Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz beleszólok #22 üzenetére
Az üres ruhásszekrény hangromboló hatását is csökkenti a tüske.
(#23) mekker : az ékszereket pld le kell venni, a fényt pedig optimálisra állítani zenehallgatáskor ( forrás: a régi Hifi magazin )
[ Szerkesztve ]
A 3 test probléma nem megoldható.
-
Audio paraméterek számításához nemigen értek. Alumínium-bronzból esztergáltam kúpot, alja 14mm magassága 24mm, hegye pedig enyhén tompa de ez is belefúródik idővel, főleg a nagyobb súlyú dobozokba, viszont a hangzás letisztul gyönyörűen, nehéz elhinni, hallani kell.Többféle méretet is kipróbáltam, ez az ami nagyon bejött, hifista haveroknak is kellett készítenem, miután demonstráltam a különbséget
Hátránya hogy karcsú a tüske, emiatt nemigen szabad meglökni a dobozokat - borulásveszélyA 3 test probléma nem megoldható.
-
válasz #71562240 #139 üzenetére
Magam is tapasztaltam a mérés-meghallgatás eltéréseit.Annak idején a Régi Hifi magazin lemérte a Vidi EA-7386S- t és a NAD3020i- t. A mérés hasonló lett ill kicsit a Vidi felé billent, a meghallgatás a NAD óriási előnyét hozta, nálam is járt a két erőlködő, nincs verseny köztük, a NAD tarol.....
A tüske fizikájára kíváncsi lennék, miért javítja a hangot (dobozok alatt) ?
A nagyon voodoo paraméterekben nem annyira hiszek, bár mostanság derülnek ki dolgok hogy egy-két varázslat nem is annyira misztikum......
Az SPDIF optikait meg a koaxot csak használom, de nem tudtam hogy nem digitális a kiadott jel, leírhatná valaki milyen a jel összetétele (nem elektromos szakember vagyok). Ami feltünt és csodálkoztam rajta hogy egy alalplapi digit-kimenet is (nemcsak az analog) xarabb mint egy jobb dedikált kártyáé.Ezt úgy magyarázták hogy a digitális jel is torzulhat.
-
-
válasz #71562240 #163 üzenetére
Köszi ! Az 1,2,3- ra gondoltam, valamint szóba került a haverokkal való beszélgetésekben is de hozzátették hogy kimerítő fizikai magyarázat nincs hozzá. A stabilitásra meg úgy gondoltam, hogy ilyen hegyes tüskéken még instabilabb a doboz
-
-
Tényleg jól pörög de például én még azt sem tudom mi az az ASRC
-
-
-
Egyfelől érdekes is a dolog, én azt gondoltam hogy a digitális világ beköszöntével majd szépen megszűnnek ezek félig misztikus dolgok melyek régen is érdekessé tették az audio- t, de maradtak izgalmas dolgok.
Másfelől osztom Ragadozó nézetét.Legyen egy legalább belépőszintű lánc és élvezzük a zenét. Az igazi audiot is preferálom de nem mindenki tud rá áldozni, egy átlaghifi mindenki számára elérhető (kis spórolással).Adalékként lehet elmélkedni paraméterekről vagy akár voodooról is de nem érdemes túllihegni.Személyszerint köztes igényű vagyok, megelégszem az átlaghifivel, nehezen fogadom el az igénytelen hangot, drágább cuccokra bizonyos szintig költenék ha lenne rá keret - persze a sokmilliós kategóriákat akkor sem venném meg.
-
Egyetértek mindegyik kiegészítéssel . Ismerem az effektust. Hallottam és teszteltem is nagyon jó hangú cuccokat, ez már régebben volt, azóta aklimatizálódtam valamennyire a szerényebb láncomhoz de belül vágyakozok jobb hangra, a pénztárcám viszont egyelőre megtiltja
-
-
-
Ugyanazon kábel használata esetén is ez a helyzet.Azért értetlenkedtem mert nem értettem hogy digit pass esetén mi a túró változik, magyarázatokat kaptam, elfogadom, műszaki részéhez nem annyira értek ( elméletet igen ), emiatt ezen nem is vitázok, csak figyelek. A keletkezett erdményt, a hangot viszont hallom, ahol drámai különbségek vannak.
-
Simán audioCD- ről ( tehát nem játszik semmilyen kodek/filter/Ac3/LAV/stb, mixerben hangszín linearban, hangerők egyeztetve ( igaz nem műszerrel ) > only digit out> eredmény más. Sőt a direct pass-thru is más, amikor ugye az erőlködő DSP- je végzi az utómunkát ( pld filmnél ).
Alaplapi: határozatlan mély, hosszan-mesterségesen hömpölyög, középen torz, magas összefolyik, sávhatárolt.
Dedikált: könnyed, gyors lefolyású mély, kottázhatóbb és mélyebbre is megy, közép kevésbé torzít, a magas cinnek csillogása tisztább.Persze az ilyen jellemzések után hozzászoktam tenni hogy egy jó dedikált hangkártya is alulról súrolja a hifit, a láncom meg belépőszintű. Azonban sok jó cuccot hallottam, van viszonyítási alap.
szerk: (#269) CPT.Pirk : Linux alatt meg fogom próbálni.
[ Szerkesztve ]
-
Háromféleképpen, a 3. amikor a belső meghajtó kéttüskés digit kimenetét kötöd össze a hangkártya cd_digital_in csatlakozójával.
De vegyük az adatként kiolvasást, ha végigmegy a jel a Windows-procedurákon is, mi az oka hogy az egyik hangkártya jelét tönkrevágja a másikat meg nem vagy kevésbé. Kitalálhatjuk hogy minden esetben melyiket vágja tönkre....igen... az alaplapit - furcsa véletlen. Valamint ha belenyúl a hangminőségbe akkor sem értem, mivel az egyiket nagyon el kell rontania, nem kis különbségről van szó, tömören az egyik ványadt, a másik szárnyal.
Plusz azt mivel magyarázod hogy a pass-thru- nál is fenáll a különbség. Ilyenkor a Win hangerőszabályzója sem működik, köze nincs a jelhez, a külső DAC fogadja és dolgozza tovább.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Mini 2 - 4k drón szett hibátlan állapotban - távirányító, akku, táska
- MSI GTX 1660 GAMING X 6gb újszerű
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Arctic P12, P14, Slim, Max, PWM, PST
- Lenovo ThinkPad E495 Ryzen 5 pro 3500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest