- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- Rák
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
Én ásványvizet csak nyáron iszom, akkor is az 5 bubis enyhét, mert a szörp szerintem azzal a legeslegfinomabb, hidegen, mmm. Amúgy sok értelmét nem látom. Anyukám viszont nagyon szereti őket, régi kedvence a visegrádi, annak az ízét szerette legjobban, nem tudom, hogy most van-e. Én Budakalászon és Pomázon nőttem fel, az ottani csapvizek nagyon finomak voltak amúgy, Kalászon ha fúrtál, akkor azt hiszem 6 métertől már szuper vized volt a kertben.
-
Huma
addikt
Amúgy az ásványvizeket marhaságnak tartom. Hót drágán veszik az emberek a vizet ami nem feltétlenül jobb mint a csapvíz. Akkor már inkább valami jóféle víztisztítót vennék.
A budapesti víz pl teljesen jó. Persze vannak olyan helyek az országban ahol rossz a víz, pl sok benne a vas. -
szab.tam
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #36 üzenetére
már régen ittam, de emlékeim szerint valami olyan volt, minha belefingtak volna a palackba.
a vízszakértőnk így adná el: vulkanikus tájakat idéző, bazaltos hangulatú.... -
dabadab
titán
válasz
Mr.Csizmás #36 üzenetére
Igazabol a balfi nagyon meg van szeliditve ahhoz kepest, ami tenylegesen kijon a foldbol
-
szab.tam
nagyúr
ezen én is sirvafakadtam. ez kész....
azért csendben megjegyeznék valamit. hatalmas különbségek vannak a vizek között. én jó ideje iszom (elvileg) bubimenteset.
a szentkirályit pont antisznobizmusból nem ittam. eleg volt, hogy minden f*kalap azt issza, mert díjakat nyert.
de kénytelen voltam rájönni, hogy mindegyiknek van valamilyen íze. ráadásul pl.a fonyódinak megváltozott az "aromája", azaz kifogtam jópár kifejezetten büdöset.
a rózsaszín theodora is simán pezseg, és olyan erős "beltartama" van, hogy az allergia ellen lehet, hogy használ, de hosszú távon tuti vesekő. (érdemes megnézni a poharat utána pár órával. calgon kell hozzá...)
tehát én is odakanyarodtam a rózsaszín szentkirályihoz, aminek gyakorlatilag semmiylen íze nincs. sima víz.tehát nagyon sok különbség van közöttük, sőt még márkán belül is eltérő lehet.
de ez a somelier dolog. ez kész.
tudok ám ilyet én is. bubi 10-es víz pl:
"kiérződik belőle a mélyből jövő, többmillió éves fossziliák hangulata, a feltörő bubérokok mint megannyi dinoszaurosz tombolása, vad csöretető, ellentmondást nem tűrő agresszivitás..."
(-> hétvégi, szétlőtt agyú kis dínóknak, tuc-tuc party után, dehidratálásra pont megfelelő...) -
BigBlue69
őstag
Fizetést is kap? Mert akkor Én is, Én is.!
-
Huma
addikt
Én is úgy tudom, hogy a víznek nincs íze. De még sosem ittam így nem tudom biztosan.
-
Eastman
addikt
Kis Erika marketingrészleg. Szánalom.
-
Crystalheart
őstag
A víznek van íze, de azért ilyen ódákat zengeni róla kissé túlzás.
-
Mr.Csizmás
titán
absztinens borkostolo pubi
-
Traxx
őstag
Ezt osztom, van olyan ásványvíz, amit nem tudtam meginni. Talán Lilla volt a neve (de 7 év távlatából erre nem mernék megesküdni), és ebből egy nap soha nem csúszott le 1,5 litertől több, inkább 1 környéke volt a max...próbáltam nem egyszer, hátha az ízlésemmel van a baj (mindenki más nyakalta a koliban), de nem. És kísérletet azért tettem többször, mert a kolis büfében gyakran már csak az a fajta víz volt. De egy idő után beláttam, hogy nem érdemes erőltetni.
A legjobb amúgy szerintem az Apenta
-
A víznek van íze.
-
dabadab
titán
Ha szerinted a viz iztelen, akkor nem figyeltel rendesen.
Egyebkent meg xkcd-t neked kellett volna linkelned (es amikor az asszony szulesbol kifolyolag vizet ivott es sokat, akkor egy ido utan remekul megkulonboztette egymastol az asvanyvizeket es lett kedvence, meg olyan is, aminek ihatatlanul rossz volt az ize)
-
Dr. Oid
aktív tag
azert a sznob barmokat ne huzzuk egy kalap ala egy valoban hozzaerto sommelier-vel, neaggyisten egy igazi borasszal. illetve a jo bor tenyleg olyan, mint a kolteszet, lehet rola elvont gondolatokat sorolni, nem ugy, mint a kevertrol vagy az unikumrol.
aki ezt nem fogadja el/be, azzal sincs gond, nem vagyunk egyformak, de nem szeretem, amikor puszta nemertesbol elindul a fikazas. -
Vladi
nagyúr
Kicsit belegondoltam, azért messze vezet ez. Mert miért kell a víznek is ez? Gondolnánk, a víz az csak víz. Naja. Mostmég. Pár év és drágább lesz a normális víz, mint a tokaji aszú. Hát ezért.
-
Traxx
őstag
Ó hát mi hasonlót az egyetemen csináltunk
Háttértörténetnek tudni kell, hogy analitika gyakszin elég sokféle vizet elemeztünk, és mivel ugye jegyzőkönyvet kellett belőle írni, így tudtuk, miben mi van. Aztán meg elmentünk sörözőbe...kértünk többféle vizet, mindenki más (voltunk páran, meg többféle is volt a helyen). Egy korty..."Hát srácok, ez finom, saccra van benne kb. 4 mg lítium, és 1 mg körüli kálium...bár a magnéziumot túltolták, ez a 20 mg kicsit lehetne kicsit kevesebb is... És a tiéd milyen?"
Buszjegy: kb. 200 Ft, 0,5l-es ásványvíz: kb. 200 Ft. A látvány, ahogy a pultos csaj szeme kocsányon lóg: megfizethetetlen
hoffman_: mi az az fjnf?
-
hoffman_
nagyúr
Itt van hátul a bubiskanál. Ennyit tudok hozzátenni
Jogos.
bor sommeleir-re is van megoldás, fjnf bort kell venni, azon nincsen ilyen rizsa, ihatod azonnal
-
Móci
addikt
Kellett volna az a tavalyi világvége...
-
Lenry
félisten
pontosan
egyébként addig még megértem, hogy ad egy tippet, hogy ehhez a kajához ilyen bor. ez tiszta.
de hogy "egy kellemes beszélgetés mellé" - miért b+, más fajta mellett nem lehet? meg ezek a modoros "kacagva kergetik a harsány ízek egymást" jellegű szóvirágok... a hideg kiráz.
mod: kötelező olvasmány
-
bambano
titán
a bor sommeliéről hallottam olyan véleményt, hogy idejön az a k..g, tolja a dumát és feltart abban, hogy ihassam a boromat
-
banhammer
veterán
Az a vicc az egészben, hogy a NaturAqua egyszerű tisztított csapvíz amit felütnek egy adag ásványisóval.
-
kcsa
veterán
Mondjuk van különbség víz és víz között. De aki ezt le merte írni, annak ezt üzenem:
-
tvse1995
senior tag
Pont ma mutatta az egyik osztálytársam.
Nálunk is nagy sikert aratott. -
Psychonaut
veterán
LOL
-
törölt tag
Itt tartunk. Megváltás lett volna, ha becsapódik az a kisbolygó pénteken...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo "Az enyhén szénsavas NaturAqua játékosan csipkelődő, csodásan frissítő, és elegánsan hűsítően hat a szájban. A...
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Óra topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hyundai, Kia topik
- R.E.P.O. - The Retrieve, Extract and Profit Operation
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Háztartási gépek
- AliExpress tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Remek áron dobozos új Hp Envy x360 garanciával /2in1/i7-1355U 16GB 1 TB SSD FHD IPS Touch 15.6"
- X1 Carbon 10th 14" 3K OLED i7-1260P 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- iPhone 12 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4221
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest