Hát.. Rátapintottál a lényegre.. 
Egy Intel Galileo gen2-vel csinálok egy Zenére változó színes vezérlést LED szalaghoz. Már lassan 3 éve dolgozom rajta.
No nem mintha a projekt olyan bonyolult volna. Inkább az elém gördülő megoldandó problémák azok amik ennyire elnyújtották az egészet.
Hol is kezdjem... Az ADC shiled amit használok, tökéletesen működik, egy Arduino UNO-val! Viszont a függvény könyvtárát kizárólag UNO-ra írták. Intelen nem fordul le, úgyhogy kuka.. OK, semmi baj, van az ADC-hez kernelmodul (mert a Galileo-n egy beágyazott linux van), de ha jól rémlik nem ahhoz a kernelhez, ami a Galileon van. OK, semmi baj, meghákoltam, így már lefordul (a fordítás erre a fostalicskára is megérne pár mondat @nyázást...) és be is tölhető. Viszont a gyári biosz nem tud kezelni dts -> dtd fájlokat, mert az x86-on nincs gyárilag támogatás erre... Ok, erre megoldás az U-Boot BIOS. Ehhez viszont fel kell valahogy flashelni a bioszt erre a jószágra. Nekem viszont nincs flashelőm (az Intel egy 60e Ft-os eszközt ajánl erre a célra, én viszont ezt nem szándékozom megvenni..). Ok semmi baj, megfelelő szoftverrel egy UNO is átalakítható flashelővé. Persze nálam valamiért nem működik ez a megoldás.. Ok semmi baj, KUKA!
Már majdnem feladtam az egészet, erre jöttél te ezzel a bejegyzéssel, amiben egy 3eFt-os eszközzel ugyanazt a chipet (Winbond W25Q64) falshelted sikeresen, mint amit ezen a csodálatos (nem) eszközön van! 
Úgy vagyok vele, hogy még ezt megpróbálom, ha nem sikerül, akkor vagy hagyom az egészet vagy veszek egy ilyet.
Az egészben az a leg elszomorítóbb, hogy INTEL!!
Egy nagy múlti cég, ami csinál egy jónak ígérkező hardvert, konkrétan nem 0 hanem -1 szintű támogatással! Az Intel saját fórumán, olvastam olyat, hogy "ja ezt nem tudja a szoftvere, de open source, úgyhogy fejleszd le magad...". És úgy emlékszem, valami alap funkcióról volt szó, NEM a NASA rakéta hajtómű fizikai modellezéséről. (ha érted mire gondolok
)
A dokumentáció 0, a fejlesztő környezet összerakása rémálom... Tudom, ez a board mostmár nem támogatott, de amikor támogatott volt akkor is egy kalap sz@ar volt az egész!
Jöhet a kérdés, hogy akkor miért csinálom ezt?
Egy dolog miatt! Mostmár be akarom bizonyítani hogy meg tudom csinálni! Kicsit olyan ez mint a Spartan futás. (már ha ismered) Igaz én nem voltam, de ahogy láttam másokat, szar, szar, de látod a végét és ott van benned, hogy meg tudod csinálni!
Én is így gondolom! Mert ha az U-Boot BIOS-al megy a driver akkor csak egy egyszerű FFT-s C kódot kell megírni és kész! (pont azt ami 3 évvel ezelőtt a tervem volt.
)
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül."