Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) CounterBoci


CounterBoci
senior tag

Olyan végfok kell, aminek van high level input bemenete. Azt lehet hangszóró vezetékére kötni, nem kell más hókuszpókusz. Majd az okosabbak megmondják, hogy lehet-e Y-ba, szerintem igen. Remote jel mivel nincs a fejegységen én bekötném a gyújtáskapcsolóba pl.
Aztán egy erősítő bekötéséhez kell még tápkábel is külön biztosítékkal.

[ Szerkesztve ]

(#2) djherby


djherby
tag

Hátha tudok segíteni. Nekem egy Jettám van, amiben gyári 2 dines fejegység van, és ehhez kötöttem én is egy Hertz mély ládát JBL 2 csat. erősítővel. Én javaslom a jel illesztő használatát, mert mikor anno a témában kutakodtam, nem javasolták a high lvl input használatát. A hangszórókról Y megoldással kell levenni a jelet. Ha nem akarod elvágni, akkor vhogy meg kell blankolni, és ráforrasztani a másikat. Nekem simán kapcsolja az erősítőt ki/be. Mert azt hiszem a kis illesztőnek van kapcsoló szálja. Ha van kérdésed szívesen segítek.

(#3) djherby


djherby
tag

Közben megtaláltam az átalakítóm típusát: Dietz BOA-00906-00 jelátalakító

(#4) CounterBoci


CounterBoci
senior tag

Ma is tanultam valamit. A jel illesztő figyeli gondolom a jelszintet a hangszóró vezetékén és úgy kapcsol remote jelet. Akkor táp is kell neki?

[ Szerkesztve ]

(#5) djherby


djherby
tag

Közben rá is néztem az illesztőre, most már biztosan tudom, van remote szálja. Direct ezt vettem. És táp is kell neki.

[ Szerkesztve ]

(#6) kovbandi82


kovbandi82
őstag
LOGOUT blog

Nagyon szépen köszönöm a segítséget!

(#7) tompibest2


tompibest2
csendes tag

Sziasztok, az erősítők nagy része be is kapcsol magas jelszintre, viszont ha "élő" hangszóró kábeléről van levéve a jel, és ha mélyládát hajtunk ezzel az erősített jellel előfordulhat öngerjedés, ezt még érdemes átgondolni a gyári rendszerre kötés előtt.Szép napot mindenkinek.

(#8) kovbandi82


kovbandi82
őstag
LOGOUT blog

Ha úgy lenne, mivel alapból több csatornás erősítőt veszek, a hátsó hangszórókat kicserélem erősebbre, és azokat is erősítőre kötöm :D

(#9) tompibest2


tompibest2
csendes tag

Miért marad meg a gyári fej ha szabad kérdeznem?

(#10) kovbandi82


kovbandi82
őstag
LOGOUT blog

Sajna az E39-ben nem szabvány méretű a fejegység. Tehát ha egy "mezei" 1 vagy 2 dinest raknék bele, akkor eléggé gusztustalanul nézne ki az átalakítóval.
Az egyedüli megoldás egy specifikus droidos 2 dines cucc lenne, amit egyelőre hanyagolok, mivel a kocsi felújítás alatt van.

(#11) tompibest2 válasza kovbandi82 (#10) üzenetére


tompibest2
csendes tag

Van más megoldás is , 36 körül van a kenwood kmm 356 3pár 5 voltos rca-val, remote appon keresztül a telefon lesz az előlapja,proci, aktív hajtás két telefon kihangosítás.Gyári fejjel bekapcsol párhuzamosan, usb kábelt előrehúzod mikrofont kiteszed, ha szereted a gombokat a hozzá adott infra távból kiforrasztod a ledet behúzod a fejhez a középkonzolba rögzíted a távot.Ha bármi kell a gyáriból az aux-on bemegy a gyári fej hangja és akkor csak procinak használod(bár ez nem valószínű ha megszólalt egy flac usb -ől :DDD )Én ezt így már egy 2002-es 7-es bmw-ben megépítettem, és jól működik. :K

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.