Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
HTC ONE M9
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ferrari1
őstag
válasz Klaus Duran #1601 üzenetére
Arról még annyit sem. Mindkettő nagyon rendben van.
-
Tiger.
nagyúr
válasz ferrari1 #1600 üzenetére
Mi gond a kamerával? Nekem meg van még a nokia n8 om ha már legalább olyan a kamerája akkor az már jó.
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
s3nsitivity
addikt
Vannak itt nagypofájú hozzá nem értők akiket a Samsung pénzel, nem kell velük(vele) foglalkoznod.
Egyáltalán nincs nagy baj a kamerájával, az tény, hogy nem hozza az S6 szintjét. Sose volt erőssége a HTC-nek a fotózás, nagyjából azt hozza mint az M8 hozott csak nagyobb felbontáson.
" Widespread acceptance of an idea is not proof of it's validity " (Robert Langdon)
-
Pinda25
tag
M8-nak UP kamerája volt, nem lehet összehasonlítani a kettőt.
M9 fotói napsütésben beégnek, kevés fényben zajosak (ami pixel hibára utal, szoftveresen csak javítani lehet rajta de megoldani nem). Videózni lehetetlen vele, az AF az se tudja benne hogy fiú-e vagy lány, alulexponált és a mélyélesség sem az igazi.nomen est omen
-
Pinda25
tag
válasz s3nsitivity #1606 üzenetére
Az a baj, hogy egy középkategóriás telefon szintjét is alig hozza.
nomen est omen
-
-
-
s3nsitivity
addikt
válasz Pinda25 #1607 üzenetére
Szerintem nem is ismered a szavakat mert rohadtul nem függnek ezek össze..
(#1610) Tiger.
UltraPixel.
Nagyobbak a pixelek, több fény jut a lencsére.Ami kamerás baja volt az M9-nek az lassan minden javítva lesz, már pár napja RAW támogatást is kapott.
" Widespread acceptance of an idea is not proof of it's validity " (Robert Langdon)
-
madgie
titán
válasz s3nsitivity #1612 üzenetére
Mit nem adnék, ha a régebbi ultrapixeles modellek is kaptak volna RAW-t. azzal a pixelmérettel egész jó képekre is képesek lennének akár.
-
vicze
félisten
válasz Klaus Duran #1609 üzenetére
Az a baj, hogy annyi esze van mint egy marék rizsnek...
Pusztán csak élből buta mint a föld és hozzá élvezi is osztani a hülyeséget, meg félrevezetni másokat. -
Tiger.
nagyúr
-
madgie
titán
Az ultrapixel csak arra utal, hogy az átlagtól nagyobb méretű pixelek alkotják az érzékelőt. A RAW az más, az egy nyers, "digitális negatív", nem szól bele a kamera zajszűrése, élesítése, stb. Tehát külön programmal kell megnyitni, feldolgozni, úgy lehet belőle a gyári jpg-nél sokkal jobb végeredményű képet készíteni.
[ Szerkesztve ]
-
Pinda25
tag
válasz s3nsitivity #1612 üzenetére
"Ami kamerás baja volt az M9-nek az lassan minden javítva lesz"
Hibás pixeleket hogy javítod ki? Akármilyen sw-t tehetnek rá, megszüntetni a hibát nem tudja. Így mindig zajosak lesznek a képek kicsit magasabb ISO-n már.
[ Szerkesztve ]
nomen est omen
-
s3nsitivity
addikt
válasz Pinda25 #1617 üzenetére
Ha csendben maradnál nem nézne mindenki hülyének.. csak aki már itt van régóta.
(#1619) madgie
Ez a definíció nem létezik, valószínűleg ő találta fel, hogy még egy dologba bele tudjon kötni.
[ Szerkesztve ]
-
zsolt0017
tag
A RAW annyit jelent, hogy a szoftver nem tömöríti a képet a megszokott, mondjuk JPEG formátumba, így nem veszít eredeti minőségéből.
Pinda25-re pedig nem érdemes hallgatni, életcélja, hogy valótlan dolgokat állítson, és jóban-rosszban kiálljon mellettük. Szerintem ezért jutalomfalatokat, vagy nagy összegeket kap, máshogy értelmetlen a dolog. Rossz a kamera, de csak a többi csúcstelóhoz viszonyítva, az, hogy nem üti meg egy középkategóriás telefon szintjét, baromság. Annó a nexus5-nek is rossz volt a kamerája, de annak ellenére megvették az emberek.
(#1617) Pinda25: Hol olvastad, ki mondta neked, hogy pixelhibás a kamera? Onnantól kezdve, hogy a Nokia Lumia 930, ami egy elég jó kamerával rendelkező telefon is ilyen szenzort használ, nem látom akadályát annak, hogy szoftveresen kijavítsák a problémákat.
[ Szerkesztve ]
-
Pinda25
tag
Aha. Akkor miért nem mappolja ki az M9 a hotpixeleket? Ennyit nem lehet. Minden dig.fényképezőben keletkeznek deadpixelek és hotpixelek amiket interpolálással gyönyörűen meg tudnak szüntetni bizonyos szintig, ISO-400 felett meg a DSLR-ben is így is úgy is megjelennek a zajok. De az M9-el ha nem napfényben fotózol vele akkor megjelenik a grízdesedés homogén felületeken.
nomen est omen
-
s3nsitivity
addikt
válasz Pinda25 #1622 üzenetére
1, Nem minden gépen keletkeznek hot pixelek. Főleg nem CMOS lapkáknál.
2, Bármilyen számban lehet őket map-olni egy dark frame-el. Sőt gyakran egy HDR is elég hozzá.
3, A stuck és a dead pixel HW hibának számít tehát grancia.
4, Egy M9-el készült képet nem láttam még ahol szembeötlő dead vagy hot pixel lett volna.
5, A RAW ebben is segít mivel nem tömörít is lehet javítani a hibákat.
6, Ismét egy baromságot kommenteltél.[ Szerkesztve ]
-
Pinda25
tag
válasz s3nsitivity #1623 üzenetére
Pedig szép számmal vannak zajos képek, jpegben.Látszik hogya HTC már kínjában RAW formátumot is elérhetővé tette hogy házilag javítgassuk ki otthon a hotpixelek armadáját.
A többi pontodra nem tudok reagálni, mert vagy hülyeség vagy sehogy sem kapcsolódik a témához.
[ Szerkesztve ]
nomen est omen
-
s3nsitivity
addikt
válasz Pinda25 #1624 üzenetére
Tudod egyáltalán mi az a hot pixel?
Mert úgy tűnik fogalmad sincs róla, számodra ismeretlen szavakkal dobálózol.. Ismét.Na meg a hot pixel nem épp a zajt jelenti.. agyaska.
[ Szerkesztve ]
-
Sh4rk
aktív tag
PINDA25: Kutakodtam a családfádban és arra a következtetésre jutottam,
hogy te vagy: A GYÖKÉR[ Szerkesztve ]
-
Pinda25
tag
válasz s3nsitivity #1625 üzenetére
"Na meg a hot pixel nem épp a zajt jelenti.. agyaska."
Legalább olvass utána a dolgoknak, mi az a hotpixel, záridő, ISO, képzaj.
Látszik az általam linkelt képeken hogy az M9 magas ISO értékkel, hosszú záridővel dolgozik és még így is alulexponáltak a képek + zajosak.
nomen est omen
-
s3nsitivity
addikt
válasz Pinda25 #1628 üzenetére
Ezt ajánlanám inkább neked mielőtt hülyeségeket beszélsz és megtéveszted az embereket..
Van egy "kicsi" tapasztalatom DSLR fotózás terén.
De hát le van fosva az EU kék szalag, te megmagyarázod nekem.
Egyszer már kibasztak amiért hülye voltál, tanulhattál volna belőle.Egyszer már rászántam magam, hogy ignoráljalak.. Most rászánom magam újra mert még mindig össze vissza beszélsz.
[ Szerkesztve ]
-
zsolt0017
tag
válasz Pinda25 #1628 üzenetére
Eddig mérnök voltál, mostmár profi fotóssá avanzsáltál ? Senki nem kíváncsi a hülyeségeidre, mikor érted már meg ? Nem kell senkit megmentened a telefontól, S6 felhasználó is leírta, hogy a kamerán kívül nincs negatívuma, neked ez sem elég ? Úgy tűnik, ismét moderátor után kell nézni.
-
-
Pinda25
tag
A csúcs az volt, amikor az optikai képstabilizátor hiányát okolták az M9 rossz képei miatt. Semmi köze hozzá. Másrészt pont az képstabilizátornak van egy alaprezgése mikor a keresés történik, én ki szoktam kapcsolni inkább, sokszor ront a képminőségen.
nomen est omen
-
Tiger.
nagyúr
válasz Pinda25 #1632 üzenetére
Nekem a képeken olyan mintha nem lenne meg az árnyék. De az is lehet valami apple buzi csinálta és úgy állitotta be hogy ilyen szar mert láttam már fel rakva képeket és azok szépek voltak.
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
zsolt0017
tag
válasz Pinda25 #1636 üzenetére
Szerintem senkitől nem hangzott el, hogy kiemelkedő kamerája lenne, a csúcstelefonoktól elmarad és mivel azokkal van összehasonlítva, normális, hogy lehúzzák, de nem olyan pocsék, mint aminek beállítod a baromságaiddal.
Itt a hot pixel definíciója, de a kedvedért kiemelem a lényeget: Hot pixels are individual pixels which look much brighter than they should. They will be at exactly the same single-pixel location in every frame.
Le is fordítom röviden, hátha nem értenéd: A hot pixel egyetlen, a kelleténél világosabb pixel, amely minden képen ugyanazon a helyen jelennek meg.
Köszönjük a "szakértő" hozzászólásokat.
[ Szerkesztve ]
-
Tiger.
nagyúr
-
zsolt0017
tag
válasz Pinda25 #1639 üzenetére
Az okozza, hogy meghibásodik és nagyobb feszültséget ad le, mint a körülötte lévő pixelek. Egyszerűen nem jól értelmezed a hot pixel kifejezést, hogy írjam le, hogy megértsd ? EGYETLEN, A TÖBBITŐL TELJESEN FÜGGETLEN PIXEL, AMI SOKKAL VILÁGOSABB, NEM EGY EGÉSZ TERÜLET. Láttál te ilyesmit bármelyik M9-cel készült képen ? Én nem tudtam egyet sem észrevenni, csak ezért kérdezem.. Ha nem értesz a témához, ne is szólj bele.
Másrészt, ha másoknak megfelel ez a kamera, hagyd már őket vele. Le lett írva, hogy ne számítson "bármilyen csúcsteló" szintre, szerintem megértette.
[ Szerkesztve ]
-
Tiger.
nagyúr
Ha jó láttam az m8 nak erősebb az értesitési ledje
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Microsoft Excel topic
- Windows 11
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor