- Asszociációs játék. :)
- Hóban vigad a ló
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A siker két szabálya
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Megoldások IBS/IBD-re
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
-
Isual
veterán
válasz Nyugdíjas #43 üzenetére
jó a demonstráló képecske
csakhát... Requirements: Spyder3 device (Express, Pro or Elite) - nope; Apple iPad® or iPad 2 - nope ... kéne valami okos ingyenes dolog amivel Androidra is rálehet menni, de sztem az odébb van még, mindenesetre SGS, SGSII-t látva én távol tartom magam az AMOLED-től az biztos - iPhone 4 az már más tészta, de annyiért mér inkább One X -
Nyugdíjas
nagyúr
Lehet azt. Bár még nem tökéletes.
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Isual
veterán
akkor csak álmodtam vala - mintha valami rémlett volna, hogy iPhone-t már kalibrált valahol, valamikor, valaki - a baj csak, hogy túl sok "vala-" vala a mondatban
ja és természetesen ha lesz a jövőben vmi alkalmas telefonom (perpill a One X ami esélyes lehet) akkor megcsinálom énis ezt a tesztet (ha el nem felejtem ) egyébként ilyenkor - telefonkijelzőnél milyen háttérvilágítás típust kell kiválasztani, melyik adhatja a pontosabb eredményt a CCFL-re vagy W-LED-re állított?
[ Szerkesztve ]
-
Chosen
addikt
Egy napos csúszással ugyan, de elkészültem a leírással. Ide kattintva olvasható
Jelezzétek, ha valami nem érhető/hiba van benne.
-
Moleman
addikt
Jó teszt, főleg jó, hogy a Blade és a Defy egymás mellett van benne. Most vettem Defy-t a Blade mellé, és nem kis meglepetés (csalódás?) volt, hogy a Blade képe fényévekkel szebb... Ha valóban nagy szórás van a Blade-kijelzők minőségében, akkor nagyon mázlista vagyok, mert kb minden telefonnál szebb, amit eddig láttam.
-
titán
Az Amoleden, mint a világ legtöbb kijelzőjén kék piros és zöld pixelek vannak. Ezen alapszínek megfelelő arányú keveréséből lesz a fehér.
Egyébként az Amolednek jellemzően zöldes színe van legtöbb készüléken alapbeállításként.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
mokus1
addikt
az Amoleden nincs fehér...az inkább kékes mint fehér.
-
tvamos
nagyúr
Franko cikk, jo otlet ez!
Leirnad egy oldalon pontosan, hogyan, s mit csinaltal?
Munkatarsamnak van szinmeroje (asszem Spyder 2 a neve) monitor kalibralashoz, lemernem az Atrixot. Meg lehet, hogy az o HTC mittomenmijet is. Meg van egy Pulseom is... mondjuk ez utobbi kevesse erdekessss.[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
kerekfej
addikt
Köszi a cikket!
-
titán
válasz Nyugdíjas #12 üzenetére
Ez a zöldes eltolódás csak beállítás kérdése. Ezt a kalibrált monitoromhoz szemre igazítva le szoktam venni, így a színegyensúly rendben van. Ami viszont mindenképpen alacsony marad az a gamma, azt a 2.2 helyett kb 1.6-1.7-re saccolom, kár hogy a mérések erre nem tértek ki.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
gabancs
addikt
Ha van lehetőséged, próbálj ki egy LG Optimus Black telefont is! Nagyon ütős képe van! Van egy Samsung Omnia 2-őm is, de Amoled lévén is elbújhat mellette.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Ez utóbbit próbáltam is futólag egyébként,de nem méricskéltem előtte-utánnát...
Ha(és ez nagy ha) nem leszek egy lusta pénisz akkor megcsinálom az iPadre, esetleg az iPhone 4-re is, aztán mérek egy előtte-utánnát, és kibővitheted az írást. Ha gondolod, és ha nem harapok bele nagyon az alkotói szabadságodba
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Chosen
addikt
RGB kalibrálni eddig tudomásom szerint csak Motorola Milestone-t lehetett, azt is csak CM 6.x-el. SGS-en van lehetőség valamilyen profilok között váltogatni, amivel jobb eredmény érhető el, mint gyárilag, de a kalibrált állapottól messze van. Eddig a leghatékonyabb eredmény a Datacolor Spyder 4-esével érhető el, ők írtak külön programot iOS-re, RGB-t sajnos abban sem állít, de ott már legalább egyedi profilt készít a kijelzőhöz.
-
Cyberpunk
félisten
Ja sok AMOLED fan szidja az SLCD-t pedig teljesen rendben van az. Talán a DHD-ban kissé fakónak tűnnek a színek, egy SGS mellé rakva kétségtelen. De nekem nem volt bajom a DHD-val csak kicsi lett időközben azt azért cseréltem.
Az SLCD pixelei nagyon hasonlóak az IPS-hez, nem mondom hogy IPS, de eléggé hasonló a két kijelző technológia.Nyugdíjas: hát a Note-al már a méret lett az igazi, vagyis ez az 5". Persze nagyobb már nekem sem kell, szóval csak egy darabig lényeg a méret.
[ Szerkesztve ]
Hope was the right choice, and it always will be.
-
feliks
senior tag
Érdekes volt a cikk, ha hazaérek, valószínüleg mégegyszer átolvasom.
Akkor én lehet nem vagyok emberből, de nálam meg pont az amoled nem játszik..
S2-m volt (szal még PLUS is, nem csak sAmoled), amit azóta eladtam(többek közt a kijelzője miatt), és azóta egy i9023-as Nexus S boldog tulajdonosa vagyok, és örülök, hogy ebben nem amoled van.. (Nemtom mi van amúgy az i9023-ban, mert papírforma szerint S-LCD, ami a Trophyban is, mégis ég és föld a különbség a kettő között)
Nálam ami a top az még mindig az IPS (iPhone) és úgy néz ki ez z S-LCD(Legalábbis i9023ban található)..[ Szerkesztve ]
[Be Happy]
-
Cyberpunk
félisten
Sajnos nem. Bár a mai SAMOLED kijelzős készülékeken lehet színhőmérséklet profilokat állítani. Általában a mozis az szokót a legjobb lenni. Az viszont igaz, hogy tök mindegy. Mobil. Ezen nem fogok fotót szerkeszteni. Legalább a fekete az tényleg fekete, bár ezen a fránya Note-on nem egészen sajnos.
Mondjuk ha választhatnák ez vagy IPS az utóbbi lenne, de nem a kijelző fajtája nálam a döntő itt a méret döntött. Egyszerűen nincs más ebben a méretben.Hope was the right choice, and it always will be.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Lehet ez nekem csak foglalkozási ártalom A LED háttérvilágítású kijelzőket meg általában csak azért húzzák nagyon hidegre (persze csak abban a kategóriában ahol ezzel bármit is el lehet adni), mert ez az általánosan elfogadott, hogy húúúú, milyen tiszta a fehér a régi monitorhoz képest ami meg jajjdesárga. Francokat...
[ Szerkesztve ]
-
-
Nyugdíjas
nagyúr
jólett Garantálok
Jah, és az előttem szóló hsz.-éről jut eszembe, hogy én sosem mertem mondani AMOLED- es telefon tulajdonosoknak, hogy nézzenek már rá erre a zöld dologra a kezükben, és szomorodjanak el, mint én, mert egyszer nagyon komoly vitába keveredtem emiatt. Részemről rá sem tudok nézni ezeknek a készülékeknek a képére. Nem vagyok járatos a technológiában,de ez amugy nem kiküszöbölhető?
[ Szerkesztve ]
-
dj_lac
csendes tag
húú, ez nagyon jó cikk/teszt, köszi érte!
az amoled-ek nekem mindig is zöldesnek tűntek (engem nagyon zavar, más meg nem is látta) és itt a teszt, konkrét számokkal is alá van támasztvaZTE Blade CM 7.2 > Amoi N828
-
DaveJr
őstag
Meglepődtem hogy helyenként lenyomja a Defy az iPad2-t. Köszi a cikket érdekes infokat tudtam meg mint Defy tulajdonos
Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.
-
Silenzio
addikt
Az amoled tökéletes feketéje minden esetre biztató, Wave-em van, annak elvben még a színhőmérsékletét is jobban belőtték, mint a Galaxy S-ét. Mondom, elvben. Meghivatkoznám, de sajnos hosszadalmas keresés után sem találtam meg a tesztet.
https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
-
Tim82
félisten
Mindezt értem, de így lenne értelme igazán megcsinálni egy ilyen témájú cikket - szerintem.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Chosen
addikt
Köszi. Ez nekem is furcsa volt, GSMarena 50%-os fényerőn 263cd/m2-et, 100%-on pedig 395 cd/m2-et mért Galaxy S-re, mindenesetre még így is jónak tűnt az SGS.
Ftomm: A Blade-em csak pár hónapos, elképzelhető, hogy fejlesztettek rajta valamit, de nálam 100%-os fényerőn jól olvasható, még közvetlen napfényben is.
Tim82: Az Eye-One Display 2 csak rövid ideig volt nálam, így gyakorlatilag ezt a pár készüléket is versenyfutás volt az idővel lemérni. Ha hosszabb távra hozzám kerülne újra, akkor megpróbálhatnám a fórumról összeszedni a készülékeket, de ha csak 10-15 készüléket is mérnek le, akkor is 10-15 tulajjal kellene egyeztetnem, találkoznom, lemérnem a készüléket, rengeteg időmet emésztené fel. Ezt olyan körülmények között lehetne kivitelezni, mint pl a Mobilarena, ahol amúgy is sok készülék fordul meg, ráadásul az újakat is folyamatosan lehet mérni a tesztek mellett.
-
Tim82
félisten
Magánemberként a lehető legtöbb készüléket megpróbáltam belevenni a cikkben, amit csak el tudtam érni, de sajnos nem tudtam mindent beszerezni.
Szerintem érdemes lenne pl. a Melyik okostelefont vegyem-topikban bedobni, hogy teszt erejéig kérsz kölcsön mobilokat.
Amit én megnéznék pl., az S-LCD vs. retina display vs. (S-)AMOLED összevetés (utóbbinál Pentile Matrix technológiás és azt elhagyó modellek is - pl. SGS II).
Gondolatébresztő cikk, kicsit sajnálom, hogy valamiféle konklúzió nem került levonásra.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
NoMagix
addikt
Köszi a cikket!
Volt Blade-m egy évig, azért napfényben nem nagyon lehetett látni a kijelzőn kiírtakat! -
addikt
Jó kis teszt lett, nálam az iphone viszi a puskát!
iPhone felvásárlás előfizetéses is!
-
Khelben
nagyúr
Jó kis cikk. Érdekes, hogy a mérés szerint a galaxy s-nek gyenge a fényereje, pedig teljesen jól látható napfényben. Egy biztos: aki egyszer kipróbálja az amoledet, annak többé nem kell az lcd.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest