Hirdetés

2023. január 27., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) #81733120


#81733120
törölt tag

Szia!

Most már minőségbeli változást is láttam amúgy, a hang, kép valamive jobb, mint az előző videóknál. Mint mondtam, nem pont a kép, videó minősége a lényeg, hanem a hang, no meg a tartalom, és talán ez utóbbi a legfontosabb. Ez pedig jó. :K

Közösségi részre most is kitérnék kicsit. Twitch-re szerintem nem nagyon lesz szükség, ha meg live adást csinálnál, azt YT-ra is lehet, mobillal is. Snap se fontos, oda nagyrészt csak story-kat tudsz csinálni. Talán az FB-n kívül az Instagram a legfontosabb, mivel sok-sok funkciót tartogat, pl. IGTV, ahová a videóid ki tudod tenni, így még több embert érhetsz el. Ráadás nem csak fotós tartalmakat tudsz közölni, posztként 30 másodperces videorészletet is kitehetsz, mint kedvcsináló. :K

Alakul majd idővel minden, senki sem kezdte profi felszereléssel. A tartalomra figyelj, mindig a saját véleményed mondd, és majd beindul a dolog. :K

(#2) Lalikiraly válasza #81733120 (#1) üzenetére


Lalikiraly
őstag
LOGOUT blog

Szia!

Nagyon nagyon szépen köszönöm hozzászólásodat.
Ezzel most sokkal többet segítettél mint gondolnád.

A hangra csak az a megoldás, hogy veszek egy tisztességes csiptetős mikrofont. A kép is talán azért jobb lesz, mostmár állandóan, mert van rendes állványom.
Igen és nem is akarok rögtön milliós nézettséget, inkább a kis magam világát mutatni. Nem azt mondom, mert nekem sem könnyű kitalálni sokszor mit hogy mutassak be, de a kezdeti botladozós beszédtől talán már határolódok.

Ja igen a Youtube live, oda viszont erős gép kell. Még a telefonom is jobban viszi. Arra azt gondoltam, hogy barátokkal forgatni live-ot beszélgetős műsort például. De ugye ott nincs vágás. Tehát ezt a koncepciót még kikell találnom. És egyelőre még bőven egyedül csinálom az egészet.

Viszont az instagrammos dologot kifejtenéd bővebben?

Mégegyszer nagyon szépen köszönöm.

[ Szerkesztve ]

Lalikirály nem szép ember, de gavallér! Uram, ön emberként van nyilvántartva? Ö nem. Húsos fagyi vagyok.

(#3) #81733120 válasza Lalikiraly (#2) üzenetére


#81733120
törölt tag

:R
Örülök, ha sikerült vele segítenem.

Csiptetős mikrofon a perfect, nem kell ide-oda mozgatni, hogy rendesen hallják a hangod, és mindig ott van. De már a mostani hang is nagyon jó szvsz.
A szöveghez ajánlom, írd fel egy listára a bemutatási pontokat, pl. mit akarsz először bemutatni egy adott készüléken.

Live ötlet: csináljatok podcastokat. Felírtok néhány, új témát, és azt megbeszélitek, elmondjátok a véleményeteket, etc.
Ehhez még erős gép se kell, csak egy jobb netkapcsolat. OBS Studio-t ajánlom live-olásra.

Instagram ötletek.
- Először rakj ki 2-3 naponta egy kis posztot.
- Használj hashtag-eket, pl. #tech, #alaplap, #test, #phone, #tech2k19.
- Jelöld meg a termék márkájának az oldalát, ezzel még több megtekintést szerzel a képedre, ezáltal nagyobb népszerűséget is. (itt nem sok emberre gondolok, de idővel majd növekszik ez is.)

- Követők: Kövesd be azokat az oldalakat, amiket @thevjaya oldal is követ, és pár percen belül 10-20 követőd simán összejöhet. Nálam is működött ez. Annyi, hogy ne kövesd ki ezeket az oldalakat soha, mert akkor a követők is kikövetnek téged. Azt is megcsinálhatod, hogy néhányat ki-és bekövetsz, így még többen fognak jönni, de vigyázz, mert ha egyszerre csinálod, az insta ad neked pár óra follower strike-ot, és nem tudsz bekövetni senkit se.

(#4) Lalikiraly válasza #81733120 (#3) üzenetére


Lalikiraly
őstag
LOGOUT blog

Hali.

Igen, nagyon sokat segítesz.

Nos én szerintem a tavasszal, vagyis ahogy lesz rendes munkahelyem beruházok egy boya csiptetős mikire.

Namost ezt az instrás dolgot még majd kéne tárgyalni,, holnap nekifekszek.

A kérdésem az lenne, hogy az írásodból olvasva, teis csinálod ezt. Neked mi a csatornád oldalad neve? Ha esetleg Youtube csatorna, akkor nálam a kiemeltek közé beraknálak.
Volt egy srác akivel társultam, hogy úgymond egymást reklámozzuk de egy pár hét után egyszercsak felszámolta a csatornáját, de még a facet is így írni sem tudtam neki. Szóval érdekes volt.

Persze csak ha nem veszed tolakodásnak.

Várom megtisztelő válaszod immáron szerintem privátban :)

Lalikirály nem szép ember, de gavallér! Uram, ön emberként van nyilvántartva? Ö nem. Húsos fagyi vagyok.

(#5) #81733120 válasza Lalikiraly (#4) üzenetére


#81733120
törölt tag

Instával kapcsolatban majd küldök pm-et. :)
Amúgy nem vlogolok, nem szoktam videókat csinálni, nekem maradt a szöveges formátum. :D

(#6) cinemazealot


cinemazealot
addikt

Szerintem első körben nem muszáj erőltetni az élőzést, az hatalmas rutint igényel. Ott nincs meg az a lehetőség, hogy ha pár másodpercre kifogysz a témából, vagy belebakizol (Te vagy a beszélgetőtársad), akkor azt utólag kivágod, ott muszáj állandóan fenntartani az érdeklődést.

A hangot pedig olcsóbb eszközökkel és trükkös módszerekkel is fel lehet turbózni. Pl. telefon vezetékes headset mikrofonja pulóver alá, telefon meg a zsebbe. Vagy 1000 Ft-os asztali mikrofon PC-re/laptopra kötve és boom mikrofonként belógatva Föléd úgy, hogy éppen ne érjen bele a képbe. Ezután a képet és a hangot külön sávokból videovágóval összemixelni.

Kép és hang külön felvétele esetén érdemes felvétel elején tapsolni egyet, hogy könnyen szinkronba hozható legyen a videó és hangsáv. Tudod, szegény ember csapója. :)

(#7) Lalikiraly válasza cinemazealot (#6) üzenetére


Lalikiraly
őstag
LOGOUT blog

Szia!

Köszönöm szépen a tanácsot.

Amúgy már van a telefonhoz egy kis jack dugóba dugható külső mikrofonom, a programokkal sokkal jobb lenne a hangja, mert nincs alapjaz. Viszont szerintem darabos a hangja.

Vettem egy gembird csiptetős mikrofont is, de annak csak sima stereo jack je volt és persze hogy nem működött a telefonnal. Így majd tavasszal veszek egy BOYA csiptetős mikrofont, eddig jókat olvastam róla, meg hosszú a zsinórja és megoldódik a probléma.

Igen a live még csak tervben van és igen tökéletesen igazat adok neked, hogy az más szint. Meg legalább ketten érdemes, egyedül elég necces.

Most az előző kolléga tanácsára ráfexek az Instagramra.

Egyébként a kameraállvány rettenetesen sokat dobott az egészen... Egy kategóriát javult. Én nem annyit, de azért na :)

Egyébként most elvagyok képedve, hogy ilyen kedves és építő jellegű kritikákat kapok. Komolyan jólesik. Köszönöm.

:R :R :R

Utóirat! Ha valaki úgy gondolja és hasonló cipőben jár, mint én, akkor egymást úgymond reklámozhatnánk a kiemelt csatornák beillesztésével az oldalunkra a Youtubeon.

[ Szerkesztve ]

Lalikirály nem szép ember, de gavallér! Uram, ön emberként van nyilvántartva? Ö nem. Húsos fagyi vagyok.

(#8) cinemazealot válasza Lalikiraly (#7) üzenetére


cinemazealot
addikt

Na, akkor még néhány gondolat. :)

Mivel utólag vágod a képet és a hangot, a hangot akár a filmtől függetlenül, egy diktafonnal, egy sokadik (nem feltétlenül okos) telefonnal, vagy akár a képen kívül elhelyezett laptopoddal is felveheted. Ez utóbbinak a mikrofon bemenetébe dugd a vezetékes mikit, amit aztán a hosszú kábele segítségével lógass be magad fölé/mellé! Nem kell mindent egy eszközzel megvalósítani. Mindent azzal az akár különálló eszközzel csinálj, amivel a legjobb eredményt éred el.

Amikor közelebbről mutatnál valamit (pl. a laptop oldalán lévő csatlakozók kiosztását vagy a tripod teleszkópos lábainak rögzítőit), nyugodtan válts kameraállást. A nemlineáris vágás egyik óriási előnye, hogy nem muszáj mindent egy menetben, folyamatában bemutatni. Bármit bármikor felvehetsz, amit később időben egymás után vághatsz. Ha tehát a kamera előtt ülve megvagy a távoli snittekkel, emlékezz, hol és miről érdemes közeli felvételeket készíteni, állítsd át az állványt, a lámpákat stb., kezedben a bemutatandó eszközzel menj közelebb a kamerához és készíts pár olyan snittet, ami szinkronban van a korábban elhangzottakkal (itt is olyan ütemben és sorrendben mutasd a csatlakozókat/lábakat, mint amikor az asztal előtt ülve mutattad őket), majd amikor elkezded a felvételt vágni, hagyd meg az asztal mögött ülős eredeti hangot, de vágd be a közeli képeket, hogy jobban látszódjanak, mi az, amit éppen mutatsz. Ennek eredményeként a "nem is tudom, mennyire fog így látszani, ezért felállok" töltelékek el is hagyhatóak.

Az bemutató videóknál fontos lehet, hogy lényegre törő módon bemutasd, amit akarsz, a néző pedig minél hamarabb megkaphassa a kívánt infót (hacsak a vlogod egyedi stílusa pont ennek ellenkezőjét diktálja). Ezért a másodperces áttűnések (legyen az akár egyszerű cross-fade vagy pixeles átmenet) hangulatteremtésnek vagy legfeljebb a főcím után elfér, de a bemutató közben nem szerencsés, mert a néző szemében időhúzásnak tűnhet.

Felvétel előtt egyeztess asszonykáddal, hogy a mosógép ne akkor érjen centrifuga programba, amikor éppen hangfelvételt is készítesz. Az Eneby bemutatóban is hallani, ahogy valaki vasal melletted, majd a háttérben felpörög a centri. :)

Légy profi! Ez ne csak cél legyen, hanem tűnj is annak. Amikor belelendülsz egy témába, ne veszíts a lendületen, amikor 10 másodpercen keresztül keresel egy zenét a BT-os hangfal kipróbálásához. Oké, közben bemutattad a csatlakozókról készült közeli fényképeket, de ezt megtehetted volna akkor is, amikor éppen róluk mesélsz. Hasonlóan, amikor a hangfal előlapját szeded le, azt ne 25 másodpercen keresztül tedd. Nyugodtan pörgess bele, hogy látsszon, mennyire ügyesen összeszerelte a svéd, vagy egyszerűen vágd ki a művelet küzdelmesebb részét.

De egyébként jó lesz, hajrá-hajrá! :)

[ Szerkesztve ]

(#9) Lalikiraly válasza cinemazealot (#8) üzenetére


Lalikiraly
őstag
LOGOUT blog

Hali! Nagyon köszönöm, igen a vágóképekre rákell feküdnöm igazad van.
Egyébként szerintem ha egy jobb vezetékes mikrofon lesz, akkor az bőven jó lesz a telefonnal. Megmondom őszintén a plusz hangsávtól még félek.

Ellenben egy dologban, ha már némileg szóbakerült. a véleményeteket kikérném.

Kell e az egész alá zene vagy sem?
Van ismerősöm aki azt mondja hogy kell, de engem őszintén szólva zavar.
Szóval dilemma.

Utóirat. Forgatási napokon a mosógép ezentúl szünetel :D

[ Szerkesztve ]

Lalikirály nem szép ember, de gavallér! Uram, ön emberként van nyilvántartva? Ö nem. Húsos fagyi vagyok.

(#10) #81733120 válasza Lalikiraly (#9) üzenetére


#81733120
törölt tag

"Kell e az egész alá zene vagy sem?
Van ismerősöm aki azt mondja hogy kell, de engem őszintén szólva zavar.
Szóval dilemma."

Szerintem nem kell, vagy ha teszel is alá, az az elején legyen, vagy pl. olyankor, mikor huzamosabb ideig nem beszélsz.
Ja, és ha úgy döntenél, hogy pakolsz alá vmit, akkor az a beszédhangodhoz igazodjon, ne legyen túl hangos.

(#11) Lalikiraly válasza #81733120 (#10) üzenetére


Lalikiraly
őstag
LOGOUT blog

Áhh a hangerejét már az utóbbi videóban is minálra vettem teljesen, persze hogy semmi értelme, ha már csak közelítőleg is olyan hangos mint a szám jártatása.

Lalikirály nem szép ember, de gavallér! Uram, ön emberként van nyilvántartva? Ö nem. Húsos fagyi vagyok.

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.