Hirdetés

2024. május 31., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Hannibhál


Hannibhál
őstag

Hejhó:) Milyen mérnök vagy? Meg merrefele?
Amúgy gratula a konfighoz, a múlton ne bánkódj h i5-öt vettél, jó az még játékra az a mai napig(single-re) azt meg 2015-ben senki nem gondolta h amd ekkorát gurít ;)

Gépelés nem az erősségemasdsdk

(#2) Johnny_vT válasza Hannibhál (#1) üzenetére


Johnny_vT
senior tag

Építőmérnök, jelenleg külföldiában :)

Az i5 valóban király még a mai napig is. Ahogy írtam, azért nem tuningoltam, mert egyszerűen nem volt rá szükség. Tesztjeim alapján csak nagyobb felbontásban és összetettebb játékoknál fogja vissza a GPU-t. Pl. a cikkben linkelt Forza videótesztnél 4K-ban még lenne a VGA-ban 5-10 fps, ha a processzor nem fogyna el alóla. Ez jól eladhatóvá teszi, remélem. De tovább kell lépni :)

- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?

(#3) Hannibhál válasza Johnny_vT (#2) üzenetére


Hannibhál
őstag

érdekes, általában a felbontás növelése nem szokta kihozni a cpu limitet, inkább a gpu határát viszi a cpu limit alá, tehát fhd-ban nagyobb cpu limitednek kéne lenni mint 4k-ban arányaiban:)

Gépelés nem az erősségemasdsdk

(#4) Johnny_vT válasza Hannibhál (#3) üzenetére


Johnny_vT
senior tag

Bocsánat, bocsánat, igazad van. Rég volt már, összekavarodtak a gondolatok a fejemben. A kommentet javítani már nem tudom viszont. :)

[ Szerkesztve ]

- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?

(#5) ncc1701


ncc1701
veterán

Jók a ryzenek, nem fogod megbánni, de a vga kevés lesz hozzá. De mivel nem csak játékra használod, ezért lehet, h nem fog zavarni.

(#6) Johnny_vT válasza ncc1701 (#5) üzenetére


Johnny_vT
senior tag

Nincs olyan gazdaságos alternatíva a videókártya piacon, amit most megérné megvennem és az R9 390 teljesítménye még a mai napig tökéletesen elég fullHD-re :)

Az biztos, hogy egy 8 magos Ryzen mellett a GPU lesz a szűk keresztmetszet, ennek ellenkezőjét sosem állítottam. De a játékok minőségén nem feltétlenül akarok javítani, nem az a cél. Az fps szám maradjon változatlan, de a renderidők rövidüljenek harmadára, ez a cél :)

- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.