesen ugyanilyen kijelzővel szerelt 515-ös tökéletes, hibamentes, tűéles képet adott.
-
meroly
veterán
Hát ha hiszed ha nem a második leggyakrabban használt funkció a zseblámpa a 3720-amban. Én pl azért hogy odapillantsak valahová vagy benézzek az ágy alá nincs-e ott egy lego darab vagy csak egyszerűen valahol a sötétben világítani inkább nyúlok a zseblámpához mint a villanykapcsolóhoz és nem a spórolás miatt, hanem mert az kéznél van. Volt hogy könyvet olvastam mellette.
-
ombi79
újonc
Helló!
Szerintem szánd rá magad
Mióta SIMkártyát cseréltem 4-5 napig bírja, na jó, nem egész nap használom, de fotózok, videózok, zenét hallgatok, játszok is vele, mióta megvan ez a teló, nem hallottam a lemerülést miatt pittyenni.
Nem sokat netezek vele, de nem volt vele gond, még online rádiót is lehet vele hallgatni.
Whatsapp-ot nem használok, nem tudok nyilatkozni.
Én zenét kihangosítva hallgatok vele, nem úgy szól, mint egy hi-fi, de annyira nem rossz.
Ami nagyon tetszett a 301ben, hogy mikor először akartam az adatokat átküldeni az előző telefonomról (6303i) bluetooth-al, szépen felismerték egymást, pár perc alatt átment minden, a nevekhez mentett képek + összes adat és a naptár bejegyzések, jegyzetek.
Lehet, hogy minden teló tudja ezt az adatátvitelt, de én nem sűrűn veszek újat, így ilyet még nem láttam. -
St3ven
addikt
Még mindig nem bírtam rászánni magam.
Végigolvastam a topikot, és elkezdtem aggódni az akksiidő miatt. Nekem négy nap lenne a minimum, és elég intenzíven lenne használva, zenehallgatásra is. Viszont az X3-02-m is kibír 2-3 napot így, szóval lehet, hogy ugyanott lennék, ha abba vennék egy bika akksit (az eredeti 2,5 éves akksija 860 mAh-s, BL-4S).
-
St3ven
addikt
Sziasztok!
Pár kérdésem lenne a tulajokhoz, mielőtt ilyen telót vásárolnék.
1. A WhatsApp üzenetek késés nélkül megjönnek a háttérben futva, lezárt képernyő mellett?
2. Megtalálhatók a régi szokásos testreszabható profilok? Halk, rezgő, néma, hangos stb.
3. Zenehallgatáshoz (mp3) milyen a készülék? Utángyártott Nokia in-ear fülessel lenne használva, szóval nem a leggagyibb szerkezettel.Minden tapasztalatra kíváncsi vagyok, és megköszönök!
-
meszipeti
aktív tag
Érdeklődné, ha ezzel a telefonnal szinkronizálom a névjegyeket outlook-kal, akkor a hívófél fényképét is behozza, vagy csak akkor, ha telefonra mentem a képet.
-
meroly
veterán
válasz
Forestal #346 üzenetére
Ebben a videoban 8:21-nél én úgy látom hogy kikapcsolhatóak a funkciók és a fő sim-et nézi ráadásul.
-
Forestal
tag
-
SzergejAB
újonc
Sziasztok!
A cégem 4 napja adott cserébe egy 301-es Nokiát. Az új Nokiákkal nagyon elégedetlen vagyok, főleg ebben a céges flottában valahogy csak ipari hulladékokat osztogatnak. A lényeg, hogy a 4 napos 301-esem rendszeresen megcsinálja, hogy a képernyő eltűnik és csak egy fehér háttér villog. Főleg hívások után ragad így be, de most attól is, hogy feltettem töltőre. Egyszerűen kivagyok ezektől a Nokiáktól, a korábbi Asha félig érintőképernyős megoldása is egy rakás szerencsétlenség volt. Van ötletetek, hogy ez mitől lehet? Küldhetem egyből garanciális javításra? 4 naposan? Ez "minőség"?
Bocsánat a hangnemért, csak ezzel a telefonnal kellene dolgoznom, de csak arra alkalmas, hogy dühítse az embert...
-
meroly
veterán
-
Forestal
tag
Sziasztok!
Hagyományos billentyűs dual SIM-es telefont szeretnék. Ezt a 301-est nézegettem de meglehet ez sem lesz jó az igényeimnek. Előrebocsátom hogy egy telefont szeretnék nem kettőt.
A munkahelyemen nem vehetem fel a telefont privát hivásokra és én sem hívhatok senkit SMS-t sem tudok küldeni. Szeretném ha műszak végén nem kellene cserélgetni a 2 SIM-et hanem csak átváltok a munkahelyiről privátra és minden meg van oldva. Van ilyen készülék szerintetek? (Nokia előnyben) -
Odzse
tag
Sziasztok,
Ma kaptam egy ilyen telefont(céges) és olyan problémám van vele,hogy mikor hívnak,akkor nem írja ki a sim kártyán található kapcsolat nevét,csak a számát.Próbáltam állítgatni mindent,de nem működik.
Tudnátok segíteni?
Előre is köszi
-
ombi79
újonc
Nagyon köszönöm a segítséged és a gyors válaszokat!
Holnap megyek és intézkedek, majd beszámolok.
Egyébként néhány szó a 301esről
egyszerűen gyönyörű fehér színben, jó kézbe fogni, nekem nagyon tetszik
a 6303hoz hasonlítva visszaesés ez a darab (vaku+oldalsó hangerő gomb), dehát csak ez van vagy a drága 515.
A merülést (csak nálam) leszámítva nem csalódtam benne, minden funkció amit használok jól működik.
A szép nagy kijelző okán jól láthatóak a betű és számok.
Középkategóriás telefont keresőknek nem rossz választás. -
ombi79
újonc
Tehát a sim kártya miatt merülhet? (egyébként T- szolgáltatós)
Ezért vettem új telefont, mert az előző (6303i) hirtelen elkezdett nagyon gyorsan merülni, nézelődtem milyen újat vehetnék, megtetszett ez a 301es fehérben és a cikkben olvastam, hogy jó az akksi idő.
Erre merül ez is újonnan, hát eléggé berágtam.
A sim kártya csere hogy működik? Ilyet még nem csináltam eddig. -
ombi79
újonc
Nekem is lenne kérdésem.
Hogy lehet, hogy ennyire gyorsan merül ez a telefon?
Este felteszem tölteni, reggel kihúzom és még nincs dél, de már egy csíkkal kevesebbet mutat, úgy hogy nem is nyúltam hozzá. Este 8ra már csak két csík és még mindig nem csináltam vele semmit.
A hálózatot gsm-re állítottam, a háttérvilágítás a legalacsonyabban, a saját gyári témát használom.
Holnap lesz egy hete, hogy nálam van a telefon és aggódom.
Van ötletetek? -
Isti2
aktív tag
sziasztok.
tudja ez az s40 készülék a régi s60-as zenelejátszó számkeresés begépeléssel funkcióját?
köszi -
meroly
veterán
-
balees
tag
Sziasztok,
most kaptam egy ilyen telefont (céges) és egyáltalán nem írja ki a hívó számokat. Csak annyi hogy hívás. Hogy lehet ez? Valamit át kell állítani? -
xxxyyyzzz111
tag
válasz
Dotahpakeb #318 üzenetére
Nem lehet kikapcsolni, ne keresd a nem létező megoldást.
-
Dotahpakeb
csendes tag
Tényleg, hát felteszem itt: hogy a fenébe lehet a hívásrögzítőből kikapcsolni a csipogást (Nokia 3110c)? Van erre egy ügyes megoldás? Elég vicces ez a bug. Esetleg vmi telepíthető? Feltúrtam a netet de erre tipusra semmi has app..
Hátha vki ebben a cipőben járt.
-
meroly
veterán
válasz
Dotahpakeb #316 üzenetére
Ha a samu s5610 nokia lenne már nem járnék ide
Na jó igen, de akkor nekem meglenne a tökéletes telefon, hogy az milyen gyönyörű képeket csinál bakker! -
Dotahpakeb
csendes tag
-
meroly
veterán
válasz
Dotahpakeb #314 üzenetére
Ezzel maximálisan egyetértek, még az igényeink is nagyjából ugyanazok.
-
Dotahpakeb
csendes tag
Az isten szerelmére, h nem képesek a mobiltelógyártók egy mindenben eltalált alaptelót kifaragni? Az agyam robban fel ezen. Tuti mobil ennyi ordítva üvölteném mindegyik vezérigazgató pofájába íme:
-128*160 napfényben olvasható (lehet nagyobb felbontás)
-1000-es telefonkönyv
-7 nap készenlét 12ó beszélgetés
-3-5 mpx de jó! a qrva 'letbe! mondom jó! ledes kamera, ami elemlámpa egyben wazze!
-ébresztő
-stopper
-usb 2
-micro sd
-usb
-blútosz
-fényes nem egybebazmegolt pvc rohadtúl nem tapintható gombsor
- ne legyen hangyaf*sznyi, se féltégla vagy lapostetű
-mp3
-fm
-egyéni menü, a kitekertnyakú menüídet dugd fel!
-naptár
-karcálló kijelző, strapa műag ház, netán fém is lehet üsse kavics
-kihangosító
-hangrögzítő és NEM pittyegő hívásrögzítő
-pulzumérő, mert már felment rendesenMind ami a kezembe került már már majdnem igen, csak valamiben mindegyik kiveri a biztit. Emez az cikkben szintén. Az ár már szinte másodlagos lenne. Csak lenne tartós és legyen vmi kivételesen okos butatelefon. Sokat akarok?
Pedig olyan közel volt ez már!
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Hogyan tudnám elérni, hogy a hívó fél neve megjelenjen és ne csak a telefonszáma? (be van állítva vezeték és keresztnév is a számhoz, hívás fogadásakor mégsem a nevet írja ki.)
-
meroly
veterán
Nos kézhez kaptam én is a céges 301-esemet, jöjjön egy rövid írás róla.
Külső
Ahogy már előzetesen megszemléltem MM-ban, csak megerősíteni tudom hogy nagyon jól össze van rakva. Egyszerűen jó kézbe fogni, masszív, nem recseg ropog és az éles szélek miatt tartása is van. Egyedül egyik oldalon volt kicsit nagyobb a rés a keret és az előlap találkozásánál, tehát nem is az akkufedélnél, de ennyi bőven belefér. Telefonálni is kényelmes vele, jó széles, van mit fogni, az éle különösen tetszik ebben a pozícióban is.
Gombok kényelmesek, a zongoralakk bevonat ellenére nem csúsznak, félre nem is nyomtam vele. Nincsenek túlságosan külön, így a jobb felső funkciógomb megnyomásakor féltem, hogy a híváselutasítót nyomom, de nem tévedtem egyszer sem. A gombok mérete is megfelelő, nekem ugyan átlagos kezem van, talán egy kicsit kissebb is, de nagy újjúaknak is bőven használható.Szoftver
Nem tudom ki írta és miért, de szerintem egyáltalán nem lassú. Sőt még a java alkalmazások is meglepően gyorsan indulnak el. És annak ellenére hogy nem futnak a háttérben a facebook például az értesítések funkción keresztül a háttérből is küld "üzeneteket". Persze ehhez folyamatos adatkapcsolat kell, ami az akkunak nem tesz jót, de aki annyira szeretne online lenni, hogy a közösségi oldalakon írtakat is azonnal olvasni szeretné, annak van lehetősége rá.
Nagyon jól testreszabható a menü, bár szerintem túl sok funkció szerepel a gyökérstruktúrában. Ilyen például a naptár, az origo. Egy-két dolog átnevezésre került, a jól megszokott napló helyett számláló van és nincs galéria menüpont, oda úgy tudtam eljutni, hogy a kedvencekbe felvettem a Fájlok elnevezésűt és az a galéria. Biztos szerepel a menüben is külön valahogy, de nem kerestem.
Ami újítás volt számomra, hogy a * gombhoz is tudunk külön funkciót rendelni, de ehhez csak alkalmazást.Fényképező
Kár a fárnya led-ér, mert szerintem napfénynél nagyon szép képeket csinál. Bőven teljesíti azt, amit az ember egy ilyen lencsétől elvár, éles a kép, a szoftver gyorsan elindul és gyorsan is ment. Úgy vettem észre hogy egyből jpg-be, tehát nincsen az nrv konverzió. Vicces a selfie funkció, próbáltam átvágni, de valahogy mindig felismerte a fejemet.
Összegzésem
Adat simkáryát tettem csak bele a teszt erejéig, így hívást nem tudtam kipróbálni milyen, a 112 a szokásos minőségben és erősségben volt hallható, tovább nem mentem.
A célcsoport tuti meg lesz elégedve vele, magam részéről nagyon sajnálom hogy kimaradt a led és a hozzá tartozó zseblámpa funkció, így számomra ez most nem nyert, talán a Nokia 220 majd, de a lámpa ott is a tetején van, így vakuként nehéz lesz, de már ez is haladás. -
stellaz
veterán
Nem tudom miért, de a telefon nagyon gyorsan merül, 3-4 nap a maximum amit kibír, akkor is ha alig használom és csak gsm hálózatot engedélyezek neki. Ez azért vicces, mert a nokia x2-02 is ugyanennyit ment el, pedig annak jóval kissebb aksija volt.
-
dezs520
senior tag
Sziasztok,ismerősöm kérdezi,hogy telefonon hogy tudja beállítani a googlit kezdőoldalnak....nincs nekem nokiám,valaki tud segíteni?
-
stellaz
veterán
az okostelefonokhoz viszonyítva kicsit tényleg húzós az ára, lehetne azért ezt olcsóbban is adni, mondjuk a feléért, de tény, hogy én is ilyet vettem és a médiában is elég kurrens terméknek tűnt
a cikkel csak annyiban nem értek egyet, hogy én nem vagyok nagyfater, mégis hagyományos telefont választottam ismét, mert kisebb, könnyebb és zenét hallgatni simán lehet rajta, nekem ez számított. Minden másra ott van egy asus tablet, meg ebook olvasó.
És a netre is ritkán szükségem van, ezért jó ha minimál szinten tudja legalább, pl. gmailt, vagy a vonat menetrendet megnézni, bár igaz, fészbukkom nincsen, és ha lenne is, nem ezen nézegetném valószínűleg.
A fotóival mi a gond? A tesztképei nem annyira gázosak egy ilyen telefonhoz képest.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Kevés hagyományos mobil van már piacon. A Nokia 301 az egyik utolsó nyomógombos telefon, lassan ott tartunk, hogy ezért drágább.
- EA Sports WRC '23
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Megosztott háttértároló
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Autós topik
- Kiderült mit tud a Nintendo Switch 2 rendszerchipje
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest