Hirdetés

2020. augusztus 14., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) pilóta


pilóta
(veterán)

Ez tök jó, viszont a bankkártyás fizetést csak úgy lehetne kötelezővé tenni, ha a kis összegű fizetésnél sincs alapdíj. Jelen pillanatban például úgy néz ki nálunk egy kártyás fizetés, hogy a bank levon 37 Ft+áfa+1% tranzakciós díjat. Vagyis ha valaki fénymásol nálunk egy oldalt 10 forintért (amin amúgy van kb. 2 Ft haszon), akkor az nekem belekerül ugye egyszer 8 Ft-ba (papír, festék, áram stb.), plusz 38+áfa tranzakciós díjba, ha kártyával fizet. Vagyis bukok 36 Ft-ot azon, hogy ő fénymásolt egy oldalt és kártyával fizette és ingyen dolgoztam. Tehát nem fogom hagyni, hogy kártyával fizessen, érthető okokból. Kötelezni kellene a bankokat, hogy csak az 1%-ot vonhatják le.
Ami amúgy még mindig durván sok. Nem tűnik annak, de ha belegondolunk, hogy van esetleg 5% haszna egy laptopon egy számtech boltnak, abból a bank, csak azért mert kifizették, lenyúl 1%-ot. Vagyis a haszon 20%-át. Brutál...

Aki él és nem boldog, az téved!

(#2) @tco@ válasza pilóta (#1) üzenetére


@tco@
(tag)

Kizárólag sávosan lenne értelme, különben meghalnak az olyan boltok, mint a tied is. A bank többet akar majd mondjuk 0.5%-nál a (te példáddal élve) sok százezres laptopból, de az meg nem érdeke, hogy a hozzám hasonló emberek kimenjenek a boltodból máshova, ahol kártyát is elfogadnak esetleg (és benyelik a bukót, és idővel belerokkannak).

(#3) dajkopali válasza pilóta (#1) üzenetére


dajkopali
(HÁZIGAZDA)

az államtitkár még sokat lebegtetett, vagyis az igazi lényeg, a részletszabályok még biztosan nincsenek kidolgozva
az 1. megoldás az lenne - úgy tudom, különféle szervezetek lobbiznak is ezért -, hogy minimálisra veszik vissza, de inkább eltörlik a tranzakciós díjat
a 2. pedig a jelenlegi gyakorlat - de ez nagyon nem jó senkinek -, hogy a cég x összeg alatt nem fogadja el az elektronikus fizetést

"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter

(#4) pilóta válasza dajkopali (#3) üzenetére


pilóta
(veterán)

Hát igen, az elsőnek lenne értelme. Ha kötelezővé teszik, akkor legyen ingyenes, vagy valami
alacsony havidíjas.

[ Szerkesztve ]

Aki él és nem boldog, az téved!

(#5) volandy


volandy
(aktív tag)

Azért nagyon kíváncsi lennék arra, hogy egy banknak miért éri meg pl. egy vidéki kocsmába ilyet betelepíteni?

(#6) velizare válasza pilóta (#1) üzenetére


velizare
(veterán)

mastercard és a visa számláznak sokat, ezért "nyúl le" ennyit a bank. nem véletlenül csináltak a németek maguknak egy saját standardot (ec-card, illetve most girocard). nálunk is akartak egy sajátot, de nem igazán érdekelte a bankokat (kb. hármat érdekelt, és az otp nem volt köztük, emiatt értelmetlen lett volna megcsinálni).

Life is death, death is life. No life, no death. Life is life, death is death.

(#7) pilóta válasza volandy (#5) üzenetére


pilóta
(veterán)

Igazából neki mindegy, hogy hol van, mobilneten megy a kapcsolat. Ha van térerő, akkor működik, nem kerül többe "kiépíteni" a terminált, mint Pest belvárosában. A forgalom már lehet, hogy nem lesz elég, de ha kér egy havi alapdíjat a terminálért, az fedezi a költségeit (ami nem változik attól, hogy napi 10 vagy napi 100 tranzakció meg végig rajta...), főleg, ha eltörlik a tranzakciós díjat.
Akkor végre a bank abból él majd, ami a dolga, hogy fialtatja a pénzedet, amíg nála pihen. Most meg van képe még veled fizettetni, hogy nála tartod a pénzedet...

Aki él és nem boldog, az téved!

(#8) pilóta válasza velizare (#6) üzenetére


pilóta
(veterán)

A bank meg jutalékot kap a visától és a mastercardtól, ezért van, hogy nálunk hiába olcsóbb lenne a VISA, a bankok a drágább mastercardot preferálják, mert abból több a jutalékuk...

Aki él és nem boldog, az téved!

(#9) mephi666 válasza pilóta (#7) üzenetére


mephi666
(veterán)

van ahol most is kikötés, hogy pl 1000ft felett lehet csak kártyával fizetni :K de azért 1000ft-nál is durva a 37+10ft amit lehúz a bank... vidéki kocsmában meg tényleg ráfizetés lenne, ha minden pohár sörnél egyesével pittyenne a kártya: pl 250ft-os sörnél 39,5ft minden csipogás... 10 pohár sörnél így egyesével fizetve 395ft... viszont ha pl a végén fizetné egyben a vendég a fogyasztását, akkor 250*10/100 = 25 ft... tranzakciós díjjal növelve pedig 62ft a sarc (okos ember a magyar, megoldja úgy, hogy minél kevésbé legyen ráfizetés)

ui: én egyébként vásárlóként szeretek kártyázni... kp-t alig hordok magamnál, viszont igyekszem 1000ft alatt inkább azzal fizetni (történt mondjuk már olyan, hogy apró nem volt nálam, csak 10ezres... abból nem tudott visszaadni az eladó és párszáz forintot kártyáztunk...)

[ Szerkesztve ]

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#10) volandy válasza pilóta (#7) üzenetére


volandy
(aktív tag)

Húúú, hát persze a havidíj! Akkor meg tökmindegy. Marad a "Bocsánat a készülék javítás alatt" van illetve ez nem tudom, hogy fog e működni: ".....De megfelelő az is, ha a kereskedő az egyelőre ritkábban alkalmazott azonnali banki átutalás lehetőségét kínálja fel....." Mert akkor ez meglassíthatja a vásárlást és egyszerűbb lesz a vevőnek kpval fizetni!

(#11) osztraksajt


osztraksajt
(őstag)

Mondjuk ezt az alapdíjasdit szinte csak a pályázatos terminálkihelyezési programban forszírozták (jellemzően a sárga terminálok), nálunk nincs semmiféle alapdíj, csak a tranzakció 1%-a, illetve egy minimális havidíj (<3K), sikerült az amúgy piaci árak fölé menni, csak mert ráírták hogy támogatott. Ez megint a szokásos magyaros módon sikerült.

(#12) volandy válasza mephi666 (#9) üzenetére


volandy
(aktív tag)

Hát te kártyázol én meg inkább kpzek! Talán 1995-ig voltak ilyen olyan kártyáim. Most oké hogy közrejátszott a vírus is vagy az eladói lustaság, de szembesültem több alkalommal is hogy nem tudtam kpvel fizetni. Nem baj!!!!!!!!!!!!!!! Megyek máshová. AKKOR SEM LESZ KÁRTYÁM!

(#13) Döglött Róka válasza volandy (#12) üzenetére


Döglött Róka
(addikt)

Nyugi..

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#14) Tamás88 válasza volandy (#12) üzenetére


Tamás88
(őstag)

Na a boomerek miatt terjed nálunk lassan a készpénzmentes fizetés. Nem baj, előtt utóbb már csak az lesz, na akkor mit fognak csinálni a kp rajongók? Haladni kell a korral, no meg a csalásokat is le lehet csökkenteni (szürke bér).

(#15) andor80


andor80
(aktív tag)

Végre.Ázsiában a kis gyufaárús lánynál is van :D

(#12) volandy
Te nagyon nagyon öreg bácsika lehetsz vagy nagyon fiatal kisgyerek. ;]

[ Szerkesztve ]

Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!

(#16) ANOka


ANOka
(senior tag)

Azonnali átutalásnál megy az ügyfél fizeti a banknak az átutalási díjat? :U
(Igen, ezeket - a jelenlegi díjtételek helyett - "ingyenessé" kellene tenni mindkét oldalról!)

(#17) mephi666 válasza volandy (#12) üzenetére


mephi666
(veterán)

nem mondtam, hogy én csinálom jól és mindenkinek így kellene, csak nekem így kényelmes és még kár sem ért a folyamatos kártyázás miatt :) értem én azt is, ha más meg az ellenkező oldalon van...

ui: nem te vagy véletlenül a viszkis? :)

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#18) volandy válasza andor80 (#15) üzenetére


volandy
(aktív tag)

Már annyira öreg, hogy már szinte gyerek!

(#19) volandy válasza mephi666 (#17) üzenetére


volandy
(aktív tag)

.....és a kártya éves díja?

(#20) Baggins86 válasza pilóta (#1) üzenetére


Baggins86
(aktív tag)

Szerencsére nem lesz muszáj a POS terminál. Elég ha az azonnal fizetéshez kapcsolódóan generálsz egy QR kódot az adataiddal, a vásárló pedig a bank mobilappjával beolvassa és már ott is van a pénz a számládon. Neked ez lenne a legolcsóbb és legpraktikusabb megoldás.

(#21) pilóta válasza Baggins86 (#20) üzenetére


pilóta
(veterán)

Igen, ez jó lenne, ha lenne...

Aki él és nem boldog, az téved!

(#22) @tco@ válasza volandy (#19) üzenetére


@tco@
(tag)

Tényleg az az éves 3k csap a földhöz?
Szerk.: akkor számold bele azt is, hogy mondjuk minden évtizedben elhagysz egy pénztárcát/kirántasz némi pénzt a zsebedből. Mert a fizikai pénz kockázat is, ami beárazható.

[ Szerkesztve ]

(#23) volandy válasza @tco@ (#22) üzenetére


volandy
(aktív tag)

Oké!

(#24) Surfym@n válasza volandy (#19) üzenetére


Surfym@n
(senior tag)

megfelelő számlacsomag kérdése....
ha ügyes vagy akkor hitelkártya forgalmi jutaléka még fedezi is a csomagdíjat, ergo ingyen bankolsz ;)

28 év és 2.8-as rekesz felett már nincs mese... !

(#25) @tco@ válasza volandy (#23) üzenetére


@tco@
(tag)

Akkor ezt megbeszéltük :DDD Good talk.

(#26) fairi válasza velizare (#6) üzenetére


fairi
(őstag)

magyar megoldás talán az azonnali átutalás lesz (AFR). ha ember 1000 Ft alatt fizetni akkor csak ezt fogják elfogadni. Ez az új bankközi elszámolási rendszer kikerüli a kártyaszolgáltatókat.

(#27) fairi válasza ANOka (#16) üzenetére


fairi
(őstag)

20 ezer Ft-ig ingyenes lesz elvileg.

Mondjuk én boldog vagyok a régi számlacsomagommal, az 100k-ig ingyen utalást ad. és bankom még nem vonta vissza.

(#28) bambano


bambano
(titán)
LOGOUT blog

a cikk címével ellentétben nem lesz kötelező majdnem minden helyen a pos terminál.
"A pénzügyi kormányzat abban bízik": nem kell bízni semmiben, végre kell hajtani a vonatkozó jogszabályokat. a navnak is van egy olyan mániája, hogy nem bízik abban, hogy adózni fogsz, hanem leveri rajtad.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#29) velizare válasza fairi (#26) üzenetére


velizare
(veterán)

azonnali utalás != azonnali bankkártya nélküli fizetés.
utóbbi technikai megvalósítása még hiányzik.

Life is death, death is life. No life, no death. Life is life, death is death.

(#30) mephi666 válasza Surfym@n (#24) üzenetére


mephi666
(veterán)

pont ezt akartam írni, de megválaszoltad :) legutóbb 25ezres éves visszatérítést sikerült összeszednem, hitelkártya éves díja pedig 5ezer... sima kártyáé még kevesebb (annyi, hogy fordulónapig vissza kell pakolni minden tartozást a folyószámláról)

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#31) haxiboy válasza Tamás88 (#14) üzenetére


haxiboy
(addikt)

Megoldhatnák azt mint Svédországban, gyakorlatilag 0 a készpénzforgalmuk, mindent a mobilos appal fizetnek, vagy küldenek egymásnak pénzt QR kóddal. Jól is lehet csinálni. Az utcai újságosnál is van terminál vagy mobiltelefon.

Csatlakozz az EVE Online közösséghez : http://bit.ly/JoinEVEOnline

(#32) fairi válasza velizare (#29) üzenetére


fairi
(őstag)

valszeg AFR kell mindenhol elfogadni, kb ez lesz a bankkártyák díjaira megoldás.
ha körülményes akkor marad a kp fizetés.
pár hónap van a fejlesztésekre vagy majd eltolják a bevezetést.

(#33) Mr K


Mr K
(tag)

A gazdaság kifehérítése rendben van, viszont én megérteném azokat is, akiknek pl. adatvédelmi szempontból aggályos minden ilyen lépés. (Pl. ha egy egyszerű adatbázis lekérdezéssel lehet címlistát készíteni mindazokról, akik az elmúlt egy évben mondjuk "Liberate **** ****" feliratú tárgyat vásároltak, egy tőlünk távoli régióban.)

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#34) bambano válasza Mr K (#33) üzenetére


bambano
(titán)
LOGOUT blog

a posokból nem kapsz tételes számlát, csak végösszeget

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#35) zsoleer válasza pilóta (#1) üzenetére


zsoleer
(aktív tag)

Lehet hogy te nem hagyod, de gondolhatod hogy ha januárban kötelező lesz, és te megtagadod akkor bunti! Másik ha egy jól informált vásárló bemegy hozzad és megtagadod a tranzakciót, kideríti hogy melyik banknál van, és a terminál ugrik. Bankba dolgozok tudom! :) Nekem volt hogy közöltek hogy 5e alatt nincs terminál, mondom jó akkor melyik bank? Elmagyaráztam és rögtön tudtam fizetni. 2020-ban egy terminál legyen már alap

(#36) Mr K válasza bambano (#34) üzenetére


Mr K
(tag)

Valóban, a tételes számla az elektronikus (online) számlázásban áll elő, amihez a fizetési tranzakció kapcsolódik.

''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

(#37) pilóta válasza zsoleer (#35) üzenetére


pilóta
(veterán)

Tehát neked alap, hogy én fizessek rá, mert nálam akarsz másolni?
Az, hogy kötelező lesz a terminál (amúgy nem), attól még nem lesz kötelező azzal fizetni is.
Ha majd nem veszi el a hasznom többszörösét a bank, akkor beszélhetünk róla, hogy 10 Ft-ot kártyával fizess. Addig meg menjen a bank, ahová akar. Viheti a terminálját, nem nekem üzlet, hogy van, hanem neki elsősorban. Nekem ez igazából teher és költség.

[ Szerkesztve ]

Aki él és nem boldog, az téved!

(#38) dajkopali válasza zsoleer (#35) üzenetére


dajkopali
(HÁZIGAZDA)

még baromira nem tudni semmit, főleg nem a részletekről: annyi biztos, hogy az elektronikus fizetés biztosítása lesz kötelező minden olyan üzletben, ahol van online pénztárgép (ez azért kvázi a POS kötelezővé tételét jelenti mindaddig, amíg az egyéb elektronikus fizetések feltételei nem javulnak)

"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter

(#39) bambano válasza zsoleer (#35) üzenetére


bambano
(titán)
LOGOUT blog

Bankba(sic!)???
majd ha a bankok nem kartelező rablók lesznek, akkor beszélhetünk az alap pos-ról. addig coki.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#40) hcl válasza pilóta (#1) üzenetére


hcl
(félisten)
LOGOUT blog (1)

"Tehát nem fogom hagyni, hogy kártyával fizessen, érthető okokból."
Akkor meg a fogyvédnél fog felnyomni. El van kef*** itthn az egész folyamat, pláne az, hogy a bank húzza le a boltost a terminálért + az ügyfelet a kártyáért.

Mondjuk érdekes, hogy ennyire tolják a kártyást, amikor pár éve még csak az első két KP felvétet sikerült ingyenessé tenni, ami ugye azzal jár, hogy hó elején sokan egyben kiveszik, onnantól kezdve huss nyomonkövethetőség :DDD

[ Szerkesztve ]

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#41) Carlos Padre válasza pilóta (#1) üzenetére


Carlos Padre
(veterán)

Minden civilizált országban ingyenes a kártyás fizetés és a készpénz felvétel. Itt kezdődnek a gondok.

RIP Index, RIP szabad sajtó.

(#42) bazsi83vp válasza pilóta (#1) üzenetére


bazsi83vp
(senior tag)

Nem véletlen írják ki nem egy helyen, hogy pl. 1000 ft alatt nincs kártyás vásárlás... Bár szerintem ez nem legális megoldás, hisz törvényes fizetőeszközt használ.
Elsőre szimplán annyi kellene, hogy a kártyás fizetés az +50 forint a bolti blokkon a tranzakció értékétől függetlenül és kész. (De ez se ma lesz legális megoldás.)

Persze a legjobb lenne, ha a bankok nem húznák le ennyire úgy en bloc véve az egész jónépet.

(#43) Gargouille


Gargouille
(aktív tag)

Bár az én esetem nem általános, de nekem például nincs bankszámlám sem (és így bankkártyám sem). Remélem nem akarják teljesen megszüntetni a KP-t.

(#44) hcl válasza bazsi83vp (#42) üzenetére


hcl
(félisten)
LOGOUT blog (1)

Mondjuk a "x Ft alatt nincs kártyával" -ért büntet a NAV.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#45) volandy válasza Gargouille (#43) üzenetére


volandy
(aktív tag)

Vigyázz, Vigyázz mert te is kapsz mindjárt.......
(#14)

(#46) somogyib válasza Gargouille (#43) üzenetére


somogyib
(őstag)
LOGOUT blog

Én már csak a kocsmákban használok kp-t. :)

(#47) Gargouille válasza somogyib (#46) üzenetére


Gargouille
(aktív tag)

Akkor nem marad más választásom, végül ott kell elköltenem a fizetésem. :DD

(#48) wesder válasza volandy (#12) üzenetére


wesder
(veterán)

Tyũ... Agyvérzést ne kapj. :U

It's like I'm holding all the aces, but I know I'll never win.

(#49) azbest válasza bazsi83vp (#42) üzenetére


azbest
(nagyúr)

teljes képzavar. A kártyás fizetés egy szolgáltatás. Ha minimum összeget kötnek ki, az a bank és a kártyaelfogadó hely belügye. Legfeljebb a bank szívhatja a fogát, ha a szerződésükbe beleírták, hogy nem lehet ilyet. [link]

Pár éve ment a nagy hiszti emiatt és akkor is össze-vissza beszéltek az emberek. De akkor sem volt egy jogszabály sem, ami kötelezővé tette volna. A fogyvéd részéről azt mondták, hogy a bejáratnál és a pénztárnál ki kell függesztve legyen, hogy ne legyen meglepetés.

Azt viszont pont tiltja jogszabály, hogy plusz díjat számítsanak fel a kártyás fizetésért a vevő felé. Szóval nem lehet +50 forintot felszámolni. Ellenben sok kis haszonkulcsú helye alkalmazták azt, hogy a normál árhoz képest kedvezményt adtak, ha valaki készpénzben fizetett. Mert kedvezményt lehet adni. Fából vaskarika, de ugyanez van a csekk vs elektronikus számlafizetéssel is. Hülye jogászok élvezkednek, de a végén mindig a vásárló fizeti a költségeket. Ki más fizetné.

[ Szerkesztve ]

(#50) somogyib válasza Gargouille (#47) üzenetére


somogyib
(őstag)
LOGOUT blog

:D

Amúgy én Miskolc egyik kertvárosában élek, itt mindegyik kisboltban lehet kártyával fizetni és egy-két éve a helyi zöldségesnél is lehet már - meg persze a dohányboltokban is. Piacra nem járok, ott gondolom nem lehet.
Összességében ahova járok ott mindig kártyával fizetek (de azért van nálam némi kp, mert volt már hogy nem működött a terminál :) )

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.