Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bkercso
nagyúr
És milyen a hangja? pl. vlm ismert opával, mondjuk OPA2132-vel? Vagy az 551-hez képest?
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
bkercso
nagyúr
válasz #27483136 #12 üzenetére
A virtual GND-n keletkezó torzítás a tápra ül ki, és a PSRR nyomja el.
Inkább az lehet a gond, hogy az 5,6 ohmmal a fejes túl nagyot forgat, és ezt kompenzálgattatod az IC-vel. Inkább előtte csatolj vissza szerintem, vagy használj ferrit beadet (meg egy rendes IC-t ).kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
bkercso
nagyúr
válasz #27483136 #14 üzenetére
"Kevésbé számít az induktivitás, ohmikusabb lesz a terhelés."
Igaz is lenne, ha nem a közös pontjukról csatolnál vissza, hanem az ellenállás előttről.VGND nélkül meg nem-közös módosú zaj lesz a tápon, aminek az elnyomása kisebb. Én ezért (is) döntöttem a VGND mellett.
A PSRR amúgy összemérhető a nyílthurkú erősítéssel, így nem értelek. Nagyobb a PSRR, mint a stabkockák elnyomása.[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz #27483136 #16 üzenetére
Egy rendszer több, mint a részek egésze, így vagy van 1db bűnös, vagy nincs.
"elég magasra van állítva a mérce"
Milyen láncod van?Amit a VGND-ről írsz, az érdekes. 20Hz-en mit tud nyújtani? Ha ezzel nincs gond, akkor szerintem zene közben nem ronthat nagyot. Több erősítőm is épült úgy, hogy a prototípus szimm . tápot kapott, a "termék" meg már VGND-set, és mindegyik ugyan úgy szólt kb., nem volt probléma velük és karakterükben, gyorsaségban is azonosak voltak. Persze ez csak pár tapasztalat...
-
bkercso
nagyúr
válasz #27483136 #31 üzenetére
Nálam sok kapcsolás lényegesen jobban szól előerősítőként még műterheléssel is, mintha a fejessel birkózna (SRH440). Így nem mindegy, hogy ellenállást hajt-e vagy fejest.
Azok a "0 ohmos" rettenetek egyszerűen rettenetesek! 5 ohm is lehet az ellenállásuk. Sokat javíthat, ha kiszeded őket (amúgy is gépi ültetéshez találták ki).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest