Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• csimpekve

tag

Sziasztok!

Tegnap megrendeltem a minideal-nél, ma jött is az e-mail, hogy shipped az állapota.
    Láttam néhány előttem szólónál szóba került, hogy miért nem választaná az S750-et, vagy egyáltalán kínai telefont. Ha van türelmetek, akkor elmondanám, hogy jutottam el idáig. :-)

Hosszú ideje a legnagyobb megelégedéssel használok egy Sony-Ericcson W810i-t, amit annak idején az elsők között vettem meg kb 70eFt-ért. Meg nem tudom mondani hány éve használom, de 6-7 biztosan van. Mivel mindenre megfelelt amire nekem kellett, sokáig úgy gondoltam, hogy nem kell nekem okostelefon, valahogy úgy voltam vele, hogy fölösleges. Kb. fél éve a fiamtól megkaptam a letett ZTE Skate-jét. Sokáig porosodott a polcon, néha bekapcsoltam, ismerkedtem vele, lassan elkezdtem használni, és lassan beláttam, hogy a 21. század eddigi legnagyobb találmánya az okostelefon. Mert ha kell van térképem, bármikor hozzáférek az e-mailekhez, tudok chatelni, lehet viberezni, és ami igazán megfogott az az e-book olvasó. Persze kicsi a kijelző meg világít is, de ha utazom, vagy várok valahol, csak megnyitom és bármikor olvashatok, nem kell előre gondolkodnom azon, hogy könyvet vigyek magammal, mert ott vannak a telefonomon. Persze egy csomó dolog nem tetszik az androidban, mint ahogy a fenti index cikk is írja, de együtt lehet vele élni. A ZTE képességeit hamar kihasználtam, így kezdtem el keresni egy olyan telefont, amely nekem a leginkább megfelel. A mélységektől a magasságokig minden szóba jöhető telefonról szóló cikket, tesztet elolvastam. Nem számított volna az ár, ha tudom, hogy egy olyan telefont kapok a pénzemért, ami legalább annyi ideig jó telefon lesz, mint a W810i. A Samsung S4-től a kínai MTK-s klónokig. Az elmúlt hónapokban körvonalazódott egyre inkább a következő szempontsor, fontossági sorrendben:
    -min 1GB ram,
    -4-4,5" képátló viszonylag jó kijelző,
    -működő zseblámpa funkció (ZTE-n nem működött, csak fotózásnál),
    -értesítő LED,
    -korrekt minőség, megbízható működés viszonylagos strapabírás, ne legyen baja egy eséstől, némi víztől,
    -két SIM,
    -tök mindegy milyen proci, de viszonylag gyors működés.
    Ami komolyabban szóba jött a választás során:
    S4 mini (csak egy sim, nem strapabíró, azt hiszem nincs értesítő LED),
    Sony Xperia L (nem starapabíró, csak egy SIM),
    Xperia C (a fórum alapján elég sok probléma volt vele, nem strapa),
    Samsung Xcover 2 (egy sim, nincs értesítő LED)
    Samsung Galaxy Win Pro (nem strapa, még nem jelent meg a piacon így nem tudom van-e értesítő LED)

Ezek mellett mindig ott volt a háttérben az S750 és lassan körvonalazódott, hogy ez lesz a megfelelő választás. A legnagyobb ellenérv az volt, hogy ez nem egy "brand" telefon egy olyan rendszerrel, amit főállású fejlesztők találtak ki és teszteltek és átment valamennyi szűrőn, mielőtt kikerült volna a forgalomba. Itt valaki fejleszt rá egy rendszert, hogy használni tudjuk Európában is, itt-ott kisebb kompromisszumokkal, hibákkal, amelyeket orvosolni kell, de ahogy a fórumot elolvastam, mindre van gyógymód és van egy társaság, akikre számítani lehet. Sokat számít ez egy terméknél, főleg olyannál, amely itt az Eu-ban nem rendelkezik support-al.
    Na ez az én történetem. :))

www.csiro.hu

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés