Hirdetés

2020. október 25., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) doeeg


doeeg
senior tag

++ Egyetértek minden gondolattal. Káros a környezetre, káros az élővilágra, zavarja a többséget, veszélyes.

"évente egyszer ki lehet bírni" kommentek 3..2..1.. ;]

[ Szerkesztve ]

(#2) 8th


8th
őstag
LOGOUT blog

Megérdemlik. ;]

„A politikusok mindenhol egyformák. Megígérik, hogy felépítenek egy hidat ott, ahol még folyó sincs." - Charles de Gaulle

(#3) MasterDeeJay

Én kiegyeznék azzal hogy előre megadott időben kiszámíthatóan településenként lehetne egy nagyobb tűzijáték amit az önkormányzat szervezne meg biztonságos helyen, helyi tűzoltóságot bevonva. Aztán lehetne egy számla amire utalhat aki minden áron költeni akar tűzijátékra (ha csóróbb a település), és a neve szerepelne egy táblán hogy ez és ez támogatta az xy évi helyi tűzijátékot.
Így az emberek összegyűlnének megnézni ha megakarják és nem egymással versengenének kinek van nagyobb rakétatelepe. A kutya, macska, disznó, anyós stb tartók meg felkészülhetnek egy fix 10-20 percre amikor megy a durrogás de az is csak kis területen.
Nem lenne az a káosz ami most van.
Emlékszem rá amikor én voltam kis hülyegyerek akkor még csak az a zöld színű kínai 5ft-os petárda volt a menő, szórtuk a faluba mindenfele. Haver a szemem láttára robbantotta fel a kezében és semmi baja nem lett. Én meg a cipőm alatt... Érdekes módon az kevésbé volt veszélyes mint a mostani nagy dögök de akkor is baromság volt, nyilván egy fiatal tizenéves ezt még nem tudja.

[ Szerkesztve ]

The Glorious Dual Xeon Gaming Master Race :) Master of chinese x79/x99

(#4) Habugi


Habugi
addikt

Van a társadalomnak egy olyan.., hm.., nevezzük őket rétegnek, akik igénylik ezt a szart.

Kölyök koromban (90es évek) nálunk a családban nem volt divat, 14éves korom tájékán egy osztálytársam a városligetben elővett egy akkoriban egérnek nevezett valamit, nem nevezném pirotechnikának. Na azzal bohóckodtam pár hétig, vettem az eset után kb 4-5 csomaggal, aztán kifújt.
(Rágó méretű, földhöz vágta az ember és csattant)

Osztálytárs egyébként mást is dobált rendszerszerűen, volt akkoriban egy zöld, félceruzányi kis rúd, az ember végighúzta a gyufásdoboz szélén és ugyan azzal a mozdulattal/lendülettel dobta is el. Na az már szólt rendesen, viszont sosem vonzott, ha jól tévedek egyszer sem próbáltam ki, egyszerűen nem érdekelt.

Szóval na.., szilveszter alkalmával először mindig megpróbálom megérteni, aztán hamar rájövök & az emlékek hozzásegítenek, miszerint nem fog sikerülni.
Említett korban levedlettem, hogy azért mert az IQ-m átlépett egy bizonyos szintet vagy másért azt nem tudom. :N
Elképzelhető hogy aki ~20évig nem próbálta soha, majd valamiért elkezdi, pl társaságban az rákap, mert az ember akaratlanul is hasonul, stb-stb hasonló agymenések.

Amiért a postot írom.., nos.. :(((

Két ünnep közöttre bevállaltam a 4éves unokaöcsémet, húgom és a sógor kicsit kiereszthessék a gőzt.
Na és itt most nem arról lesz szó, hogy a gyerek nem tudott aludni vagy sírt/félt volna, vagy az utcán valami peremlény közel dobta és megijedt, neeeem. ;]

Érkezésükkor még nem telt el ~15mp hogy a sógorék átlépték a küszöbömet, mikor is belenyomott a kezembe egy kis szatyrot, amiben hasamra ütök ~fél tucatnyi színes, ímes-ámos dobozka lapult. Közölte h ezeket majd dobálhatom a 4éves fiával szilveszter este..

..volt benne az egykori "egérre" emlékeztető kis semmiség de más is..

Ezúton is köszönöm a ki-nem mondott gratulációkat, mivel nem, NEM küldtem el a fogyatékos ***va ****ába. :DDD
Már csak azért sem mert a közelmúltban hunyt el, hosszú betegeskedés után, jó ember volt. Egy szót nem szóltam..

Na és akkor a párhuzam az első pár bekezdéssel.., kis csomagot szépen felraktam a hűtő tetejére, majd ha jönnek érte (holnap) visszaadom. Nyilván nem szabhatom meg mivel szórakoztatja a saját fiát és mikor, velem tutira nem fog a gyerek petárdázni, húsz év múlva sem.

Szóval jah, ilyen is van.. és érdemes elgondolkodni rajta, mert aki már 4évesen dobálhatja az ártalmatlanabbakat vagy nézheti ahogyan apu bohóckodik neki a komolyabbakkal, azokat egyszerűen nem tudom hibáztatni azért, ha felnőtt korukra még mindig ott tartanak majd agyilag, hogy ezt élvezik, megszokták, igénylik, nevezzük akárminek..., amit egy másik akármi váltott ki.

Ez van.. :U

Btw.., az hogy ezt én/bárki más nem érti, önmagában még semmit nem jelent, rengeteg dolgot nem értek.
"Társadalmakba" rendeződve élünk, ez az este az év egyetlen estéje, szerintem nem nagy kaland.., a tolerancia csúszkát maxra kell tolni, venni egy nagy levegőt és felülemelkedni.

Darwin évről-évre intézi a többit.., nyilván mondom ezt úgy, hogy nagyon remélem az unokaöcsém sosem lesz azok között, akiknek elviszi valami pár ujját vagy esetleg az egyik szemét.

[ Szerkesztve ]

..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...

(#5) Dilikutya


Dilikutya
nagyúr

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#6) Narxis


Narxis
nagyúr

Én sose mernék petárdázni, félteném az ujjaimat. Amúgy simán betiltanám. Szerintem se nem szórakoztató se nem szükséges az újév ünnepléséhez.

(#7) Dilikutya válasza Narxis (#6) üzenetére


Dilikutya
nagyúr

Nem kell betiltani. A petárda eleve tiltott volt mindig is.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#8) Narxis válasza Dilikutya (#7) üzenetére


Narxis
nagyúr

Akkor meg ténylegesen szankcionálnám. Szilveszter napján minden rendőrt, közterest kizavarnék az utcára büntetni. Szerintem a 3. szilveszter után már csak elvétve lenne ilyen probléma. Árusítást még súlyosabban büntetném.

(#9) erdey_a


erdey_a
őstag

Lengedez még a szocializmus szelleme házmesterországban. Mindenkinek rokona a Tilcsák Bea?

Rendben, tilcsákbea tűzijátékot. Meg a cigarettát, meg az alkoholt, meg az autókat, meg a zinternetet.

Miért csak végletekben lehet gondolkozni? Én a feleségemmel, a 4 éves fiammal, 6 éves lányommal tűzijátékoztam az udvaron. A résztvevők közül a lányom kap sikítófrászt egyedül a tűzijátéktól, ha hangos. Ezért vettünk többek közt méhecskéket, katyusákat, recsegőket meg olyan római gyertyákat, amik bár nagyon szépek, a hangjuk elenyésző.
Ja, mindeközben a tacskónk az udvarban jött ment, néha még ugatott is. Köszöni jól van és boldog új évet kíván!

Vérboci

(#10) N€T0X|N válasza MasterDeeJay (#3) üzenetére


N€T0X|N
őstag
LOGOUT blog

Érdekes módon az kevésbé volt veszélyes mint a mostani nagy dögök

Milyen nagy dögök? 2007 óta tilos az országba behozni, birtokolni petárdát.

A tűzijáték is durran, bár abból lehet olyat csinálni, ami nem hangos. Pl. a start-/riasztópisztolyból fellőhetőek közt is vannak nagyon szépek (nem az Umarex-féle gagyi fosok), persze a fellövésnek van hangja, de egy 6mm-es nem szól nagyot. Gondolom megoldható, hogy ezek nagyobb kaliberben is működjenek relatíve halkan. Csak hát ugye tilcsákbeéskész.

Sent from my keyBoard

(#11) Narxis válasza erdey_a (#9) üzenetére


Narxis
nagyúr

Ez egy nagyon szép szösszenet volt tőled Mr. Demagógia de köze nincs a tüzijátékokhoz az általad felsorolt dolgoknak. Én nem tudom milyen az a méhecske, katyusáka meg a többi idiótaság de ha nem hangos akkor nem érint téged a téma.

(#12) weiss


weiss
őstag

Már vártam az első ilyen bejegyzést. A hozzád hasonlók miatt lesz unalmas, szar, élhetetlen az ország. Mert titeket minden bánt, minden zavar. Amit gondolok, azt meg inkább le sem írom, mert nem érsz meg egy permbant.

I did nothing, the pavement was his enemy! - Eladó Pana 20/1.7 II

(#13) doeeg válasza weiss (#12) üzenetére


doeeg
senior tag

Örülök hogy ilyen hamar megtaláltad, kik a hibásak MINDENÉRT IS. :P Még csak január 2-a van, de legalább idén már ezen nem kell gondolkozni. ;]

Az meg ugye puszta véletlen, hogy minden évben előkerül a téma... (nekem is volt egy hasonló bejegyzésem egyszer, töröltem is, mert sikerült úgy egymásnak feszülnie a két tábornak...)

[ Szerkesztve ]

(#14) N€T0X|N válasza Narxis (#8) üzenetére


N€T0X|N
őstag
LOGOUT blog

A törvény explicite megengedi szilveszterkor az utcán pirózást, szóval a rendőrt csak emiatt kár utcára küldeni. A durrogás nem petárda (150 ezres büntetés jár érte), hanem tűzijáték vagy rakéta, ugyanis az is nagyot pukkan. Már a 15-20 mm-es telepek is.

Sent from my keyBoard

(#15) erdey_a válasza Narxis (#11) üzenetére


erdey_a
őstag

mivel saját bevallásod szerint is tájékozatlan vagy a témában, ezért elmondom, hogy ezek is mind tűzijátékok, bizony. éppen úgy II-es kategóriába tartoznak, mint a szilveszterkor vásárolt tűzijátékok nagyrésze.

és ha jön a tilcsákbea, akkor ezeket is betiltjuk. mint ha betiltanánk az alkoholt, ergo azért nem ihatok meg egy pofa sört a haverokkal negyedévente valami korcsmában, mert a kovács pista minden este megiszik egy liter kevertet, aztán kékre veri az asszonyt.

azért mert valaki lelövi a fejét, meg felgyújtja a pajtát, attól én még hadd tűzijátékozzak (akár hangosan is).

Vérboci

(#16) samujózsi válasza weiss (#12) üzenetére


samujózsi
tag

:)) :DD :C :W
Azt hiszem, ennyi kellőképp kifejezi a véleményem erről a hozzáállásról.

Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM

(#17) Habugi válasza samujózsi (#16) üzenetére


Habugi
addikt

Milyen hozzáállás?

Ja várjá' má', arra gondolsz amikor az ember odalép a gádzsi/koma mellé a szelfi előtt? :DDD

[ Szerkesztve ]

..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...

(#18) Narxis válasza erdey_a (#15) üzenetére


Narxis
nagyúr

Azért még nem vagyok tájékozatlan mert nem ismerem ezeket a nyomorult tüzijátékokat. De a kedvedért leegyszerűsítem, ami a hangos azt tiltani kell, ami halk azt lehet engedni. Azon lehet vitatkozni, hogy mi hangos vagy hány decibeltől az de teljesen felesleges ilyen részletekbe belemenni mert úgyse lesz betiltva.

(#19) mbalint987 válasza erdey_a (#9) üzenetére


mbalint987
aktív tag

Az én két kutyám is jól van, de csak azért, mert bevittük őket az aránylag jól hangszigetelő kazánházba, és azért is mert, ott voltam velük. Hidd el, nem volt nagy élmény végignézni a 2 kutya gyomrának és teljes testének remegését és utána meg kézből etetni őket majd kivonszolni őket a durrogtatások után a helyükre... :(

Nem kell végletekben gondolkodni. Fent a kolléga írt egy egész szép megoldást erre a helyzetre (össznépi tüzijáték), szerintem az akár rendben is lehet. De az, hogy 27-től 2-ig random időközönként jellemzően az alacsonyabb civilizációs szinten élő környékbeliek lövik a tüzijátékot legalább úgy, mintha fizetnének nekik ezért, szerintem ez így rohadtul nincs rendben.

„Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/

(#20) erdey_a válasza Narxis (#18) üzenetére


erdey_a
őstag

ami a hangos azt tiltani kell, ami halk azt lehet engedni.

na ez az a mérsékelt és gondolkodó hozzáállás, ami kicsiny hazánkban úgy általában semmilyen témában nem jellemző sem a népre, pláne nem a törvényalkotókra.
minden csak fekete-fehér, egyes vagy nulla lehet.
orvos sosincs itt csak sebészek vannak, akik csak vágni tudnak

Vérboci

(#21) Narxis válasza erdey_a (#20) üzenetére


Narxis
nagyúr

Ebben a témában nincs arany középút, hiába sirdogálsz.

(#22) erdey_a válasza mbalint987 (#19) üzenetére


erdey_a
őstag

csak kérdezem, mit csinálnak a kutyáid a nyári viharokban? akkor is remegnek és világgá mennek?
no offense, tényleg érdekel, mert a mi tacskóink sosem kaptak görcsöt a tüzijátéktól (együtt nőttek fel vele), de apósomék collie-ja is kazánház és ölelgetések nélkül éli túl, bár ő azért bebújik a sarokba.

Vérboci

(#23) erdey_a válasza Narxis (#21) üzenetére


erdey_a
őstag

aha, én sírdogálok.
még szerencse, hogy a kutyások, valamint a "kutyanélküli kutyások" nem sírdogálják tele évről évre a világot ezzel a tilcsákbe szöveggel. oh wait!

na megyek, megnézem maradt-e még valami tűzijáték amit fellőhetek (hint: maradt ;) )

Vérboci

(#24) samujózsi válasza erdey_a (#22) üzenetére


samujózsi
tag

A miénk pl le se szarja a zivatart.
Szilveszterkor ott reszketett mellettem az ágyon órákon át. Pedig kölyökként nem zavarta.

Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM

(#25) samujózsi válasza erdey_a (#23) üzenetére


samujózsi
tag

Tudod az ilyeneket szokás antiszociálisnak nevezni (bár pszichiátriai értelemben mást jelent az antiszociális kifejezés)
Tudod a normális társadalom normális tafja úgy szórakozik, hogy azzal nem zavar másokat, nem rongálja a környezetét. :U

Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM

(#26) szipipeti válasza weiss (#12) üzenetére


szipipeti
csendes tag

Tudod, akinek elviszi 3 újját, fél (szerencsésebb esetben mindkét) szemét, még szerencsésebb esetben mindkét kézfejét a petárda/tűzijáték (nem érdekel mi a különbség a kettő között)...
Nos... a gondom az, hogy 1, én is fizetem a mentőt, a tűzoltót...
Fizetem az adómból a kezelését, és a rokkantsági ellátását....
De ezt te nem értheted...
Mert nem "társadalomban" élsz, hanem csordában...

És kedvesen hozzáteszem:
ha (szerencsésen) elviszi mindkét kezét vagy mindkét szemét, akkor
1, legalább a darwini szelekció kellő mélységben megoldotta, hogy nem lesz közvetlen lehetősége más élőlény közvetlen veszélyeztetésére...
2, a közvetlen családtagjai (apja anyja) törölheti a sz@ros seggét, mert nem lesznek újjai, amivel foghatja a papírt....

'sztán a rendelkezésedre álló intellingenciával fel tudod mérni, hogy ki lesz a hibáztatva, ha mégsem sikerül....
nem úgy, nem akkor "pukkan"...
... hogy ki lesz a hibáztatva, ha 28.000 Ft rokinyuggerdíj nem lesz elég "petárdára" a következő szilveszterkor...

(#27) Aweriot válasza MasterDeeJay (#3) üzenetére


Aweriot
veterán

Én is erre mennék el, ez lehetne az arany középút.

"Kezdem azt hinni, hogy Isten, amikor az embert teremtette, némileg túlbecsülte saját képességeit." Oscar Wilde

(#28) dabadab válasza szipipeti (#26) üzenetére


dabadab
titán

"nem érdekel mi a különbség a kettő között"

Akkor miért akarsz belebeszélni?

DRM is theft

(#29) weiss


weiss
őstag

Van gond a fejekben. Gondolom a vehemensen anti tűzijátékozóknak semmilyen társadalmilag káros szenvedélyük nincs, amit esetleg én fizetnék.

I did nothing, the pavement was his enemy! - Eladó Pana 20/1.7 II

(#30) laceszgamer


laceszgamer
addikt

Tipikusan olyan témakör amiben sosem lesz igazság. Az, hogy miért van rá kereslet, lehetne fejtegetni órákon keresztül, a lényeg, ez is szórakozás, és a szórakozásnak van sok olyan formája amit nem lehet semmi logikus magyarázattal elintézni. A tiltás semmiképp sem járható, míg külföldről könnyedén behozható, sőt csomagként rendelhető - igaz ugye elvileg postán ilyet nem lehetne de míg nincs a csomagon hogy mi van benne - addig lesz is, minden ember mögé meg nem állíthatnak rendőrt, hogy nézze mit használ épp.

A mi környékünkön amúgy például magától is csökken nem csak a petárda de a tüzijáték népszerűsége is, míg 4-5 évvel ezelőtt úgy kellett szinte összesöpörni a maradékokat az utcáról reggel, meg jóformán sötétedéstől hajnalig folyamatosan ment a durrogás, most kb este 8 fele és éjfélkor lehetett hallani aztán ennyi, maradékokat meg kb nagyítóval kéne keresni.

Mondjuk mára engem totál hidegen hagy a dolog, de nem mondom azt, hogy sose volta kezemben ilyesmi, valamikor tizenéves koromban... haverok, ne lógjon ki az ember a sorból stb, szokásos kategória. Talán 2-3 év volt ilyen, aztán meguntam, meg szerencsére még nem is azok a kategóriák voltunk, hogy ivászat stb, így kb arról szólt, hogy jártuk az utcákat, meg ha úgy volt szénné is fagytunk. :D Mondjuk ebből a korszakból jut eszembe, hogy láttam nem egy kézben eldurrant petárdát, és sokszor ezért is nem értem, hogy tudják összehozni, hogy a kezüket kapja szét. Ha a végét fogja valaki kb esélytelen, a legrosszabb egy kis kormos por az ujjain, ha meg valakinek tényleg annyi esze van, hogy marokra fogja, annak csak gratulálni lehet.

Na szóval a lényeg, hogy én nem állok egyik oldalon sem, sem azokén akik használják, de azokén sem akik a totális tiltást akarják.

Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!

(#31) 8th


8th
őstag
LOGOUT blog

Egy éjszaka. Csupán egyetlen egy. Évente. Rohadtul nem zavar. A rettegőktől kérdezném, hogy tényleg akkora probléma bezárni 21-04h között a házi kedvencet? Nálunk amíg a kutya megvolt addig a kutya is macska is bent voltak a folyosón már este nyolctól másnap reggelig. Le se szarták a durrogtatást ott aludtak egymáson összegömbölyödve. Aki tűzijátékkal akarja búcsúztatni az évet tőlem nyugodtan tegye. Egyrészt állattartói részről ez a felesleges hangulatkeltés elég röhejes másrészt semmi közöm hozzá ahogy nektek sincs. Elég szar ügy mi? Én nem tűzijátékozom sosem volt úgymond divat a családban. A petárdázásból is kinőttem 14 évesen de lehet, hogy már fiatalabban. Elképzelni sem tudom mennyire kell idiótának lenni ahhoz, hogy valaki felnőtt fejjel azt a szart dobálja az utcán. Senkit sem sajnálok akinek a kezében pukkan el. Mind megérdemli. Nem véletlenül van betiltva.

„A politikusok mindenhol egyformák. Megígérik, hogy felépítenek egy hidat ott, ahol még folyó sincs." - Charles de Gaulle

(#32) samujózsi válasza 8th (#31) üzenetére


samujózsi
tag

Nem a bezárás a probléma. Én pl hova dugjam el, hogy ne reszkessen? Ablakok zárva, kutya a lakásban.
De ugye nem csak házikedvencek vannak.
Madarak, parkokban élő kisemlősök, meg rengeteg ember is, akiket zavar, csak nincsenek itt vagy csak egyszerűen belefáradtak ebbe a vitába.

[ Szerkesztve ]

Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM

(#33) Depression válasza Narxis (#18) üzenetére


Depression
veterán
LOGOUT blog

", ami a hangos azt tiltani kell"....
Ez mennyiben szüntetné meg a cikkben szereplő sérüléseket és tűzeket? Ennyi erővel szerintem a zöldeket tiltsuk be, mert nem szeretem azt a színt.
Egyébként megmondta a rendőrfőkapitány, hog ha be lenne tiltva, akkor a külfőldről érkező, bevizsgálatlan, magyar használati utasítás nélküli cuccok árasztanák el az utcákat. Az ilyen sérülések nagy része pedig a szilveszteri alkoholfogyasztás miatti figyelmetlenség, hülyeség miatt van, nem maga az eszköz miatt.

Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott kotton. 'nem használható fel engedélyem nélkül, ebből póló lesz

(#34) erdey_a válasza szipipeti (#26) üzenetére


erdey_a
őstag

Nos... a gondom az, hogy 1, én is fizetem a mentőt, a tűzoltót...
Fizetem az adómból a kezelését, és a rokkantsági ellátását....

hohó... ha mindent, aminek az esetleges következménye az én (mi) adóm(nk)ból (vagy TB járulék) van egészségügyileg kikupálva betiltanának (e.g. kávé, cigi, szesz, hegymászás, ejtőernyőzés, kurvázás), akkor hamar 10 millió, a jelenleginél is szomorúbb ember országa lennénk.

mindenki megkaphatja egyszer hogy:
kiment a bokád? minekfociztál (tilcsákbeafocitgöröngyöstalajon)
leestél a létráról? minekmásztálfel (tilcsákbealétrát)
megfáztál? mérnemöltöztélfel (tilcsákbeanemfelöltözést)

Vérboci

(#35) samujózsi válasza erdey_a (#34) üzenetére


samujózsi
tag

Erről (mindkét oldalról) egy szó jut eszembe: demagógia.

[ Szerkesztve ]

Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM

(#36) szipipeti válasza erdey_a (#34) üzenetére


szipipeti
csendes tag

Hidd el ugyan így érzek akkor is, amikor a fél "délpestet" lezárják egy focimeccs miatt, mert 300 fradi és 300 honvéd szurkolót el kell különíteni egymástól...
Még a rendőrlovak is tökig páncélba, csak mert 600 tajparaszt ivott 2 sört és megkéselnék egymást... (meg 600 "készenlétis")
Azt is a "normálisabbja" fizeti...
Azt is a normálisabbja fizeti, hogy 2.000.000 ember potenciális tüdőrákesélyes - (dohány)
Azt is a normálisabbja fizeti, hogy 1.000.000 ember potenciális máj vagy gyomorrákesélyes - (alkohol)..
De hát ugye mindenkinek joga van hülyének lenni....
Egy dolog, persze, hogy egy dohányos, / alkoholista "nagyjából" csak saját magának és közvetlen környezetének árt közvetlenül...
De amikor a buszmegállóban a "kicsicsicska" azzal szórakozik, hogy a kisgyerekes anyákat, öregeket "petárdázza",,, Az már nem ez a "kategória"

Hollandiában volt most szilveszterkor, 12 éves taknyosok egy lépcsőházba bedobtak néhány tüzijátékot... Lift megállt, apa és fia meghaltak füstmérgezésben, anya és lánya válságos...
Diákcsíny.... Aha...
https://www.dutchnews.nl/news/2020/01/man-and-child-4-die-in-fire-as-the-netherlands-celebrates-the-new-year/

[ Szerkesztve ]

(#37) Dilikutya válasza N€T0X|N (#10) üzenetére


Dilikutya
nagyúr

Tilos volt azt már sokkal régebben is. Tulajdonképpen én nem is emlékszem, mikor volt az utoljára legális.

Sose felejtem el, régen mindig a karácsonyi vásárokban kínálták a sunyi képűek a petárdát, csendesen odaszólt, kell-e. Egyszer egy bekötött kezű suttogott ide, hogy kell-e. Hangosan felröhögtem amikor megláttam a kötést, persze nyilván bármi más oka is lehetett, de mindenesetre nem túl jó ajánló. :)

2007-ben annyi változott, hogy már a birtoklása is szabálysértés, árulni, dobálni előtte is tilos volt.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#38) kemotox válasza szipipeti (#36) üzenetére


kemotox
addikt

Tiltsák be a füstmérgezést

(#39) Aweriot válasza kemotox (#38) üzenetére


Aweriot
veterán

Meg az illegális dolgokat is!!!!

"Kezdem azt hinni, hogy Isten, amikor az embert teremtette, némileg túlbecsülte saját képességeit." Oscar Wilde

(#40) kemotox válasza Aweriot (#39) üzenetére


kemotox
addikt

Meg a dolgok betiltását.

meg a reklámokat

(#41) Egon


Egon
nagyúr

Találós kérdés: mi a különbség a tűzijáték és a kutyatartás között?
A tűzijátéktól csak Szilveszterkor nem tudok aludni (amikor úgysem tenném), míg a harmadik szomszéd ugató bundásgecije aranyos kutyusa majd' minden késő este és kora reggel fél órákig ugatja (többnyire) a semmit... :W
Erősen reméltem, hogy az utcánkban rendezett tűzijáték-showtól világgá szalad, de másnap reggel fél hétkor már az ugatására ébredtem... :(

No nem baj, most már csak rászánom magam, hogy lépjek (először levél, aztán ügyvéd), és hálistennek a legrosszabb esetből kiindulva is, az utóbbi idők bírói gyakorlata alapján, van is reális esély a változás elérésére.

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#42) samujózsi válasza Egon (#41) üzenetére


samujózsi
tag

Beszélni(nem levelezni) próbáltál már a kutya gazdájával?
Nekünk nem hitte el a szomszéd, hogy napi tíz-tizenkét órán át szinte levegővétel nélkül üvölt a kutya. Aztán megfejtettük a rejtélyt: a gazdik távozása után fél- egy órával kezdte az ugatást és amint meghallotta, hogy gazdi érkezik az első vágány... izé... a lifttel, azonnal elhallgatott.
Felvettünk nekik pár percet a napi műsorból, így elhitték és két vagy három nap után megszűnt az ugatás. A kutya maradt...

[ Szerkesztve ]

Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM

(#43) N€T0X|N válasza Dilikutya (#37) üzenetére


N€T0X|N
őstag
LOGOUT blog

Gimiben valahonnan mindig szereztek néhányan. Ez az ezredforduló környékén volt, akkoriban nem tudom mi volt a konkrét szabályzás, nyilván nem foglalkoztunk vele még tizenéves fejjel. :B
Én nem gyújtottam be petárdát soha és ha szabad lenne használni most se szeretném kipróbálni. Nem véletlenül tiltották be, egyet is értek vele. (Ezzel szemben egy raksi vagy telep sokkal biztonságosabb és nem csak durran de látványos is.)

Sent from my keyBoard

(#44) kemotox


kemotox
addikt

Eszembe jutott egy történet.
Mi egyszer mikor kis általános iskolás korunkban petárdáztunk, akkor kijött a szomszéd bácsi vasvillával, és azt mondta kedves hangon, hogy a "kommunista zsidó kurva anyátokat".
Azóta sem futottam olyan gyorsan. Meg azóta sem petárdáztunk.

NE tiltsák be a kommunistazsidókurvaanyázós bácsikat.

(#45) Dilikutya válasza N€T0X|N (#43) üzenetére


Dilikutya
nagyúr

Nem volt nehéz szerezni, minden városi lengyel piacon ott volt a Skoda/Zsiguli csomagtartójában, még a vásárban üres kézzel suttogó balfékekre sem volt szükség. Nem kár érte, abszolút semmi értelme. Szerintem a tűzijátéknak se, de az kialakításából adódóan biztonságosabb. A régi hagyományos petárdában tényleg volt rizikó, hogy előbb durran mint kéne.
A legálisan kapható pirotechnikai szarokkal szerintem csak akkor lehet sérülést elszenvedni, ha balfasz és/vagy részeg az illető. Vagy ha emberek közé ereszti, de ily módon már bármi veszélyes lehet.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#46) hokuszla válasza kemotox (#44) üzenetére


hokuszla
aktív tag

hehe nagyapám is mindig ezt mondogatta egy-egy közeli után
komcsit kivéve és óhébert mondva, mert az szalonképes :DD

8700 16GB 1050Ti 256+1024GB

(#47) #33253120 válasza Dilikutya (#5) üzenetére


#33253120
törölt tag

Én a kutyáktól félek. Tuti nem vagyok ezzel egyedül.
Akkor azt is tiltassuk be?

Fejekben kellene rendet tenni.

Nem vagyok az a petárdázós tipus, de egy jó tüzijátékot van, hogy szivesen megnézek.

Igen. Síkos kérdés a pirotechnikai eszközök kérdésköre. Jó ötlet, hogy törvényileg szabályozva van.

De.
Rossz ötlet, hogy nincs rá mondjuk egy 6 órás vizsga, ahol Bátor Bálint ipari alkoholista, és hivatásos feltűnési viszketeg elbukik, de Józan Jónás talán átmegy, és vásárolhat a törvényileg engedett eszközökből. Sajnos IQ teszthez nem lehet kötni ezek birtoklását, és ahogy az autóknál vannak a boyracerek, úgy itt is vannak barmok. Jobban kellene szankcionálni több módon is. Egyrészt a becsempészett, nem legális eszközöket kellene jobban szűrni, másrészt a tipikus helyeken (pl lakótelep) kellene a felhasználókat videózni a hatóságnak, és elszámoltatást tartani.
De amíg a hatóság nem lép, addig ez lesz.

(#48) Dilikutya válasza #33253120 (#47) üzenetére


Dilikutya
nagyúr

A szabályos kutyatartás esetén nem nagyon kéne más kutyájától félned.

Amivel amúgy, függetlenül attól, hogy szerintem a tüzijáték abszolút értelmetlen, nem értek egyet, az az ilyenkor elszökő kutyák kérdése. Tele a Facebook egyébként is keresett, meg talált kutyákkal, ilyenkor meg pláne. De mégis hogy? Értelemszerűen ha tudom, hogy fél a kutya, nem viszem pórázon se olyan helyre, ahol lesz tűzijáték sőt, leginkább akkor se kéne, ha nem fél), így nem fordulhat elő, hogy mondjuk kitépi a kezemből a pórázt. A bezárt telekről elszökdöső kutyával meg nem igazán tudok mit kezdeni. Tőlem még egyetlen kutya sem lépett le a kertből, egyszerűen túl lusták voltak a kerítés beton alapja alatt kiásni magukat, és a fém szétrágásában sem jeleskedtek soha, átugrani pedig túl kicsik voltak. Amelyik meg átrepül fölötte, az ugyanúgy vissza is tud jönni.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#49) #33253120 válasza Dilikutya (#48) üzenetére


#33253120
törölt tag

Nagyjából háromféle kutyatartó van.
1 A haszonállatos, munkakutyás. Na ezekkel semmi bajom, az eb magára hagyva is fegyelmezett.
2 Akinél a kutya családtag. Szabad neki mindent, rosszul van szocializálva, nem rak rá szájkosarat, póráz is csak néha. Jellemzően majdnem mindig a kutya a falkavezér.
3 Neveletlen házőrzők, amiket ma már nem lehet láncon tartani, de nincsenek szocializálva egyáltalán, sok esetben a kutya a falkavezér.

Utolsó kettővel van bajom, mert ebből találkozok sokkal.

Lelépős történet. Főnököm mindig tart kutyát, legalább egyet. Egyik szilveszterkor a kb 5-6 éves állat úgy akasztotta fel magát a saját nyakörvével a kerítésre ijedtében, hogy az előtte lévő években semmi baja nem volt a tüzijátékkal.

Amikor volt kutyám, akkor az ilyen ünnepi napokon vettem az állatorvostól nyugtatót, mert ismertem a habitusát. Leszedáltam, hogy ne féljen. Nem is volt vele gond, de ha kihagyom, akkor azt is odahúzta volna a bejárathoz amihez ki van kötve. Volt rá példa. :D

(#50) Narxis válasza Dilikutya (#48) üzenetére


Narxis
nagyúr

Nekünk volt nagy testű németjuhászunk, simán szétrágta a drótkerítést, arra jöttem haza többször gyerekként az iskolából, hogy egy nagy lyuk van a kerítésen. Raktunk a drótkerítéshez betonlapokat, kirágta a betonlap felett. Azóta már van fal kerítés de ilyenkor meg a kapunyitás a probléma, kell egy lánc vagy kennel ahova el lehet zárni addig míg beállsz a kocsival, ezt sokan leszarják vagy örülnek ha rendes kerítésre van pénz és mivel sötétedéssel egyidőben már kezdenek durrogtatni simán kiszaladhat a kutya a kapun ha nem figyel az ember. A felelős kutyatartáshoz rengeteg olyan dolog tartozik amit sokan ilyen vagy olyan okból elmúlasztanak vagy lehet mondjuk a szomszéd kerítése a rossz amihez meg te nem nyúlhatsz és ott szökik ki a kutya. Ezer ok lehet rá, az M5-ösre 3 bika szaladt fel ami azért elég komoly közlekedési veszélyt jelentett, mindezt azért mert valakiknek a durrogtatás az örömük.

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.