Hirdetés

2022. október 2., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#51) cousin333 válasza dabadab (#25) üzenetére


cousin333
addikt

"A ma elo vallasosok kb. semmit nem tettek az egyhazi iskolakert, a kezukbe nyomtak mindent, ami az uzemelteteshez szukseges volt."

Ezek szerint a vallásosok nem fizetnek adót? (pedig de, megkockáztatom, hogy az adózási morál is jobb, mint a magyar átlag.) Jó lenne, nekem tetszene... :)

"We spared no expense"

(#52) cousin333 válasza dabadab (#21) üzenetére


cousin333
addikt

"Meg, ha mar a multban askalodunk, akkor felvetodhetne az is, hogy ha az allamositast lopasnak fogod fel, akkor az egyhaz vagyonszerzeset mikepp jellemezned (a tizedet ugye nem a lelkes hivok adtak ossze, hanem egyszeruen behajtottak mindenkitol)"

És szerinted akkor az adózás milyen megítélés alá esik?

"De ez mar tenyleg nagyon off, a lenyeg az, hogy - visszakapcsolodva az eredeti temaban - gyakorlatilag allami intezmenyekben folyik egyhazi propaganda es vallasi alapu megkulonboztetes."

Az állam elvette az egyházi iskolákat. Majd ezeket visszaadta, és az oktatási munka elvégzéséért cserébe anyagilag támogatja őket (hozzáteszem: legfeljebb annyira, mint a többi, valóban állami intézményt). Attól, hogy az állam támogatja, még nem lesz állami az iskola. Az állam pénzében pedig benne van a vallásos emberek adója is. De nekem az is megfelel, ha az állam nem szedi be tőlem az adóm azon részét, amit amúgy oktatási intézmények fenntartására költene. Hanem mondjuk kötelezne, hogy azt a részt egyházi iskolák fenntartására adományozzam. A végeredmény ugyanaz.

[ Szerkesztve ]

"We spared no expense"

(#53) stop válasza bambano (#50) üzenetére


stop
aktív tag

"pl. szexelni csak gyereknemzés céljával szabad..." - csak nagyon csendben és halkan jegyzem hogy ez így ebben a formában nem igaz.
csak nagyon sokan félreértelmezik, szexelni, bármennyit lehet, elméletileg amit nem szabad(na) az a fogantatás megakadályozása.
ja és a 10 jótanács, az 10 parancsolat :)

"az együgyű lenézi társát, az okos pedig meghallgatja azt" P.K.11.12.

(#54) cousin333 válasza bambano (#50) üzenetére


cousin333
addikt

Szerintem ezen a ponton akár meg is állhatunk, mert szemmel láthatóan olyasmit kritizálsz (valótlan példákkal), amihez lövésed sincs. És olyan vehemenciával, amit nem indokolnak a tágyban rendelkezésre álló ismereteid.

[ Szerkesztve ]

"We spared no expense"

(#55) bambano válasza stop (#53) üzenetére


bambano
titán

kétségtelen, hogy van fogalmazásbeli különbség és a két halmaz sem ekvivalens, de azért mégiscsak ez a kicsengése a dolognak.

10 parancsolat annak, akiről nem szól ez a blog. Akiről szól, annak legfeljebb jótanács, de ott is le kellene alkudni a 10-ből legalább 3-at.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#56) bambano válasza cousin333 (#54) üzenetére


bambano
titán

Szerintem is leállhattok, mert szemmel láthatóan én a témához tartozó dolgot kritizálok, ti meg engem. Ez utóbbit flame-nek hívja a szakma és nem kívánatos dolog.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#57) cousin333 válasza bambano (#56) üzenetére


cousin333
addikt

Valótlanságok állítása, és az ismeretek nagyfokú hiányával való önégetés nem nevezhető kritikának.

"We spared no expense"

(#58) bambano válasza cousin333 (#57) üzenetére


bambano
titán

Továbbra sem látok konkrétumokat, vitára utaló jeleket.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#59) Rive válasza cousin333 (#54) üzenetére


Rive
veterán

Nyugi bele, a Bambano által idecitáltak sokkal általánosabbak, mint az a cukros, rózsaszín hab- és csipkefelhőkkel ékes szerencsétlenkedés, amit helyette látni szeretnél/szeretnétek.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#60) cousin333 válasza bambano (#58) üzenetére


cousin333
addikt

"A Linux egy összetákolt vacak, amiben minden program neve k-val vagy x-el kezdődik. Az összes betű girbegurba, és alig látni 1.0 verziószám fölötti programokat. Ja, és annyi hülye verziója van, amik között nem lehet kiigazodni."

Te a fenti szöveg után alkalmasnak találnál engem Linuxos témában vitapartnernek? :) Csak mert kb. ennyi "szakmaiság" (ha lehet így fogalmazni) szorult a te hozzászólásodba is.

"We spared no expense"

(#61) cousin333 válasza Rive (#59) üzenetére


cousin333
addikt

Megnyugtattál... ;]

"We spared no expense"

(#62) bambano válasza cousin333 (#60) üzenetére


bambano
titán

Értelmezd a különbséget a két mondat között:
- cousin333 hülye
- cousin333 hülyeséget beszél.

Hogy konkrétan válaszoljak:
- a betűk nekem is girbegurbák
- 150 verzióról olvastam eddig legalább egy mondatot.
:)

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#63) Rive válasza cousin333 (#52) üzenetére


Rive
veterán

Az állam ... az oktatási munka elvégzéséért cserébe anyagilag támogatja őket (hozzáteszem: legfeljebb annyira, mint a többi, valóban állami intézményt)
Lóf@szt. Konkrétan ez a 'legfeljebb annyira' kerül most itt a falunak évi húsz-harmincmilla körüli összegbe.

Mer', tudod, az állam egyházi oktatási intézmény esetében kikényszeríti a helyi önkormányzatból annak az extra támogatásnak az odautalását, aminek adása valódi állami intézmény esetében csupán lehetőség.

Ui.: ráadásul ezen összeg fölött senki sem gyakorol ellenőrzést.

[ Szerkesztve ]

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#64) Belba válasza dabadab (#48) üzenetére


Belba
őstag

Látom, neked nem tud eljutni az agyadig, hogy ha egy katolikus iskolába íratom a kölkömet, akkor ÖNKÉNT vállalom, hogy ott a gyerekekemet katolikus vallásra, katolikus szellemben fogják oktatni.

Előre tudom, hogy ott hittanórákra kell járniuk a diákoknak és kötelező a mise látogatása is. Az egyházi iskolákban csak azoknak kötelező a hittan és a mise, akik ODA iratkoztak be.

Tudod, aki vallásos, annak nem kell a "vallásos propaganda". :DDD

Meg fogsz lepődni, de a zsidó iskolákban meg a zsidó vallást tanítják, kötelező a héber nyelv tanulása, és ezen egyik tanuló sem csodálkozik, hisz épp ezért mentek ebbe az iskolába.

De a Magyar Állam azoknak a gyerekeknek is biztosítja az anyanyelvük szerinti oktatást, akik szerbek, horvátok, románok, bulgárok, görögök, Ők az anyanyelvükön tanulhatnak, erre is ugyanolyan normatívát kap az iskola államilag! Vajon miért nem dühöngenek a szülők és a gyerekek, hogy a bulgár iskolában bulgárul kell tanulniuk?
Vagy a görög iskolában görögül folyik az oktatás?
Felháborító, ugye? (Ez is a mi pénzünkön.) :D

Nem tudom, melyik városról beszélsz, ahol egyetlen gimnázium van és az is egyházi lett, én ilyen várost nem ismerek! :(

Amúgy mindenkinek joga van állami iskolába iratni a gyerekét, ja, hogy az nincs a szomszéd utcában?... Kérem szépen, kedves szülőknek ott kellene lakást venni, ahol vannak (több!) iskolák, lehet válogatni.

Az egész szöveged akkor állná meg a helyét, ha Mo-on minden iskola egyházi lenne és minden iskolában kötelezően kellene hittanra járni és imádkozni.
Csakhogy ez nem igaz!

Innentől kezdve : nem tudom, miről beszélsz? :F

< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >

(#65) Belba válasza cousin333 (#51) üzenetére


Belba
őstag

De, a vallásos emberek abban az időben is rendszeresen fizették az egyházi adót, amikor hivatalosan tiltották és üldözték a vallásos embereket!
Azon túl, hogy a miséken (és minden templom látogatáson) persely-pénzt ad minden hívő ember, évente 1x a helyi templomnak befizették az egyházi adót ÖNKÉNT!

Emellett az egyházaknak van saját bevételi forrásuk is (könyvkiadás, keresztelők, esküvők, temetések, ajándéktárgyak gyártása és eladása, stb.)

< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >

(#66) Rive válasza Belba (#64) üzenetére


Rive
veterán

Gimnáziumról már te beszélsz itt. Gondolom, meglepő lehet számodra, hogy már általános iskolák is vannak egyháziak: olyanok is, ahol a legközelebbi nem-egyházi iskolába járás minimum erős hátrányt jelent, sőt néha lényegében megoldhatatlan.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#67) cousin333 válasza bambano (#62) üzenetére


cousin333
addikt

Értem én, mire akarsz kilyukadni. Akkor viszont megérted ezt is:
- bambano hülye
- bambano hozzászólása hülyeség, és arról árulkodik, hogy nem érdemes ezt a témát erőltetnie

"Sokkal színesebb és tartalmasabb élet az, ahol a bűnöket pár miatyánkkal feloldozza egy pap, ahol mindig megmondják neked, hogy mit akarj, mit higgy, mit tegyél?"

Ez egyszerűen nem így van. Eleve a bűnöket nem a pap bocsátja meg, hanem Isten, a pap ilyen szempontból csak közvetítő. Az elkövetett bűn súlya pedig nem egyenlő a penitenciaként kiszabott imádságok számával. A lényeg pedig nem a bűn-ima konverzión van, hanem az őszinte megbánáson. És nem a pap, hanem az Isten felé.

Azt mondják meg, hogy szerintük mit kellene hinnem, akarnom és tennem ahhoz, hogy a tanítások szellemében járjak el. De nem azért fogadom el, mert azt mondták, hanem, mert az elhangzottak összeegyeztethetők a hitemmel. Ez viszont nem jelenti azt, hogy agyatlan zombiként teljesítek mindent, amit mondanak, ha az egyszer ellentmond a meggyőződésemnek. Tudom, hogy a különbség nehezen megérthető, de mégis óriási!

"Hogy konkrétan válaszoljak:
- a betűk nekem is girbegurbák
- 150 verzióról olvastam eddig legalább egy mondatot."

Ebben legalább egyetértünk :)

[ Szerkesztve ]

"We spared no expense"

(#68) cousin333 válasza Rive (#66) üzenetére


cousin333
addikt

Vannak olyan helyek is, ahol a legközelebbi egyházi iskolába járás minimum erős hátrányt jelent, sőt néha lényegében megoldhatatlan. 1:1?

Senki nem mondta, hogy a rendszer tökéletes, és szerintem nem is lehet az.

[ Szerkesztve ]

"We spared no expense"

(#69) Belba válasza Rive (#66) üzenetére


Belba
őstag

#48. dabadab
"... A tobbibe olyan nagyon nem akarok belemenni, de amikor a varos egyetlen gimnaziumat egyhazasitjak, akkor a szabad valasztas erosen elmeletive valik..."

Nem én találtam ki, mint láthatod!

Igen, tudom, hogy vannak egyházi általános iskolák is, és vannak egyházi óvodák is, sőt vannak egyházi öregek otthona is, és vannak egyházi kórházak is... Ja, és az egyházi gyermekotthonokról is beszéljünk, meg az egyházi hajléktalanszállókról meg ételosztó helyekről is...

Elég tájékozott vagyok, ráadásul Bp. közepén lakom, körbevéve egy rakás óvodával (5 db állami, 2 db magán, 1 db egyházi), általános iskolával (5 állami és 2 egyházi), és középiskolával ill. gimnáziummal (7 állami és 2 egyházi)...

Nekünk pl. minden oktatási intézményből az állami van legközelebb. (5-10 percnyi séta)

Nem hiszem, hogy te meg tudnál engem lepni! :DDD

< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >

(#70) Belba válasza cousin333 (#68) üzenetére


Belba
őstag

Mint ahogy azok a tanulók sem indulnak egyenlő eséllyel, akiknek nincs a településén egyházi iskola, csak a távolabbi nagyobb városban, ahová busszal, vonattal kell bemennie-hazajönnie.

Mert náluk pl. az egyetlen iskola : állami!
(Szerintem ez a gyakoribb felállás.)

< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >

(#71) #64791808 válasza Belba (#39) üzenetére


#64791808
törölt tag

Nos, miután te egy ekvivalencia osztályba sorolod a kétkezi munkavégzést, meg a papbácsi hallgatását, sebességet váltok a stílusomat illetően.

Milyen jogon ítélem el? Véleményt mondok, gyakorlom a szólásszabadságot, és teszek rájuk negatív megjegyzést. Az, hogy én lenézem őket - igen, lenézem őket -, nem hiszem, hogy elítélés, sértő megjegyzés, vagy hasonló. Ha igen, akkor az csak az én személyem fontosságát emeli, ami pedig abszurd.

Te milyen jogon kéred ezt rajtam számon? Igen, mindenki azt csinál, amit akar. Mondok neked egy sokkal érdekesebb dolgot: mindenki azt gondol, amit akar. Ami pedig egyenesen hihetetlen, az az, hogy bizonyos megkötésekkel mindenki annak a véleményének ad hangot, amelyiknek akar.

Végezetül pedig: lehet, hogy neked kellene olvasnod, vallástörténetet, keleti filozófiát és materialista eszmefuttatásokat. A biblia is remek, de akkor inkább már Grimm.

(#72) Rive válasza cousin333 (#68) üzenetére


Rive
veterán

Csakhogy amíg az állami iskola világnézetileg semleges ismeretanyagot kell, hogy közvetítsen és emellett ingyen és bérmentve biztosítania kell a helyet és az alkalmat vallási jellegű oktatási tevékenységekhez, addig az egyházi iskolákra efféle szabályozás nem, illetve nem így vonatkozik.

Azaz vallásos szülők 'világnézetük kockáztatása' nélkül küldhetik a gyereküket állami iskolába és segítséget kapnak a vallásos neveléshez, addig aki nem akar egyházi oktatást, az szimplán sz@rban van.

Az a mélységes ostobaság és feneketlen cinizmus pedig, amivel ezt a hülyeséghalmot ilyen kenetteljes kioktató hangon képesek vagytok előadni, prímán bemutatja, hogy egy épeszű szülő miért is szeretné messze elkerülni az egyházi intézmények tekintélyes részét.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#73) domi007 válasza Belba (#33) üzenetére


domi007
őstag

Nagyon OFF leszek:

Tomcsányi Pál, kutatóprofesszor, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, Széchenyi-díjas

Hehe, ő az én nagyapám....

DOMy

mod: ja, és hajrá Belba, neked van igazad! Szerintem is, ha valahol CSAK egyházi iskola van, az nem indok semmire, hiszen vannak helyek, ahol meg CSAK állami van. Ezt én is tapasztalom ismerem.

[ Szerkesztve ]

"̶d̶e̶ ̶a̶ ̶t̶u̶d̶o̶m̶á̶n̶y̶ ̶m̶a̶i̶ ̶á̶l̶l̶á̶s̶a̶ ̶s̶z̶e̶r̶i̶n̶t̶ ̶a̶z̶ ̶i̶p̶a̶r̶i̶ ̶m̶é̶r̶e̶t̶e̶k̶b̶e̶n̶ ̶i̶s̶ ̶h̶a̶s̶z̶n̶á̶l̶h̶a̶t̶ó̶ ̶S̶H̶A̶1̶ ̶c̶o̶l̶l̶i̶s̶i̶o̶n̶t̶ ̶g̶e̶n̶e̶r̶á̶l̶ó̶ ̶e̶s̶z̶k̶ö̶z̶..." - 2017. február 23. óta már létezik

(#74) dabadab válasza cousin333 (#68) üzenetére


dabadab
titán

"Vannak olyan helyek is, ahol a legközelebbi egyházi iskolába járás minimum erős hátrányt jelent, sőt néha lényegében megoldhatatlan. 1:1?"

Ez maximum akkor lenne igaz, ha az allami iskolak ugy mukodnenek, hogy tilos lenne az ott tanuloknak hittanra/misere jarni, ha pedig megis, akkor kirugjak ill. fel se veszik oket.

