Hirdetés

2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#10) Mr. Y


Mr. Y
senior tag
LOGOUT blog (1)

Na akkor, megpróbálom összefoglalni az egészet:

Nem élek hónapról hónapra, és egy bizonyos takarék mindig marad a számlán.
2 okból kifolyólag nem tartom a számlán a pénzem nagyobb részét:

- Ha kártyával intézel mindig mindent, annak van kezelési költsége, nem is kevés, összeg függvényében, plusz számlavezetési díj és még sorolhatnám mindazokat, amilyen címekkel a bankok lenyúlnak a pénzünkből azért, hogy ők azt tárolják. Pedig ha belegondolunk, még nekik kéne fizetniük érte, hiszen abból élnek, abból adnak hiteleket, abból fizetik az alkalmazottaikat, amit mi berakunk, mivel biztos nem fogja mindenki kivenni az összes pénzét egyszerre. Ha ez megtörténne, akkor bizony jó pár ember nem kapná meg a pénzét, mivel MÁR nincs annyi pénz a bankokban, mint amennyi a felhasználók náluk lévő össz vagyona papíron.

- Eddig 4 alkalommal vettem életemben járművet. A kereskedőknél javarészt KP-val kell fizetni. Amennyiben azt az összeget egyszerre kívánod levenni a számládról, nem pedig részletekben (ahogy teszem azt én is), akkor x százalékát lenyúlja a bank, arra hivatkozva, hogy nagy összeget veszel fel. És nem, nem mondhatod nekik, hogy a saját pénzed, ez nem kifogás. Sőt! Bizonyos összeg felett külön engedélyt kell kérned, hogy hozzájuthass a SAJÁT pénzedhez. Másik megoldás persze, ha a kereskedőnek átutalsz vagy esetleg terminálnál rendezed a vásárlásodat, de azért szintén levon tőleg a bank nem is kevés pénzt.

Ergo: Ha kis összegekben, hónapról hónapra megkaparintod a vagyonodat, akkor a bankok nem tudnak olyan nagy mértékben meglopni. KP kifizetés pedig sajnos a cégek 95%-nál nincsen. Igaz ugyan, hogy nem annyira biztonságos otthon tartani, de megoldható. És nem lesz kevesebb akkor, amikor nem költöd (mint a számlán).

Lényegében ennyi

But who is watching the guardians?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.