Akkor egy kis érdekesség: az ipari élelmiszer termelés felfutása a tradicionális étel tartositas elhagyása miatt is sikerült, ugye ez azért jó mert ~50% az a kaja így amit kidobni kényszerül.
A szalonna (magyarul Bacon szalonna Tesco csoda ) pl nem erlelve van és fustolve, hanem aromás sós vízzel beinjekciozva. Mi az eredmény? Légmentesen műanyagba kell csomagolni mert megromlik.
Ha párolva lenne és fustolve a napon is hagyható semmi baj nem lesz.
Folytassam?
Azért romlik meg a kaja, mert az ipari termelés ezt így találta ki.
Érted a szalámit műanyag bélben adják el.... műanyagba csomagolva.
Ahogy Rive kollégát olvasom, új információt szereztem, a mediterrán vidéken kb 8000 évvel ezelőtt kihalt az emberiség és azóta sem lakik ott senki, mert Mindenkit elvitt a hasmars.