Hirdetés

2022. augusztus 10., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2) Belba


Belba
őstag

A baj ott van, hogy ez az írás az USA-ban készült, nálunk Mo-on nem állja meg a helyét...

Érdekes elolvasni, mit él át egy USA állampolgár, de Mo-on senkire nincs rákényszerítve sem a vallás, sem az ateizmus (bár volt egy hosszú korszak, amikor az ateizmust próbálták hasonló módon sulykolni, de nem jött be a próbálkozás).

Én magam ateista vagyok, de ismerem a Bibliát, legfontosabb olvasmányaim között van, mindig találok benne valami új gondolatot, kevesebb lennék, ha nem ismerném!
Ennek ellenére úgy nevelem a gyerekeimet, hogy a főbb vallások alapjait megismertetem velük, őnekik is kiskoruktól sok bibliai történetet meséltem,nagyon szeretik... :K

Azt gondolom, hogy majd felnőttkorukban ők maguk döntsenek arról (megismerve minden oldalt), hogy miben hisznek! Én nem kényszerítem őket sem az ateizmusra, sem a buddhizmusra, sem semmilyen más vallásra...
(Elég erőszakos dolognak tartom, hogy sok vallásos szülő csecsemőkorában eldönti a gyerekéről, hogy miben KELL hinnie egész életében. Születésétől sulykolják bele AZT AZ EGY VALLÁST, később már nincs választása.)

Amellett, hogy én magam ateista vagyok, maximálisan tiszteletben tartom mások vallását, legyen az akár katolikus, muszlim, protestáns, bármi!
Nem tartom elmeháborodottaknak azokat, akik bármely Istenben hisznek, egyszerűen elfogadom, hogy ők MÁSKÉPP gondolkoznak, mint én, ők így boldogok, nekik így kerek a Világ!Nekem meg másképp...
Cserébe csak azt kérem, hogy az én hitemet is tartsák tiszteletben.

Ki döntheti el, hogy melyikünknél van az igazság?

Amúgy nagyon érdekes dolog belelátni egy nép kultúrájába, mennyire befolyásolja őket a vallásuk, pl. az arabok mély muszlim hite nagyon érdekelt és sokat megtudtam az emberekről és az életükről, mikor kicsit megismertem a vallásukat.
A vallásukat megismerve egy sor dolog érthetőbbé vált, miért élnek ÚGY, ahogy...
Irigylem őket, mert a vallásuk boldoggá teszi a legszegényebb arab embert is, a vallásuk segít nekik, hogy a legszegényebb is ADNI tudjon : jó szót, mosolyt, segítő kezet!
Sokat tanultam tőlük...

Jó lenne, ha végre megértőbbek lennének az emberek az embertársaikkal.
Tudjunk békésen egymás mellett élni úgy, hogy választhassunk szabadon vallást, eszméket, anélkül, hogy ezért mások elitélnének, vagy netán gázkamrába dugjanak, vagy géppisztollyal halomra lőjenek... :(((

< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.