- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
CaNNa3IS
senior tag
The point releases and dates are: 12.04.1 (23 August 2012), 12.04.2 (14 February 2013), 12.04.3 (22 August 2013) and 12.04.4 (24 January 2014). Elvileg a major release a 12.04.04
hcl: Nem akarlak megbántani de te miről beszélsz ??
Össze-vissza mondod a dolgokat. 3210-nek persze hogy nem volt szoftveres gondja. Sarkítva mondhatjuk, hogy nem is volt rajta szoftver.Ubuntu 12.04 volt az előző melóhelyemen desktopra. Költségcsökkentés. Ja bazz..g. Lehet a ingyen volt de nekünk kellett szívni vele. Persze ha te otthon felrakod és annyit teszel, hogy néha elindítod a LO-t meg firefox meg... akkor
valószínűleg nem lesz gondod. De Sajnos nekünk ezeket kellet valamilyen iroda egységbe összegyúrni.
Volt aki tolt egy upgrade-et 11.10 -ről. Miért ne
. De amikor kiírta neki hogy 20 óra lesz akkor fogta és upgrade közben áramtalanított.
Mondanom sem kell szétszarta magát a 11.10-12.04 mutáns. Vér folyt a száján. -
Ugyanitt csak lassabban
De vicc : így is van olyan stabil az Ubi, mint egy windóz 
@HuMarc : OK, akkor meg mertek volna engedni maguknak egy C3 szintű csődtömeget? Volt 3210-em pár darab, és fagyni talán egy fagyott egyszer, egy nagyon korai szoftverrel. De az sem új korában, szóval lehet hw ok miatt. Javítottam akkriban telefonokat, és hát szoftveresen nem sok bajuk volt.
-
CaNNa3IS
senior tag
De abból is csak a 4. rev lesz a végleges nem ?
Az meg még messze van.hcl :
Debian-t nem fog átlagember otthon használni a mindennapokra max valami kocka mazochista.
Ez megint rossz megközelítés.
Szóval akkor ubuntu szar ?De most akkor ki a hibás hogy "szerinted" szar termékek kerülnek ki ?
-
-
törölt tag
Így könnyű.

Persze, ahogy terjed az SSD, javul a sebesség.
(BTW: Ubuntu Edge 128GB SSD-vel?
)(#730) ddekany
Nem lenne első alkalom, és az OOXML körüli kavarás (trans, strict, egyebek) is érdekes. Amikor az MS a saját maga által készített szabványnak évekig nem tud megfelelni.
-
ddekany
nagyúr
"A prefetch tárazás, lementés jó lenne, csakhogy azzal megnőne a boot idő és a win8 marketingesei tömeges öngyilkosságot követnének el."
És nem csak ők nézik ezt...
Amúgy szerintem nem feltétlenül. Mikor már minden bejött, és épp nem kell semmire a háttértár, akkor unalmában töltögethetne. Vagy lehet hogy eleve így is csinálja már most is... Bár HDD-n ez is idegesítő tud lenni a recsegés-kaparászás miatt.SSD dolog: Jók ezek a pár másodperces indulások, mert ha elterjed az SDD, végre bátran elkezdhetjük 10x-ére növelni az appok méretét, hisz 15 sec még kibírható...
Ja, és mindent 100000000 ici-pici fájlba pakolni, hiszen seek idő sincs. 
-
és @ ambassadeuR : Nem az OS-sel akarom felzabáltatni a ramot. Kell az a Rawtherapee-nak meg a Gimpnek

Azon kívül nincs mindenhol 4Gb
Melóhelyen, ha nem is ott, ahol én vagyok, de máshol még akad 2Gb-os gép.
Mondjuk az már kínzüóeszköz a céges windózzal.@kiskaktusz : Jó, elmegy, de mennyire? 256Mb alatt szenvedés, sőt, ha nincs 1GHz proci, akkor 256Mb-al is.
OK, van Debianom AMD K6@350MHz-en 64Mb-al, de azért na.@ddekany : A usert meg ugye az érdekli, hogy működjön, nem? Illetve ha van verseny apiacon, akkor az nyer, akinek jobba terméke
Nem azért, de egy 50 ezer Ft-os VGA kártyához lehetne rendes driver is, egy 100 ezreshez meg aztán.
És ha vettél egy csúcsprocit, csúcslappal, akkor azt is támogathatná a nedves gyártó. 2 évnl tovább is.
Az intel részéről ez nettó az, hogy "vedd meg a következőt". Tudnák ők supportálni, ha akarák, 5 évig is, csak az nem biznisz. -
törölt tag
Dehogynem.
Összehasonlításhoz megfelel.(#697) Tamás88
De, figyelembe vettem. De itt lényegtelen, nem erről volt szó.
Sőt, ha genyó akarnék lenni, akkor azt is írhatnám, hogy ez a "szerintem ez fontos lesz, legalábbis én jobban tudom nálad, mi kell majd neked, és ezt a halmot ezért most kiírom a lemezre, de majd ha már üres lesz a memória, újra visszaírom, hátha tényleg kell majd" metódus okozza talán a felesleges lapozást, lemeztekerést. Mert Redmondban nyilván jobban tudják, mi kell majd nekem. Ha a prefetch tanulóképes, az jó. De vajon olyan opció miért nincs, hogy én határozhassam meg egyes programok prefetch-prioritását? Hogy mi kerüljön be, és mi nem kerüljön ki, vagy csak utoljára. De ez nyilván naiv elképzelés.(#698) PuMbA
Nyilván alkalmazkodik a rendszer adottságaihoz. Neked a ram-od kevesebb. Bár nekem volt ilyen (Win8 valamelyik előzetes)
(#702) Degeczi
Természetesen mindkettő 64 bites. Bár VBox-os.(#703) bzoley
Ha nem merül fel, hogy "némely linux nem hajlandó prefetchelni és emiatt alacsonyabbnak tűnik a memóriahasználata mint egy Win7-nek (vagy Linuxnak, ha támogatja) amelyik jól betárazott a memóriába, az nem az optimalizáció meg a jó működés, hanem a funkciószegénység mérőfoka", akkor nem hozom ezeket a képeket.
-
joysefke
veterán
Én inkább azt mondanám, hogy az a szégyen, hogy 16GB-ból _csak_ 1,5GB-t használ prefetch-re a Win7.
A memória azért van, hogy használja a rendszer és nem azért hogy, csak legyen.Az, hogy némely linux nem hajlandó prefetchelni és emiatt alacsonyabbnak tűnik a memóriahasználata mint egy Win7-nek (vagy Linuxnak, ha támogatja) amelyik jól betárazott a memóriába, az nem az optimalizáció meg a jó működés, hanem a funkciószegénység mérőfoka.
Nekem 8GB-RAM om van és nem örülnék neki, ha az (20mp-en belüli) indulás után 500 MB fogyasztást kéne látnom. Page file kikapcsolva és fut a gép mint a veszedelem. Még sosem fordult elő, hogy /nem memory leakes alkalmazás mellett/ kifutottam volna a 8GB-ből (azonnal doba egy figyelmeztető ablakot).
Memory leakből is csak 1 darab volt, mégpedig a chkdsk /R. (nem, semmi fagyás nem volt)
J.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
De egy Windows7 képes kifutni 35GB-s C partíción a szabad helyből, és alapból is valami 15-17GB, pár update meg ilyesmi után 20GB méretűre hízik, így nem csoda ha megeszik pár giga ramot.
Most egy Ubuntu, vagy akármelyik disztró foglalja helyben kb. a negyedét, ha egy ilyen OS megeszik egy giga ramot, ott már furcsa dolgok történnek.
Ha egy fullos KDE-s disztró is lazán elvan 4-500MB foglalt memória mellett, akkor mire föl eszik olyan sokat a Unity? Tán nem jutott idejük optimalizálni? Esetleg közbeszólt a verzió kiadási kényszer naptár? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ohh és ezt így kiadták? o.O
ddekany: pl. én említettem a stabilitási kérdéseket, de Shadow szerint a Mint sokkal jobb ezen a téren. Ezt mondjuk nehéz elhinni, kaptam már kernel panicot a Minten egy közönséges frissítés után...
Ha engem kérdez valaki, egyiket sem ajánlom senkinek. Se a stabilitás, se a fellelhető információ források miatt. -
törölt tag
Még rosszabb. De akkor miben lenne előny, ha Wint használnék?

Nekem CanoScan 8400F van. XP vígan elmegy VBoxban, pár havonta használom. Sajna, előbb lett a szkenner, mint a Linux.(#595) bzoley
"bár kezdőként így is kisebb kihívás volt beállítani a boot sorrendet."
Elég jól dokumentált, lépésről lépésre beírod (vagy bemásolod), és lőn. -
bzoley
veterán
Nélkülözhetetlen, mert az az egy tévé a házban. Más, speciális igényem nem lenne, akár használhatnám is. Már vagy négy tunert kipróbáltam, még egy lehetőség van.
Win8-on én még egy animációval sem találkoztam(metrót nem ismerem, én az os-t használom, nem a hülyeségeit), indítom a programot, és ott is van. Ubuntut kukáztam, nem tetszett. Most Kubuntu van fönn, de lehet visszatérek Minthez, bár kezdőként így is kisebb kihívás volt beállítani a boot sorrendet. -
bzoley
veterán
Hasonló masinával bohóckodtam végig a hétvégét, ismerkedtem, ha már ennyire felbíztatott a cikk. Visszatértek a régi "szép" idők, amikor minden a homokóráról szól, csak itt pörgő karikák vannak. Win8-hoz képest, ahol már megszoktam, hogy minden azonnal történik, gombnyomásra rögtön megjelennek dolgok, nagyjából úgy működik, mint a másik gépemen az XP 700-as cerkával, 192MiB rammal. Érzésre tetű lassú. Le még nem töröltem, ha lesz időm, foglalkozok még vele, de mivel a tvtuneremmel sem boldogul, tartós használatra alkalmatlan számomra. Na meg persze a sebesség.
-
fsb1000
nagyúr
"Ellenkezőleg. Nem volt itt semmi gond, amíg meg nem jelent pár arc és elkezdte osztani az észt a win felsőbbrendűségéről."
Ez bizony elég helytelen dolog, mert a valóságban szó sincs felsőbbrendűségről, csak egy termékről, amely termékként van kezelve.
Mosóporok is nagyjából azonos módon működnek, mégis van amiből 100x többet lehet eladni. Így működik a világ. -
Tamás88
őstag
Na azért egy kicsit eltúloztad, de rátapintottál a lényegre.
"Csakhogy az átlagjúzer (személyes tapasztalat) szeret telepítgetni, törölgetni"
Ez igaz, saját tapasztalatom is van róla, amikor megkérnek rá, hogy pillantsak rá a gépükre"Kell neki nyolcféle képnézegető"
Általában megelégszenek 2-vel, max 3-al"három cd-író"
Na ezzel egy kicsit nem értek, mert sokan csak egy programot tesznek fel, ami vagy XPBurner (jobbik eset), vagy az agyon hypolt, agyon istenített fos Nero-t teszik fel, persze nem eredetit."teljes office csomag"
Ha nem figyelnek, akkor tényleg így van, de abból is az enterprise, pro-t teszik fel (de a Libre office is egy irodai csomagot)"legújabb photoshop (mert képernyőmentést mással nem lehet végezni)"
Sokan még azt sem tudják, hogy lehet, de inkább az izomzatot szokták vele erősíteni."legalább két vírusírtó (persze mindkettő off-ban)"
Az már régen rossz, ha két off-line vírusírtót tesznek fel. Egyet kell feltenni, de az aktív legyen"egy tűzfal"
Az mindenhol van, még a Linuxban is van, sőt kell is, mert most pld. feltölrték a nemzetközi Ubuntu fórumot, és megszereztek minden információt, pluszban még a routerekben is van tűzfal."És persze hetente telepíti a barátoktól hallott tuti programot, szedi le a szerinte felesleget."
Ja, mint pld. WLM-be (ami már nincsen) és Skype-ba hangulatjelek, amit természetesen még megajándékoznak egy új kezdőoldallal, és bannerrel.Természetesen nem kell komolyan venni a válaszokat, de ez inkább a valósághoz közelebb áll.
-
anulu
félisten
"Ezzel szemben az ubuntu felment 10 perc alatt, a több mint 200 frissítésnek újabb 10 perc kellett. A végén egy gép restart és máris ott voltam, ahová win7-tel négy óra hossza alatt értem el."
és minden pöccre működött. szeretem a meséket, de ezt azért nem veszem be, bocs. az meg, h SP1 nélküli Win7 installnak állsz neki (gyk - ~1-1,5 óra az egész időből). telepítettem az utóbbi időben nem 1 7-es gépet, jelenleg SP1 után kb 110-115 update van. ez mindennel (base OS is) együtt max 2 óra (drivereket is bele számolva).
-
fsb1000
nagyúr
Inkább töröltem.
Linuxfanokkal nem érdem beszélgetni.Valami olyasmi defektjük van mint 20 éve a trabantosoknak.
***Egyik OP rendszer sem jobb/rosszabb generálisan mint a másik, csak a megfelelő feladathoz kell választani és együtt élni a hátrányaival és kihasználni az előnyeit.
Erről itt már többen írtak.. szerintem ez a normális szemlélet. -
F34R
nagyúr
~3 perc egy 200Mb frissites (10 Mbit/s) reboot es oromkodes, nah ezt nem adnam fel a windowsert.
(#466) feco72
nekem is mikor meg 1 magos kis lofutty gepem volt akkor igy keztem : ubi -> linux mint -> chrunchbang.
vettem uj gepet arra ment win7, de miutatan mar nem jatszottam jott az Archlinux es azota is azt hasznalom immar a harmadik gepen. -
Degeczi
nagyúr
egy telepítés időtartama szerintem a legkevésbé sem lényeges otthoni környezetben, hiszen 2-3 évente ha szükség van rá...
(az Adobe programok említése pedig azért nem túl szerencsés Linux környezet kapcsán, mert az egyik ok, amiért Windowsra még mindig szüksége van sokaknak. A Total Commander beállítás pedig egyszerű config file másolás, ha korábban egyszer már megtetted)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkbook 14 G4 Ryzen 7 5825U 8 mag 16 szál Radeon Vega GPU Boltból Garanciával Számlával
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB White-2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4294
- AKCIÓ! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Apple AirPods Max 2 USB-C Bontatlan Fekete & Csillagfény / 27% áfás ár
- Dell Latitude E6410 i5 M560, Nvidia NVS 3100M 512MB GDDR3, 4Gb RAM, 250GB HDD, jó akku, számla gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. De amikor kiírta neki hogy 20 óra lesz akkor fogta és upgrade közben áramtalanított.
De vicc : így is van olyan stabil az Ubi, mint egy windóz
Amúgy szerintem nem feltétlenül. Mikor már minden bejött, és épp nem kell semmire a háttértár, akkor unalmában töltögethetne. Vagy lehet hogy eleve így is csinálja már most is... Bár HDD-n ez is idegesítő tud lenni a recsegés-kaparászás miatt.
Nem azért, de egy 50 ezer Ft-os VGA kártyához lehetne rendes driver is, egy 100 ezreshez meg aztán.
Egyébként 6 GB RAM van a gépben, szóval messze még a vég.