Hirdetés

2023. november 30., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Mr Dini


Mr Dini
addikt
LOGOUT blog (1)

Itt pedig bátran lehet savazni, véleményt nyilvánítani, életre való tanácsot adni! Minden kommentet el fogok olvasni.

Sose köss bele az antikvitásba!

(#2) AuraSync


AuraSync
őstag
LOGOUT blog

"mikor regisztráltam a fórumra. 12 éves voltam"
12 évesen én még az internet mint szót sem hallottam, először PC-t életemben csak az ÁMK-ban láttam. :B
Hát változnak az idők.

S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / GFN / NUC 13 Pro / JBL / S3000 Pro / WH950NB

(#3) KISDUCK


KISDUCK
addikt

"Szakács vagyok, meg 3 gyerekem van." :DDD

Régi jó CM. Még xperia mini pro-m volt amire feltettem, android verzióra nem emlékszem, talán ice cream sandwich volt. Az első telepítés nem igazán sikerült volt pár hiba működés közben, de másodikra már jó volt. Annyi okos dolog volt megvalósítva benne amit kihagytak a gyári rendszerből hogy ihaj-csuhaj és az se volt elhanyagolható hogy több volt az elérhető szabad rom vele, mert a kötelező gyári appokat ki lehetett gyomlálni az 512MB-os romból.

(#4) 7


7
addikt

Várj, kicsit lemaradtam. Somatom eltávozott?

[ Szerkesztve ]

(#5) Viktor77 válasza 7 (#4) üzenetére


Viktor77
félisten

Sajnos igen.

Csinálni kell. Kész. Pont.

(#6) 7 válasza Viktor77 (#5) üzenetére


7
addikt

:(

(#7) Black&White


Black&White
addikt

Jó sztorid van neked is! :)
Amúgy meg grat az íráshoz (még a clickbait címhez is :DDD)!

(#8) Oldman2 válasza 7 (#4) üzenetére


Oldman2
veterán

(#9) Oldman2


Oldman2
veterán

Én megbocsátok neked, kegyes kis "hazugság"...
:R

(#10) Luck Dragon

Egye fene megbocsátok. :DDD
Bár viccet félretéve , mi nem is igazán beszélgettünk még soha itt a lapcsaládon belül . :N

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#11) UnA válasza 7 (#6) üzenetére


UnA
Korrektor

Somatom, megemlékezés: [link]

(#12) Hieronymus válasza AuraSync (#2) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

"12 évesen én még az internet mint szót sem hallottam"

12 évesen még én sem. És rajtam kívül sem hallotta senki az internet szót a Földön. :DD

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#13) Egon válasza Oldman2 (#8) üzenetére


Egon
nagyúr

Banyek, pár évvel volt csak idősebb mint én...:(
Ilyenkor óhatatlanul átvillan az ember fején: mi van, ha nekem is csak ennyi adatik meg? :W

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#14) Tothg86


Tothg86
tag

RESPECT, Mr Dini!

(#15) ncc1701


ncc1701
veterán

Ilyen fiatalon ilyen tudást összeszedni, szerintem folytasd tovább, hátha alakul valami még ebből. :)

(#16) icemad


icemad
nagyúr

Tényleg volt olyan, aki fennakadt azon a dolgon, hogy hány éves vagy? Engem sosem érdekelt egyik fórumtársam életkora sem. Tőlem lehet 10 vagy 80 éves, ha segíteni tud nekem egy kérdésben. Nem is hallottam még ilyenről.

(#17) TheLázs


TheLázs
csendes tag
LOGOUT blog

Nagyon nem semmi a sztori. Valamit akartál és aztán keményen megküzdöttél érte. Gratulálok. Itt nagyon igaz, hogy a gát leküzdendő akadályokká fordítva meg tud hajtani előre. Ezt én is éltem, de nálam nem lett ilyen extrém :)

"Annyi mindenféléhez nem értek, hogy az már sokoldalúságnak számít” – Örkény István

(#18) Luck Dragon válasza icemad (#16) üzenetére

Pedig vannak ilyenek , kor, nem, és sok minden más ami egy picit is különbözik az illető látás világától már bélyeg lóg rajtad.

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#19) Donki Hóte


Donki Hóte
veterán

Hamar rá kellett jönnöm azonban, hogy ha az embernek van egy közössége, ahol napi szinten előjönnek ismerős arcok, akkor egész egyszerűen elkerülhetetlen a személyes kommunikáció.

Több, mint 20 éve vagyok fent a PH!-n, de 2-3 nicknél többel nem találkoztam személyesen, privát üzenetet se váltottam 40 nicknél többel :U

Persze nem vagyok egy nyüzsgő közösségi ember, van akinek igénye részt venni minél több személyes találkozón.

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#20) icemad válasza Luck Dragon (#18) üzenetére


icemad
nagyúr

De miért? Nem tök mindegy, hogy pl. egy pc építésnél vagy valamelyik raspberry pi projectemnél egy 12 éves lány, vagy egy 75 éves meleg férfi segít? Engem totál nem érdekel. Sosem lenne ahhoz bátorságom sem, hogy bárkitől itt a fórumon a kora, neme, stb iránt érdeklődjek. Egyrészt nem érdekel, másrészt azt ír, amit akar, harmadrészt ez semmiben sem befolyásolja a szakmai tudását. Ha jó tanácsot ad, ami működik, azt megköszönöm. És ennyi. Tényleg vannak itt olyan retardáltak, akik a másik magánéletében kutakodnak? Minek? Mondjuk az utóbbi időben tényleg kezd Facebook szintre süllyedni a fórum... Na ennek viszont nem örülök... :(((

(#21) divan válasza Mr Dini (#1) üzenetére


divan
senior tag

2016-ban a WebDAV szerver ZyXEL NSA320S-re bejegyzésed kapcsán váltottunk pár üzenetet, már akkor megállapítottam, hogy a nagy tudás párosítva segítőkészséggel hatalmas kincs, és nagyon ritka kombináció. Fel sem merült bennem, hogy hány éves lehetsz, de eszembe sem jutott volna, hogy rákérdezzek erre. Aztán egy időre eltűntél a fórumról. Szerencsére mostanában visszatértél, én nagy élvezettel olvastam például a VodkaTV kiegészítő Kodira írásodat. A Somatomról szólót pedig megkönnyeztem. Szóval remélem még sokáig maradsz. :)

(#22) Alusky válasza 7 (#4) üzenetére


Alusky
tag

Igen, meg utána nemrég Keldor Papa vagy nem tudom hirtelen pontosan mi volt a nickneve, kimaradt nekem két év.

(#23) Alusky


Alusky
tag

A netes felhasználók hasamra ütök fele kummant, mivel úgyse lát be senki az accountja mögé, úgyhogy engedd el nyugodtan, nem harizik érte senki. Sőt valószínű a legtöbbeket semennyire nem is érdekli.
Legyél egy kicsit bunkóbb az hasznos, ha valaki kérdezi a hány gyerek van dolgot oda kell vágni, mi a f#sz köze van ehhez az Andoridos indexbúra Western Digital nas tányérjának Sata csatolójához, mert semmi. :K

(#24) Mr Dini válasza icemad (#16) üzenetére


Mr Dini
addikt
LOGOUT blog (1)

Ahogyan azt a cikkben is írtam, mivel a régi account privát üzenetei eltűntek, csak a magam emlékezetéből tudok kiindulni, ami valószínűleg kissé elfogult. Éppen ezért igen/nem-mel nem lenne fair állást foglalnom. Az viszont biztos, hogy miután újra-regisztráltam és nem került szóba a valódi életkorom többé, soha többet nem volt ezzel problémám és jobban elfogadtak az emberek. Korábbról tisztán emlékszem több 10 üzenetváltásra, aminek azért lett számomra kellemetlen vége, mert felfedtem az életkorom. Viszont nem célom ezzel a poszttal és a vallomással ujjal mutogatni, meg senkit bemocskolni, ezeket még csak név nélkül sem szeretném említeni.

Valamilyen szinten egyébként meg tudom érteni, hogy valaki jobban megbízik egy szakmabeliben, mint egy tini srácban, meg azt is, hogy a tinik is tudnak idegesítő stílusban fórumozni. Nekem is beletelt egy kis időbe, mire lekoptattam a túlzott smiley használatot, meg az idegesítő rövidítések használatát. Csak az esett rosszul, mikor a másik fél kételyeinek tudatában igyekeztem egy-egy tutorial jellegű kommentembe nem csak annyit böfögni, hogy add ki ezt a parancsot és neked jó lesz, hanem konkrétan lépésről lépésre leírtam, hogy mit miért csinálunk és még forrást is linkeltem, ami megbízhatóan alátámasztotta, hogy valóban nem kárt akarok okozni valaki más eszközében, akkor is elutasítással szembesültem válaszul.

De ami történt, megtörtént. Az biztos, hogy én rengeteget fejlődtem emberileg és jobban megtanultam becsülni azt, amim van a fórumos tapasztalatoknak hála. Meg azért volt példa a másik végletre is, mikor valaki szó nélkül követte a tippjeim még ha nem is sikerült valamit elsőre megoldani közösen. :)

Egyedül tényleg azt bánom, hogy sokaknak "ok nélkül" kellett hallgatnia a hazugságaim, mert így biztonságosabbnak tűnt számomra a fórumos kilétem.

Sose köss bele az antikvitásba!

(#25) Mr Dini válasza Donki Hóte (#19) üzenetére


Mr Dini
addikt
LOGOUT blog (1)

Ebben teljesen igazad van, mások vagyunk. Én is a zárkózottabb típus vagyok. Nagyon arra sincs igényem, hogy a személyes dolgaim kiteregessem a PH!-ra, vagy bármely más fórumra. A cikkben említett NAS viszont a szívem ügye volt és nem egyszer fordult elő, hogy felajánlotta valaki, hogy elhozza személyesen a NAS-t, vagy akár megvendégel, majd közösen felsetuppoljuk, aztán ezeket rosszul esett elutasítani, mivel tudtam, hogy az illető pl. csak pár utcára lakik, én ráértem volna és szívesen segítettem volna. Az egyetlen akadály a korom volt, amiről akkor azt gondoltam, hogy mélyen hallgatnom kell. Így nekem kellett sorra elutasítani a meghívásokat. :B

A kiemelt részben egyébként félreérthetően fogalmaztam. Személyes kommunikáció alatt nem az élő találkozásra gondoltam, hanem a nem szakmai csevegésről pl. privát üzenet formájában.

Sose köss bele az antikvitásba!

(#26) Bambuszpro


Bambuszpro
tag

Engem igazból teljes mértékben hidegen hagy ,hogy az account másik felén ki van és nem értem másokat miért nem. Magamból kiindulva nem azért jövök fel ide a forumra, hogy mások életében turkáljak hanem szakmai információ gyűjtésért vagy eszmecseréért. Ha valakinek valami személyes közlendje van arra tökéletesen alkalmas a logout blog szekciója.

Amúgy nagy respect, hogy 12 évesen androidot kezdtél fordítani a már akkor sem atomerőmű szintű telefonra. Meg amit azzal a NAS-al leműveltél az sem kismiska. Tetszik nekem ez a hozzáállás, hogy használjuk addig a dolgokat amíg azt lehet. Nem kell csak azért kidobni, lecserélni mert a gyártó úgy döntött nem ad további támogatást hozzá. Ezért is használok egy 5 éves telefont és bütykölök éppen egy olyan NAS-t mint amivel te is sokat foglalkoztál :DDD (Mennyivel kényelmesebb ez az OpenWRT)

Manapság az okos telefonok és az ostoba emberek korát éljük.

(#27) Mr.Jesus


Mr.Jesus
aktív tag
LOGOUT blog

Ne érezd egyedül magad, én olyan 15 éves koromtól kezdtem el jobban belefolyni a számtech témába, de csak addig ért valamit a szavam, míg ki nem derült az életkorom. :U Így hát én is totál inkognitóban nyomtam egy ideig, ha már olyan vizekre kezdtünk el evezni a beszélgetésben, melynek köze lehet az életkorhoz, mindig tereltem a szót, vagy ha már elkerülhetetlen volt, akkor ferdítettem rajta pár évet... ;]
Nem szerettem ezt csinálni, de úgy éreztem muszáj, különben senki sem fog komolyan venni.

Jaigen, adásvételek alkalmával is mindig kerültem a személyes átvételt, bár anno sajnos még így is muszáj voltam néhány alkalommal belemenni. Voltak is meglepődött arcok, mikor egy 15 éves jelent meg az ajtóban. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#28) UnA


UnA
Korrektor

Ezt már tudta Ha-Nocri is a Mester és Margaritában: "Igazat mondani könnyű és kellemes". De legalábbis felszabadító, ha sokáig élsz hazugságok között.

(#29) janeszgol


janeszgol
félisten

Somatom nyár közepén logolt be utoljára. Lemaradtam valamiről?

Samsung Galaxy S23 Ultra 12/512 GB zöld, iPhone 15 Plus 256GB zöld

(#30) Luck Dragon válasza janeszgol (#29) üzenetére

Elhunyt .

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#31) janeszgol válasza Luck Dragon (#30) üzenetére


janeszgol
félisten

Ó! :( :(

Vele többet beszélgettem.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S23 Ultra 12/512 GB zöld, iPhone 15 Plus 256GB zöld

(#32) Oldman2 válasza janeszgol (#29) üzenetére


Oldman2
veterán

Olvasd a hozzászólásokat az elejétől...

(#33) icemad válasza janeszgol (#29) üzenetére


icemad
nagyúr

Sajnos le. Mióta fent vagyok a fórumon, legalább 6 emberről tudok ,hogy elhunytak. Szar dolog, de ez van. Hozzátartozik az élethez.

(#34) Luck Dragon válasza icemad (#33) üzenetére

Bele gondolva tényleg , milyen sokan távoztak innen közülünk. :(

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#35) UnA válasza Luck Dragon (#34) üzenetére


UnA
Korrektor

Ez csak azt jelenti, hogy megöregedtél ;)

(#36) Luck Dragon válasza UnA (#35) üzenetére

Most nem lett jobb :( :DDD

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#37) janeszgol válasza UnA (#35) üzenetére


janeszgol
félisten

Kendor pl elég fiatal volt a 35 évével. Én nem beszéltem vele (talán max egyszer-kétszer, de szerintem annyiszor sem), de Somatommal sokat dumáltam. Sokat!

Samsung Galaxy S23 Ultra 12/512 GB zöld, iPhone 15 Plus 256GB zöld

(#38) Luck Dragon válasza janeszgol (#37) üzenetére

Akkor azokkal kell még sokat beszélkedni akik még itt vannak . :)

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#39) quailstorm


quailstorm
nagyúr

Cloudflare cikket olvasva abszolút egy tapasztalt IT-s képe jött le. Minden tiszteletem, hogy ennyi tudást összeszedtél ilyen kevés idő alatt. Valamint a saját Androidhoz korlátozott géphasználat mellett. Én a töredékét tanultam meg korlátlan géphasználat mellett.

(#40) icemad válasza janeszgol (#37) üzenetére


icemad
nagyúr

Napaszmeg, Kendor-ról meg én nem tudtam, hogy elhunyt... Basszus... Pedig jó arc volt...

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.