Hirdetés
- Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- Samsung Deskmaster 386s/20n
- Keychron K1 V6 Bluetooth/USB-C magyar low profile mechanikus gamer billentyűzet
- Agglegénykonyha 7 – Még egy megosztó – de gyors – étel: resztelt máj
- Amikor a prófécia testet ölt – Finalmouse ULX Prophecy 'Scream' Classic
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- ricshard444: iPhone 17 Pro Max - Kedves téglám
- sidi: Samsung Deskmaster 386s/20n
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- MasterDeeJay: MSI H110M PRO és i3-8350K (coffeetime mod)
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
nincs fethutes ->fazisonkent kb 25W meg ok (marmint elviseli, az hogy meddig az ugye egy jo kerdes)
van fethutes -> fazisonkent olyan 30W meg ok (par venti direkte raaplikalasaval ez meg javithato talan picit)
4pines csatival biztonsagi okok miatt 140W fole nem szabad menni, folotte osszeeghet a csati (forumon volt ra pelda)
hataron tolva megfelelo legmozgas nelkul egy ido utan a VRM meg szokott sulni, vizezett q6600akat 50W koruli idle es 180as load ertekekkel a 2x6fazisos P35-DQ6 (koranak egyik legjobb lapja sulyos rez bordakkal) olyen ket evig birta."Amúgy meg engem már párszor megszóltak, hogy fölösleges drágább alaplapot venni, mikor a 13 ezres is ugyanolyan jó, mint a 30-35 ezres deszka"
pontosan, es a GT610 is ugyanugy visz mindent fHDben, mint a GT660, mert van rajta 2 giga memoria. egy low cost AMDnel szinte mindegy, de I7nel tuning ala kell legalabb 6 fazis (reszben a drop, reszben a hosszu tavu hasznalat miatt), 8pines csati es nem disznek odarakott fethutes, az meg jellemzoen mar a 30k+os kategoria.extrem tuning... ja, legen 180Wot meg le lehet huteni, az nem tudom miota extrem tuning.
kieg: persze attol is fugg kinek a velemenye es mi a cel. nem szabad elfelejteni, hogy ez egy forum, az pedig hogy valaki hangosan mondja a velemenyet X ideje egy topikban meg nem jelenti, hogy ert is az adott temahoz. ha visszanezel szerintem latszik, hogy mennyi mindent irtam "nem feltetlenul igaz/ki kell probalni adott esetben" modban, pedig tobb, mint masfele eve van eyefinitym (egyebkent kb 8 eve multimonitorozok es ket kijelzovel ablakban softTHt is probalgattam olyan 2008tol), ket kulon felbontasban, harom kulonbozo GPU es ket kulonbozo CPU konfiguracioval, tetejeben par dolog melobol is visszakoszon. viszont multimonitornal meg mindig nagyon kevesen vagyunk, keves az informacio es addot esetben nagyon bonyolult megfeleloen pontos es relevans eredmenyeket kapni, ami eredmenyek viszont a "5760ban jatszom, mi miatt lassu?" kerdesre a valasz eleg bonyolult lehet. 1080pre meg lehet fallbackolni, csak akkor minek van ott a ket masik monitor?
.
-
proof88
addikt
nem tudom mostanság hogy van, mert én nagyjából még mindig LGA775 világban élek, noha raktam már össze gépet magamnak első generációs i5-tel is, de abba már annyira nem mélyedtem bele ... azért Q9550-nél jó ha nem tizenezres lapod volt: 470x8.5-höz azért kellett egy P5Q-E, ami 30 körül volt és 1 fokkal jobb lap mint a P5Q-Pro. És a 470x8.5 egyáltalán nem tartozik az extrém tuning kategóriába, mégis kellett hozzá egy erősebb lap, ami stabilabb feszt tud biztositani mikor megrántod a Q9550-et. Úgy, hogy egyébként viszonylag alacsony feszeket állitottam BIOS-ban:
PCIE Freq.: 100
CPU fesz.: 1.25V
CPU PLL: 1.52
Ratio: 8.5
FSB freq.: 470
CPU GTL Voltage Reference(0/2): 0.675x
CPU GTL Voltage Reference(1/3): 0.680x
LLC: Disabled
CPU Spread Spectrum: Disabled
NB fesz.: 1.24V
FSB Term. fesz.: 1.24V
NB GTL Ref.: 0.660
SB fesz.: 1.2V
DRAM fesz.: 2.2V
DRAM Timings: Auto
DRAM Freq.: 1080 körül, amúgy 1150-es Reaper-ek (2x2)
DRAM Read Training: Disabled
DRAM Static Read Control: Disabled
MEM OC Charger: Disabled
AI Clock Twister: Lighter
AI Transaction Booster: Manual: 13
mindegyik Pull-In: Disabled
PCIE Spread Spectrum: Disabled
CPU Clock Skew: 400 ps
NB Clock Skew: 400 ps
CPU Margin Enhancement: OptimizedPersze az igazsághoz hozzátartozik, hogy jó példányhoz jutottam hozzá prociból ...
Új hozzászólás Aktív témák
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 3Dconnexion SpaceMouse Enterprise egér garanciával hibátlan működéssel
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest