Hirdetés

2022. október 2., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#151) Pala válasza Foglalt név (#150) üzenetére


Pala
veterán

Azért nem írok, mert ismerem a reakciókat.

(#152) skype válasza Pala (#148) üzenetére


skype
tag

Légyszi tedd meg. Engem is lehülyéztek már párszor, rosszul is esett, de tudni kell, hogy nem vagyunk egyformák.Akinek nem tetszik amit írsz, az ne olvassa el.Ha meg elolvassa, akkor legyen annyira kúltúrált, hogy normálisan reagáljon. Ennyi.

(#153) Crystalheart válasza skype (#149) üzenetére


Crystalheart
senior tag

Ne fáradj, én azért ismerem a történetet és ami kb. hozzá kapcsolódik, meg hogy kik hogyan értelmezik ezt... :)

Vannak dolgok, amiket konkrétan elutasítok. Pl. ilyen a Pokol létezése, mint olyan - szerintem az ókori meg középkori együgyűek ijesztgetésére találták ki. Ilyen az is, hogy majd jól ítélkeznek fölöttünk halálunk után. Ellent mond a józan észnek az is, hogy van egy központi erő, ami irányít. Mert nem irányít... Általában ezek az alap dolgok, amiket elég elmondani mondjuk tipikusan egy hitgyülisnek, hogy a társadalom szennyének nézzen utána engem. :) Ám ha valaki hisz benne, azzal én nem veszekszem ezen, balgaság volna, mert úgysem győzöm meg. Ahogyan engem sem lehetne meggyőzni olyanról, amit nem láttam vagy tapasztaltam, vagy a tapasztalásaim alapján nem tartom elképzelhetőnek.

(#154) skype válasza Crystalheart (#153) üzenetére


skype
tag

Tudod régen sokmindent elolvastam.És ebből kialakult egy irányvonal, amelyet követek, mégha konkrét dolgokat nem is tapasztaltam. De mire ez az írányvonal kialakult, azért már egy-két dolgot láttam. Tehát most ezt követem. Ha majd az életem során találok mást, ami ennél az iránynál meggyőzőbb lesz, majd akkor arra az ösvényre lépek. Ha meg nem, akkor maradok ezen, hátha egyszer kiszélesedik úttá, majd talán sztrádává. De lehet, hogy azt már nem érem meg.

(#155) Pala válasza skype (#152) üzenetére


Pala
veterán

Legfeljebb privátban leírom... de előtte még ennem kell, mert kopognak a szemeim.

(#156) skype válasza Pala (#155) üzenetére


skype
tag

Várom priviben!

(#157) Hakudoshi válasza Pala (#155) üzenetére


Hakudoshi
tag

Nekem is elküldhetnéd, -ellenvetés hiányában természetesen. :DDD

-thx-

- SOHA ne becsüld alá a hülyeség hatalmát!!! -

(#158) Pala válasza Hakudoshi (#157) üzenetére


Pala
veterán

Először megvárom skype reakcióját. :)

Skype, neked elküldtem a privit.

(#159) skype válasza Pala (#158) üzenetére


skype
tag

Két privi ment.

(#160) joghurt


joghurt
addikt

Most, hogy az iskolás flame-kör után kezd a téma visszatérni az eredeti medrébe, lassan ideje, hogy "barátom" ;) nekiálljon fordítani a második részt. Abban ugyanis az leledzik, hogy konkrétan az írás szerzője miért ateista. És abban már jóval univerzálisabb gondolatok vannak; nem annyira a mai USA-beli állapotokhoz kötődik.

A tej élet, erő, egészség.

(#161) SystemRoot válasza joghurt (#160) üzenetére


SystemRoot
őstag

hát én az angolt olvastam el a fordítás helyett, és hát aláírom ezt télleg nagy meló lefordítani. Szvsz nem is éri meg. Oké, rendben van az írás. De 1. Eltúlzott. 2.Túl hosszan fejt ki egyszerű gondolatmeneteket 3. nincsenek benne mély gondolatok 4. nem annyira igényes.
Szóval nemtudom hogy ér e ennyit az egész. Ennél vannak színvonalasabb írások, bár rossznak ezt sem mondanám, itt ott jót mosojogtam rajta.

Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.

(#162) SystemRoot válasza Pala (#158) üzenetére


SystemRoot
őstag

Mostmár engem is érdekel szal írd csak le ide, nem fog bántódásod esni igérem:DDD

Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.

(#163) Pala válasza SystemRoot (#162) üzenetére


Pala
veterán

Húha, látom kár volt megejteni még azt is, hogy lenne mit írnom. :)
No majd meglátom. Azért vonakodom tőle, mert hosszas vitát eredményezhet, ezt pedig el akarom kerülni.

(#164) SystemRoot válasza Pala (#163) üzenetére


SystemRoot
őstag

Miért menekülsz a vita elől?
Számomra ez azt sugallja hogy:
-vagy annyira biztos vagy benne hogy teljesen fölösleges vitatni,
-vagy el akarod titkolni mások elől hogy ezt a tudást felhasználva szépen csöndben a világuralomra törhess.:DDD

Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.

(#165) Pala válasza SystemRoot (#164) üzenetére


Pala
veterán

Számomra meg azt sugallja, hogy nem tartom magam hittérítőnek, nem akarom mindenáron és körmömszakadtáig bizonyítani vagy védeni az álláspontomat, mert nem érzem szükségét. :)
Esetleg privátban elküldöm, ha ragaszkodsz hozzá. :)

(#166) Crystalheart válasza SystemRoot (#164) üzenetére


Crystalheart
senior tag

A második pont inkább rám vallana :DDD

(#167) Angrov válasza Crystalheart (#153) üzenetére


Angrov
csendes tag

Van egy olyan verzió is, hogy Isten önmagából hozta létre a lelkeket, ezért azok vágynak vissza hozzá. Vannak angyali lelkek, akiknek az 1/3-a a nagy szakadáskor Lucifer mellé állt, ők lettek az ördögök és a démonok. Nagyon fontosak az emberi lelkek, akikért a két oldal küzd. Az embereket Isten NEM irányítja. Szabad akaratot adott nekik, választhatnak a jó és a rossz oldal között.(Sajnos a rossz oldalnak egyre erősebb a vonzása.) Természetesen a választásaiknak vannak következményeik. Nem tudom ki olvasta a Levél a Pokolból c. levelet, természetesen nem fogadható el hiteles beszámolónak, de szerintem az a pokol. (guglival könnyű megtalálni)

Jézus testébe költözött lélek Isten fia, Istenhez legközelebb álló lélek. Ugyanis rangsor van a lelkek között, akik természetesen nem egyformák.

Én 2 évvel ezelőttig az erkölcsi jóban hittem, ha az irányítaná a világot, akkor semmi gond nem lenne. (bár 5 évig jártam egyházi gimibe, 95-ig). Láttam, hogy mit műveltek a történelem során, és mit művelnek ma Isten nevében az egyházi hívők, és qrvára nem akartam hozzájuk csatlakozni. Azonban olyan szerencsém volt, hogy beszélhettem valakivel, aki elmesélt pár dolgot, ami az én életemre is hatással volt. Így lettem egyházon kívüli Isten-hívő. :)

Értem én, hogy gőzgép. De mi hajcsa?

(#168) Angrov válasza Pala (#158) üzenetére


Angrov
csendes tag

Én is szeretném elolvasni. :)

Értem én, hogy gőzgép. De mi hajcsa?

(#169) skype válasza Angrov (#167) üzenetére


skype
tag

Érdekesek a gondolataid. Mond hol hallottál róla? Engem is érdekelne!

(#170) Crystalheart válasza Angrov (#167) üzenetére


Crystalheart
senior tag

Az embereket Isten NEM irányítja. Szabad akaratot adott nekik, választhatnak a jó és a rossz oldal között.(Sajnos a rossz oldalnak egyre erősebb a vonzása.)

Van ebben egy kis ellentmondás, ha csak "megmondja", mi a jó és mi a rossz, máris irányít. És hát én még abban sem hiszek, hogy visszafordíthatatlan következménye lenne annak halálom után, ha mondjuk tömegmészáros volnék éltemben. :DDD Ezek szubjektív dolgok... Jó és rossz között csak az adott társadalmi norma tesz különbséget, amúgy szimpla cselekedet.

[ Szerkesztve ]

(#171) skype


skype
tag

Sziasztok.
Találtam egy jó kis írást. Igaz,hogy az ateisták semmi három dén kívüliben nem hisznek, de azért várnák egy két hozzászólást.

"Anyagszféra – tükörszféra
A dialektikus természetrend, a földi élet két fele. Az anyagszféra az a terület, ahol a tűz, a föld, a levegő és a víz elem megjelenik – az a terület, amelyben anyagi alakunkban élünk; a tükörszféra pedig a látható anyag éterikus mása, az, amelyben a halál után többek között a régi személyiség feloszlása és az új személyiség által történő újjáéledés folyamata lejátszódik. A pokol szféráján és a tisztulási térségen („tisztítótűzön”) kívül az a terület is a tükörszférában van, amelyet a természetvallások és az okkultizmus alaptalanul mennyországnak, az örök élet helyszínének neveznek. Valamennyi említett „égi terület” és az ott folytatott élet éppúgy véges, alá van vetve az időnek és az elmúlásnak, mint anyagtestben leélt életünk. A tükörszféra tehát a holtak ideiglenes tartózkodási helye, ami azonban nem azt jelenti, hogy az elhunyt személyiség ott új életre kelne. Mert a négyszeres személyiség életének nincs folytatása. Csak a tudat legbelső magja marad meg, a ún. szellemfelvillanás, a dialektikus szikra, amelyet átmenetileg az aurikus lénybe vonnak vissza; ez képezi majd egy vadonatúj személyiség tudati alapját, amelyet az aurikus lény épít fel az anyában ható erőkkel együttműködve.

A tükörszféra étereiben egyébként az ember és az emberiség minden gondolata, érzése és tette fel van jegyezve, illetve visszatükröződik. Innen ered a neve is. Az anyagtest halála után a többi test feloszlik a tükörszférában, mintegy előkészületként egy következő életre."

(#172) Angrov válasza Crystalheart (#170) üzenetére


Angrov
csendes tag

A jó és a rossz tényleg szubjektív, igazad van. Rosszul fogalmaztam. Isten felkínálja a lehetőségeket, hogy válassz, akár minden nap és Te a személyiséged alapján, a környezeted által befolyásolva döntesz. A választásaidtól függ, hogy merrefelé haladsz: Isten felé vagy Lucifer felé. A haladás sebességét is te határozod meg.

Szóval a jó a és a rossz tényleg szubjektív. Nem tudom, Neked mi a jó. Számomra Isten a szeretet, a megértést, a megbocsátást, míg Lucifer a gyűlöletet, az irigységet, a gyötrelmet képviseli. Egyértelmű, hogy Istent választom. Hopp, valamit majdnem elfelejtettem. Lucifer is felkínálja a választási lehetőségeket, de ha az ő útját választod, akkor szolgálni fogod őt....bár a földi (anyagi) világban a "jó" szolgák mindent megkapnak uruktól. Lásd Krisztus megkísértését: mily csodás földi dolgokkal próbálta lekápráztatni Őt Lucifer. Csak hát az a fránya lélek, Lucifer szolgáiban az bizony folyamatosan elégedetlen marad, mert mind Lucifer helyébe akar kerülni. És tudjuk, hogy a folyamatos elégedetlenség csúnya dolgokhoz vezet.

A társadalmi normák általában a társadalom fennmaradása érdekében jöttek létre. Ha elég sokan megszegik ezeket, akkor megszűnik a társadalom, pl.: ha minden 100 ember a tömegmészáros szakmát választaná. :) Ha csak ezek a normák léteznének, tényleg nem számítana, mit teszel a Földön.

Ezen keretek között olyan érzésem van, hogy úgysem tudnálak meggyőzni arról, hogy van lélek és földi tetteid hatással vannak lelked fejlődésére. De azért ajánlok egy könyvet: B. Goldberg: Előző életek - Jövendő életek (elég vékony :) )
És ajánlom figyelmedbe Stanley Tookie Williams történetét. Vele vajon mi a fene történhetett? Agya rossz vegyületet termelt, és megváltozott a személyisége?

Értem én, hogy gőzgép. De mi hajcsa?

(#173) Angrov válasza skype (#169) üzenetére


Angrov
csendes tag

Hogy hol hallottam róla? Hasonló módon, mint ahogy Jane Roberts beszélgetett Seth-tel.

Értem én, hogy gőzgép. De mi hajcsa?

(#174) Crystalheart válasza Angrov (#172) üzenetére


Crystalheart
senior tag

Engem nem kell meggyőzni a lélekről meg hogy a földi cselekedeteim hatással vannak másra is, mint a földi életem. :) Csak én nem hiszek ezekben. Én nem hiszek, tudok :) Ettől eltekintve, a menny-pokol kontrasztját nem fogadom el. Csomó dolog van, amiért szerintem nem állja meg a helyét, de nekem mindegy is... Elmélkedni lehet rajta, és akár jó dolgokra is rávezetheti az embert. Meg van, akit csak a pokoltól való félelem jutatt a jobbik útra. :|
Ha mindenestere számodra Lucifer a gyűlölet, irigység és gyötrelem, akkor ettől nem kell engem félteni, világnézetemből fakadóan egyik sem veszélyeztet. :) ;] És a szeretet, megértés és megbocsátás pedig bizony az elveim közé tartoznak - ám ez én vagyok.

[ Szerkesztve ]

(#175) Angrov válasza skype (#171) üzenetére


Angrov
csendes tag

Ez nagyon technikai leírás. :) Akár még igaz is lehet.

Ahogy én gondolom, röviden. A lélek időnként (gyakran) testbe kerülve létezik. Ennek a testnek vannak korlátai, legfontosabb, hogy testbe kerülve a lélek mindent elfelejt, amit addig tudott. (persze hipnózissal előhozhatóak a lélek emlékei). A lélekre alapozva a család és a környezet egyéb hatásai alakítják ki a személyiséget, ami az emberi kapcsolataidban és döntéseidben fejeződik ki. A halál után a lélek kiszabadul a test börtönéből és mindenre elkezd emlékezni. Látja a földi életben hozott döntéseit és azt is látja, hogy azokkal közelebb került-e Istenhez, vagy nem.

Huh, most eljutottunk egy kritikus ponthoz. Vannak olyan lelkek, akiket Lucifer a maga oldalára állíthat, ők visszatérhetnek újabb földi testbe és dolgozni fognak neki. Akiket nem tud átállítani, mert túl sok bennük a szeretet, ők sajnos kénytelenek a pokolban szenvedni, ugyanis vannak olyan földi döntések, amelyek életen túli hatása majdhogynem visszafordíthatatlan. Hogy ők mikor szabadulnak...? Nem tudom.

Értem én, hogy gőzgép. De mi hajcsa?

(#176) Crystalheart válasza Angrov (#175) üzenetére


Crystalheart
senior tag

"Ez nagyon technikai leírás. :)"

Hát istenem, programozó vagyok :DDD

"Akiket nem tud átállítani, mert túl sok bennük a szeretet, ők sajnos kénytelenek a pokolban szenvedni, ugyanis vannak olyan földi döntések, amelyek életen túli hatása majdhogynem visszafordíthatatlan."

Miből gondolod? Elég sok ellentmondás van benne. Pl. ezek szerint rossznak lenni előnyösebb volna, hiszen a pokolban senyvedni bizonyára sokkal unalmasabb, mint itt a Földön tenni-venni. :) (Szerintem majdnem minden unalmasabb lehet annál.) Másrészről ha nincs test, szenvedni is már igencsak érdekes dolog lehet. :D Minden, amit itt mi rossznak tartunk, azt mi döntjük el, hogy az nekünk nem jó, ilyen a fájdalom is; hogy fájhatna akármi is a halálon túl? :)

(#177) skype


skype
tag

MI A GONOSZ A VILÁGON?

Milyen szegény ez az oly hatalmas tűzisten, mely egykor luciferi elvként, ragyogó esthajnalcsillagként Isten nagyszerűségét tükrözhette vissza! Azért esett ki Isten mindenható szeretetéből, mert önzésében Isten teljes szeretetét birtokolni akarta? Mert nem akart osztozni? Mert szeretetszükségletében telhetetlen volt? Ezért fordította Isten szeretetét »saját bölcsességére«, és ezért járta saját útját? És ezért rántotta magával a mélybe mindazokat, akik őhozzá tartoztak?

Az önzés szentségtelen tüze nyílt sebként él ennél a fénymágusnál, sebként, amely sohasem forrhat be, s amely elviselhetetlen fájdalmat okoz. Az Istentől való távolságnak ez a sebe maradandóan bevésődött, és a feledés italával sem csillapítható az anyagszülte embernél sem.

Mivel a szeretetet nem képes, ezért a fájdalmat kell gyűlölet formájában megosztania, így okozván másoknak kegyetlenséget, elvakultságot, megsemmisülést, hogy örök sebét feledje. Azért hozta a gonoszt szentségtelen világába, hogy így tussolja el kétségbeesését, lázadását, belső egyedüllétét és elhagyatottságát, amely végül is Isten utáni végtelen vágyakozásából ered.

A démon, amelyről Márk evangéliuma beszél, nem felejtette el Isten hatalmát és dicsőségét. Így ismeri fel Jézus istenfiaságát is, már jóval Péter előtt. »Te Istennek, a legmagasságosabbnak fia!«, kiált, amikor Jézus szeretetsugara megérinti őt. »Ne kínozz, létemet ne oltsd ki!«

Hallgatni fog a belső hívásra, vagy továbbra is önfejűségébe kapaszkodik? Hasonló sors vár e őreá is, mint a tékozló fiúra, aki a mélyponton át történő menetelése betetőzéseként a disznókat őrizte, és magát azok moslékából lakatta jól? Neki is meg kell járni a lealacsonyítás legmélyebb fokát, mígnem az Istentől való elszakadás lehengerlő fájdalma legyőzeti vele önzőségét? Míg Isten kegyelmét alázattal meg nem tapasztalja?

Pál Rómaiaknak szóló levelében írja: »Mert a teremtett világ sóvárogva várja az Isten fiainak megjelenését. Mert a teremtett világ hiábavalóság alá vettetett, nem önként, hanem azért, a ki az alá vetette. Azzal a reménységgel, hogy maga a teremtett világ is megszabadul a rothadandóság rabságától az Isten fiai dicsőségének szabadságára. Mert tudjuk, hogy az egész teremtett világ egyetemben fohászkodik és nyög mind idáig.«

Aki ezt felismeri, bizonyuljon elég erősnek ahhoz, hogy minden akadályoztatás ellenére bejárja a megszabadulás ösvényét, és az Istennel való újbóli megbékélés által a béke útja ismét feltáruljon – a bennünk lévő síró démon -számára, az istenét vesztett, sokszor oly félelmetes, fájdalmában befelé mégis síró démon számára is.

(#178) zoltanz válasza skype (#177) üzenetére


zoltanz
veterán

Nem baj, ha van gonosz legalább néhányan megtanúlják nem csak az anyagi világ van és ha túl magasra törnek megégetik magukat. Sajnos a világon elég nagy hatalma van úgymond azoknak akik ugyan gazdagok, de nem szerepelnek a 1000 legbefojásosabb emerei között az újságokban.
Szerintem ez is egy hit habár nem inkább nem tudatos és hát egészségére az illetőnek. Sajnos én az ünnepeket látom inkább itt és be kell vallani szükség van rájuk főleg ebben a rohanó világunkban.

[ Szerkesztve ]

Medve azért vad mert távol él az embertől, az emberek azért mert közel élnek egymáshoz "kultúréletben"

(#179) Crystalheart válasza zoltanz (#178) üzenetére


Crystalheart
senior tag

Ha valakinek hatalma van és rengeteg pénze, még nem minősíti az illetőt - semmilyen szinten.
(Remélem, nekem is lesz mindkettőből jócskán.)

(#180) zoltanz válasza Crystalheart (#179) üzenetére


zoltanz
veterán

Ebben egyetértünk, de abba ne menjünk bele kiket sorolunk ide, nézőpont kérdése, és 500 éve lévő civilizációba nem volt főbűn fegyverrel, droggal kereskedni pl. Én minden jót kívánok neked az életed hátralévő részén, csak a realításról írtam éshát elég vegyes képet nyújt a világ tehetősebb embereiről nem olyan sok a talpig becsületes, erényes ember. (ennél finobban nem lehet fogalmazni :))

Medve azért vad mert távol él az embertől, az emberek azért mert közel élnek egymáshoz "kultúréletben"

(#181) skype válasza zoltanz (#178) üzenetére


skype
tag

Sajnos sokan azt hiszik, hogy őket nem érheti semmi rossz ebben a világban. Pedig hosszútávon tévednek. Egyszer fennt, máskor lennt!

(#182) Unique girl


Unique girl
csendes tag

Kijelentem: nem hiszek Istenben. Ez nem jelenti azt, hogy ateista vagyok, nem tagadom meg a létezését. Csupán nem hiszem, hogy ő az, akihez tanácsért kellene fordulnom egy ima keretén belül, vagy hogy ő az, akitől bocsánatot kellene kérnem a bűneimért. Ha ésszerű tanácsra van szükségem, akkor megkérdezem a szüleimet, vagy egyéb családtagjaimat, a barátaimat, vagy egyáltalán; olyan embert, aki tényleg tud segíteni, vagy legalább javaslatot tenni. Ha meg vétkeztem, megbántottam valakit, bűnt követtem el, akkor odamegyek a sértetthez és elmondom neki, hogy belátom a hibámat, és bocsánatot kérek. Ez nem tartozik másra, főképp nem egy teljesen idegenre.
Ettől függetlenül én hiszek. Hiszek az emberi összetartásban, a szeretetben, az emberi mivoltban. Abban, hogy az ész, az értelem mindig győz az ösztönök, az állatias cselekedetek fölött; hiszek a zene erejében; hiszek abban, hogy az ember alapvetően jó, csak környezete rontja el.
És hogy most az íráshoz is hozzászóljak: nem értek egyet minden ponton a cikkel. Viszont nekem is minden nap beleverik a fejem a padba, hogy miért nem hiszek Istenben, miért nem járok templomba, miért nem megyek vasárnapi misére, miért nem vagyok megkeresztelve, és így tovább. És mikor én azt válaszolom, hogy azért, mert én másban találom meg a hitemet, akkor értetlenül néznek rám, hogy vajon hogyan lehet Istenen kívül másban is hinni. Na erre mondom én azt, hogy amit ők művelnek, az már nem igazi hit. Persze vannak olyanok is, nem is kevés, akik tényleg, igazán, őszintén, tiszta szívvel hisznek a Teremtőben, és őket ez segíti át sok gondon. Nem tagadom, vannak ilyenek. Csak éppen kevés, észveszejtően kevés a sok templombajáró közül.

(#183) Angrov válasza Crystalheart (#176) üzenetére


Angrov
csendes tag

Ezt skype-nak válaszoltam, de nem baj, mert rámutattál egy-két hiányosságra. :)
Vannak bizonyos bűnök (és most ne a Hetedik c. filmre gondolj :) ), amelyeket bármely ember elkövethet a Földön, de a lelkétől (lelki alkatnak is nevezhetném) függ, hogy mi történik vele a halála után. Ha a lelke nem képes teljesen megtagadni Istent, akkor bűneinek megbánása miatt a pokolban fog szenvedni, amit korántsem neveznék unalmasnak. Sokkal-sokkal rosszabb... Nincs teste? Na és? A lelki gyötrelmektől most sem a tested szenved, hanem a lelked. Nem a lábujjad fáj, ha elhagy a kedvesed. (és nem is az agysejtjeid fura csoportja, vagy azok biokémiai reakciói.)

(A következőkben leírtak miatt most sokan fognak hülyének nézni, de ha lehet, ne az elmeállapotomra vonatkozóan reagáljatok. :) )
A Földre visszakerülő bűnös emberek(!) lelke pedig megváltozik, nem ugyanazok lesznek, akik előző életükben voltak, hanem démonokká válnak. Ez nagyon súlyos és hihetetlen kijelentés. Vadnak tűnik, de mondok még vadabbat. Angyalok is vannak földi testben és itt a Földön küzdenek az emberi lelkekért. Természetesen semmilyen külső jele nincs annak, hogy milyen lélek van egy földi testben. Nincsenek is klasszikus értelemben vett emberfeletti képességeik. Az angyali/démoni lelkek 9 különböző szintet érhetnek el, attól függően, hogy mit cselekszenek a Földön és milyen gyorsan képesek fejlődni. Véghez kell vinniük a szintjükhöz tartozó feladato(ka)t, így készek lesznek arra, hogy a következő szintre lépjenek. Minél erősebb egy ilyen lélek, annál jobban érzik őt a földi testben létező lelkek (mindegyik fajta).

És most egy picit aggódom, mert kapni fogom az ívet, hogy mekkora barom vagyok, hogy ilyenekben hiszek. Azért szólok, hogy már túl vagyok a hiten. Ezeket a dolgokat kb. fél évbe került megemésztenem.

Értem én, hogy gőzgép. De mi hajcsa?

(#184) Angrov válasza skype (#177) üzenetére


Angrov
csendes tag

Jó írás, egyetértek vele. Egy kis kiegészítést teszek hozzá :)

Azért esett ki Isten mindenható szeretetéből, mert önzésében Isten teljes szeretetét birtokolni akarta?

Igen, valószínűleg Isten teljes szeretét birtokolni akarta, de nem önzetlenül, így a mennyből kiűzetésének okai egyszerűen: Féltékeny volt Isten fiára, mert mögötte mindig csak 2. lehetett, miközben ő is egy csodálatos teremtmény volt. Féltékeny lett az emberekre, akiket Isten ugyanúgy szeret, mint az angyalokat. Ezenkívül Isten lehetővé tette, hogy az emberek angyalokká válhassanak. Több angyal is hasonlóan érzett, büszkék is voltak, mint Lucifer, ezért csatlakoztak hozzá.

Értem én, hogy gőzgép. De mi hajcsa?

(#185) Ghandi


Ghandi
aktív tag

Én nem hiszek istenben,sem az ördögben.Én ugy vélem hogy az embereknek mindig is szükségük volt egy megfoghatatlan felső hatalomra akihez egy megoldhatatlan feladatnál könyöröghettek,bizhattak abban hogy nyomorúságos életüket talán jobbá teheti.Ha nem volt termés azért,ha beteg volt azért stb... Számtalan istenben hittek az emberek,volt olyan kultúra ahol egyszerre több isten is,volt ahol szellemekben,söt van olyan kultúra ahol egy démon is segitheti az embert minden rossz szándék nélkül.Ez az egész már kezd ugy tünni hogy párszáz éve csak ugy tolongtak a menyben a tógás,szárnyassapkás,kisgatyás istenek,szinte teltház volt.Érdekes módon az istenek töbsége azóta köddé vált,biztos kiebrudalta az a 3-4 isten a többit aki nyert a modernkori istenválasztáson? Én mint tudatlan halandö most akkor melyik istent szeressem? Hisz mindegyik"igaz" isten,max azota elfeledkeztek róla.
Én ezért nem hiszek az egészben! Na de tegyük fel van isten,ráadásul a kereszténység istene!Akkor ugye van ördög is? Hát akkor olvassuk csak el a bibliát meg az összes csatolmányát.Hogy is kéne kinéznie az isten világának? Hát ez nem olyan ám! A pénzt hajszolja az egész világ,háboruk dulnak ráadásul pont a pénz és a hatalom miatt,a kábitószerek és a szex virágkorát éli... stb sorolhatnám még.Ez nekem tisztára ugy tünik mint ha az ördög álltal uralt világ lenne....

Elmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben

(#186) Lortech válasza skype (#177) üzenetére


Lortech
addikt

A hétvégén kapott Jehova-tanúi hittérítő prospektus is valami ilyesmivel indított. Ment is a szemétbe. Az előző hosszú hozzászólásból tanulva ezt nem olvasnám el, arról az a véleményem (ha már vársz egy-két hozzászólást), hogy a bullshit generátorral minden napra lehetne egy ilyet gyártani.
Nehogy sértésnek vedd, nem annak szánom, egyszerűen ezt gondolom róla.

Végül érdekelne, hogy kapcsolódnak ezek az ateizmushoz és az íráshoz.
szerk: offba teszem már.

[ Szerkesztve ]

(#187) Ghandi


Ghandi
aktív tag

Ha a "mi köze az ateizmushoz" irás nekem szolt,arra szivesen válaszolnék,csak nem tudom hogy nekem szól e.

Elmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben

(#188) Angrov válasza Unique girl (#182) üzenetére


Angrov
csendes tag

Aláírásodban az állatok gonoszságát tagadod, a hsz-edben meg az emberek állatias cselekedeteiről beszélsz. Melyik is az igaz?

Sokat kell még tapasztalnod, de a kiindulópontod jó. Az ember ördögien gonosz tud lenni, de ez nemcsak a környezet hatására alakul ki. Kérdezem én: ha a környezet felelős mindenért, akkor miért nem válik az összes jó környezetben felnövő ember jóvá, rossz környezetben felnövő pedig rosszá? (csak úgy: A Halálsoron c. (The Green Mile) filmet láttad már?)

"olyan embert, aki tényleg tud segíteni, vagy legalább javaslatot tenni."
Isten nem úgy segít, hogy a füledbe súgja mit kell tenned. Ő finom jeleket ad, ha figyelsz, észreveszed ezeket. Velem előfordult, hogy elindultam az egyik úton, bizonytalan voltam, hogy jó-e az, majd jelet küldött, ami megerősített döntésemben.

Nem kell templomba járni ahhoz, hogy Istenben, mint a Teremtőben higgy és bízz. Ismét kérdezek: Ha véletlen balesetben megölöd valakinek a gyermekét, akkor is könnyen odamész, bocsánatot kérsz és el van intézve? Vajon mekkora terhet bírsz el egyedül?

Értem én, hogy gőzgép. De mi hajcsa?

(#189) Lortech válasza Ghandi (#187) üzenetére


Lortech
addikt

Nem írtam neked, ott láthatod a hozzászólás fejlécében, hogy kinek válaszoltam.

(#190) Ghandi válasza Lortech (#189) üzenetére


Ghandi
aktív tag

Akkor bocsássál meg! Láttam hogy kinek cimezted,de azt hittem hogy az egyik része nekem szól.
Bocsi

Elmélet és gyakorlat közt nincs különbség elméletben

(#191) Crystalheart válasza Angrov (#183) üzenetére


Crystalheart
senior tag

Bocs, hogy aszittem nekem írod, elnéztem :D

Nincs teste? Na és? A lelki gyötrelmektől most sem a tested szenved, hanem a lelked. Nem a lábujjad fáj, ha elhagy a kedvesed. (és nem is az agysejtjeid fura csoportja, vagy azok biokémiai reakciói.)

Nevezz érzéketlennek, de szerintem ami lelki fájdalom lehet, azt mind el lehet viselni, sőt, felül lehet írni. Ugyanis a testi fájdalommal max annyit tehetsz, hogy beveszel vmi fájdalomcsillapítót, de amit érzel, azt teljesen te uralod. (Bár állítólag ha gyakorolja valaki, akkor a testi fájdalommal is meg lehet ezt tenni, hiszen csak az agy küld jeleket.)

"Az angyali/démoni lelkek 9 különböző szintet érhetnek el, attól függően, hogy mit cselekszenek a Földön és milyen gyorsan képesek fejlődni. Véghez kell vinniük a szintjükhöz tartozó feladato(ka)t, így készek lesznek arra, hogy a következő szintre lépjenek. Minél erősebb egy ilyen lélek, annál jobban érzik őt a földi testben létező lelkek (mindegyik fajta)."

Mintha túl sokat RPG-ztél volna :DDD (No de elővesyzem én is szerepjátékos magamat... Kétlem, hogy akárhány ilyen valódi angyali/démoni lélek tudná magáról, hogy ő most angyali/démoni lélek... Ha meg mégis, és amúgy sincs semmi normál emberfölötti képességük, akkor nem sokat érnek vele. :P)

[ Szerkesztve ]

(#192) skype válasza Lortech (#186) üzenetére


skype
tag

A hozzászólás nem a jehova tanúitól való. Az ateizmushoz meg úgy kapcsolódik, hogy az ellentéte. Egy témát megközelíteni egyoldalról, az túl unalmas. Meg amúgy is igen elült a topik.Egy kicsit fel kellett dobni.

(#193) skype válasza Angrov (#184) üzenetére


skype
tag

Jók a meglátásaid. Csak így tovább. :C

(#194) Crystalheart válasza Angrov (#188) üzenetére


Crystalheart
senior tag

"Ha véletlen balesetben megölöd valakinek a gyermekét, akkor is könnyen odamész, bocsánatot kérsz és el van intézve? Vajon mekkora terhet bírsz el egyedül?"

Persze, hogy ennyivel nincs elintézve... Odamegyek, bocsánatot kérek, és segítek, amiben lehet. :) Ki az, aki ilyen véletlen dolog után bűntudatot érez?

"Velem előfordult, hogy elindultam az egyik úton, bizonytalan voltam, hogy jó-e az, majd jelet küldött, ami megerősített döntésemben."

Ezt gyakran hallani - azonban rengeteg emberrel hasonló események történnek, csak nekik éppen nem fontos semmihez, nem kapcsolódik az életükhöz. Így én az ilyeneket véletlenül sem mint "jel" fogom föl - a döntéseim az enyémek, és ha egy esemény miatt módosítok rajtuk, az is azért jelentős, mert én annak tartom. Más volna persze a helyzet, ha egy éjjel egy arkangyal lángoló karddal mutatná meg leendő házam helyét, de hát ez nem ígyen megy :)

(#195) joghurt válasza Crystalheart (#194) üzenetére


joghurt
addikt

Ugyebár téged és a körülményeidet valaki megteremtett. Olyanra, amilyenre. Ebből adódik, hogy adott szituációban hogyan fogsz dönteni. Így a döntések sem a tiédek, legfeljebb te vagy az az output device, amin előáll az eredmény.

Ebben a mondakörben a "szabad akarat" fogalma kb. olyan, mint egy domboldalon elengedett golyóé. Övé a döntés, hogy merre megy; mehetne akármerre - de mi mégis tudjuk előre, hogy merre fog menni. (Ez most egy hasonlat lett volna. Nem fizikaóra.)

A tej élet, erő, egészség.

(#196) Crystalheart válasza joghurt (#195) üzenetére


Crystalheart
senior tag

"Ugyebár téged és a körülményeidet valaki megteremtett."

Nem veszek készpénznek pusztán hiten alapuló elméleteket, ezért ezt érvnek elfogadnom sem lehet. :)

[ Szerkesztve ]

(#197) Angrov válasza Crystalheart (#191) üzenetére


Angrov
csendes tag

Ez tényleg programozói mentalitás. :) Felülírod az agyad programját, ha valami nem stimmel. Csak itt felmerül egy fontos kérdés, ha már erre a területre tévedtünk. Ha nem ért fizikai sérülés, akkor miért érzed rosszul magad, ha megdöglik a kutyád, vagy a klassszikus példa: elhagy, akit szeretsz. A "felülírás"-sal azt állítod, hogy kiölöd magadból a szeretetet? Nem tagadod a szeretet létezését, mert írtad, hogy az elveid közé tartozik. De mi a forrása a szeretetnek? Néhány sejt összekapcsolódása és biokémiai/-elektromos kommunikációja? Mi az a függvény, ami meghatározza, hogy kit kedvelsz (később akár szeretsz) és kitől borsódzik a hátad, ha egy liftbe kell szállni vele? (tekintsünk el a szagoktól :) )

Az érveidet olvasva Smith klasszikus közgazdasági elméletének egyik alaptétele jut eszembe, hogy minden ember önző, és csak a saját hasznát nézve dönt. Talán Te is segítettél már önzetlenül másokon, de akkor jön a következő kérdés: MIÉRT? Nem éppen haszonmaximalizáló magatartás.

Ha nem hiszel abban, hogy a halál után van folytatás, szerintem akkor a legnehezebb elviselni a veszteséget. Ebbe szoktak néhányan beleőrülni. Bár szerintem Te azzal zárod le magadban, hogy ez a természet rendje: születés, élet, pusztulás; nem vész el, csak átalakul. De akkor a fene egye meg, az evolúció során miért maradtak fenn a szeretet "káros mellékhatásai"? Miért nem csak shiny happy people él a Földön.

Tényleg alig néhányan tudják és fogadják el, hogy milyen lélek van bennük. Még ha meg is tapasztalják, akkor is majdnem lehetetlen elfogadni, mert ez az elmélet alapjaiban forgatná fel a társadalmat (az egyházat meg különösen, jónéhány egyházi emberről derülne ki, hogy igazából nem Isten szolgái).

[ Szerkesztve ]

Értem én, hogy gőzgép. De mi hajcsa?

(#198) Angrov válasza Angrov (#197) üzenetére


Angrov
csendes tag

Nyilvánvaló és látható plusz képességek nincsenek is, de mindkét oldalnak vannak olyan eszközei, amelyek a lélek befolyásolására használhatók. Magasabb szint, több képesség (ez van :) ), viszont nehezebb feladatok. A magasabb szintű lélek - akár angyali, akár démoni - átüt a matérián. Megnyilvánulása például a karizma. Vegyük mondjuk Gandhit és Hitlert. Nem nehéz kitalálni, melyikük melyik oldalt szolgálta, de mindkettő hatalmas embertömegeket állított maga mellé/mögé. A lényeg, hogy a két oldal eszközei hasonlóak, de óriási különbség van a céljaikban. A démonok által megszerzett jó lelkek a pokolban szenvednek. Önmagukat gyűlölik, mert nem Istent választották mindennapi földi döntéseikben, és ezzel generálják a szükséges negatív energiát a gonosz teremtményei számára. Az angyalok pedig Istenhez szeretnének utat mutatni, a szeretet forrásához.

Értem én, hogy gőzgép. De mi hajcsa?

(#199) Angrov válasza Crystalheart (#194) üzenetére


Angrov
csendes tag

Segítesz, amiben lehet, ez rendben van. De nincs bűntudatod, hogy elvettél valaki(k)től egy szeretett személyt, még ha az véletlen baleset eredménye is volt? Érdekes. Én ha totál nem tehetnék róla, akkor is vádolnám magam, hiszen egy ártatlan élet kioltása száradna a lelkemen. (Hopp, most értettem meg a gondolkodásodat, ahogy leírtam az utolsó 3 szót. A Te felfogásod szerint nincs lélek...... Elszomorít, hogy így gondolod.)

Értem én, hogy gőzgép. De mi hajcsa?

(#200) joghurt válasza Angrov (#197) üzenetére


joghurt
addikt

Olvass egy kis játékelméletet (Mérő László könyveit, ha lightos verziót bírsz csak)! Egyből nyilvánvaló lesz számodra, hogy néha az egyén számára az a haszon maximalizálása, ha nem a közvetlenül önző döntést hozza meg. Hosszú távon nagyobb haszon, a rövidtávú kis haszonnal szemben.

A tej élet, erő, egészség.

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.