Hirdetés
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonguru
őstag
válasz
Döglött Róka
üzenetére
Nem, inkább 2011-ben!
Akkor már biztosan lehetett tudni hogy vége!
2012-ben majdnem fél évig otthon malmoztunk DE a fizetésünket meg kaptuk...
Azután augusztusban Game Over! (legalábbis "a Jövő Gyárában")
Persze egy párhuzamos univerzumban lehet hogy még működik és mobilokat is gyárt!
Lásd: Startrek az autós jelenet Nokia csengőhanggal!

-
azopi74
addikt
válasz
Deller2010
üzenetére
HERE-t leírtam már számtalanszor, számtalan topicban, hogy miért árulják. Ez már 2013-ban nyilvánvaló volt, hogy csak ideiglegesen tartják meg, csak idő kérdése volt, mikor dobják kalapács alá. Leírtam akkor is rengetegszer.
Technologies üzletág igazi aranybánya viszont, (igaz, nem nagy a bevétel, viszont brutális a margin, és minimális a kockázat), így attól nem valószínű, hogy megválik, annak ellenére, hogy azért is szép summát kaphatnának, és az sem vág szorosan a fő profilba. Bár még az is lehet, hogy az lesz egyszer, állítólag (főleg az Alcatel/Lucent akvizíció után) szép kis 5G-s patent portfolióval rendelkeznek, azok lehetnek az 5G-ben, mint a Qualcomm a 4G-ben, (igen, ezen a piacon meg a Qualcomm a fő versenytársuk, akinek a közhiedelemmel ellentétben ez a fő aranytojást tojó tyúkja, nem a SoC tervezés
)Az pedig kézenfekvő ötlet volt, hogy "árukapcsolással" a brandet is licenszbe adják az IP-k mellé. Azon is poénkodtam számtalanszor, a Nokia-MS üzlet idején, hogy majd ha lejár a moratórium, és megjelennek a Nokia márkkajelzésű droidos telefonok, milyen zavar támad majd a fejekben, hogy akkor most a Nokia "visszatért"? (Vissza lehet keresni, ha valaki akarja) De nem, nem tér vissza a Nokia a consumer piacra, a B2B piacon marad, és ők egyáltalán nem erőlködnek telefon/tablet piacon.
A Foxconn az igen, ő erőlködik, mert teljesen új játékos a piacon, nulla háttérrel, és ha labdába akar rúgni az öregek mellett, erőlködniük is kell a globális piacon.
Még akkor is, ha van saját gyártókapacításuk, egyedi formatervük
, jogi védőernyőt és brandinget pedig a Nokiától bérelnek... (A Z launchert majdnem kihagytam, mint kulcs a sikerhez
Ez azért még mindig kevés ahhoz, hogy betörjenek EU és USA piacra. Értékesítési és szervízhálózat kell ahhoz."Nekem ebből az jön le, hogy a mobil-hálózatos piacon akarnak erősödni..."
Jó meglátás. Főleg miután épp a minap léptek elő a világ piacvezető infrastruktúra szállítójává.

-
azopi74
addikt
válasz
gyurkikrisz
üzenetére
Feature phone-ok piacán pont ezt csinálták 2012-ben
Igaz, ott még az okostelóknál is alacsonyabb az átlagos margin.Olyan 2010 tájékán lett volna szerintem érdemes kiszállniuk, dehát akkor még senki nem vette volna meg tőlük az üzletágat annyiért , amennyit szerettek volna kapni érte , meghát utólag könnyen okos az ember.

-
dz1989
senior tag
válasz
gyurkikrisz
üzenetére
Kérdés hogy mennyire voltak bölcsek. Mert ha igazán akarták volna akkór most is a csúcson lennének ha nem is a Symbian-nal. Mert szerintem voltak bizonyos és logikátlan hiányosságuk. De Én még optimista vagyok.
-
dz1989
senior tag
A régebbi Nokia-áknak van valami olyan kisugárzása ami miatt az ember újra és újra előveszi. Bármilyen bajosak is idönként. (ezt a fórum hozzá szolás egy 6680-on írtam meg
) -
Deller2010
tag
Boldog szülinapot, Nokia!
Gondolom, egy jobb helyzetben lévő céggel szebb ünnep lenne a 150. évforduló.Csak aztán nehogy addig adogassák el a kevés margin-nal bíró üzletágakat, amíg a végén nem marad semmi...
Oké, övék lett az Alcatel-Lucent, de a HERE-t árulják.
Nekem ebből az jön le, hogy a mobil-hálózatos piacon akarnak erősödni... de akkor mi erőlködnek a Foxconn-nal tablet/smartphone vonalon? Mert nekem jelenleg nem tűnik többnek, mint erőlködésnek, komoly koncepciót nem vélek felfedezni mögötte.
Sokadik droidos gyártóként ismét komolyan neki ugranak a mobilos piacnak? Egyszer már nem jött be, majd most hátha mégis? -
Isten éltesse a Nokiát, és éljen az E72-öm

-
chipesz
őstag
Hát nem szűnt meg a Nokia? 😲
-
Neck
veterán
Amilyen rossz minőségű feature phone - okat gyártanak mostanában, nem is csodálkozom, hogy tönkrement a mobil szegmensük...
Touch-ko: ha hajlandó vagy sokat fizetni, megkérdezem nagybátyám, neki van egy nagyon fullos, azt hiszem.
-
kpal
nagyúr
Jó volna újra onnan folytatná ahol a n8 és 808 vége lett. Kedvenc márkám , még anno volt ITT Nokia is itthon.
-
Touch-ko
őstag
Anno jok voltak a Nokia telefonjai.
Legendas volt a 6310, 6230i, a tucatmodellek 3210,3310, 3650. Ezek akkoriban talan a legnepszerubbek voltak.
Kesobb jottek az N szerias modellek, N73, N95.. A maguk idejeben a legjobbak kozott voltak.Meg mindig nagy almom egy dobozos, tokeletes allapotu 8800

-
Zeki
nagyúr
válasz
FazekasOS
üzenetére
Nem a csúcson hagyták abba, hanem balfaszok voltak, és nem ültek fel az androidra, hanem erősködtek a symbiannal, míg végül a windows phone mentette meg őket az azonnali bukástól.
Mi még úgy nőttünk fel, hogy tudtuk mi az a nokia, használtuk, és igen gyorsan unlockoltuk, vagy romot cseréltünk rajta.
A mai fiatalok már droidoznak, és a Nokia ment a kukába. Jött helyette sok új nagy, Lenovo, ZTE, Huawei, Xiaomi.
A régi márkákból a Samsung jól váltott, a Motorola is túlélte (bár már a Lenovo-é), a Sony is túlélte, de szenved... -
Döglött Róka
veterán
válasz
Quasi_modo
üzenetére
Ugyanugy finnek tervezik logotol fuggetlenul.
-
FazekasOS
csendes tag
Boldog születésnapot, Nokia!
Bár a mobilos üzletág megszûnt, tovább folytatja mûködését más területen, és szerintem ez az igazi innováció. Meglátni az új lehetôségeket, irányokat. A telekommunikációs részleg fennállása alatt olyat tett le az asztalra, amelynek máig érezzük pozitív hatásait. Neve egyet jelentett a minôséggel. De lezárult egy korszak. Új szelek fújnak. Szépen, a csúcson hagyták abba.
Bár mostanra már Apple-ös vagyok, emlékszem még azokra az idôkre, amikor még 8-as szériám volt, és lehet csodálkozni, de pozitív érzelmekkel veszem ma is elô például a 8800 Sapphire Arte-t a fiókból (bár enellett már volt iPhone-om). Vagy akár a máig kedvenc szériám, amely azóta külön cég lett (Vertu)… Ki ne használná ma is szívesen az akár 10 éves Vertuját? Ezek a telefonok sosem avulnak el, mindig mûködni fognak, és bár már Vertuból is többször beújítottam, mindegyikkel tökéletesen meg voltam elégedve.
Köszönöm Nokia!
-
Quqesz
nagyúr
"..állj titi,no kia?.."
Boldogat! Mikor csúcson voltak utáltam,mert minden gizmó azzal vagizott. Most meg hiányolom,bár volt egy 5800 és azzal velekóstoltam a nokia világba,jó volt. A régi szép idők 5510,3210,3310,6110,6210,6310,stb stb....én várom hogy visszatérjenek(esetleg a jolla-val karöltve)... -
Fejvadi
nagyúr
Kár érte, szerettem.
-
Dhampir
félisten
Nekem nem hiányzik egy Nokia gyártotta androidos sablontelefon, de egy minőségi, klasszikus felépítésű Nokia mobiltelefon annál inkább.
-
Snowcat
tag
minek? ők a két legnagyobb, a nokia volt az előttük lévő legnagyobb, akiknek minden lehetősége meglett volna hasonló utat bejárni, mégis önmagukat szúrták csak tökön
persze utólag könnyű okosnak lenni, de a történtekből láthatóan ez történt
és tökre nem releváns, amivel már megint csak mosni akarod a dolgokat, hogy kisebb cégeknek sokszor nem éri már meg a gyártás, ők voltak a legnagyobbak, messze a legtöbb eladott telóval, legnagyobb piaccal, sok helyen a mobil=nokia volt -
Ádám16
addikt
Remélem éjfél előtt fél perccel bejelentenek egy csúcs Droid telót.

![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szép szám, de sajnos nekem, mint márka, megszűnt létezni így, hogy kivonultak a mobilpiacról, ráadásul a HERE térképszolgáltatásukat is hirdetik. Innen már nem érdekel a jövőjük engem
-
törölt tag
"Máig nem tudom felfogni, hogy mi olyan érthetetlen abban, hogy a vállalatok leépítik a vékony marginnal bíró üzletágakat, hogy a komoly profitot ígérő üzletágakra összpontosítsanak?"
Ez nem érthetetlen, csak ennek sokszor az a következménye hogy az adott vállalat eltünik a süllyesztőbe, annyira jól sikerül a "komoly profitot ígérő üzletágakra összpontosítani"... Lásd pl. a minapi sharp-os cikket, ahol kvázi csődbe ment a cég és nem ő az egyetlen híres régi nagyvállalat amelyik mára szinte nem létezik.
-
Snowcat
tag
hagyjuk már ezt a szerecsenmosdatást...
erről a vékony marginről mesélj már kicsit az apple-nek is, hogy tökhülyék nem lehet itt pénzt keresni, de a samsung is totál csőd közeli cég, mióta a legnagyobb telógyártó lett
ez elég gyerekmese...
a Nokia tökéletesen bemutatta, hogyha egy innovatív piacon bealszol, ragaszkodsz a rossz koncepcióidhoz, bármennyire dominálod a piacot és bármekkora király is vagy, hatalmas pofára esést lehet összehozni
és lehet ideologizálni, hogy ők a zsírosabb falat felé mentek, de a számok inkább azt mondják, kényszerűségből totál ön-csonkolni kellett magukat, hogy egyáltalán túlélhessék a totál bal@xságukat és egyelőre ki tudja, visszatérnek-e egyátalán a pár évvel ezelőtti arany idők valaha hozzájuk -
hemaka
nagyúr
Boldog Szuletesnapot.
-
azopi74
addikt
Csakhogy a MS ezt nem teheti meg. Ők egy ökoszisztéma szolgáltatók, és jelenleg mindkettő kulcsfontosságú a számára. Ha majd teheti (elér egy stabil és önnfentartó részesedést a mobil platformok és szolgáltatások piacán) , hidd el, otthagyja a készülék üzletágat, jelenleg ez viszont nem realitás.
-
válasz
LeadZeppelin
üzenetére
Csak pár év, és öregebb lesz, igaz?

-
pit stop
addikt
Leépítik a vékony margin-nal dolgozó üzletágat, vagy akár el is adják. A szavak szintjén a múltból indult és a jövőbe tekintett a videó. Ugyanakkor a képanyagon messze magasan én a telefonjaikat láttam legtöbbször... Közben meg harsogják, hogy ők többet nem akarnak telefont csinálni, akkor ezt most miért kellett, pontosabban miért így kellett?
Boldog szülinapot Nokia

-
janos68
aktív tag
"Máig nem tudom felfogni, hogy mi olyan érthetetlen abban, hogy a vállalatok leépítik a vékony marginnal bíró üzletágakat, hogy a komoly profitot ígérő üzletágakra összpontosítsanak?"
Akkor az Ms-nek már régen be kellett volna zárnia, többek között, a telefonos és a konzolüzletágat.
-
Csak csatlakozni tudok.
Boldog Szülinapot Nokia!
-
azopi74
addikt
"a háttérben azért még megmarad a Nokia, mint K+F és hálózatfejlesztés."
"Háttérben" ? WTF...

Hát igen az egyszeri paraszt is így hasonlóan gondolkodhatott annak idején , amikor kivonultak a "virágzó" gumicsizma piacról, (hogy meghalt a Nokia, dögkeselyűk lakmároznak a húsából)

Máig nem tudom felfogni, hogy mi olyan érthetetlen abban, hogy a vállalatok leépítik a vékony marginnal bíró üzletágakat, hogy a komoly profitot ígérő üzletágakra összpontosítsanak? (Ezt csinálták mindig is, ezt teszik most is.) Igen, volt idő, amikor tisztes profitot lehetett realizálni a telefonkészülékeken, de annak egy ideje vége van.
Volt olyan idő is, amikor a PC-piac is aranybánya volt...
És Charles Goodyear találmánya után pár évtizedig a gumiipar is forrott, és bizony a gumicsizmákon is extraprofit volt
-
Kapanyél
őstag
És micsoda CNC eszterga/maró gépsorokat csináltak, tejóisten!

(akkoriban ment valami fúzió az ITT-vel, és elkezdtek TV-ket is gyártani) -
tzsolesz
nagyúr
Hát akkor isten éltesse.

-
LeadZeppelin
tag
Majdnem öregebb mint Románia
Szép kor, egy vállaltnak, nagyon is. -
Mokó
aktív tag
-
timarsandor
csendes tag
A gumicsizmák köszönik az aggódó szavakat, de az egyéb ős-nokiás gyártanivalókkal karöltve nem igazán lesz rájuk szükség a Networks, HERE és Technologies ágazatok mellett.

(Az Alcatel-Lucent közelmúltbeli felvásárlását se feledd, ők se számítanak kifejezetten gumiipari szereplőnek...
) -
Tomi_Ohl
veterán
Cellulóz feldolgozó

Boldog születésnapot!
-
mekker
őstag
Boldog szülinapot, közben döevő sirályok lakmároznak körülötte

Na nem baj, a háttérben azért még megmarad a Nokia, mint K+F és hálózatfejlesztés. -
Szép kor, nem semmi, 150 év.
-
törölt tag
szerintem az volt, a wp azok között akiknek a telefon használati eszköz és nem önkifejezési forma vagy hobbi még sikeres is lehetne, tudásban oda bőven elég, az árakat is egész jól belőtték, a nagyobb hiba szerintem az volt, hogy úgy aludtak el az okostelefon robbanásról ahogy azt a nagykönyvben se írhatták volna le...
-
Sebhelyes
senior tag
Nyilván egy PR közleményben nem fogják savazni magukat, hogy 3 év alatt összeomlott a mobilbirodalmuk, a Microsoft besöpörte a maradékot, ők meg mehetnek vissza gumicsizmát gyártani nemsokára

-
vhw
addikt
"a Nokia csatlakozott a Windows Phone rendszerhez is, és tette ezt olyan sikerrel, hogy az elmúlt években nem akadt igazi konkurense a platformon"
Nem tudom... ez valóban erény?
Új hozzászólás Aktív témák
- Vicces képek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Linux kezdőknek
- Macrodroid
- iPhone topik
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Nyáron jön az AOC új, legfeljebb 720 Hz-re képes monitora
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad E495 Ryzen 5 3500U, Radeon Vega 8, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, gar
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z390 i7 9700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Phanteks Eclipse P360A 650W
- AKCIÓ! Endgame Gear & Xtrfy gamer egerek /MZ1/OP1 8K/XM2we/XM1R/XM1 RGB (fehér/fekete/lila)/
- Dell Precision 5560 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA RTX A2000 FHD+
- HP EliteBook 630 G10 - 13,3'FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 1TB - Win11 - 1 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)
, jogi védőernyőt és brandinget pedig a Nokiától bérelnek... (A Z launchert majdnem kihagytam, mint kulcs a sikerhez 

"