- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
v2izzy
tag
Üdv!
Írtam egy programot amivel gépen lehet egyszerűen megváltoztatni!
Akit érdekel: [link] -
Aureal
őstag
A következőt tenném a dologhoz hozzá:
Haver átküldte egy az ő másik cimbije által küldött e-mailét.
A probléma a most aktuális +36xxx jelenség tárgyalása, ui a faterja a gyereknek műszaki antitálentum lévén egy napig nyomkorászta át a telefonján a telefonszámokat kézzel, csak mindenünnen lefelejtette a + jelet!"Na az eeeeftááás most ismét tanulhat tőlem!
Édesapától ma elismerő kitüntetésben részesültem!
Miért is?
Természetesen a +36os probléma megoldása vívott ki tőle szokatlan nagy elismerést.Nem kellett semmilyen csodaszoftver a dologhoz, természetesen itt is, mint mindig a jegyzettömb nevű célalkalmazás jelentette a titok nyittyát!
A telcsáról egyszerűen dumpoltam a full phone registert kékfogún a PC-re, ugye ez egy .vcf kiterjesztéssel érkezvén, sablon szövegfájlként kezelhető és módosítható.
Beírtuk a megfelelő szintaktikát mint reguláris kifejezést a "csere" projekthez a + jellel kiegészítve és a 174 tételen végigsöpört rutin módosította fájlt, körülbelül a műveleteket igénylő 10 másodperc szintidő alatt sikeresen vissza is másoltuk a telefóniára, édsapa legnagyobb meglepetésére!
A kisérő szöveg a következő volt: "én meg itt b@ttam a rezet ezzel a szarral egész nap..."A legfontosabb, hogy jólfésült informatikus kispajtáshoz illendően természetesen először a telefonkönyvről készítettünk egy bekapot, nehogy a rosszcsont bitmanók és a galád bájttündérek rakoncátlankodjanak a háttérben...
DDDDDDDDD
Ezek után javasolhatom a kiseeeeftááás hasonló meglepetésszerzését a saját családi körében is megvalósítani, ha szükséges!
Jó munkát!
- Mobilovszkij eeeeftááás
"
(Ráadásul a mail vicces hangulata ellenére nem is elitélendő ötletet vázol föl!! Mellesleg gratula az alkalmazásodhoz, én is kipróbáltam!)
-
telepítettem sikeresen a programodat, nem volt gond. Viszont nálam nem volt tökéletes a névjegycsere, mert a 06-ot volt hogy sikeresen lecserélte +36-ra és utána a körzetszám, de volt hogy csak a 0 tűnt el, a 6os ott maradt. Erre van orvosság? Előre is köszi.
Üdv,
Vik -
Azokat a 30-as számokat kötelező átírnod, amiket pusztán a hétjegyű hívószámmal tároltál el. Tehát ha van egy ismerősöd, akinek a száma 30/1234-567, és a telefonkönyvedben úgy szerepel, hogy 1234567, akkor azt ki kell egészíteni vagy 06-30-1234-567-re, vagy +36301234567-re (ez utóbbi a teljes nemzetközi forma).
A program az utóbbit csinálja, valamint ha vannak más 06-tal kezdődőek, akkor azt is kicseréli +36-ra, hogy minden a teljes formában legyen. Ez a második fele nem lenne szükséges, de gondoltam jövőbiztosabb.
-
akos3
addikt
lenne egy kérdésem.
ha én 30as vok, akk az eddig 0620 ill 0670 kezdetű telefonszámokat is átkell írjam vagy elég csak a 30asokat? -
meroly
veterán
Szuper, köszönjük!
Körbeküldöm a cégnél, mert mi is 7 jeggyel hívogattuk egymást, mert valahogy gyorsabban kapcsolt, de lehet csak mi éreztük gyorsabbnak -
FRENK1988
veterán
ööö bocsi a hülye kérdésért:
Akkor ez úgy működik, hogy beírom a 20-as körzetszámot (Pannon) és kiírja nekem majd h mennyit fog átírni?
Utána meg sorba a többi 30 ill 70-essel? -
válasz
korpicschess #18 üzenetére
Milyen típusú Sony Ericssonnal sikerült a művelet?
-
Lasy
veterán
elinditom a programot.
beirtam, hogy 06 a 20 helyett.
előnézet.
belföldi előhivó csere 136db
és innentől semmit nem lehet vele csinálni, se az alkalmaz se a Módositás. se a mégse.
1.1 es verzió -
Nekem a SE K850-en nem működik, ha próbálom indítani, akkor nem csinál semmit, ha tovább piszkálom lefagy az egész teló.
-
Lasy
veterán
én eleve már több mint 4 éve +36-al mentem el a számokat. de azért feltettem egy w890i-re és kiprobálom. olyan dél körül.
-
Geri89
aktív tag
Valószínűleg nem egyedi számokkal lehet a probléma,mert a 300 számból úgy kb 250-et elrontott.20-as a telefon, és érdekes, hogy az összes 30-as szám elég +36666 pakolt, a 20-as számok elé meg +36+36+36-ot.Szerencsére van biztonsági mentés a számokról,már csak vissza kell álítani azt
-
Geri89
aktív tag
Nokia 5800-án tökéletesen átírt mindent.
SonyEricsson K660-on is teljesen tökéletes.
Viszont Samsung S5230-on összekavart mindent.. Sok nevet megtriplázott a telefonkönyvben, a legtöbb telefonszámot elrontotta, pl 06301234567-ból olyat csinál, hogy +366666301234567 a 20-as számok elé pedig 3-4x betette a +36-ot,úgyhogy nemkicsit megdolgoztatott úgy kb 300 számnálEgyébként az is lehet, hogy az zavarta össze, hogy a telefonkönyvben találhatók külföldi számok is.Valaki próbálta rajtam kívül ezen a típuson?
-
válasz
korpicschess #18 üzenetére
Ha lenne baromi sok pénzem és időm, aláírathatnám a Java Verified program keretében, és akkor nem kérdezne egyszer sem. Sajnos enélkül ez van
-
korpicschess
veterán
válasz
korpicschess #13 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a programot, átkellett másolni a telefonmemóriába és ment minden simán!
Örök hála!
A Sonyericsson-on csak 1-szer kellet rányomnom az igenre, a Nokiáknál meg minden névjegynél. De ennyi baj legyenKöszi mégegyszer!
-
No-kia
addikt
huh én is itt aggódtam h 150 számot írhatok át, erre most megnéztem és 1 szám nem volt helyes, többinél mind odaírtam, még jóh ilyen előretekintő vagyok
-
caizzz
senior tag
Van esély rá, hogy WM6.1-en is szuperál?
Lusta vagyok matatni a gépen, meg szinkronizálni.
-
válasz
korpicschess #10 üzenetére
Az S40-ről annyit tudok, hogy a telefonmemóriában kell lennie a telefonszámoknak, a SIM-kártyához nem férek hozzá, így ott nem tudok változtatásokat eszközölni. Ha ott voltak a bejegyzések, akkor tudnál példát mondani, hogy mit nem ismert fel? (Akár az utolsó 7 számjegy 1234567-re cserélésével).
Köszi a beszámolót, majd megy a cikkbe
-
korpicschess
veterán
Sonyericsson Z530i - minden simán ment!
Nokia 2760 - nem lát meg minden kapcsolatot.. nem jött össze
Nokia 5130 - ugyanez mint az előbb..
Valami tipp?
Egyébként nagyon szépen köszönöm a programot!
ui.: a telfonban levőket is cseréli, vagy csak a SIM-en levőket? Nem tudom miért nem megy a Nokiákon -
Bling95
őstag
hu ez jol fog jönni , faternak meg muternak is van pár név (100-150
) amit át kell írni
-
nyunyu
félisten
Juhuu, eppen most kalapalhattam at kezzel anyam egypalcas Nokia 3109-en az osszes szamot.
-
habo2
csendes tag
sziasztok! Samsung S5230-on próbálta már valaki?
egyébként nagyon hasznos írás, szivesebben olvasok ilyet, mint névtelen bejegyzéseket!
-
<NewL>
addikt
Remek,kár ,hogy már mindenkinek átírogattam a családban
Az enyémet outlokban,a többit kézzel.
Miért nem címlaposra raktad? Ott többen látják így elvész a gépvasam bejegyzések közt
Karma: Ezt már nem lehet,esetleg megcsinálod ott is,és egy bizonyos idő múlva kikerül a címlapra. Ott a helye,jobban mint a vizeskeyboardnak
BUÉK
Jövőre
kirakom iwiwre,ott is sokan látják,ha szabad
-
DJGABI
addikt
S40 alatt is működik (Nokia 6131-en tesztelve). Igaz csak akkor, ha a számok a telefonon vannak, nem pedig a SIM-en.
-
DarkByte
addikt
Hasznos program, simán mehetett volna a főoldalra. Na igen, megint ez a tanusítványosdi. Ezért is hagytam fel a J2ME-vel teljesen, az idióta hitelesítés modell totál megöli a hobby fejlesztgetés. De ők tudják, jó lesz nekem az Android.
Pulse-nál ott a Contacts hála az égnek, de szüleim telefonszámait majd át kell irkálni. Ez főleg apámnál lesz kisebb horror, a Samsung M110-el nem sok mindennel lehet érdemben kapcsolatba lépni PC oldalról, és van neki >150 kontakt. Ouch.
-
Konflikt
addikt
Remek munka,biztos sokaknak hasznos lesz!
nekem szerencsere nincs ilyen problemam mar, a nevjegyek minimalis szazalekat kellett csak atirnom, azt is a google contacts-ban gyorsan leporgettem.
grat, es buek!
Új hozzászólás Aktív témák
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Milyen okostelefont vegyek?
- Automata kávégépek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Elite: Dangerous
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Nők, nőügyek (18+)
- Milyen videókártyát?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Eladó Ryzen 9 5900X RTX 3070 TI Számítógép.
- DDR5 RAMOK
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!