Tessek ertelmezni a semlegesseg es az elkotelezettseg kozotti kulonbseget.

#52: "És szerinted akkor az adózás milyen megítélés alá esik?"

Igazabol az van, hogy feudalis allamban teljesen normalis dolog az, hogy az egyhaz adot szed, kommunista allamban meg az, hogy allamositanak mindent, viszont ezek kozul egyik sem kompatibilis a modern demokraciakkal. Semmikeppen nem akarom megmondani, hogy ezeket milyen szempontbol kell nezni, csak a kovetkezetessegre akartam felhivni a figyelmet, vagyis arra, hogy eleg nehez olyan racionalis nezopontot talalni, ahonnan az egyik nem stimmel ("lopas", ahogy QuippeR irta), a masik meg igen.

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#75) dabadab válasza Belba (#64) üzenetére


dabadab
titán

Nezd, ez a szoveg mennyiben kapcsolodik az en allitasom a, b vagy c pontjahoz?
Mert ennel egyszerubben nem tudom leirni, hogy mit gondolok, es ha ez igy "neked nem tud eljutni az agyadig", akkor inkabb hanyagoljuk ezt a vitat.

DRM is theft

(#76) Belba válasza Rive (#72) üzenetére


Belba
őstag

"... egy épeszű szülő miért is szeretné messze elkerülni az egyházi intézmények tekintélyes részét..."

Ja, biztosan azért vannak dugig az egyházi oktatási intézmények, mert ANNYIRA el akarják kerülni az "épeszü" szülők. :DDD

Nem gondolod, hogy abszurd lenne kikötni egy egyházi iskolának, hogy nem oktathat vallást?!...

Vagy a zeneiskoláknak, hogy ezután tiltott a szolfézs óra?

Vagy a sportiskoláknak, hogy nem kérhetnek a tanulóktól bukfencet, kislabdadobást, kézilabdát, Cooper-futást, és egyáltalán minden megterhelő testmozgást?

Vagy a Bohócképzőben betiltanák a piros krumpliorr használatát, mert ez megalázza a tanulókat?

Amúgy, aki nem akar vallásos oktatást a gyerekének, az egyáltalán nincs sz@rban, bizonyíthatom, hogy a gyerekeim is 2 évig járhattak ÁLLAMI (felekezet nélküli!) óvodába, 8 évig ÁLLAMI (felekezet nélküli!) általános iskolába, jelenleg 2. éve ÁLLAMI (felekezet nélküli!) középiskolába járnak... :K :C

Abszolút nem okozott gondot ÁLLAMI (felekezet nélküli!) oktatási intézményeket találni számukra a lakóhelyünkön.
Viszont bajban lettünk volna, ha pl. zsidó vallásúak lennénk, mert a legközelebbi zsidó iskola tőlünk elég távol, nehezen megközelíthető helyen van...
Ha katolikusok lennénk, akkor az ilyen egyházi iskolák sem a közelünkben vannak...

Az sem teljesen igaz, hogy a vallásos szülők "világnézetük kockáztatása nélkül" küldhetik gyermekeiket az állami iskolákba, mert bár elég sok pedagógus képes tárgyilagosan hozzáállni a valláshoz, mégis akadnak kivételek...
A gyerekeim 1.osztályában történt, hogy az egyik (vallásos) kislány a neki addig természetes megjegyzésén a tanárnő felháborodott és alaposan megalázta a kislányt! Hülyeségnek minősítette a kislány istenhitét, alapjaiban taposott bele mindabba, amiben addig a kislány hitt és nevelkedett... A kislánynál (elég érzékeny volt amúgy is, no meg 6 éves!) ez olyan súlyos válságot és depressziót okozott, hogy hónapokig orvosi kezelésre szorult, komoly lelki válságot élt át a kislány!!!!

Szerencsére, ilyen bunkó tanárral az évek folyamán többször nem kerültünk kapcsolatba, de biztosan nem ő az egyetlen... :((

< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >

(#77) dabadab válasza Belba (#76) üzenetére


dabadab
titán

"Nem gondolod, hogy abszurd lenne kikötni egy egyházi iskolának, hogy nem oktathat vallást?!..."

Nem. Ugyanis ezek nem egyhazi iskolak (azok a papkepzok), hanem egyhazak altal (allami penzbol) mukodtetett kozoktatasi intezmenyek. Ez ertheto?

DRM is theft

(#78) Belba válasza #64791808 (#71) üzenetére


Belba
őstag

Kedves Cerebellum !

Te úgy gondolod, hogy sokkal különb ember vagy, mert vasárnaponként a macskádat bolházod, farakást pakolsz, ásol, kapálsz, stb., míg egyeseknek van idejük papbácsi hallgatására... SZERINTED te sokkal produktívabb vagy, míg a ráérős csürhe az öregistentől várja a sültgalambot (idézet tőled)...

TE VOLTÁL, aki egy kalap alá vontad a kétkezi munkádat és mások lelkiéletét (vallásgyakorlását).

A mondataidból süt a vak gyűlölködés, és a tolerancia teljes hiánya! :(((

Hogyan várhatod el, hogy a vallásos emberek legyenek megértőek a te ateista világszemléleteddel, ha te sem tudsz megértően fordulni feléjük?

Te lenézed őket (pedig nem vagy sem jobb, sem különb, igaz rosszabb sem!) akkor miért várod el, hogy ők ne nézzenek le téged?

OLVASD EL a topicnyitó írást : milyen gyötrelmeket él át egy ateista a vallásosok világában!

Te pont azt a vak gyűlölködést tükrözöd vissza, ami a Világban is történik : a protestánsok halomra ölik a katolikusokat, a katolikusok a zsidókat, a zsidók a muszlimokat, a kékszeműek a barnaszeműeket, a jobbkezesek a balkezeseket, a fehérek a feketéket, a vallásosak az ateistákat, az ateisták a vallásosakat...

Pedig csak annyi kellene, hogy megértsük : senki nem különb a másiknál, nem is rosszabb, fogadjuk el, hogy a másik másképp gondolkozik és nem feltétlenűl abban kell hinnie, amiben én is hiszek!

Nyugodj meg, sokat olvastam vallástörténetet és materialista eszmefuttatásokat is... Valláskritikával is foglalkoztam (egyetemi szinten). A Biblia a fő olvasmányaim közé tartozik!
Talán ezeknek köszönhető, hogy így gondolkozom és talán annak, hogy nyitott vagyok a másképpgondolkozók irányában (vagy talán a szüleimnek, akik toleráns gondolkodásra neveltek).

< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >

(#79) Belba válasza dabadab (#77) üzenetére


Belba
őstag

ÓRIÁSI tévedésben vagy : az EGYHÁZI oktatási intézmények fenntartói az egyházmegyék!

Míg az ÁLLAMI oktatási intézmények fenntartói a kerületi-, városi-, megyei Önkormányzatok!!!!

A fenntartónak joga van meghatározni az adott iskola pedagógiai programját, létszámát, stb. :

"... A fenntartó nemcsak szervezeti kérdésekben, hanem a nevelő-oktató munkát meghatározó pedagógiai programra vonatkozóan is rendelkezik hatáskörrel. A törvény 44. § (1) bekezdése értelmében a pedagógiai programot a nevelőtestület fogadja el, és a fenntartó jóváhagyásával válik érvényessé. ..."

>>> Oktatási Jogok Biztosának Hivatala

Utálok olyanokkal eszmecserét folytatni, akiknek halvány gőzük sincs arról, amiről beszélnek.

Nyugodtan keress rá a Google-ban, melyik egyházi iskolának ki a fenntartója... :D

< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >

(#80) skype


skype
tag

Sziasztok!
Véleményem szerint minden ateista megtér egyszer.Ha máskor nem, akkor a halálos ágyán. Mikor elérkezik az idő, és hívják a papot, kiváncsi lennék, hogy hány ateista küldi el a halálos ágyától, vagy hány hal meg úgy, hogy utolsó szava az, hogy nincs Isten.

(#81) Hakudoshi válasza skype (#80) üzenetére


Hakudoshi
tag

Azért az a "minden" az egy picit (nagyon) erős volt. :)

Egy ateistának pedig más dolga szokott lenni a halálos ágyán, mint papot hívni. :DDD

mod: A cikk egyébként tetszett; bár a hangneme egy kissé eltúlzott, meg látszik rajta, hogy "ámérikás", de attól föggetlenül jól összefoglalja a lényeget. :K

[ Szerkesztve ]

- SOHA ne becsüld alá a hülyeség hatalmát!!! -

(#82) Belba válasza skype (#80) üzenetére


Belba
őstag

:K Sok ilyet láttam már...

< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >

(#83) Mag_


Mag_
tag

Asszem én talán sejtem miért pont most most jelent meg egyre több irás ezzel kapcsoltban.

Hát ime:

Elsö rész:

[link]

A többi rész a képernyö bal oldalán van kilinkelve.
Érdemes mind a 3-at megnézni.

[20:21:00] <.[VIP]Viky> miért van az, hogy oda van egy film mögé írva hogy avi és közbe angol?????????????????????

(#84) skype válasza Hakudoshi (#81) üzenetére


skype
tag

Igen igazad van. Rosszul fogalmaztam, hisz honnét tudnám, hogy az emberek mit mondanak a halálos ágyukon.Feltételezésekbe bocsátkozni meg ostobaság.
Mellesleg azért kiváncsi lennék rá hogy az ateisták tényleg olyan konok Istentagadóak, és kitartanak a végig?

(#85) skype válasza Belba (#82) üzenetére


skype
tag

Köszi. Én csak találgatok, de gondolom neked vannak tapasztalataid ezen a téren.

(#86) Algieba válasza skype (#80) üzenetére


Algieba
senior tag
LOGOUT blog (1)

Ha az ember fél, retteg, keresi a megnyugvást. Bármi megteszi, még egy kellemes képzet is a túlvilági életről és boldogságról.

Szerintem, legtöbben nem gondolnak istenre a haláluk pillanatában, mert olyan gyorsan történik meg. Persze, ha hosszan tartó haldoklás végén történik meg a halál, van idő az elmélkedésre és a félelem elmélyülésére.

A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.

(#87) zsiga667 válasza skype (#84) üzenetére


zsiga667
addikt

Bár csak a magam nevében tudok beszélni, a többi ateista nevében nem, de szerintem az ateizmus egyáltalán nem konok istentagadásról szól. Én legalábbis ugyanolyan meggyőződéssel hiszek a saját igazamban mint akármelyik vallásos ember, egyszerűen csak az én világszemléletemben nem szerepel semmilyen felsőbbrendű lény.

(#88) Rive válasza Belba (#76) üzenetére


Rive
veterán

Ja, biztosan azért vannak dugig az egyházi oktatási intézmények, mert ANNYIRA el akarják kerülni az "épeszü" szülők.
Konkrétan pl. innen egyre többet visznek a szomszéd faluba, ahol állami maradt az iskola... És ez közel sem egyedi eset.

Nem gondolod, hogy abszurd lenne kikötni egy egyházi iskolának, hogy nem oktathat vallást?!...
Már miért is lenne abszurd kikötni, hogy nem vallásos vagy nem ugyanolyan vallású gyerekeknek ne lehessen kötelezően előírni a vallási tárgyakat, istentiszteletet?

Amúgy, aki nem akar vallásos oktatást a gyerekének, az egyáltalán nincs sz@rban, bizonyíthatom, hogy a gyerekeim is 2 évig járhattak ÁLLAMI (felekezet nélküli!) óvodába, 8 évig ÁLLAMI (felekezet nélküli!) általános iskolába, jelenleg 2. éve ÁLLAMI (felekezet nélküli!) középiskolába járnak...
Örvendek, hogy neked nincsenek gondjaid. Elhiszed, hogy másnak meg vannak, vagy nyomod tovább a süketelést?

Az sem teljesen igaz, hogy a vallásos szülők "világnézetük kockáztatása nélkül" küldhetik gyermekeiket az állami iskolákba, mert bár elég sok pedagógus képes tárgyilagosan hozzáállni a valláshoz, mégis akadnak kivételek...
Az állami iskolákban kötelező a világnézetileg semleges oktatás, illetve a hitbéli dolgok tiszteletben tartása. Az efféle pedagógust el lehet meszelni.

Semmi hasonló garancia sincs egy egyházi iskolában.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#89) Rive válasza Belba (#79) üzenetére


Rive
veterán

Ezen még gondolkozz egy kicsit. Messze nem sikerült megértened, mit is akart számodra közölni Dab. Így persze elég muris is lett a 'válasz'.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#90) zsiga667 válasza Rive (#88) üzenetére


zsiga667
addikt

"Már miért is lenne abszurd kikötni, hogy nem vallásos vagy nem ugyanolyan vallású gyerekeknek ne lehessen kötelezően előírni a vallási tárgyakat, istentiszteletet?"
Nem írják elő. Legalábbis 5 éve, amikor érettségiztem, a kecskeméti református gimnáziumban a katolikusok katolikus hittanra jártak, az evangélikusok evangélikusra, a kötelező templomi alkalmakon a saját templomukba mehettek, a nem hívők (más vallású nem volt az iskolában az alatt a 4 év alatt amíg én odajártam) meg választhattak hogy melyik felekezet óráit kívánják látogatni. Heti 2 hittan óra pedig szerintem bőven belefér az alapműveltségbe, pedig akkor se voltam hívő ember...

(#91) Belba válasza skype (#85) üzenetére


Belba
őstag

Már úgy értem, hogy sok olyat láttam már, hogy fanatikus ateista idős korára bigott vallásossá vált...

< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >

(#92) Viszlát válasza zsiga667 (#90) üzenetére


Viszlát
addikt

Ezen a heti két hittan órán mikről volt szó, miket tanultatok?

[ Szerkesztve ]

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#93) Belba válasza Rive (#89) üzenetére


Belba
őstag

Nem hiszem, hogy van gondolkoznivalóm azon, ami TÉNY, magad is utána kereshetsz.

Úgy látom, inkább te nem érted, miről beszélünk, de akkor meg nem kellene beleszólnod, mert ez így elég muris... :DDD

Netán a link megnyitása okoz gondot? :F

< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >

(#94) skype válasza Belba (#91) üzenetére


skype
tag

És szerinted ez miért következett be?

(#95) MichaelSD válasza Viszlát (#92) üzenetére


MichaelSD
őstag

Németo-ban jártam gimiben és ott már a 80-as, 90-es években így volt (Bajorországban, a német katolicizmus fellegvárában). Ott volt hittanóra felekezett szerint és volt etika. Na oda is be mentem, mert néha máskor volt az óra (kis strébernek hittek, de csak kíváncsi voltam). Etika ovallás + fillozófia óra volt. Részben mit mondanak a fő vallások és miért. Olyan "azt mondjak ők". Nekem tetszett.

[ Szerkesztve ]

XMPP: sdmichael@kdetalk.net

(#96) Belba válasza Viszlát (#92) üzenetére


Belba
őstag

Dabadab mindjárt válaszol : "egyházi propagandát"... ;]

< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >

(#97) zsiga667 válasza Viszlát (#92) üzenetére


zsiga667
addikt

Minden évben másról. Első két évben Bibliaismeret, elsőben Ó- másodikban Újszövetség. Harmadikban vallástörténet, reformáció, ilyesmik. Negyedikben meg kb. minden más, elvontabb teológiai témáktól kezdve adott témákról folytatott vitákon át az ismertebb kis egyházak jellemzőiig mindenféléről volt szó.

(#98) skype válasza zsiga667 (#87) üzenetére


skype
tag

Pedig milyen szép volna, ha mindenki a másik igazában hinne. Akkor nem volnának nézetbeli külömbségek, és ezáltal elkerülhetőek lennének még talán a háborúk is. Az pedig, ha az ember számít külső, vagy belső segítségre az életében nem is olyan rossz dolog.

(#99) skype válasza Algieba (#86) üzenetére


skype
tag

Jól mondod, van idő az elmélkedésre. És akkor az ember lehet hogy rájön, hogy mi minden maradt ki az életéből.

(#100) Viszlát válasza zsiga667 (#97) üzenetére


Viszlát
addikt

Ha jól értem, akkor tulajdonképpen ismeretszerzésről volt szó, nem volt vallásgyakorlat az órán, nem kényszerítettek rátok semmit?

MichaelSD: ezt tőled is kérdezem.

[ Szerkesztve ]

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.