Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dany007

veterán

válasz Crystalheart #23 üzenetére

"De akkor egy másik személyes példa, meg lehet írni egy könyvet számítógép nélkül is, de tízszer több fölösleges meló"

Remélem nem feltételezted rólam, hogy ilyen triviális dolgot megkérdőjeleznék? :D Mert még a végén megsértődök.

Szóval egyáltalán nem olyanokra gondoltam, hogy könyvet írjon valaki kézzel... :U A tanulás sem abból áll, hogy a diák könyvet ír az órán. Azt jegyzetelésnek hívják. Márpedig jegyzetelni kézzel sokkal gyorsabban lehet, mint érintőkijelzőn, esetleg billentyűzeten főleg ha ábrák is vannak.
    A programozás rész megint egy specifikus dolog. Én csak általánosságban beszéltem.
    Amikor én jártam, mi is dolgoztunk számítógépeken. Főleg, hogy info mérnökiasszisztens szak volt. De nem volt szükségünk napi szinten egész nap a számítógépre / laptora, hogy minden órán velünk legyen.

Vannak előnyei. Ez tagadhatatlan. De ez jobbára inkább csak egy divat. Amitől az egyetemisták komolyabbnak, "menőbbnek" tűnnek. Ez szerintem a 90-es évekre vezethető vissza. Amikor még csak a jólmenő üzletemberek, igazgatók ügyvédek stb engedhették meg maguknak a laptopot. Akkoriban még a PC se kis dolog volt egy átlagember otthonában.
    És amint a laptopok olcsóbbak lettek egyből minden - ahogy most a tabletekre is - lecsapott rá. Saját tapasztalat, hogy egy rakás ember vett laptopot úgy, hogy azt se tudta mire való. Lerakta a számítógép asztalra és évekig meg se mozdította. Csak akkor az volt a divat.

Most ugyanez van pl a talbetekkel, amik a laptopokat igyekeznek felváltani az egyetemisták körében. Viszont szerintem túl sokba kerülnek ahhoz a kényelemhez képest amit nyújtani tudnak.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés