Hirdetés
-
LOGOUT.hu
HTC Desire (codename: Bravo)
Új hozzászólás Aktív témák
-
r4z
nagyúr
válasz potyi23 #35249 üzenetére
Ez kérlek szépen user error. Ha szar ROM-ot teszel fel és sok hülyeség van rajta, ami lezabálja az erőforrásokat meg az akkut, nem kell csodálkozni ezen.
Tessék, itt az én fogyasztási grafikonom, 200 óra uptime-nál járok jelenleg, és minden gyors, semmi nem fagy. 24% van hátra az akkuból, 1 óra 57 percig volt összesen bekapcsolva a kijelző és fél órát telefonáltam vele. 2 hónapja van fent, azóta nem nyúltam a rendszerhez.
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
llaszlo
veterán
A cache partíció méretének mi a jelentősége? Korábban olvastam, hogy nem jó ha túl kicsi. Az alphareves partícióknál van 5megás cache-es is. Ha azt állítom be akkor annak mi a hátránya?
-
fortune
tag
Sziasztok. Lenne egy kis gondom a desire telommal :S. Nemrégiben feltelepitettem rá a [link] ROM-ot eggyel régebbi verzióját és tökéletesen müködött csak a hang volt elcseszve egy picit amit evvel az ujjabb verzióval elvileg javították. Recoverybe bementem megcsináltam mind a négy wipot a menukben ugy ahogy ezelött is szépen és azután elkezdtem telepiteni a zipet. Viszont amikor telepitettem akkor ujrainditás után csak a htc logo jön be és nem tudok semmit sem csinálni :S Szerencsére van egy backupom amit tudok használni viszont azon régi rom van és a fent emlitett nekem jobban jön be. Probáltam clockworkmod-t frissiteni a régi romomrol de nem sikerül sajnos :S A radiom 5.17.05.08 a clockworkem pedig 3.2.0.0. verzios. Ja és ha a régi rendszert teszem fel akkor az megy de mihelyst beleteszem az uj 16gb-s kártyámat amivel használni szeretném avval is csak a htc logo jön elő :S pedig régebben még müködött.
Előre is köszönöm a segitségeteket. -
fortune
tag
Sziasztok. Lenne egy kis gondom a desire telommal :S. Nemrégiben feltelepitettem rá a [link] ROM-ot eggyel régebbi verzióját és tökéletesen müködött csak a hang volt elcseszve egy picit amit evvel az ujjabb verzióval elvileg javították. Recoverybe bementem megcsináltam mind a négy wipot a menukben ugy ahogy ezelött is szépen és azután elkezdtem telepiteni a zipet. Viszont amikor telepitettem akkor ujrainditás után csak a htc logo jön be és nem tudok semmit sem csinálni :S Szerencsére van egy backupom amit tudok használni viszont azon régi rom van és a fent emlitett nekem jobban jön be. Probáltam clockworkmod-t frissiteni a régi romomrol de nem sikerül sajnos :S A radiom 5.17.05.08 a clockworkem pedig 3.2.0.0. verzios. Ja és ha a régi rendszert teszem fel akkor az megy de mihelyst beleteszem az uj 16gb-s kártyámat amivel használni szeretném avval is csak a htc logo jön elő :S pedig régebben még müködött.
Előre is köszönöm a segitségeteket. -
gordonfreemN
addikt
Sziasztok! Van egy ex telenor függő telefon. Kell még hozzá a gold card, vagy onnantól, hogy független, nem kell?
Még valami: megcsináltam az unrevoked nevű programmal a root-ot (matraszele weboldalról), de ha HBOOT-bol lépnék be a recovery-be, akkor kis telefon és piros háromszög fogad. Mit is kellene tennem ez esetben?¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
gordonfreemN
addikt
válasz gordonfreemN #35261 üzenetére
HBOOT: 0.93.0001
PVT4
erasesize 20000[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
gordonfreemN
addikt
válasz gordonfreemN #35262 üzenetére
Megoldottam, köszönöm!
Am, azt olvastam, hogy a PVT4-es készülékekkel nem működik fajinul a 2.5.0.7-es rcw. Lecseréljem?¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
gordonfreemN
addikt
válasz gordonfreemN #35263 üzenetére
Igen, le kellett volna, de most jelenleg van egy rossz rcw a telon. Ugyanis wipe-oltam és nem maradt rendszer a telon, viszont be is döglött az rcw, nem lép be a menükbe...
Valami ötlet?[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
gordonfreemN
addikt
válasz gordonfreemN #35264 üzenetére
PB99IMG HBOOT-ból, aztán előlről a revolu..., de most kiválasztom a megfelelő rcw-t.
Köszi!¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
nyergess
tag
Lehet, hülye kérdés: ha ROM-ot cserélek (DSWS-esekről van szó), akkor a rádióromot is újra kell raknom minden alkalommal?
-
SteeWe
aktív tag
válasz fortune #35260 üzenetére
Ha egy működő ROM alatt kicsréled az sd kártyát egy másikra akkor az új sd kártáyval nem fog működni.
Korábbi vátozatok voltak fent nekem az említett ROM-ból. Azokkal nem volt ilyen gondom.
Feltételezem, hogy a megfelelő HBOOT verziójú ROM-ot szedted le és az SD kártyát megfelelően partícionáltad FAT32 primary + EXT4 primary. -
fortune
tag
válasz SteeWe #35267 üzenetére
Igen az egész az rendesen volt particionálva. Ugy müködött is csak hát most az a gond h a htc logoig jut el és kész még akkor is ha a régi romot teszem fel gondolkozok egy ujraparticionálással hátha eltünik ez a gond csak lusta vagyok linuxot futatni ahhoz föleg az ünnepek között akad más dolgom is. Esetleg nem tud vki vmit arra hogy lehetne ext4-et feltenni ugy hogy ne kelljen linuxot futatni hozzá ????
-
Szomj4s
tag
Sziasztok!
Háát, végre meglett a Desire-m
Olvasgatok-olvasgatok, már majdnem nekiállok rootolni és telepíteni pzoley-féle gingersense-t, amikor az első problémába ütköztem: winxp, és nem tudtam feltenni a drivert, ami fent van az oldalán (később kiderült, hogy ennek utólag nagyon örülök!)
Ennek hála nekiálltam olvasgatni, és egy olyanra akadtam, hogy a pvt4-es telókkal valami gond van, és nem lehet (vagy nem találtam meg) új főzött romot tenni. Csak lehet basszus
Nah, ehhez valaki tud valami faja leírást? Mert kerestem, de nem találtam. Nagyon kezdő androidos vagyok, és nem értem még a kifejezések zömét Tudtok segíteni? Mert az ünnepek alatt meg szeretném csinálni, van idő beállítgatni...
Köszi előre is! -
r4z
nagyúr
válasz Szomj4s #35271 üzenetére
Revolutionaryt kell használnod.
Ha még nem tetted volna, töltsd le és telepítsd a drivereket pzoley oldaláról (regisztráció szükséges). A GY.I.K. menüben tudod letölteni a fájlokat, a driverek telepítésének teljes menete is le van ott írva.
A Revolutionary oldalán a Download for Windowsra kattintva kapsz egy pár kitöltendő mezőt. Modellként a Desire-t (a simát, ne a CDMA-t) jelöld meg, HBOOT verziónak azt az értéket add meg, ami a telefon hangerő le + power gombjával való bekapcsolásával kapsz. A serial numbert a Settings - About phone - Phone identity menüben találod.
Ha kész, kapni fogsz egy kódot, azt kell majd beírni a Revolutionaryba indításkor.
Ha elindult a Revolutionary, a folyamat vége felé megkérdezi majd, hogy flasheled-e a CWM-Revolutionary 4.0.1.4 Recoveryt. Nyomj rá igent (Y billentyű).
Ha kész van, a recoveryben találod majd magad, a trackballal válaszd ki a reboot phone opciót. Töltsd le a Terminal Emulatort a Marketből, és írd bele a következő parancsot:
su
Elvileg fel kell dobnia egy ablakot a superuser nevében, hogy engedélyezed-e neki a root jogot. Nyomj az allow-ra. Sikerült a rootolás.A többiektől kérdezném, akik feltették az új frissítést, hogy a HBOOT verzió változott-e?
[ Szerkesztve ]
-
r4z
nagyúr
válasz Szomj4s #35273 üzenetére
Ha nem fagy le a géped a Revolutionary futása közben, akkor hiba kizárva.
(#35202) Reddevil84: Ezt csak most láttam. Én ADW EX-et használok. Miért ekkora probléma?
[ Szerkesztve ]
-
Skillet
addikt
felraktam a cool3d runnymede sense 3.5 romot. egyenlőre stabil, de van, hogy úgy belassul, percekbe telik mire újra magára talál. persze ez nem gyakori, de egy ilyen is elég tud lenni
és akkora különbséget nem is tapasztalok a sense 3-hoz képest, hogy ezt erőltetni kelljen. persze az ics-re még kíváncsi leszek majd, ha végre lesz belőle tuti verzió. addig is majd két ünnep között felrakok egy másik romot. megpróbálok egy full sense 3-ast, cool sensation. aztán ha nem válna be, insertcoin 1.1.4. ha az sem, akkor vissza a leedroid 2.5.0
na majd kiderül.boldog karácsonyt mindenkinek.
Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
gps76
őstag
Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
Próbálgattam már nagyon sokféle sense romot,de nekem az Insertcoin-ok jöttek be a legjobbak,még 2 hét használat után se lassult semmit,pedig volt rá telepitve mindenféle progi.
A desire-nek meg szerintem a 3.x sense már sok,gyorsabb a 2.1-el. -
Skillet
addikt
válasz Skillet #35275 üzenetére
Még ma felrakok egy sense 3 romot. Ez a runnymede iszonyat használhatatlan. Rengetegszer hosszú percekre belassult tegnap.
Amúgy a tényleges megvátást én is az insertcoin-ban remélem. Végszükség esetén megy vissza a leedroid. Azzal hónapokig semmi bajom nem volt.
Lehet ma, mielőtt a sense 3 romot felrakom, kipróbálom az ics-t. Bár lehet az még nagyon alfa ahhoz, hogy igazán lássak is belőle valamit. Valakinek tapasztalat?
Amúgy haverom desire s-e megfogott engem nemrég. Nagyon meggyőzően muzsikál. És azt mondta semmi baja nem volt vele soha.
Csak ne nézne ki úgy, ahogyMess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
prezson
tag
Sziasztok! Ezt a romot használom: CM-7.1.2o-DSWS-A2SD+. A problémám az, hogy hiába van fent az adfree, valamiért most nem blokkolja már a reklámokat. Próbáltam az adfree újratelepítésével, dalvik cache kitisztításával, újraindítással, nem segített semmi.
Az elején a program indításakor felteszi a kérdést, hogy show tcmp dump screeb vagy boot normally. Ha az elsőt választom, fehér képernyő jelenik meg, ha a másodikat, akkor betölt a progi, szóval ugyanúgy, mint eddig. Download&install hosts - kiírja, hogy ok, sikerült, indítsam újra a telót, ez szükséges lehet. Megteszem, de ott vannak a reklámok azokban a progikban, amiket hónapok óta használok és eddig mindig kilőtte. Meg egy csomó más progiban is ott van a reklám
Kipróbáltam az adaway nevű hasonló programot, az hibát írt ki, hogy a symlink nem létezik vagy hibás, aztán amikor létre akarja hozatni ezt, akkor kiírja, hogy nem sikerült. S-ON a dezim amúgy. Nem tudom, mi romolhatott el. Valakinek van tippje így bejglivel teli hassal? Köszönöm segítségeteket és boldog karácsonyt, jó pihenést kívánok!
-
BollaFeri
tag
Hi! Mi van akkor a telefonnal, bekapcsolom, bejon a feher hatter HTC felirat, egyet rezeg, amit szokott, utana meg vagy ötöt, es all nem lep tovabb? Ilyenem van, es a kollegam adott egy masikat, h nezzem meg, de enyem egyet rezeg, es tovabblep, zenel, betolt..
-
-
BollaFeri
tag
Meg kb 10x ki-be rakom az akksit, mire elindul, vagy tölteni tudom...
-
BollaFeri
tag
Köszi!
-
BollaFeri
tag
Attól van az is, h ritkán kapcsol be?
-
BollaFeri
tag
Mit jelent amúgy pontosan, hogy boot loop? Mitől csinálta ezt? Magától?
-
Steve1207
veterán
válasz Skillet #35284 üzenetére
Hosszú idő óta benéztem már ismét.
Látom rom-okat tesztelsz, írok pár tapasztalatot, mivel még mindig tesztelgetem őket folyamatosan. Stock hboot, minden alap, csak rootolva vagyok.Cool Ace/Saga/Vision S 1.4: gyári htc-s nem használt cuccokat kidobálva használom, beledobtam másik framwork-öt és a sony bravia engine-t a képminőség miatt.
Így lett egy teljesen alap, 2.1-es gyors rom-om.
Részemről hátrány, hogy a sense 3.5-ös romokhoz képest a gyári launcher csapnivaló. Lagol, utánhúz. Egy idő után a rom be is lassul.
Teszt: zenelejátszás és egy durvább weboldal betöltése: ok, zene nem akadSGBS 2.9:
Megegyezik az előzővel.Runnymede AIO V3.0.5:
Sense 3.5, csilivli, telepítés után lag-ol a rom eléggé (stock hboot miatt talán? cm7r2-esek mindig megelégedetten írkálnak a fórumba). Törlök minden nyavaját ami nem kell, kb 80mb-nyi cuccot, utána begyorsul, beállítgatom, egész használható. A kis lag megvan, amit mondasz. A kamera az új verzióban elég béna, a touch vezérlő rámegy az ikonra és úgy nem fotóz, érdemes a régit használni (ez a RunnyMix-re és a Cool Runnyra is igaz).
Teszt: zene + böngésző: döcög, megáll, van hogy nem reagál. Hozzá lehet szokni egyébként, ne nagyon csináljunk sok dolgot egyszerreCool3D RunnyMede v5:
1.17-es alapú, ami elméletileg gyorsabb, kb megegyezik az előző rommal. Gyakorlatilag nem tapasztaltam különbsléget. Lagol, kigyomlál, elvan. Teszt: ua.Runnymede&Bliss.Mix.V1.0:
Sokan szidták, hogy lenyúlta a RunnyAIO-t stb, viszont ez volt az első rom, ami feltelepítés után az összes sense nyavajával pörgős volt. Kb úgy lehetett használni, mint az előzőeket gyomlálás után. Viszont itt nem sokat gyorsult, hogy töröltem őket.
Még egy plusz! A szabad ram az előzőekhez képest olyan 30mb-tal több átlagosan. Többinél átlag alig használat közben beáll 110-100mb-ra és elvan, itt 130-140mb is sokszor.
Ez lenne a befutó jelenleg, de problémám akadt, recovery hibát írt visszaállításnál ennél. Többinél gond nélkül ment, az ok ismeretlen...Sense 3.0-ás romokkal igazán nem foglalkoztam. Néztem Cool új verzióját belőle, de kb ugyanúgy mennek, mint a Sense 3.5-ös verziók, így inkább azokat használom.
Aurora 4.1 állítólag még gyors, viszont elég rég áll a fejlesztése.ICS 1.4: egész jó lenne rendszerileg, viszont a kamera még egyáltalán nem működik, látszódik a lagolás, mert a hw acc is ilyen fél megoldású. Ez a galériában is, zenelejátszóban is meglátszik, grafikai tördelések, csíkozások stb.
Sense 2.1 + 3.0-ás keveréket nem használtam, mert úgy érzem annyi előnyt jelent az új rendszeralap a gyorsulásban, mint hogy itt a régire ráhúzzuk az új durvább cuccokat. Sok előnye nincs szerintem, sőt, optimalizáltabb a 3.5, még ha lagol is néha.
MIUI: nem szeretem, pedig gyors és vannak nagyon jó megoldásai, de nagyon rosszak is
InsertCoin: a CoolAceS gyorsabb, akkor inkább ez a régi sense cuccokkal.
Jelenleg CoolAceS1.4 van, de már vissza akarom rakni a RunnyAIO-t vagy a RunnyMix rom-ot, csak várom az újabbat.
Nos ezeket tapasztaltam.
Aki nem akar belenyúlkálni a rendszerbe ajánlom még PZoley romjait. Valahogy mindig optimalizál még egy kicsit rajtuk ettől függetlenül sok különbség nincs a rom-ok között. Azonos alapú rom-ok kb azonos sebességgel futnak.
[ Szerkesztve ]
.
-
Skillet
addikt
válasz Steve1207 #35292 üzenetére
Köszi.
Szóval nálam a sense 3.5 runnymede v5 nem csak akadt kicsit, hanem brutál használhatatlan volt. Játékok is szaggattak. De ez egy dolog. Böngészőt elindítottam és úgy befagyott, ki kellett szednem az aksit. Örökkévalóságnak tűnt mire a felső értesítési sávot lehúztam. Stb stb. Lényeg, hogy nagyon lassú volt. Igaz, én annyira nem feküdtem rá, hogy kigyomláljam.
Viszont lenne egy két kérdésem, kérésem. Hogyan tudnám eltűntetni a recent apps cuccot az értesítési sávból? És hogyan lehetne trackball-al éleszteni a telót? (Cool3d aces v6)
Ezt leszámítva amúgy szerintem nem lesz bajom ezzel a rommal. A miuit én is próbáltam már többször. Nem sok megelégedéssel. Nekem nem jön be. De sense nélküli romok sem tetszenek. Ezért is vagyok kíváncsi az ics-re. De gondolom annak még kell pár hónap. Runnyaio és runnymix? Ezek melyik romok?Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
Reddevil84
tag
Nemsokára indulok az ismerősömmel dézit venni! Mivel nekem is az van ezért nagyjából vágom mit érdemes rajta megkukkolni,de azért egy pár ötletet még szívesen elfogadok!
Ötleteket előre is köszi! -
Steve1207
veterán
válasz Skillet #35293 üzenetére
Recent apps: ha van benne RCMix3dTweaks akkor ott ki lehet szedni a notifications rész módosításában. Így nem tudom, bár ha jól emlékszem abba nem volt az acesv6-ban.
A romok itt találhatóak. AIO-nál van youtube videó is a működésről, nekem kb olyan sebességgel futott mindkettő.
Runnymede AIO V3.0.5
Runnymede&Bliss.Mix.V1.0#35295: "Nem értem miért kell eltüntetni!?" A Sense 2.1 launchere annyira azért nem jó manapság. A többi lazán lekörözi, csak a widgeteket nem tudod velük használni...
(Bármelyik rom-ot is használom, az alap "lehúzós" Sense lockscreent hiányolom mindig (ha nincs) )
[ Szerkesztve ]
.
-
lépcsőház
csendes tag
Sziasztok!
A telefonfényképezőjével van egy kis probléma (nem az enyém a telefon, csak megkértek, hogy segítsek). Szóval a probléma az, hogy ilyen képek készülnek, mint a lentebb látható. A fényerő más a kép egy részén. Mindig más területen, van hogy nincs is. Szerintem nem hardveres. Van ötletetek?
http://img717.imageshack.us/img717/9007/imag0047zq.jpg
[ Szerkesztve ]
-
geckowize
őstag
Hali! Melyik az a legfrissebb (Android 2.3.5 minimum) ROM, ami Sense-es (nem muszáj sensationös 3.0), stabilnak mondható és melegen ajánljátok? Runnymede?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kupon kunyeráló
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Íme az új Android Auto!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen notebookot vegyek?
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- ThinkPad (NEM IdeaPad)